Dün gittim doktora.. Alttan baktı onların önceki demesine göre 7+1 olması lazım dün bana 6+1 dedi baktı kalp atışlarını görmemiz lazım bebek gelişmiş ama kalp atışı yok dedi.. Herşeye hazırlıklı olmak lazım dedi.. Haftaya kadar bekleyelim yine duyamazsak alıcam dedi.. Dünden beni boğuluyorumm((((((((((((((( ona inanamadım başka doktora koştur gittim.. O alttan bakmadı üstten zor gördü rahmin derindeymiş dedi.. O da 5+1 dedi :S sağlıklı bir gebelik gibi görünmüyor dedi cuma günü gel tekrar bakalım lekelenmen kanaman olmadığı için 2-3 gün şans verelim dedi sonra bakarız duruma göre çok beklemenin bir anlamı yok dedi.. Bana yardım edin ne yapacağım hangisine gideyim bebeğimin kalbi atmıyor 4 mm olmuş ama atmıyor ((((((((((((((((((((((((
O kadar beynim dolu ki.. Hem bebeğime üzülüyorum hem kürtajdan çok korkuyorum hem bir daha gebe olamazsam diye korkuyorum bu zmanalar nasıl geçecek bilmiyorum.... Baştan beri bir kere bile olsun iyi şeyler çıkmadı doktorların ağzından
Kendimi şu an resmen hazırlıyorum zaten o adını bile kullanmak istemediğim kürtajaSanki bir tek bende olmuş gibi hissediyorum.. Tekrar gebe olamamaktan korkuyorum eşimin yüzüne bile bakamıyorum
canım ya daha yeni evlisin tekrar tekrar gebe kalıcaksın tabi ki istediğin kadar çocuğun olacak inşallah.ama moralini düzeltmeye çalışmazsan kendine ve bebeğine zarar vermekten başka bişey yapmazsın.kaldı ki sanırım daha 5 haftalık hamilesin ben 6.haftamda duymuştum kalp atışını.bana da doktorlar başka sebepten kötü şeyler söyledi bi tanesi bağırsaklarınla başın belada dedi resmen ..ama ben inan kulak ardı ettim kötü sözleri.rabbim ol demiş olmuş doğmasını isterse doğar.benim sağlığım zamanında çok bozuktu kaç ameliyatlar geçirdim şimdi iyiyim ölmedim...yine hasta olcam diye şimdi oturup ağlayamam kusura bakmasın doktorlar...sana da tavsiyem bi an önce kendine gelmelisin.bebeğe ömür verdiyse rabbim zaten doğacak.senin benim yapabilceğimiz bişey yok..iyi düşünelim iyi olsun her şey
Dün gittim doktora.. Alttan baktı onların önceki demesine göre 7+1 olması lazım dün bana 6+1 dedi baktı kalp atışlarını görmemiz lazım bebek gelişmiş ama kalp atışı yok dedi.. Herşeye hazırlıklı olmak lazım dedi.. Haftaya kadar bekleyelim yine duyamazsak alıcam dedi.. Dünden beni boğuluyorumm((((((((((((((( ona inanamadım başka doktora koştur gittim.. O alttan bakmadı üstten zor gördü rahmin derindeymiş dedi.. O da 5+1 dedi :S sağlıklı bir gebelik gibi görünmüyor dedi cuma günü gel tekrar bakalım lekelenmen kanaman olmadığı için 2-3 gün şans verelim dedi sonra bakarız duruma göre çok beklemenin bir anlamı yok dedi.. Bana yardım edin ne yapacağım hangisine gideyim bebeğimin kalbi atmıyor 4 mm olmuş ama atmıyor ((((((((((((((((((((((((
perimm canım benim Allahtan hayırlısı neyse o olsun , her şerde bi hayr vardır.
Biraz kötü olucak yorumum ama sen kendini herşeye hazırla. Bende seni çok iyi anlıyorum bende haziranda hamile olduğumu öğrendim temmuzda 8 hafta olması gerekirken hala kese oluşmamıştı ve 5 haftalık diyorlardı. O 10 gün içinde o kadar ultrasona girdim ki kanamam bile başladı en sonunda evlilik yıldönümümde 7 temmuzda kürtaj oldum. Ameliyathanede beklerken doktorun gelmesini , yanımda yeni doğan ünitesi bbişler yıkanıyor kundaklanıyor o kadar kötüydü ki. Sonra kürtaj başladı sadece koluma yapılan iğneden haberim var ondan sonra zaten 1,5 saat sonra evimdeydim.
Temmuzda kürtaj oldum 2 ay korunun dedi doktor , ben kürtajdan sonraki ilk ilişkiden hamile kaldım. İnsan bi daha bebeğim olmuycak diyor , ama bak gene hamileyim ve bu sefer çok şükür sağlıklı.
Yanlız bu süreçte sakın internetten araştırıp yazıları okuma. Hepsi olumsuz oluyor.
