Ekim 2013'de hamile olduğunu öğrenenler?

Gunaydin guzel anneler..ben simdi hastanedeyim insallah bebisin kalp atislarini duycam..:))

Günaydın...

Dün akşam dr gittik kızlar az agrım oldu bebısımız arayı 1 gün farkla kapatmış 8+1 günlük olmuşuzz Dr gayet iyi dedi ekrandan pıt pıtlarını eşimle gordukk Dr herseye karsı onlem olsun dıe progestron verdı bısey olcagından degıl ama dedı :44: Oyle iştee hee bırde yavrum 1,5 cm olmuşşşşş artık kendısı bellı olduooo

Günaydın kızçelerrrrimmm.. Ve onların tatlı bebişleri...

Günaydın güzel anneler ve güzel bebişleri

Hayırlı cumalar

günaydın günaydın günaydın. :) günümüz aydın olsun..hep güzel haberler alırız bugün umarım..hayırlı cumalar..

Gunaydin guzel anneler..ben simdi hastanedeyim insallah bebisin kalp atislarini duycam..:))

selam söyle teyzelerinden... pıtpıtlarını bizim içinde dinle..nazarlardan korusun Allahım..

oh maşallah büyüsün büyüsün sağlığı sıhhati yerinde olsun zekası yerinde olsun.. kocaman olsun teyzelerinin elini öpmeye gelsin :)

bacılarım :) ben yine pimpiriklenmeye başladım .. ben iki gündür bişi hissetmiyorum.. korkuyorumda..hareketlerini kalp atışlarını hissedemediğimiz için bu dönemde nasıl yaşıyor mu napıyor bilememek çok garip...keşke hergün yada enazında 2 günde 1 ultrasonda görebilsem içim rahatlasa..

günaydınnn..

Pretty rose ınsallah sesını gumbur gumbur duyarsın ben sadece ekranla gormekle kaldım sesı dısarı vermıomus alet

Gözün aydın canım çok sevindim senin adına.Canım peki senin de son adet tarihine göre 28 haziran doğum tarihi ama benimki 9 haftalık oldu.Doktora sordunmu canım tahmini bebeğin doğum tarihini.

Canım gün içinde göğüslerinde hafif bir sızlama,hafif kasık ağrısı ve tiksindiğin şeylere karşı aynı hisleri yaşıyorsan bebeğin seninledir.İçini ferah tut.Rabbimin izniyle bizimleler inşallah.

psikolojik mi bilmiyorum ama sadece hafif bir bulantım var oda birşey yersem oluyor..çok kızıyorum kendime.. neden bende mutlu mesut bir gebelik yaşamıyorum hep bir endişe içerisindeyim..

psikolojik mi bilmiyorum ama sadece hafif bir bulantım var oda birşey yersem oluyor..çok kızıyorum kendime.. neden bende mutlu mesut bir gebelik yaşamıyorum hep bir endişe içerisindeyim..

Canım herkes senin gibi endişeleniyor.Ama mesela ben dua ediyorum kendimi rahatlatıyorum olumsuz düşünmemeye çalışıyorum.Maşallah burdaki herkes her 15 günde,haftada yada ardarda günlerde doktora gidiyor.Ben geçen hafta çarşamba gitmiştim.11 Aralık tarihine randevu verdi.Düşn artık benim daha fazla evham yapmam lazım.Ama bebişim benimle Allah'ın izniyle.

okuyorum canım habire elim karnımda ayetelkürsi fatiha ne gelirse aklıma okuyorum..teşekkür ederim canım..bende 29unda gidicem..ikili testler..

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Namık Demir, anne adaylarının tamamen iyi niyetle, bebeklerinin sağlıklı olup olmayacağı kaygısı içinde ikili, üçlü, dörtlü, tüm tarama testlerini yaptırmak istediğini belirterek, bunlardan sadece birinin yeterli olacağını söyledi.

