- 28 Şubat 2017
- 442
- 731
- 53
- 60
Ben korkuyorum zaten yakında neden boşanırken erkeklerde nafaka istemiyor hani eşitlik diyen hemcinslerimiz olacak diye :)
Evlilik aşk işi.Öyle çalışmazsan evlenmem diyen adam sonra benim kadar kazanmazsan evlenmem der.Sonra kendinden fazla kazanmasını ister.Ee bunun sonu yokki.
Birde evde iş yapmayı işten saymayan bayanlar varmış.Burda eve kadın günlük 150 liraya geliyor.Geldiği günde bende dolapları düzenliyorum canım çıkıyor.Ev işi de öyle kolay değil yani.
Çalışıyorum ama çalışan çalışmayan bütün kadınları destekliyorum.Her türlü kadınları desteklerim ben gerçi
B
Bir zamanların popüler ,çapkın spor yorumcusu demişti ki,eşinin adını vermeden,"kadını alıyorsun köyden getiriyorsun,rüyasında görmediği ev araba,yediği önünde,yemediği arkasında...Susup şükredip oturacağına,bir zaman sonra başlıyor,neredeydin,kimle sabahladın,sanane kardeşim,haddini bil"
onu istemedi bi o kalmıştı zatenNafaka da istedi mi
bu nasil bir genelleme, calismayan insanin kendine saygisi yok mu yani?Burada bunu yazmaktan parmaklarım aşındı :) İnsanlar sırf para için çalışmaz, topluma karışmak için, statü için de çalışırlar. Çalışan insanın kendine saygısı vardır. Erkekler de böyle bir kadınla evlenmek isteyebilir.
Ayrıca bu devirde, tek maaşla aile mi geçinir? Siz işsiz bir adamla evlenir misiniz? O neden işsiz bir kadınla evlensin?
Hani eşittik?
Benim erkek arkadaşımda kendi ayaklarımın üstünde durmam gerektiğini söyledi sebep olarakta öyle güzel bir şey söyledi ki eğer herkes böyle düşünüyorsa çok haklı.
Aldı beni karşısına, bak ristretto ben sana çalış demiyorum ama iş güç sahibi ol ki, ileride evlendiğimizde ve çocuğumuz olduğunda bana bir şey olursa şayet içim rahat olsun. Olur'da allah korusun ben vefat edersem o çocukla sen ser sefil kalma. Benimde içim rahat olsun. dedi.
Bana çok haklı geldi. İleride fani dünya istenmeyen bir durum olur ya da boşanacak durumda olursunuz, kendi ayaklarımızın üstünde durmayı bilmemiz gerekiyor. Kimse 40 yaşında ki 15 sene çalışmamış kişiye yani tecrübesiz bir orta yaşlıya çırak muamelesiyle iş öğretmez. Biz kadınlar olarak, çalışıp; kendi ayaklarımızın üstünde durmamız gerekmekte.
B
Bir zamanların popüler ,çapkın spor yorumcusu demişti ki,eşinin adını vermeden,"kadını alıyorsun köyden getiriyorsun,rüyasında görmediği ev araba,yediği önünde,yemediği arkasında...Susup şükredip oturacağına,bir zaman sonra başlıyor,neredeydin,kimle sabahladın,sanane kardeşim,haddini bil"
Burada bunu yazmaktan parmaklarım aşındı :) İnsanlar sırf para için çalışmaz, topluma karışmak için, statü için de çalışırlar. Çalışan insanın kendine saygısı vardır. Erkekler de böyle bir kadınla evlenmek isteyebilir.
Ayrıca bu devirde, tek maaşla aile mi geçinir? Siz işsiz bir adamla evlenir misiniz? O neden işsiz bir kadınla evlensin?
Hani eşittik?
15 srnedır devlet memuruyum daha bır kere para bayılmadım temızlıkçiye yanı demem o ki sen çalısmayıp evını tenızloyosun ya bende calısıpta evimi temızlıyorum.bana gore koca parası yemek deıl olay 2 sene ucretsız ıznede ayrıldım ev hanımlıgıda yaptım ordada ewım butun herseyı sana bakıyo oda bı nevı calusmak ama calısan es konusuna gelınce nasıl kı ben ewlendıgımde esımın calusmasını ıstıyorsam oda benım calısmamı ıstemesı cok normalEvlenmeden önce 4yıl ve evlendikten sonra bir kaç ay çalıştım.. Eşim çalışmamı istemedi çünkü eve geldiğimde kapımı sen aç seni göreyim evli olduğumu daha da fazla hissedyim hiçbir şey yapmasan da kapıyı sen aç demişti.. Bırkatım işi durumumz iyi çok şükür.. Çocuk da olduktan sonra çalışmayı hiç düşünmedim.. Bakıcılara çocuk emanet edemem çünkü referans olabilecek kimse tanımıyorum burda.. He çalışmak istesem çalışır mıyım çalışırım ama istemiyorum.. Ben şimdi koca parası yiyorum dimi? Evet çalışan hanımlara göre basit bir ev hanımıyız zaten..koca parası yiyen hem de.. Sizin evinizi temizlesin diye temizlikçilere bayıldığınız paraları istemiyoruz kocalarımızdan biz bunları karşılıksız yapıyoruz..4 yıllık evliyim çocuğum var hala kayınavlideme sorarlar gelin çalışıyo mu diye sanki çalışsam maaşımı onlara verecem sinir oluyorum böyle tiplere sanan nee..
Çalışan kadınların çalışmayan kadınları hakir gördüğü aşikardır.. Yakın bir arkadaşım var mesela evde hiç yemek yapmaz ütü yapmaz eşi kendi yapar yemeği hep dışardan söylerler.. Abartmıyorum gerçekten daima dılardan söylerler.. Çocuk asla istemiyorum der eşi istediği halde.. Neden yemek yapmıyorsun ben çalılırken akşamdan yemeğimi hazırlayıp rahat edersim derim.. Yok ben çalışıyorum bir de yemekle uğraşamam der.. İşte öyle.. Ben sizi tenzih ediyorum gerçekten.. Ama çalışan kadının kendini çalışmayan kadından üstün gördüğü bir gerçek..15 srnedır devlet memuruyum daha bır kere para bayılmadım temızlıkçiye yanı demem o ki sen çalısmayıp evını tenızloyosun ya bende calısıpta evimi temızlıyorum.bana gore koca parası yemek deıl olay 2 sene ucretsız ıznede ayrıldım ev hanımlıgıda yaptım ordada ewım butun herseyı sana bakıyo oda bı nevı calusmak ama calısan es konusuna gelınce nasıl kı ben ewlendıgımde esımın calusmasını ıstıyorsam oda benım calısmamı ıstemesı cok normal
Yok canım. Yazım dilinde öyle sert olmuş, yüzyüze konuşsak o kadar katı görüşlü gelmezdim eminim. Tabi ki çalışmayan insanın da kendine saygısı olabilir. Ama çalışan kadın kendinden daha emin oluyor benim gözlemlediğim. Ne demek istediğimi anlamışsınızdır.bu nasil bir genelleme, calismayan insanin kendine saygisi yok mu yani?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?