Ekim Ayı Adet Gününü Heyecanla Bekleyenler Buyurun Birlikte Bekleyelim..

canım testlere göre deişiyor kimi 5-kimi 20 dk sora gecerliliğini yitiriyor. testte bozulmuş olabilir. en sağlıklısı bence; yeniden yapmak

beni mutlu ediyosun inşallah oyledır tatlım buyrunnnnnnnnnalkisalkisalkis

valla meraktan çatlayacam. ekim1-ekim 2 -ekim 3deki tüm arkadaslardan haber alamadık.
sen ii dayanıon. bende sizin günlerinizi sayarak dayanıyorum
siz güzel haberler verdikçe de moral oluyor
ii düşünelim. ii olsun bacummmsırnaşık şey

KURU İNCİR

Enerji verir

Vitamin ve mineral bakımından zengin bir gıdadır.

Bağırsaklardan toksik maddelerin atılması kandaki kollestrol seviyesinin düşürülmesi gibi faydaları da vardır.

Bağırsak iltihabı olanlar inciri çok yemelidir.

İncirin kurutulmuşu çok değerli olup, iyi bir besin kaynağıdır. Balgam söktürücü, yumuşatıcı olarak kullanılır.

Ayrıca kış aylarında vücudun direncini arttırır, pek çok sağlık sorununa karşı güç ve dayanıklılık kazandırır.

İncirin bünyesinde şeker, albüminli maddeler, organik asitler, pektin, provitamin, A, B1, B2, C vitaminleri, magnezyum, kükürt, fosfor ve unlu maddeler bulunur.

İnciri cevizle birlikte yerseniz hem vücudunuzu zehirlerden korur, hem de bronşite iyi gelerek öksürüğü keser. Nezle için de faydalıdır.

İnciri sütle ya da sirkeyle eğer oda olmazsa yalnızca zeytinyağına batırıp yiyerek basur şikayetinizi ortadan kaldırabilirsiniz.

Sesiniz kısıldığında hemen bir inciri bir su bardağı kadar sütün içine koyup bir cezvede kaynatın. Ilık ılık bu şurubu için, çok yararını göreceksiniz.

Yaş dalları kırıldığında akan sütümsü beyaz sıvı, nasır ve siğillere sürülür.

Yaşı kurusundan daha fazla tercihe şayan olan incir vücuda kuvvet verir. Anasonla beraber yenen incir hem kan yapar, hem de şişmanlatır. Bağırsak iltihabı olanlar inciri çok yemelidirler.

Kuru incir, içerdiği protein miktarı yönünden fakir, sentezinde kullanılan aminoasit çeşidi açısından zengindir, bu nedenle hücre gelişimini destekler.

Ayrıca kuru incir, boğaz ağrısı bronşit ve öksürüğe de faydalıdır.

Kansızlık (Demire Bağlı Anemi) için Kereviz-Ispanak Kürü :
saraçoğlu

Malzemeler: 250 Gr. ıspanak ve kabuğu soyulmuş halde 200 gram kereviz.

Kaynayan 1 litre su içerisine 200 Gr. ince ince dilimlenen kerevizleri atarak hafif ateşte 10 dakika civarı haşlayın. Haşladıktan sonra üzerine 250 Gr. ıspanağı ekleyerek ağzı kapalı şekilde 5 dakika daha haşlamaya devam edin.
Ardından soğumaya bırakınız. Soğuduktan sonra tülbentle süzerek suyunu temiz bir cam şişeye koyunuz ve buzdolabında muhafaza ediniz.
Uygulanışı: Sabahları aç karına ya da kahvaltıdan 1 saat sonra 1 su bardağı (200 gram) içilir. Akşam ise aç karına ya da akşam yemeğinden 1 saat sonra 1 su bardağı (200 gram) içilir.
15 gün süreyle sabah ve akşam kullanımına ara vermeden devam edilir. 15 gün sonra 10 gün ara verilir. 10 gün aradan sonra yine aynı şekilde tekrar sabah ve akşam olmak kaydıyla 15 gün kereviz-ıspanak kürü kullanımına devam edilir. Toplam 30 günlük ( verilen ara ile 40 gün) uygulama ile kür kullanımı bitirilir. Kadınca Zayıflama - zayıflama, diyet, kilo verme, kadın, sağlık güzellik, makyaj, moda, çocuk, sağlık

200 Gr. kerevizin yumrusunun yerine kerevizin sadece yeşil yapraklarını ve saplarını da kullanabilirsiniz. 3 adet saplı (dallı ve yapraklı kısımları, yaklaşık 150 Gr.) kereviz kür hazırlanması için yeterli olacaktır.
Bu şekilde hazırlanırsa haşlama süresi 3 Dk.’dır. 3 dakika dolunca 200 Gr. ıspanak ilave edilerek 5 dakika daha haşlamaya işlemine devam edilir. Ilıdıktan sonra tülbent yardımı ile süzülür ve temiz bir cam şişeye doldurulur. Tüketim şekli ilk hazırlama şeklindeki ile aynıdır.

1)bh8076.......................................... ..............1 ekim
2-)abraxas................................... ......... ............1 ekim
3) butka............................................. ..............1 ekim
4)a_emet26......................................... .............2 ekim
5-)recel............................................ ......................2 ekim
6-)esedas........................................... ....................2 ekim
7-)hePollyanna...................................... ................2 ekim

arkadaşlar ne alemdesiniz.sizleri merak ediyoruz.İnşallah güzel haberler verirsiniz bizlere.:Saruboceq:

kızlar bu ay daha rahatım...çok kafayı takmıyorum geçen ay gibi..inşallah ayın 21 ine kadar böyle devam eder...=) siz ne alemdesiniz ?moraller nasıl?

keramos sen incir kürünü yapıyomosun canım.ben kuru incir yemeyi tercih ettim.suyunu içmiyorum ama günde 5*6 tane incir yiyorum.etkisi olurmuki acabaCADIARZU

ama benim kociş yokki yanımdaaa o yüzden olmuşsa olmuştur ama olmadı herhaldee

şeymacım benimde 3 gün kaldı bakalımmmmmm.. henüz bi belirti yok

kızlar benimde sat 5 eylül
çatlatma iğnesi oldum 20 eylülde
pzrtsi test yapıcam bakalım spora gidiorumda ondan erken yapıcam tasti

arkadaşlar çok nete giremedim bu ara bide artık umutsuzluktan da yoruldum ama 1 ekim geçti dimi:)
sanırım benimde umutlanıcak bişeyim oldu yarın test yapıcam sonucu hemen yazarım inş.bu ay herkes bebişinin haberine kavuşur herkese sevgiler

herkese slm kızlar benim adet tarihim bugün ama ben hala adet olmadım inş olmammmm göğüslerim acıyo bir de kasıkları ve belim ağrıyo arada

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…