Ekim'de Tp bebek tedavisine balayacaklar...

diyosunnnn.... CADIARZU olabilir ama ben 2 kez kaldım nprmal yolla belki ondan demiştir. ben ankarada yaptırıyorum cnm, ama küçük bi ildeyim

frt cnm ben tedaviye henüz başlamadım neler kullanıldığı hakkında yardımcı olamıycam
yalnız bizim burda hep birlikte uyguladığımız bişey var
öncelikli olarak bol bol yatak istirahati yapıyosun nette fazla takılmıyosun radyasyon embrionun tutunmasına zararlı
bol sıvı alıyosun taze meyve suları içiyosun şeker
ve en sonuncusu acele edip evde erkenden idrar testi yapmıyosun cnm emi
sabırla 12. günü bekliyosun :)) ve o muhteşem an allahın izniyle senide buluyo inşallah hayırlısıyla yavruna kavuş inşalllah

maralcım eşlerinde morfoloji bozukluğu olanların doğal yolla gebe keldıklarında sonuç hep aynı oluyor malesef. biliyosunki tüp bebekte ve aşılamada spermler yıkandıktan ve ayrıştırıldıktan sonra morfolojisi hızı en iyi olanlar seçilip döllenme için kullanılıyor.bence sen o dr un dediğini çokta takma ama bi kaç dr a sormanıda tavsiye ederim

Azoospermik erkeklerde testislerde sperm yapımında görevli germ hücrelerin olmaması veya bu hücrelerin olgun kuyruklu sperm hücresi halini alamaması durumudur. Erkek infertilitesinin en ağır formudur ancak son yıllardaki gelişmeler ile bu durumdaki erkekler çocuk sahibi olma şansları olmuştur..

Azoospermik erkeklerin genel fizik muayenelerinden sonra genellikle FSH ve total testosteron seviyelerinin kanda ölçümü isternir. Ancak bazı özel durumlarda (jinekomasti, Total Testosteronun düşük çıkması) prolaktin ve LH da bakılabilir. NOA durumunda kanda FSH düzeyi yükselmiştir. Sperm yapımı ne kadar bozulmuşsa FSH değerinin o kadar yükseldiği düşünülür. Geçmiş yıllarda FSH nın normal değerinin 2-3 katı kadar yükselmesinin o kişide hiç sperm bulunmayacağının bir göstergesi olabileceği öne sürülmüştür. Ancak biz günümüzde biliyoruz ki yeni ameliyat teknikleri ile FSH nın değeri ne kadar yüksek olursa olsun sperm bulma imkanı vardır.

Spermiogramda tespit edilir. Ancak sadece bir spermiogram sonucuna bakarak ve santrifüj sonrası oluşan çökeleği incelemeden bu teşhisi koymak doğru değilir. Şartlara uyularak yapılan ve en az 15-20 gün ara ile bakılan 2-3 spermiogram sonrası hiç sperm hücresi görülmemişse azoospermia tanısı konulur.

maralcım ankara düzen laboratuvarında yapılıyomuş bilgine biraz araştırdımda ben boşuna öle celallenmişim heralde heeeee

Kadınlar Kulübü / KADIN KADINCA KADINLAR KULUBU > Kadın & Çocuk Sağlığı > Tüp Bebek Özel Bölüm
karyotip analizi testi

burda yaptıran arkadaşlar varmış bi konuş bilgi al onlardan cnm benim

kızlar merhaba annemle babam gelmişti çıkmak zorunda kaldım
nmhcim canım ya çok sevindim demek yavrucuğun merhaba dedi sana geriye kalan 8 ayınıda sağlıcakla geçirirsin inşallah seni çok merak etmiştim ben de rahatladım
inşallah serraxi ve bende yarın yarın duyarız kalp atışlarını bebeklerimizin

bu arada ayşecim ve serraxicim sizinde öğretmenler gününüz kutlu olsun
serraxi inşallah yarın bebeğinin gelişimi düzelmiştir kalp atımları normaldir de en güzel hediyen olsun

marall senin su karyotip dedigini galiba holllandada yapiyorlar...ama cok nadir ve sadece erkeklerde uygulaniyor, eger sperm azsa... ama genellikle bir sonuc alamadiklari icin yapmiyorlar fazla.. ve burda sonucu 3 ay sonra belli oluyor.. galiba kronozomlari arastiriyorlar...

kestirdim ama az olsun buda yeter :))))
başımın ağrısı geçmez benim bacım burda olduğum sürece durmadan sorun çıkıyo bi eleman var bana takmış kafayı salak patrona beni şikayet edip duruyo sürekli gergin bi ortam yani
valla sırf şu tedaviye kadar dayanıyım diyorum ama zor yani uffffffff

gizemim, dayan biraz daha canim..aldirmamaya bak... birde su kriz zamani...
valla bende bi hamile kalsamda su isi biraz azaltsam... bende artik sikildim...seviyorum calismayi ama, 5 gun bir kadin icin biraz fazla oluyor..birde ben 3 kisiye daha ozel ders veriyorum...

kriz dedimde..burdaki gazatelerde 3 hafta once ne yaziyordu:
butun dunya krizden etkilenmis, tek meksika, cin ve turkiyede krize ragmen ilerleme varmis...

türkiyede sanırım çok fazla kriz yok şuanda işler açıldı ben otomotiv sektöründeyin geçen kışa göre üretimde %80 artış var bu süper ama bir önceki senelere göre hala çok çok gerideyiz tabii
canım napim ya çokta canımı sıkarlarsa dicem patrona ver tazminatımı yolla ben buyum sizin için değişemem diye bıktım usandım çünkü patronda iki yüzlü bana başka konuşuyo arkamdan başka konuşuyo duyuyorum neler sölediğini ozaman daha çok sinirleniyorum ama beni tazminatımı almadan yollayamaz yedirmem ona bunca yıllık emeğimin karşılığını hakkım olanı verir giderim

evet gizemim bencede eger cikacaksan tazminatini alda cik..Insallah o durumlara gelmez. Insallah hersey yolunda gider..
kriz burayi cok etkiledi, isten atilanlar cogaldi, devlet gittikce daha zor duruma dusuyor..Hollanda bukadar beklemiyordu etkilenecegini...

gizemcim sen kafana fazla takma canım benim bak bir dahaki ay başlıyorsun tedaviye kafan rahat olsun şekercim benim
haticem az kaldı kız transferine artık biz senden haber bekleriz dört gözle
aaaa sudenaz gelmiş nasılsın canım neler yapıyorsun

kızlar...herkese iyi akşamlar....

dün çok şükür adet oldum...bugün burda bir kadın doğumcuya gittim toplama sonrası kist kaldımı,transfer için uygun olup olmadığımı öğrenmek için...bikaç folikül kisti vardı ....merkezdeki dr.umu aradım problem değil dedi...ilaç listemi faxladı...aralık 8 de transfer için istanbulda merkezde olacağım..estrofem diye bi ilaç verdi..günde 2 adetle başlıyor günde 8 adete kadar çıkıyor...

kızlar bebişlerime kavuşmaya az kaldı..ikinci denemem ama ilk transferim olacak..şimdiden heyecan bastı...

sudenaz canim bana cumartesi gunu insallah dondurulmus transfer edilecek..ama ben hicbir ilac kullanmiyorum. sadece catlama ignesi vuruldum...
canim insallah bebislerin sana tutunurlar ve 9 ay sonra saglicakla kucagina alirsin canim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…