G
gizem_im
Ziyaretçi
- Konu Sahibi SUDENAZ222
-
- #2.781
16 aylık evliyim 1 senede nişanlı kaldım o zamanda hep böleydiler ama
bayramlarda onların akrabalarına gidilir bizim paşa bi tanesi es geçmez kendi gitmediği yerlere beni yollar anacığıyla
ama bizimkilere gelince 1 bayram teseme ablama gitttiğimizi bilmem ben yanii
kız nevin çok çaresiz hissediyom kendimi yaa :gitme:
estagfirullah ne sikmasi canim.. paylasaksinki biraz rahatliyacaksin... Yoksa icine at hep olmazki.. ben sadece senin durumuna cok uzuldum...
Çaresiz hissetmen çok normal çünkü ailelerimizin bize öğrettiği "eşinizin ailesine değer verin,kırmayın"öğretileri bir yana eşlerimize olan sevgimizi de onların aksine biz öyle göstererek yaşıyoruz ki, kötü niyetli olmasalar da eşler dahi bilinçaltı bir bencillikle bunu çok güzel kullanıyorlar.
Hele de evde küslük olmasını sevmeyen bir insansan, tadından yenmez bir durum çıkıyor ortaya...
Bak bitanem, hayır demeyi bilmememizden kaynaklanıyor tüm bu durum...Hayır demedikçe, diyemedikçe kendimizden gidiyor birşeyler...
Aynı şeyleri kopyasıyla yaşadım ben de .Bütün gün iş yeri, akşam ne yemek pişecek, pişse de yetişecek mi düşüncesiyle akşam.
Eve git üstünü değiş mutfağa.Bulaşık, ortalık, kirliler makineye, ütü haftasonuna...
Haftasonu kaşlar bıyıklar alınmalı, tırnaklar toplanmalı, saçın beyazı varsa ayda bir boyaya gidilmeli...
Arkadaşlar oturmaya bekler yada gelmek ister.Sinema, tiyatro, kitap okuma hak getire....
Eş tüm bu koşturmaya rağmen seni hep bakımlı ve istekli görmek ister.
Haftada 2 gün mutlaka ailesine gidilir, klasik sohbetler ki uzun sessizlikler olur çünkü 3 günde 1 anlatacak birşey birikmez, hatta dizi izlenir hep beraber...
Bir gün, kafamda resmen bir ampul yandı, evimde 1 saat ayağımı uzatıp oturamadığımı farkettiğim bir gün hem de...Tam o sırada işte telefon çaldı,kayınvalidem akşama geliyorsunuz değil mi dedi eşime, eşim de tabii bana sorma gereği bile duymadan evet dedi...
Sonrası mı? O telefon kapandıktan sonra olanları hatırladıkça ben bile kendimden korkuyorum.
Neden bana sormadan evet dedin dedim önce...Gidelim mi tatlım,işin var mı diye sormaya neden gerek duymuyorsun dedim?
İşte öyleydi de işte böyleydi de başladı birşeyler anlatmaya...
Aldım telefonu aradım kayınvalidemi, annneciğim Erkan geliyoruz demiş ama şimdi haberim oldu benim, keyifsizim dinleneceğim başka akşam geliriz inşallah dedim birşey söylemesine fırsat vermeden de kapattım.
ve o akşam içimde ne varsa, engellemeden,tutmadan,saklamadan,şu olur bu olur demeden anlattım , kah bağırarak kah ağlayarak ,kah sakince...
Böyle sürerse çok uzun soluklu olmayacak yolumuz dedim.O oldu....
İçimdeki tüm zehir aktı ama...Şimdi de hiç rutine bindirmeden ne zaman uygunsak,10 günde,15 günde bazen 20 günde,uğruyoruz...bilerek geciktirmiyorum, ailesine tabii ki düşkün olacak, ben ne kopsun isterim, ne benim yüzümden üzülsünler isterim ama beni hiçe saymadan!
Sen yaşamına sahip çıkmazsan başkaları senin yerine senin hayatına sahip çıkar arkadaşım...
Çok fazla köklenmeden bu yaşayış şeklini revize etmelisin ve hayır demenin hafifliğini keşfetmelisin..Eşini kırmadan ama duyacağı(!) şekilde hayır diyerek..
çok uzun oldu değil mi, özür diliyorum, kendimi ve o günlerdeki bunalım halimi hatırladım...
Hayatını ve mutluluğunu kimsenin avuçlarına bırakma...
Seni öpüyorum...
kiz ne tatlisi yapcan?
canım aynen katılıyorum yazdıklarına demek ki bu konuda da dertlerimiz ortak
eşin anlayışlıymış konuşmakla anlamış inş gizem im de eşi anlayışı olurda kalkar bu sorun ortadan ayyy çok zor eşlerin huylarını bilmeden insan bişey de diyemiyo
ama şunu unutma gizem im biliyorum eşine aşıksın ama eşinde olsa kimse kimseden kıymetli değil sen kendine kıymet ver onlar da verirlerr heee ben yaptım mı yapabildim mi
yooooo
canım yaptım tatlımı ağdasını akşam yapmıştım
irmikle yapyolu canım kızartıp ağdaya atıyosun
ev yemekleri üzerine dükkan varda oraya yaptım eşim gelip alcakkkk
ya nevin valla hüngür hüngür ağlıyorum sanki aynı hayatı yaşıyorum ben şimdi
anlayanım yok zannetmiştim ama hepinize çok teşekkür ederim
içinde olduğum durum gerçekten beni çok fazla yıpratıyo haklısın anlattıklarında çokta doğru
belkide senin taktiği denesem güzel olucak başka çarede yok zaten
böle gidemez bi yerde dur demeliyiim sağol cnm ya valla şuan kendimi daha iyi hissediyorum çok çok sağol
canim tatlinin agdasi ne demek :kedi:
yani şerbetii
sagol, birsey daha ogrenmis oldum..
cnm ben eşim olmadan tek bir nefes bile alamam 6 sene çıktık biz neler yaşadım neler...hepsini unuttum o yüzüğü parmağıma taktığımda
istiyorumki aynen nevinin belirttiği gibi saygı gösteriyosam bende azıcıkta olsa bu kadar çaba gösteriyorum herşey için azıcıkta olsa saygı haketmiyomuym
valla rabbim cümlemize yardım etsin
ama eşimin çokta anlayışlı olacağını zannetmiyorum
böle olucağına kafan basmamışmıydı evlilik bu işine geliyosa derse ne yapacağım :uhm:
aynen öyle cnm gülümse salak gibi etrafına.
ya ben hiç sevmem öle yapmacık olmayı ıggggggg
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?