Bide üst kat komşum var aynı yaştayız ve aynı zamanda evlendik çok iyi arkadaşım. Kızcağız 10 aydır bebek istiyordu ama olmuyordu. Sonra doktora gitmişler eşinde sorun çıkmış. Ve bebek olması zorlaştı tedavi gerekiyor vs, vs,...
Biz şükredelim ki bebeğimiz oluyor demekki biz sağlıklı insanlarız , Birini veren Allah'ım diyerinide verir.
Şu dönemde zaten 10 kişiden 4-5 i ilk hamileliği sorunlu olup sonlandırılıyor. Yediklerimizden midir içtiklerimizden midir nedir bilmiyorum ki herşey basıyorlar hormonu tövbe tövbe... O yüzden benzer durum çoğu kişinin başına geliyor sakın üzülme.
Canım sakın ümidini kesme büyüyen bişeyin nasıl kalbi atmazki bazılarının makinası hassas değil benimde ilk göremedi korkuttu korkulu rüya görmeyelim normal değil dîye sonra vajinal ultrasonla baktı normal çıktı diğer alet bazen görmüo hassas değil dedi madem öyle ne korkutuosun dimi insanı..devlet hastanesindekiler bazen acımasız istersen bi özele git tam teşekküllü baksın için rahatlasın bol bol dinlen canım ve dua et Allahım çocuğunu sana bağışlasın dualrım seninle..
ya benim hiç yok çok şükür bulantım falan..bi iki hafta önce biraz bulanır gibi olmuştu sora geçti..Kızlar mide bulantılarınız ve kusmalarınız var ne durumda.Benim bugün midem bulanmıyor nedense
Kızlar mide bulantılarınız ve kusmalarınız var ne durumda.Benim bugün midem bulanmıyor nedense
Dost acı söylermiş canım gerçekleri söylüyorsun ben zaten kendimi hazırlıyorum kürtaja.. Rabbim inşallah sonrasında hemen yine nasip eder ve bu sefer sağlıklı olur.. Ben bişiyi merak ediyorum böyle kalbini duymadan kürtaj olanlar sebebini biliyorlar mı acaba neden kalbi atmıyor bir dahakinde tekrarlanır mı aynı şey ondan çekiniyorum
Canım zaten kötüsü de bu ya.. Ben zaten buranın en iyi özel hastanesine gidiyorum toplasan iki tane özel var zaten.. Bu yüzden ümidimi kestim
Rabbim bebeğini size bağışlasın canım... İnşallah herşey kolay olur kendim çok kötüyüm.. Kendimi eksik işe yaramaz hissediyorum.. Bebeğime ne yaptım diyorum..
Sağolsun o da eminim çok kötüdür ama dünden beri öyle pozitif ki bana karşı.. Kürtajdan sonra alttan alıyorlar ya sonradan bir ağrısı acısı tedavi süresi felan oluyor mu yani ne hissediyorsun.. Rabbim inşallah bana da hemen tekrardan nasip eder..
Kızlar mide bulantılarınız ve kusmalarınız var ne durumda.Benim bugün midem bulanmıyor nedense
Rabbim bebeğini size bağışlasın canım... İnşallah herşey kolay olur kendim çok kötüyüm.. Kendimi eksik işe yaramaz hissediyorum.. Bebeğime ne yaptım diyorum..
Canım üzülmemek elde olmuyo ama lütfen kendini salma.. sana kendimi anlatayım
Kurban bayramından bir hafta önce hamile olduğumu öğrendim öğrendim..Öğrendikten 1-2 gün sonra kahverengi lekelenmelerim oldu doktora şikayetimi söyledim önemsemedi aynı zamanda ağrım da vardı..Lekelenmeler artarak devam etti..Arife günüsabahı da kanamam başladı ve düşük yaptım apar topar hastaneye gittik ve düşük yaptığımı öğrendim (5+3 günlüktü) ancak bir problem daha vardı sol yumurtalıktan kaynaklanan bir kanama vardı önce kürtaja aldılar sonra da laparoskopi ile ameliyata aldılar..
Ameliyattan çıktım ve senin gibi tedirgindim..Doktor bana daha çuvalla bebeğin olur sakın kendini yıpratma dedi..
Yeni kürtaj olmuş biri olarak sana diyebilirim ki genel anestezi olduğu için hiçbir acı ağrı hissetmiyorsun..Sonrasında da 30 gün sonra adet kanaman oluyor .. ben laparoskopiden dolayı hemen günlük yaşantıma dönemedim ama kürtajda 2 güne toparlıyorsun..
Üzüntüsü bi süre kalıyor tabii ama takılı kalma lütfen doktor bana rahmimin dinlenmesi için 4 ay korunmayı önerdi..Allah tekrar nasip eder hiç korkma..
Bir de doktor bana sevinmelisin çocuğun olabiliyormuş bunu öğrenmiş oldun..İnsanlar bebek sahibi olmak için yıllarca uğraşıyor dedi..
