Eğer Çalışmasaydım eşim benimle evlenmezdi diyen var mı aranızda

Bir elin nesi var iki elin sesi var demişler.Bence de kadınlar çalışmalı sadece para kazanmak değil kendi gelecekleri emeklilikleri olması adına da çalışmalı.Çalışıp tüm parayı bakıcıya veren kadınlar var para gitse de primleri doluyor.Erkeklerin de çalışan kadın istemeye hakkı var.Kendi iyi maaş alıyorsa evini rahat geçindiriyorsa eşinin çalışmasına gerek YoK gözüyle bakıyorsa kadın da ev hayatını istiyorsa kendi bilecekleri şey tabi.

İlk eşimle evlendigimde işi birakmami çok istemişti. Dünyanın en mükemmel erkegi gibiydi. Bir gün aldatildigimi öğrendim ve boşandım. İyi ki hiç bir zaman işimi bırakmamisim..
Şimdi ikinci evliliğimi yaptım. Çalışmaya hiç ihtiyacım yok bu eşimin maddi durumu çok daha iyi. Küçük bir kızımız da var ve o çok küçükken bile hep çalıştım. Çünkü bu dünyaya yalnız geldik yalnız gideceğiz ve kemdimizden başka hiç kimseye sonsuz guvenmemeliyiz. Özellikle meslek sahibi olup çalışmayan kadınlara inanamiyorum yine de herkese saygım sonsuz umarım bir gün kimse pişman olmaz.

Üzüldüm peki genelde maddiyat temelli sorunlar dan dolayı mıydı nişan atılması

Hayır gel salon tutalım dedim annemler falan gelir dedim senin de abin gelsin fikir verirler dedim babası vefat etmişti annesi başka şehirdeydi o ara.Biz ikimiz gideriz dedi.Annesiz bişey yapamıyor musun dedi.Büyükler pazarlık yapar biz de son kararı veririz diye düşünmüştüm o ara kötü bişey söyledi tartıştık mesajda.Sonra barıstık ama önce sen bize gel dedi annemden özür dile dedi ben dedim sen bize gel önce annemden özür dile derken iş büyüdü 5 yıllık ilişkimiz vardı 1.5 ayda nişan bitmiş oldu çok anlamsıZ inatlaştık kısmet değilmiş

Ben her yere çekinmeden yazıyorum da neden bilmiyorum, mutlaka engel olmaya çalışan, engel olamasa da kendince "konu bu değil ki" gibi gibi laflarla inceden dokunduranlar her yerde var ve olacak, bakınız bu yorumunuzun bir altındaki yorum :) Evet, başlangıç konusu kadın çalışmalı mı? değildi elbette ama konu buna kaymış, abuk sabuk zihniyetler rahatlıkla düşüncesini yazmış, ben de yazıyorum. Kadın çalışalı mı? Aslında bunun konusu bile olmamalı, soru olarak bile sorulmamalı ama birileri 2017 yılında halen "kadın çalışsın mı çalışmasın mı"ya konuyu getiriyorsa birilerini aydınlatmak bizim boynumuzun borcudur. Okuyup karar versinler, doğru kararı vereceklerine eminim. :)

Biz nasil isi gucu olan erkek ariyorsak erkeklerinde isi gucu olan kadin istemesi anormal durum degil,bu devirde tek maas ile belli standartta yasamak zor.
Ayrica eşim bana bakmak zorunda değil hayat müsterek diyorsak ve de istisnai durum yoksa calismaliyim bende

Esimin ne düsündügü hiç umrumda olmadı.acikcası calısmamak gibi bir sey benim aklıma bile gelmedi hayatım boyunca.yani ilk sene kazandım üniversiteyi.hemen atandım bitirince cok sükür.
Calısmasam evlenir miydi bilmiyorum.üniversite 1. Sinıftan beri birlikteyiz esimle.Ama bekar da olsam calısmasam ben ölürdüm herhalde.
Bir de su devirde calısan eş aranmasinı mantıklı buluyorum.birvelin nesi var iki elin sesi var demiş atalarımız...

Bir de bir kaç yorumda ben istesem calısirım.ama esim cok kazanıyor beni calistırmıyor diyenler var.calişmak sadece para degil ki.üretmek düsünmek ben de varım ben de yapıyorum demek...başarmaktan haz almak...yani sarkıcıların, futbolcuların , iş adamlarının eşleri bile o zenginlige ragmen kendilerine bir butik acıp , modacılık -tasarımcılık , işletmecilik falan yapıyorlar.yani üretiyorlar...iş bulamamiştir imkanı yoktur, bu kadınları dısında tutarak calişma imkanı olan bütün kadınlar zengin fakir farketmez calişmalı bence, hayatın icinde akısında olmalı.eş icin degil önce kendi icin...

