Eğer Çalışmasaydım eşim benimle evlenmezdi diyen var mı aranızda

Böyle bir düşüncesi olan erkeği yadırgamam, evde oturduğum dönemler neye saracagimi şaşırıyordum. Çalışan kadın kendini güçlü hisseder, erkek de böyle bir kadın isteyebilir, gayet normal. Muhtemelen erkek olsam ben de öyle birini isterdim. Olayın parayla hiç alakası yok. Inanılmaz zengin arkadaşlarım var, meslekleri olmayanlar yemek dükkanı vs açıyor. Hayatta ev dışında uğraşlar kadını mutlu eder, gücünün enerjisini çocuğuna da yansıtır. Kimi kadının gerçekten çalışmakta gözü yok, onlara da bir şey diyemem ama ben erkek olsam tercih etmezdim bu bakış açısını.

Eğer çalışmasaydım eşimle tanışamazdım.
Ama evliliklerde tek hesap mantığını doğru buluyorum. Benim bütün kartlarımı kapatıp onun yedek kartını kullanıyorum. Maaş yatınca da onun hesabına aktarıyorum belli miktar parayı. Gerçi şu an kredi ödemelerinden aktaracak para kalmıyor. Yine de istediğimi alıyorum. Hesapta vermiyorum. Sadece aile bütçesi için aldıklarımı paylaşıyorum.çünkü nereye harcama yapıldığını bilmek önemli.

Evlenmeden önce 4yıl ve evlendikten sonra bir kaç ay çalıştım.. Eşim çalışmamı istemedi çünkü eve geldiğimde kapımı sen aç seni göreyim evli olduğumu daha da fazla hissedyim hiçbir şey yapmasan da kapıyı sen aç demişti.. Bırkatım işi durumumz iyi çok şükür.. Çocuk da olduktan sonra çalışmayı hiç düşünmedim.. Bakıcılara çocuk emanet edemem çünkü referans olabilecek kimse tanımıyorum burda.. He çalışmak istesem çalışır mıyım çalışırım ama istemiyorum.. Ben şimdi koca parası yiyorum dimi? Evet çalışan hanımlara göre basit bir ev hanımıyız zaten..koca parası yiyen hem de.. Sizin evinizi temizlesin diye temizlikçilere bayıldığınız paraları istemiyoruz kocalarımızdan biz bunları karşılıksız yapıyoruz..4 yıllık evliyim çocuğum var hala kayınavlideme sorarlar gelin çalışıyo mu diye sanki çalışsam maaşımı onlara verecem sinir oluyorum böyle tiplere sanan nee..

Hönkk. Aman Allah'ım

Eşinin çalışmasını istemekle, çalışmasını evlilik için birinci şart olarak görmek farklı şeyler.
Biri çalışsaydı iyi olurdu ama böyle de mutluyuz der diğeri çalışmazsa olmaz ona para mı yedireceğim diye düşünür. Daha evlenmeden önce maaş kartın bende duracak diyen kaç lira maaş aldığının hesabı kitabı yapar.

bu nasil bir genelleme, calismayan insanin kendine saygisi yok mu yani?

Benimde nisanlim boyle bir aciklama yapti bana. Bende hak verdim. Ki zaten calismadan evde durabilecek bir yapida değilim.

Sanki zorla köyden kızla evlendirmişler, bile isteye evlenmiş kıza ne yalakalıklar yapmıştır ama işine gelmeyen birşey oldu mu sen köylüsün fakirsin.
O kız onun gibi birine katlandığı için daha fazlasını bile hak ediyor...

Bu anlattıklarınız orta sınıf için geçerli.

15 srnedır devlet memuruyum daha bır kere para bayılmadım temızlıkçiye yanı demem o ki sen çalısmayıp evını tenızloyosun ya bende calısıpta evimi temızlıyorum.bana gore koca parası yemek deıl olay 2 sene ucretsız ıznede ayrıldım ev hanımlıgıda yaptım ordada ewım butun herseyı sana bakıyo oda bı nevı calusmak ama calısan es konusuna gelınce nasıl kı ben ewlendıgımde esımın calusmasını ıstıyorsam oda benım calısmamı ıstemesı cok normal

Yazdıklarıma ek olarak her zaman kadınların çalışması taraftariyim: iki kızım var, evde oturdularini düşünemiyorum. Amacım tüm paramı onların eğitimine harcayıp, meslek sahibi etmek. Onlara da bunu aşılamak.