Prof. Dr. Demir, "Bu testlerin her birinin yanlış olarak pozitif çıkma olasılığı var. Yani test, yüzde 3 ile 5 oranında risk taşımayan gebelerde pozitif gelebiliyor. Daha emin olmak ya da 'bir testin yakalayamadığını diğer test ile yakalayabilirim' umudu ile yapılan fazladan her bir test ile birlikte yanlış pozitiflik oranları da artar. Bir test yapıldığında yüzde 5 olan yanlış pozitiflik oranları iki test ile yüzde 10'a ya da 3 test yapıldığında yüzde 15'lere çıkar" dedi.

Sağlıklı bebeklerin dünyaya gelebilmesi için anne babaların sağlıklı olması, sağlıklı beslenmesi gerektiğini belirten İzmir Kent Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum uzmanı Prof. Dr. Namık Demir, gebelikte yapılan önemli bir yanlışa dikkat çekti.

Gebeliklerin yüzde 3-4'ünde doğumsal kusurlar olabildiğini, bunların büyük çoğunluğunun kromozomlarda bulunan genlerde meydana gelen etkilenmelerden kaynaklandığını kaydeden Prof. Dr. Demir, şunları söyledi:

"İnsan vücudundaki 46 kromozomun üzerinde 25-30 bin gen var. Bu genlerin yarısı anneden ve diğer yarısı da babadan gelmekte ve bebekte farklı bir kombinasyon ile ortaya çıkmaktadır. Bu genler beslenme, çevre, kullanılan ilaçlar, maruz kalınan radyasyon, enfeksiyon gibi nedenlerle hasarlanabiliyor ve buna bağlı doğumsal defektler olabiliyor.

Bu doğumsal defektlerin (kusur) büyük çoğunluğunu gebeliğin ilk üç ya da ikinci üç ayında yapılan tarama testleriyle ve ultrasonografi incelemesi ile tanımak mümkün. Artık ilk üç ayda yapılan tarama testleri eskiden olduğundan daha fazla önem kazanmaya başladı. Çünkü biz ilk üç ayda yapılan muayenelerde sadece kromozomlarla ilgili problemleri değil, bebekle ilgili yapısal problemleri de büyük ölçüde tanır ya da kuşkulanır hale geldik.

İkinci üç ayda da onları doğrular hale geldik. Yani gebelikte iki önemli dönem var. İlk üç ayda 11-14'inci haftalar arası, ikinci üç ayda 18-20'inci gebelik haftasında ultrasonla detaylı anomali taraması. Bu dönemlerde gebelerimizin daha önem vererek bu muayeneleri yaptırmaları çok yararlı olur."

En sık yapılan yanlış

Prof. Dr. Demir, tarama testlerinin toplumdaki sağlıklı görülen kişiler arasında risk taşıyan grupları belirleyen testler olduğunu, tüm gebelere uygulanması gerektiğini söyledi.

Demir, şöyle konuştu:

"Gebelikte sık yapılan yanlışlardan biri anne adaylarının çoğu bebeklerinde bir problem, bir eksiklik olmamasını sağlamak amacıyla bu tarama testlerinin hepsini yaptırmak istiyor. İlk üç ay tarama testi, ikinci ayda yapılan üçlü- dörtlü- beşli testler. Gebelerimiz bunu iyi niyetle yapıyorlar ama bu testlerin her birinin yanlış olarak pozitif gelme olasılığı var.

Hepsini birden yaptırmak doğru değil. Sadece biri yeterli. Çünkü test, yüzde 3-5 oranında risk taşımayan gebelerde pozitif gelebiliyor. Yani iki testin birlikte yapılıp ayrı ayrı değerlendirilmesi sonucunda 100 gebeden 10'una (yanlış pozitiflik nedeniyle) gereksiz yere amniosentez yapılmış olacaktır.