Erkek açısından hiç bilemiyorum illaki şart koyanda vardır her haliyle kabul edende..
Ama bir kadın çalışmalı, kendi atakları üstünde durmalı. Kocası Melek dahi olsa çalışmalı. Çocuğa kıyamamak, koca istemiyor hiçbiri mazeret değil.. Keşke annem çalışsaydı da daha az ilgi alaka gösterseydi bize.. Güçlü dimdik ayakları üstünde dursaydı..

Hanımlar,
soru net, cevabıysa kişiden kişiye değişebilecek bir konuda yine yeniden bu kaçıncı tekrardır diyeceğim çalışan kadın ev kadını kavgası neden çıktı ki?
Hepiniz kadınsınız çalışanıyla çalışmayanıyla, sonuçta hepiniz aynı gemidesiniz, birbirinizin üstüne basıp geçmeyin lütfen.

Esimle tanistigimda dersanede calisiyordum, bana istifa et ve kpss calis dedi, kabul ettim, istifa ettim kpss calistim ama atanamadim. Nisanliyken ucretli ogretmenlik yapacaktim, ucretli yapmami istemedi, bir sene nisanlilikta bos bos oturdum ki hala asiri pismanim. Evlendigimde ben calismiyordum, atanamamis bir ogretmendim ve ozguvenim cok dusuktu. Esimse atanmisti, muhendisti, arastirma gorevlisiydi ve doktora kabulu almisti. Evlenince calismaya basladim, master yaptim ve simdi doktoradayim. Ama ben simdiki konumumda olsaydim asla esimle evlenmezdim. Cunku master, doktora ve maas bana asiri ozguven ve perspektif kazandirdi bu aklimla bu esimi hayatta begenmezdim.

Esim nisanliyken beni asiri derecede ezmisti, adeta kole muamelesi yapiyordu. Salak aklimla yaptiklarini cekiyordum, simdi var ya teror estiriyorum evde gikini cikaramiyor bana karsi.
Bayanlar calisin ya da calismayin, hepiniz degerlisiniz, guzelsiniz, incisiniz. Asla kendinizi esinize ezdirmeyin. Ne suratsizlar, sevimsizler kocayi mum ediyor karsisinda, ben atanamadim diye daha nisanliyken suklum puklum eziliyordum adamin karsisinda.

Evet aslında konunun çıkış noktası bu değil her kadın meslek sahibi olmalı emeğinin karşılığını almalı tabi ki ama çalışmasanız olsanız Adamın ilgi alanına bile girmeyecektiniz belki ben bunu diyorum

Şimdi size çokk hoşunuza gidecek bir boşanma davasını anlatıyorum.. Çokk zengin bir işadamıyla eşi boşanıyo. Ve eşi boşanırken bir sürü talepte bulunuyo.. Oturdukları ev. Altındaki rance rower belli bi miktar tazminat ve bir de okkalı bi nafaka.. Adam oldukça şaşkın. Mahkeme salonunda ya sen altındaki arabanın benzin parasına çalıştın senelerce. Senin bir aylık maaşın anca benzin parana yetti.. Şimdi ne değişti?? Olabilir ama ben sana uğur getirdim diyor şahane kadın :)) Verdiği cevaba bak.. Oohh benim kocam zengin yan gel yat yapmadım. Evet benzin parama gitti kazandığım tüm harcamam.. Ama senin parana güvenerekte çalışmamayı seçmedim. Ha seçedebiliriz bu eşlerin kararı. Ben senelerce çalıştım. Eşim avukattı. Ve çalışmamı istemedi. Maddi durumumuz aa şahaneydi demiycem.. Bir avukatta olsa yeni avukattı ve zorlandık.. Evin azami tüm ihtiyaçları karşılanırken benim özel ihtiyaçlarım ötelendi ertelendi. Ve para istemek hem zordu. Hemde parayı verirken inan bi anlık boşlukta yakaladığım suratı kırabiliyodu. Boşandım. Ve boşandıktan sonra tekrar çalışmaya başladım. Okulum devam ediyo bi yandan. Kendi paranı kazanmak şahane bi duygu... Sosyalleşmene, özgüvenine, tanıdığın insanlara, ve ailene katkı da bulunmana söz hakkı sahibi olmana değinmiyorum bile... Herkes çalışmalı arkadaşlar. Ama eşşek gibi ama paşa gibi herkess çalışmalı...

