- 21 Aralık 2009
- 1.462
- 117
- 363
- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #2.021
yumurtlama günümü geçirdim ama hala akıntılarım yoğunlukla gelmekte :uhm: ... önceden kuruluk yaşayan ben, şimdi ise iç çamaşırı yetiştiremez oldum bilmiyorumkismile
:) dalga geçmediğini biliyorum canım sadece pat die anlatmana güldüm..bende gece içimde kalsın die gece ıslaklığa uyanıp wc gidene kadr çamaşır :kedi:
evet yaa bendede temizlik takıntısı var, aman bi yere dökülecek diye altımıza bişeyler seriyorum :))dalga gecmıyorum ya valla ,düşüyor boyle yürüdükçe fılan sankı adetsın de hanı o parcalar olur ya onlardan bırı gelmış gibi oluyor.
ben ıkı gun gunluk ped takarım yanı o kadar..
ılk aylarda ben korunmustum da cok ıgrenc dıye bır daha korunmamıstım hep esıme korun demıstım ama sımdı el mahkum
kahvekolik bunu oku istersen,daha açıklayıcı olur senin için
Servikal Mukus
Rahim agzindaki hücreler tarafindan yapilan sümüksü maddeye servikal mukus denir.Yumurtlama ve yumurtalik hormonlarinin etkilerini izlemenin en iyi yollarindan biri de servikal mukustaki degisikliklerdir.Ancak bu yöntem de sik uygulanan, pratik ve güvenilir bir yöntem degildir.
Banyoda iken vaginaya parmak sokularak rahim agzindan bir parça mukus alinarak, iki parmak arasinda yogunlugu ve uzama miktari kontrol edilir. Siklusunun basinda mukus kalin ve mat uzamasi azdir. Yumurtlamadan 1-2 gün önce berrak,kaygan ve elastik bir mukus olusur.Kadin mukusu parmaklari arasina aldiginda kayganligi hisseder. Isaret ve bas parmaklari arasinda mukus varken parmaklarini açtiginda mukus (5-10 cm kadar) uzayacaktir.
Sperm bu mukus içerisinde beslenip korunarak yumurtaya ulasabilir.Bu mukus olmadan spermler vaginal kanal içinde uzun süre yasayamazlar.Yumurtlamadan sonra servikal mukus kaba ve hamur gibi yapiskan hale gelir.Beklenen adetten hemen önce çok az mukus vardir ve rahim agzi neredeyse kurudur.Servikal mukus degismelerini BBT takip kartina not edebilirsiniz.
sen sabaha kadar banyo yapmıyor musun? çarpılırsın haaaa -tatlicadiarzu-:) dalga geçmediğini biliyorum canım sadece pat die anlatmana güldüm..bende gece içimde kalsın die gece ıslaklığa uyanıp wc gidene kadr çamaşır :kedi:
bende günlük ped yok şu an, kağıt havlu koydum sende dene istersen.yumurtlama günümü geçirdim ama hala akıntılarım yoğunlukla gelmekte :uhm: ... önceden kuruluk yaşayan ben, şimdi ise iç çamaşırı yetiştiremez oldum bilmiyorumkismile
bu akıntılar bende nie hiç olmuyo acaba bende bi sorun mu vaar bilmiyorumkismile
yok kullanmadım canımrica ederim kahvekolikçim.. daha olmamıştır bence de yumurtlama,çok erken çünkü ama bence sen yine de gün aşırı ilişkiyle devam et yola,belli olmuyo bu işler,ateş takibi yapıyomusun ya da ovulasyon kiti kullanıyomusun?
bende günlük ped yok şu an, kağıt havlu koydum sende dene istersen.
ama o zaman wc ye gitmemek taharet de almamak lazım. fisfisfiscanım normalde hemen yaparım ama ....bebek için ona bile katlanıyom 6 aydır ...doktr ve hamiş arkadaşlar gece ilişkiden sonra banyo yapmayın sabah kalkınca yap dediler sperler suda çabuk oluyomuş...bende eşimi sabah işe yollamadan banyo yapıyom...fisfisfisfisfisfis
Allah kabul etsin bende kılıyorum. kesinlikle öyle, abdest almadan önce onu da değiştirmek lazım.kağıt havlu sert olduğundan pamuk koydum artık. günlük ped bana çok hijyenik gelmiyor namaz kıldığımız için abdest geçerli olmuyor iç çamaşırı gibi olduğundan genede kirlenmiş hükmünde sayılıyor...
tuhaf yaa adetim yeni bitti yumurtluyor olamam heralde fisfisfis
canımya zaten yumurtalmadan 3-4 gün önce başlamıyor mu o akıntı b.de ben kendimde sunu farkettim ben normalde 14.gün yumurtluorum diye 12. gün falan çalışmaya baslıyorduk ama gecen ay 26 günde adet oldum demekki adetimin 12.günü yumurtladım gebelik olması içinde yumurtlamadan önce çalışma olması daha sağlıklı .bu ayda ısı takibi yaptım merak ettim 10.gün benim ısın düştü 11 ve 12. günlerde ısım aynıydı bugün 13 gün ve ısı yükselmye baslADI YUMURTLAMA tamamlandı diye düşnüyürom umarım tutturabilmişizdir inş..eyvahedigeldismile
yumurtlama günümü geçirdim ama hala akıntılarım yoğunlukla gelmekte :uhm: ... önceden kuruluk yaşayan ben, şimdi ise iç çamaşırı yetiştiremez oldum bilmiyorumkismile
ama o zaman wc ye gitmemek taharet de almamak lazım. fisfisfis
anne olmak zor iş desene, şimdiden nelere katlanıyoruz :)
tuhaf yaa adetim yeni bitti yumurtluyor olamam heralde fisfisfis
canımya zaten yumurtalmadan 3-4 gün önce başlamıyor mu o akıntı b.de ben kendimde sunu farkettim ben normalde 14.gün yumurtluorum diye 12. gün falan çalışmaya baslıyorduk ama gecen ay 26 günde adet oldum demekki adetimin 12.günü yumurtladım gebelik olması içinde yumurtlamadan önce çalışma olması daha sağlıklı .bu ayda ısı takibi yaptım merak ettim 10.gün benim ısın düştü 11 ve 12. günlerde ısım aynıydı bugün 13 gün ve ısı yükselmye baslADI YUMURTLAMA tamamlandı diye düşnüyürom umarım tutturabilmişizdir inş..eyvahedigeldismile
canım ben 28de bir oluyorum 14.gün yumurtluyorum yani. bu 8.gün. eğer erken yumurtluyorsam ve 3-4 gün önce başlıyorsa dediğin doğru olabilir bak. çalış, çalış, çalış
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?