- 8 Mayıs 2015
- 10.506
- En iyi cevaplar
- 1
- 16.875
- 298
- Konu Sahibi Esrin mine
-
Bu çocuğun gelişimine bağlı. Anaokuluna geçen yıl gitse çok ark ederdi. Bir sınıf öğretmeni bulun, ölçme ve değerlendirme yapsın. Küçük kas becerisi, bilişsel ve duyuşsal düzeyi birinci sonda hazır mı onlar bilirMerhaba hanımlar. Ekim doğumlu bir çocuğum var. Geçen sene anasınıfına gidemedi. Bu sene okula kaydı çıkıyor ama müdür isterseniz anasınıfına gönderebilirsiniz dedi. Eski eşim benden habersiz 1. sınıfa kaydını yapmış. Ben ise çok kararsız kaldım. Sınıfının hepsi büyük olur da ezilir diye korkuyorum. Diğer yandan seneye göndersem bu kez o büyük kalıcak diye endişeleniyorum. Sonuç olarak anasınıfına alma fikri daha ağır basıyor. 2016 Ekim kasım gibi tam sınırdaki aylarda doğan çocuklarınızı gönderiyor musunuz bu sene?
Bence kesinlikle anaokuluna gitmeli ne kadar geç o kadar iyi ve sizin çocuğunuz anaokuluna gitmemiş. Benim kızım 72 aylık oluyor düşünüyorum keşke göndermeme hakkım olsaydı diye ama bir yandan da bakıyorum 1.5 yaşından beri okullu oldu. Önemli olan çocuğunuzun hazır bulunuşluk düzeyi.Merhaba hanımlar. Ekim doğumlu bir çocuğum var. Geçen sene anasınıfına gidemedi. Bu sene okula kaydı çıkıyor ama müdür isterseniz anasınıfına gönderebilirsiniz dedi. Eski eşim benden habersiz 1. sınıfa kaydını yapmış. Ben ise çok kararsız kaldım. Sınıfının hepsi büyük olur da ezilir diye korkuyorum. Diğer yandan seneye göndersem bu kez o büyük kalıcak diye endişeleniyorum. Sonuç olarak anasınıfına alma fikri daha ağır basıyor. 2016 Ekim kasım gibi tam sınırdaki aylarda doğan çocuklarınızı gönderiyor musunuz bu sene?
Hmm evet anladım.Zorunlu evet benim demek istediğim zorunlu olmasaydı göndermezdim. Yoksa tabiki mecbur gidecek
Çok haklısınız. İlk okul bişey değil ki zaten asıl eğitim ortaokulda başlıyor asıl yarış. Peki hocam 77 ay iyi mi okul için erken mi ? Yani 6 buçuk yaşÇocuk bı şekilde uyum sağlasa bile ilerde zorlanıyor. İlkokulda küçük olduğu için öğretmeni de anlayisliysa telafi ediliyor. Ama ortaokula geçince telafi de edilmeyince çocuk sınıfın gerisine düşüyor. Her küçük giden basaramayacak değil tabii ki ama genelde böyle oluyor. Sonra veli geliyor keşke zamanında erken gitmeseydi diye. İş işten geçmiş artık.
Benim kızımda ekim sonu doğumlu.ben rapor çıkartıp geç başlatmıştım.anaokulu öğretmenimiz de çocukların oyun yaşında okula başlamasına karşıydı.oda aynısını yapmıştı.şimdi üçe geçti.iyiki diyorum.çünkü kırılgan ve ders yapmayı sevmeyen bir kız çok zorlanıcaktı ikimiz içinde.Merhaba hanımlar. Ekim doğumlu bir çocuğum var. Geçen sene anasınıfına gidemedi. Bu sene okula kaydı çıkıyor ama müdür isterseniz anasınıfına gönderebilirsiniz dedi. Eski eşim benden habersiz 1. sınıfa kaydını yapmış. Ben ise çok kararsız kaldım. Sınıfının hepsi büyük olur da ezilir diye korkuyorum. Diğer yandan seneye göndersem bu kez o büyük kalıcak diye endişeleniyorum. Sonuç olarak anasınıfına alma fikri daha ağır basıyor. 2016 Ekim kasım gibi tam sınırdaki aylarda doğan çocuklarınızı gönderiyor musunuz bu sene?
