Ekim Ayı Adet Gününü Heyecanla Bekleyenler Buyurun Birlikte Bekleyelim..

niye umudun yok canım kocişin il dısında mı calısıyo senın de

bilmem yok işte, doktora gittik geçen, yumurtalıklarıma baktı, sağlıklı görünüyor dedi. yumurtalıkların üstündeki atılmayı bekleyen yumurtaları gösterdi. herşey normal dedi. sonrada belkide hamilesindir dedi. kafam karıştı o anda heyecandan sormak aklıma gelmedi. sonuçta atılmayı bekleyen yumurtalarım varsa adetim olacak demektir.

atılmayı bekleyen yumurtaların dollenıp dollenmedıgını dr hemen göremiyo kı cnm daha adetın geçmedi senın umudunu kaybetme.

günaydın güzel hamiş adayları a.s.
bişey sormam lazım. benim adetim yeni bitti. dün ilk defa çalışma yaptık ve yastık koyup 1 saat bekledim. fakat bu sabah yapışkan bir akıntı geldi. hemde bi hayli geldi yani. bu günlerde yumurtluyor olamam heralde değil mi? sperm mi yoksa bu ?

canım aynısı benimde basıma geldi bende düşnüdüm bu nedir diye... ama sanırım yumurtlama dönemi akıntısı çünükü spermler 20 dakika sonra sıvılasıyormuş yani su gibi oluyormuş...yumurtlama dönemi akıntsı uzayan bi akıntı...

sen korunuyordun dımı daha once ,öncekıler boyle olmuyor muydu

bızde hep esım korundugu ıcın ben cok sasırmıstım yürüdükçe pat pat düşerdi boyle ypışkan bırseydı işte

yumurtlama ıcın cok erken ama ya

tuhaf yaa adetim yeni bitti yumurtluyor olamam heralde fisfisfis

evet canım korunuyorduk, hap kullandığım zamanlarda da hemen kalkıp yıkanıyordum zaten hiç böyle bişey görmemiştim.

sağdan sağdan ufaktan ufaktan ağrılar geliyorrrrr
gıt gıtttt gıdakkkkk yımırtammm sıc-cakkkzemuszemus

dalga gecmıyorum ya valla ,düşüyor boyle yürüdükçe fılan sankı adetsın de hanı o parcalar olur ya onlardan bırı gelmış gibi oluyor.

ben ıkı gun gunluk ped takarım yanı o kadar..

ılk aylarda ben korunmustum da cok ıgrenc dıye bır daha korunmamıstım hep esıme korun demıstım ama sımdı el mahkum

kahvekolik bunu oku istersen,daha açıklayıcı olur senin için

Servikal Mukus

Rahim agzindaki hücreler tarafindan yapilan sümüksü maddeye servikal mukus denir.Yumurtlama ve yumurtalik hormonlarinin etkilerini izlemenin en iyi yollarindan biri de servikal mukustaki degisikliklerdir.Ancak bu yöntem de sik uygulanan, pratik ve güvenilir bir yöntem degildir.

Banyoda iken vaginaya parmak sokularak rahim agzindan bir parça mukus alinarak, iki parmak arasinda yogunlugu ve uzama miktari kontrol edilir. Siklusunun basinda mukus kalin ve mat uzamasi azdir. Yumurtlamadan 1-2 gün önce berrak,kaygan ve elastik bir mukus olusur.Kadin mukusu parmaklari arasina aldiginda kayganligi hisseder. Isaret ve bas parmaklari arasinda mukus varken parmaklarini açtiginda mukus (5-10 cm kadar) uzayacaktir.

Sperm bu mukus içerisinde beslenip korunarak yumurtaya ulasabilir.Bu mukus olmadan spermler vaginal kanal içinde uzun süre yasayamazlar.Yumurtlamadan sonra servikal mukus kaba ve hamur gibi yapiskan hale gelir.Beklenen adetten hemen önce çok az mukus vardir ve rahim agzi neredeyse kurudur.Servikal mukus degismelerini BBT takip kartina not edebilirsiniz.

:) dalga geçmediğini biliyorum canım sadece pat die anlatmana güldüm..bende gece içimde kalsın die gece ıslaklığa uyanıp wc gidene kadr çamaşır :kedi:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…