Sağlıklı bir ilişki demisken aklıma arkadasimin anlattığı geldi. Maaşı olsun da karakteri cok da önemli değil diyormuş erkekler artık.. tabi bu bir genelleme,duydugumda ben de şok oldum

Çalismayip ne yaptigima bagli.
Evde yan gelip yatsam asla istemezdi ve evlenmezdi benimle. Ama bir dernekte calissam, bir sanatla ugrassam, okula gitsem falan evlenirdi. Bos insanlardan hoslanmaz benim esim. Bana da cok normal geliyor. O calismasa ben onunla evlenir miydim?

Ben unv teden sonra surekli calisan biriydim.evlendikten sonra esim calismami istemedi.ben bir sure sonra sikilip calismak isteyince is aramaya basladim esim yine istemedi calismami.maddi anlamda bir sikintimiz yok ama oldugu zamanlarda bile istemedi.maddi anlamda kendimi kotu hissetmemem icin maaş karti kredi karti herseyini bana birakir ise giderkende kendine bir yemek parasi alir ustune bide para birakir bana.ama bende boyle yapiyor diye savurganlik yapmam yine hesapli davranirim.yani kizlar uzun lafin kisasi esimin egitimi benden daha iyi evleniceginiz adam adam olduktan sonra yok egitim seviyesi yok maasli maassiz onemli degil.karakterli erkek bunlari sorun yapmaz.maasiniza egitimize bakarak size yaklasandan kacin bence..

Bana göre para önemli ama sırf para için evlenmeyen karşıyım kadın çalışmalı çocuğunada faydalı olsun

Şimdiki aklınız olsa eşinizi neden beğenmezsiniz? Davranışlarından mı? Eğitimden mi? Maddiyattan mı?

Şimdiki aklınız olsa eşinizi neden beğenmezsiniz? Davranışlarından mı? Eğitimden mi? Maddiyattan mı?

1. Onunla nisanlandigimizda ben asiri derecede kendine guvenmeyen biriydim, oysa aksine kendine cok guvenen biriydi. Dolayisiyla benim uzerimde hakimiyet kurmustu, her dedigini yaptiriyordu. Ben o guvensizlikle karsisinda sesimi cikaramiyordum, herseyine katlaniyordum. Simdi ise ben oyle kendime guveniyorum ki, o da bunun farkinda, sesim oyle gur cikiyor ki, hele de hakliysam, simdi o bana karsilik veremiyor.

2. Esimde tip yok, karizma yok, gercekten begenmiyorum. Ilk tanistigimiz zamanlarda da begenmemistim ama yine ozguven dusuklugunden bu duygularimi hep bastirdim. Hep onemli olan karakteri, onemli olan insanligi, sevgisi vs ayaklarina yattim. Simdi olsa begenmiyorsam begenmemisimdir, asla bu duygularimi bastirmam.

3. Esim ve ailesi bizim aileye gore baya fakir. Asiri fakir bir nisanlilik donemi gecirdim. Hicbirsey ama hicbirsey istemedigim halde minicik seyler aramizda asiri buyuk kavgalar cikarirdi. Igrenc bir dugun organizasyonum oldu, herseyin ucuzuna kacmaya calismaktan. Herseyin ucuzuna ben de kaciyordum haliyle cunku esim iliklerime kadar parasizligini hissettiriyordu, benimle cilginlar gibi kavgalar ediyordu. Esim atanmisti, calisiyordu ama maasi azdi, hicbirseye yetismiyordu. Ah ah simdiki durumum olacak o laflarin, o yokluklarin hicbirini cekmezdim. Verirdim yuzugunu eline haydi bana eyvallah.

4. Kendime olan guvensizliklerim yuzunden etrafimdaki taliplerimle hic ilgilenmedim. Sanki gorustugum anda onlar da beni begenmez saniyordum ki oysa guzel bir bayanim. Ama atanamamisligin verdigi eziklikten kendimde hicbirseyi begenmiyordum. Esim, hele ki atanmis bir muhendis, bir doktora adayi beni begeniyor, istiyor diye onu nimetten sayiyordum. Hele o kendini nimet ustu nimetten goruyordu. Oysa oydu benim pesimde kosan, oydu beni elde etmeye calisan, ama ben safi bunu bile bile ipleri onun eline vermistim, cunku eziktim, bildiginiz eziktim. Oysa bir de universite mezunuyum, dusunun yani.

Bir soz var ya, bana eski gunlerimi verin bir de simdiki aklimi. Hah iste o benim!

Benim ilk eşim asla çalışma yorma kendini derdi. Bunun yorulmamla ilgisi olmadığını daha sonra anlamıştim. Elimde onun kredi kartlarıyla ve onun hakimiyetiyle gözümün acilmamasi için elinin altında olacaktım. İçim rahat etsin evde otursun hesabiydi yaptığı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…