Valla bızımkı calısmamı ıstemedı pek memurluk gıbu ıyı bı ıs olmadıgı surece calısma dedı hep ve evlılıgomde dort yıl dolmak uzere ben tplamda bır yıl calıstım rahat ve gecıcı ısler oldugu ıcın kabul ettı esım... Maşşaıda oyle astronomık degıl ama sukur kendı yagımızla kavrulduk hıc bı aktıvıtemızden gerı kalmadık cocuk da yok su zamana kadar ıdare ettık su an yıne gecıcı bı ıste calısıyorum cıft maasla tek maas arası barız fark var su zamanda cıft maaslı aıleler daha ozgur ama sırf maası ıcın evlılık cok adice bencede maasın uzerınden hesap yapan adama evet deme

Hiç üşenmedim bütün herkesin yazdıklarını okudum . Gerçekten bazı kadınlar egolarını yine ortaya çıkarmak için ellerinden geleni yapmışlar :)

Şu an nişanlıyım ve nişanlımdan önceki sevgilim ben üniversite mezunu değilim ve o dönemler işsizim diye beni terketmişti ve ailesi de sanırım beni bu yüzden istememişti. Kendisi bilgisayar mühendisiydi.Tabi geçirdiğim gurur incinmesini anlatmama gerek yok .Şimdi egolu arkadaşlarımız diyecek ki olabilir mühendis kendine denk birini tercih edebilir..Fakat ben o zaman üniversite 3. sınıftaydım açıktan okuyordum . Bana bitirmem de destek olması gerekirken bu ne acele ? Bir yılım kalmışken sen üniversite mezunu değilsin zaten çalışmıyorsun da deyip terkedip gitmek mi adamlık yani size göre ? Sevgi böyle bir şey mi yani size göre ? Size şaşırmıyorum çünkü siz de sevgi yoksunu insanlar olduğunuz için bu şekilde konuşmanız çok çok normal! Ben üniversiteyi paşalar gibi bitirdim . Fakat yine işsizim günümüz koşullarını biliyorsunuz . Fakat nişanlıma benden işsizim diye ayrılabilirsin diye söylediğimde dünyaları kopardı sen kafayı yemişsin dedi biz bu şekilde mi yola çıktık dedi. Ama ben biliyorum işsizken istediğim lüks evde oturamayız istediğimiz gibi yaşayamayız . Çalışmam gerektiğini biliyorum ve bunun için çabalıyorum. Yani demem o ki bu tarz konudan canım çok fena yandı.Hem de bu mantaritede bir insan yüzünden ama şunu diyorum iyi ki de beni terketmiş yoksa nişanlımla tanışamazdım . Bana en büyük iyiliği yapmış meğer. Şimdi bir mühendis ile evli ama gerçek sevgi var mı orayı Allah bilir . Dua edelim o kadın herhangi bir sebepten işsiz kalmasın dimi ama:) ?

Çalışan kadınların çalışmayan kadınları hakir gördüğü aşikardır.. Yakın bir arkadaşım var mesela evde hiç yemek yapmaz ütü yapmaz eşi kendi yapar yemeği hep dışardan söylerler.. Abartmıyorum gerçekten daima dılardan söylerler.. Çocuk asla istemiyorum der eşi istediği halde.. Neden yemek yapmıyorsun ben çalılırken akşamdan yemeğimi hazırlayıp rahat edersim derim.. Yok ben çalışıyorum bir de yemekle uğraşamam der.. İşte öyle.. Ben sizi tenzih ediyorum gerçekten.. Ama çalışan kadının kendini çalışmayan kadından üstün gördüğü bir gerçek..

Bi de bunun kadın çalışmazsa geçimin sağlanamadığı versiyonu var onlar napsın zor valla artık bu devirde.

Suan calisiyorum ama ara ara calismadigim donemler oldu. Esim hic bana olumsuz bir sey yansitmadi.

bu nasil bir genelleme, calismayan insanin kendine saygisi yok mu yani?
Yok canım. Yazım dilinde öyle sert olmuş, yüzyüze konuşsak o kadar katı görüşlü gelmezdim eminim. Tabi ki çalışmayan insanın da kendine saygısı olabilir. Ama çalışan kadın kendinden daha emin oluyor benim gözlemlediğim. Ne demek istediğimi anlamışsınızdır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…