Gereksiz girişim de istenmeyen bir durum. Biz her hastamıza ilk üç ay tarama testini (ikili test), ancak bunu yaptıramamış olan gebelere ikinci üç ay tarama testini (üçlü-dörtlü test) öneriyoruz. Tarama test sonuçlarında yüksek risk grubuna giren gebelere genetik tanı testleri yaptırmalarını tavsiye ediyoruz.

Korion Villus Örneklemesi (CVS) ve amniosentez yöntemleri anne karnındaki bebeklerde kromozomların kesin tanısı için kaçınılmaz olan ve tanı testi olarak bilinen testler. Ancak genetik biliminde ve teknolojideki gelişmeler sayesinde anne adayından alınan 20 ml. kanda da bebeğin kromozomlarını belli ölçüde tanır hale geldik.

Anne kanından yapılan bu non invazive prenatal tanı testleri ile 21, 13, 18. Kromozomlar ile cinsiyet kromozomlarına ait bozukluklarının tanısı konulabiliyor. Bu testler biraz pahalı olmasına karşılık ülkemizde de uygulanmaya başladı. Önümüzdeki 2-3 yıl içerisinde bu testlerin çok daha ucuzlayacağını umuyorum."

ALINTIDIR...CNNTÜRK

EL ÖPMEYE GETİRİZ ARKADAŞ OLUR YAVRULARIMIZZZ
Gözün aydın canım çok sevindim senin adına.Canım peki senin de son adet tarihine göre 28 haziran doğum tarihi ama benimki 9 haftalık oldu.Doktora sordunmu canım tahmini bebeğin doğum tarihini.

BENİM 21EYLÜLDÜ CNM AMA BEN 30 GÜNDER BİR ADET OLURDUM 28 GÜNE GÖRE HESAPLAMA YANİ

el öpmeye getiriz arkadaş olur yavrularımızzz

benim 21eylüldü cnm Ama ben 30 günder bir adet olurdum 28 güne göre hesaplama yani

canım gözün aydın bebişin aradaki farkı kapatmış senin bi önceki randevunda ne kadarlık gözükmüştü bebeğin bide kaç gün önce gitmiştin canım

Gunaydin canLarim nasilsiniz Ben bel agrisini saymazsam cok sukur iyim kizlar burda daha Saat 10 ne yesem diye dusunuyorum simdi :-D

canım gözün aydın bebişin aradaki farkı kapatmış senin bi önceki randevunda ne kadarlık gözükmüştü bebeğin bide kaç gün önce gitmiştin canım

canım gectımız c.tesi 6+6 gunluktu dün aksam gıtımde 8+1 günlüktü normaldede 8+2 fılan olması lazımdı yanı 5 günde 8 gun buyumus mınnakım artık cm olmuşşş babası pıpısını gordu dusun artık ben kız desemdeeprogestan verdi onuda önlem olsun diye

OYYY MAŞALLAH KUZUYA YA ERKEKLER GENELDE ERKEK İSTİYO ZATEN RABBİM HAYIRLI SAĞLIKLI SAĞ SALİM KUCAĞINA ALMAYI NASİP ETSİN DE ÖNEMLİ OLAN O PROGESTAN BENDE KULLANIYORUM CANIM BENİMKİDE 1 HAFTA GERİDEN GELİYO YA O YÜZDEN SENİ TAKİP EDİYORUM SÜREKLİ

KIZLAR BENDE 8+3 GÜNLÜK HAMİLEYİM, ALLAHA ŞÜKÜR Bİ ŞİKAYETİM YOK SADECE KARIN AĞRILARIM AARA ARA DEVAM EDİYO... YARIN BENİMDE KONTROLÜM VAR BEBEĞİM NE KADAR OLDU ÇOK MERAK EDİYORUM....

Kızlar selam,
Haberler Pek iç açıcı değil, eşim işten ayrıldı. Bizde üzgünüz açıkçası.. Bebiş iyi heralde. Geçen haftadan beri korkutmadı Allah'tan. Hafif bi akıntım var ama endişe etnemeliymişim .. Çok öpüyorum sizi kızlar umarım herşey ve herkes iyidir..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…