6 yasında cocuk nasıl okul oncesıne gıtmedı ya?Merhaba hanımlar. Ekim doğumlu bir çocuğum var. Geçen sene anasınıfına gidemedi. Bu sene okula kaydı çıkıyor ama müdür isterseniz anasınıfına gönderebilirsiniz dedi. Eski eşim benden habersiz 1. sınıfa kaydını yapmış. Ben ise çok kararsız kaldım. Sınıfının hepsi büyük olur da ezilir diye korkuyorum. Diğer yandan seneye göndersem bu kez o büyük kalıcak diye endişeleniyorum. Sonuç olarak anasınıfına alma fikri daha ağır basıyor. 2016 Ekim kasım gibi tam sınırdaki aylarda doğan çocuklarınızı gönderiyor musunuz bu sene?
Benim oğlum ekim doğumlu göndermeyi düşünmüyorum. Çocuklarda ay önemli algı farklılıkları oluyor3. Kendinden büyüklerle olmak ona kendisini yetersiz hissettirebilirMerhaba hanımlar. Ekim doğumlu bir çocuğum var. Geçen sene anasınıfına gidemedi. Bu sene okula kaydı çıkıyor ama müdür isterseniz anasınıfına gönderebilirsiniz dedi. Eski eşim benden habersiz 1. sınıfa kaydını yapmış. Ben ise çok kararsız kaldım. Sınıfının hepsi büyük olur da ezilir diye korkuyorum. Diğer yandan seneye göndersem bu kez o büyük kalıcak diye endişeleniyorum. Sonuç olarak anasınıfına alma fikri daha ağır basıyor. 2016 Ekim kasım gibi tam sınırdaki aylarda doğan çocuklarınızı gönderiyor musunuz bu sene?
Bir ek ve düzeltme yapmak istedim çünkü aklıma ufak bir detay geldi. Anneme de şimdi teyit ettirdim.Bazıları anasınıfına başlamasa ilkokulda başarısız olacak demiş ama 90lı yıllarda anasınıfına gitmiş öğrenciler ilkokulda bir tık daha başarısızdı. Okuma yazmayı geç öğreniyorlardı ve uyum sağlamada sorun yaşıyorlardı. Belki de eskiden işleyiş farklıydı, bilemiyorum.
Ortaokulda öğretmenim .Hiç tanımadığım bir 5.sınıfta 40 dk geçirdikten sonra erken başlayan çocukları size parmakla gösterebilirim.Çocugun zeki olması bedensel olarak iri olması onun okula hazır olduğu izlenimi vermesin.Somut zekânın gelişimi ,kas gelişimi tamamlanmamış oluyor ve hayatı boyunca o geri kalmışlığın özguvensizligi yapışıyor çocuğa.Birakin küçük olmasini yaşında bile olsa anaokulu geçmişi olmaması onu okul hayatında geride bırakacak.Hic tereddütünüz olmasın anaokuluna aldırın yavruyu.Merhaba hanımlar. Ekim doğumlu bir çocuğum var. Geçen sene anasınıfına gidemedi. Bu sene okula kaydı çıkıyor ama müdür isterseniz anasınıfına gönderebilirsiniz dedi. Eski eşim benden habersiz 1. sınıfa kaydını yapmış. Ben ise çok kararsız kaldım. Sınıfının hepsi büyük olur da ezilir diye korkuyorum. Diğer yandan seneye göndersem bu kez o büyük kalıcak diye endişeleniyorum. Sonuç olarak anasınıfına alma fikri daha ağır basıyor. 2016 Ekim kasım gibi tam sınırdaki aylarda doğan çocuklarınızı gönderiyor musunuz bu sene?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?