Bir de şunu eklemeliyim doktorun dediği doğanın öyle düzeni vardır ki sağlıksız bebek tutunmaz şeklindeydi.
seninkini anladığım kadarıyla gelişim geriliği canım ondan atmıyordur , 1 hafta beklemelerinin sebebide bu zaten bi atak yapar hızlanırsa gelişimi duyabilirsin belki..
Amin herşeyin hayırlısı.. Bi atlatsaydım şu 10 günü ne olacaksa olsa;( kendini kötüye hazırlama ümidinide kesme sakın sen pes edersen o nasıl sana tutunsun annesi ? 2-3 günde neler değişir bilemeyiz Allah bilir herşeyi sen pozitif ol onun sana tutunacağına kalbinin atacağına duyacağına inan..Allahım hakkında en hayırlısını versin..;(
AÇıklaman için çok sağol canım... O kadar sabırsızım ki.. Tekrar gebe olmak istiyorumperim.. oturup ağlıcam şimdi lütfen yapma böyle konuşma zaten bugün hormonlarım felaket..ofiste de yalnızım oturdum .çalıkuşunu izledim odaha çok duygusallaştırdı ...
çok zor evet ama her iki ihtimalide düşünmen gerekiyor.. inşallah duyarsın kalp atışlarını ama duymassanda lütfen kendini eşini yıpratma.. bende oldum kürtaj .. anestezi oluyorsun hiçbirşey hissetmiyorsun uyandığında birkaç saat yatırıyorlar sonra taburcu oluyorsun.. içinde parça kalmasına ihtimal bir hap veriyorlar onu düzenli kullanıyorsun birde bir hap daha var oda sanırım rahmin sıkılaşmasınımı ne sağlıyormuş onu içiyorsun.. ben 4 gün sonra tatile gittim yüzdüm falan.. Eskişehire döndüm sonra eylülde ilişkiye girdik ekimde hamile kaldım.. kürtajdan sonra daha kolay hamile kalıyorsun diyor büyüklerimiz.. lütfen kendini yıpratma hiç kolay değil biliyorum ama içini ferah tut..herşeyin hayırlısı..
Canım üzülmemek elde olmuyo ama lütfen kendini salma.. sana kendimi anlatayım
Kurban bayramından bir hafta önce hamile olduğumu öğrendim öğrendim..Öğrendikten 1-2 gün sonra kahverengi lekelenmelerim oldu doktora şikayetimi söyledim önemsemedi aynı zamanda ağrım da vardı..Lekelenmeler artarak devam etti..Arife günüsabahı da kanamam başladı ve düşük yaptım apar topar hastaneye gittik ve düşük yaptığımı öğrendim (5+3 günlüktü) ancak bir problem daha vardı sol yumurtalıktan kaynaklanan bir kanama vardı önce kürtaja aldılar sonra da laparoskopi ile ameliyata aldılar..
Ameliyattan çıktım ve senin gibi tedirgindim..Doktor bana daha çuvalla bebeğin olur sakın kendini yıpratma dedi..
Yeni kürtaj olmuş biri olarak sana diyebilirim ki genel anestezi olduğu için hiçbir acı ağrı hissetmiyorsun..Sonrasında da 30 gün sonra adet kanaman oluyor .. ben laparoskopiden dolayı hemen günlük yaşantıma dönemedim ama kürtajda 2 güne toparlıyorsun..
Üzüntüsü bi süre kalıyor tabii ama takılı kalma lütfen doktor bana rahmimin dinlenmesi için 4 ay korunmayı önerdi..Allah tekrar nasip eder hiç korkma..
Bir de doktor bana sevinmelisin çocuğun olabiliyormuş bunu öğrenmiş oldun..İnsanlar bebek sahibi olmak için yıllarca uğraşıyor dedi..
Bir de şunu eklemeliyim doktorun dediği doğanın öyle düzeni vardır ki sağlıksız bebek tutunmaz şeklindeydi.
canımmmm beniiimmmm üzülmee oolurmuuuu kıyamam esını sımsıkı sarıl ondan guc al o senın destekcın olucak bu donemde rbbım hemencık nasıp etsın bence sonrası korunma hemenkı yavrun gelsın sana ben 1,5 sene bekleıdm olsun dıye dusun bolesı daha zor senn hemen olmus ne guzel allahım gene verır ınsallah
çok geçmiş olsun çilek..hayırlısıyla sende bebişini kucağına alırsın inşallah..tez zamanda.. :)
Sağolsun o hep pozitif dünden berii.. Belki içi kan ağlıyordur ama belli etmiyor bana.. Sadece dün biraz sarılıp ağladık(((
İnşallah hemen yine olur
Pericim bence tekrar kalmak için acele davranma tekrarlarsa bundan kat kat üzülürsün..
Doktor da bir süre korunmayı önerecektir zaten canım..
aglayın sarılınnnn bırbırınızeeeee
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?