Ekim Ayı Adet Gününü Heyecanla Bekleyenler Buyurun Birlikte Bekleyelim..

kızlar buytumurtlama olayı cok garıp bı olay ben 27 gunde bir adet oluyorum ama bugun 19. günüm net çift çizgiyi şimdi gördüm ve ÇOKK MUTLU OLDUMMMMMMMMMMMMMMMMMMM

Şimdi ben bu aksam da calısayım dımı
dun calısmıstım ama gerek varmı kı fatmagule bağladık haaa

aminnnnnnnn canim Rabbim dilemedikce olmazzzzzzz

Arkadaşlar,

Ben de bu ay çalışmayı hızlandırmak için kolmen kullandım ve yarın iğne olacam.Gerçekten yarım saat beklemek gerekiyor mu ben hemen banyoya koşuyorum
yatman lazummm hatta esinin icerde kalmasi lazzumm et ete degecekkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk:kedi:

ne zaman gördun o saatin ustune 24-ekle ve 24 ila 48 saat arasi yap su isi canooooo

baksana sabah da gelmeye devam ediyor.
erkekler her zaman rahat zaten. ben herşeyi unuturum da o soğan suyunu içtim ya 15 gün onu asla unutmam. haftaya tekrar başlamam lazım. gerçekten öyle bişey ki onun tadı..

bugün benim gün nerdeyse 1 haftadır karnım ağrıyo sabah test yaptım alsana dedi tek çizgi çıktıı:çok üzgünüm:
ne testi yaptın canım?

arkadaşlar merhaba bugün progesteron testi için doktora gidicem nasıl olduğu hakkında bir bilginiz var mı?

Progesteron Nedir, Progesteron Testi Niye Yapılır?

Progesteron her ay rahmi hamilelik için hazırlayan başka bir kadınlık hormonudur. Ayın ikinci yarısında progesteron seviyesi birkaç günde yükselir ve ardından adet kanamasıyla birlikte düşer. Doğum kontrol hapları progesteronun sentetik formlarıdır.
Progesteron aslında yumurtalıklar tarafından salgılanan bir cinsiyet hormonudur. Ön hipofizden salgılanan lutein yapıcı hormonun denetimi altında üretilir. Progesteron başlıca etkilerini kadın cinsel organlarında gösterir. Östrojenin etkilerini bastırır ve östrojenle birlikte bazı değişimlere yol açar.Dölyalağ, uterus kas dokusunun uyarılar birliğini azaltarak kasılmasını zorlaştırır, bu salgının artmasını sağlar, dölyalağı ağzındaki (serviks) bezlerin salgısının birleşimini ve özelliklerini degiştirir, dölyalağında döllenen yumurtanın daha kolay yerleşmesi için gerekli ortamı hazırlar. Bütün bu özellikleriyle gebeliğin başlamasını ve sürmesini sağlayan progesteron ayrıca gebelikte öbür hormonlarla birlikte meme dokusunu geliştirir ve bu dokuyu doğum sonrasında süt salgılamaya hazır duruma getirir.Düşük tehlikesi durumunda erken gebelikte bazen progesteron azlığı ihtimali düşünülerek düşüğü engellemek için az miktarda progesteron ilaçları (duphaston ve progestan gibi) doktorun önerisi ile kullanılmaktadır.
Progesteron değerleri nelerdir?
Progesteron değerleri tahlilin adet dönemi içinde yapılan adet gününe göre değişkenlik göstermektedir. Adetin siklusunun ilk yarısında progesteron testi yapılırsa progesteron değerleri farklı,progesteron testi adet siklusunun ikinci yarısı yapılırsa daha farklı çıkmaktadır.
Normal Değerler:
Erkek:
0.1-1 ng/ml
Kadın:
Faliküler Faz: 0.2-1.4 ng/ml
Luteal Faz: 4-25 ng/ml
Menopoz: 0.1-1 ng/ml

Progesteron azlığı sebepleri

-
Gebelikte
- Adregenital sendrom
- Cushing sendromu

Progesteron yüksekliği sebepleri
- Turner sendromu
- Yumurtlamanın gerçekleşmediği düzensiz adetler
- Hipofiz besinleri

arkadaşlar bende bişey sormak istiyorum. benim de zannedersem yumurtlama günüm yaklaşıyor şeffaf yapışkan bi akıntı ve göğüslerimde şişkinlik var.ovulasyon testi yapıyorum 2. çizgi yavaş yavaş belirginleşmeye başladı. şimdi merak ettiğim bu yumurtlama döneminin süresi nekadar oluyor bir gün mü bir anlık mı?

benim 1 haftadır 36.9.. . 37.0. 37.1 ama bugün 36.8 sanırım düşüyo karnım ağrıyooo:çok üzgünüm:

senin gene iimiş. ben 36.3 ten yukarı cıkamadım daha.
çok üşüyen biriyimdir. çorapsız uyumam-gezmem- havalar ii ama uzun paçalı, uzun kollu pijama giymeede başladım. vücut ısımmı düşük acaba. ilk defa böle takip yapıyorum da...

evt canım bende o riski almaya korkuyom artık ilk aylarda yarım saat içinde banyo yapıyodum wc gidiyodum ay sonunda da ağlıyodum...

gebelik testi yaptım canm

bilgisayara virüs bulaşmıştı. 3 gündür topikten ayrıydım.
maşallahhhhh kıslar size...oku oku bitiremedim.hihoyyyt

benim ateş hep yüksek bende 2 aydır ölçüyom..ateş topiğinde ki arkadaşlar yardım ettiler...fisfisfis
adete yakın 36.6.5.4 diee düşüyo

Son düzenleme:
aminnnnnnnn canim Rabbim dilemedikce olmazzzzzzz

yatman lazummm hatta esinin icerde kalmasi lazzumm et ete degecekkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk:kedi:
:roflol:

evt canım bende o riski almaya korkuyom artık ilk aylarda yarım saat içinde banyo yapıyodum wc gidiyodum ay sonunda da ağlıyodum...

gebelik testi yaptım canm

ayy negatif çıkktı ha? peki adetinden kaç gün geçti? erken yaptıysan belki ondan görünmemiştir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…