Ekim'de Tp bebek tedavisine balayacaklar...

kızlar listeye benide ekleyin lütfen genartta başladık ilk tüp bebek denememiz c.tesi ilk kontrol 5 gün 5 toz 3 su menegon yaptıracağım bu akşam 2. günü dualarınızı bekliyorum.
menegonla tedavi olan var mı ? bana doz çok fazlaymış gibi geliyor ama dr. normal dedi bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim.

Son düzenleme:
Tüp bebek tedavisinde önemli bir yere sahip olan blastokist transferi, kısaca laboratuar ortamında oluşturulan embriyonun 5. veya 6. gelişim gününde kadına transfer edilmesidir. Blastokist transferin, daha kaliteli embriyo transferine imkan sağlaması ve çoğul gebelik riskini azaltması gibi pek çok yararı var.

Tüp bebek uygulamalarının başladığı ilk yıllarda laboratuar ortamında gelişen embriyolar döllenmenin 48. saatinde anne adayına transfer edilirdi. O yıllarda embriyo kültür ortamı olarak kullanılan basit tuz solüsyonlarının döllenmiş yumurtayı ne kadar canlı tutabileceği şüpheliydi. Araştırmalar ilerledikçe gebeliği yüksek oranda etkileyen embriyoların morfolojik kalitesi ve gelişim hızı daha iyi gözlenebilir hale geldi. Bu gelişimin sonucunda pek çok tüp bebek merkezi embriyo transferini 48 saatten 72 saate çekti ve daha yüksek gebelik oranları elde edilmeye başlandı.

Son dönemlerde ise geliştirilmiş medium (embriyonun geliştiği ortam) sistemleri kullanılarak embriyo canlılığı laboratuar ortamında daha da uzatıldı. Buna bağlı olarak daha yüksek gebelik ve implantasyon oranlarının elde edildiği 5. ya da 6. gün transferleri yaygınlaşmaya başladı. Buna blastokist transferi adı verilir. Blastokist, embriyonun ana rahmine tutunmadan önce ulaştığı bu en son aşamadır.

Blastokist transferinin avantajları nelerdir?

• Gelişim potansiyeli ve rahme uyumu daha iyi olan embriyoların seçilebilmesi. Buna bağlı olarak tekrarlayan gebelik başarısızlıklarında daha iyi sonuçlar elde etme şansı.

• Canlılığı yüksek olan daha az sayıda embriyo transfer ederek çoğul gebelik olasılığını azaltması.

• Embriyo gelişimini daha iyi gözleyebilme.

• Embriyoları en yüksek gelişim potansiyeline sahip oldukları dönemde yani blastokist aşamasında dondurabilme.

• Embriyo canlılığının incelenebileceği metotlara fırsat tanıması.

Günümüzde başarıyı arttırabilmek için blastokistin değişik özellikleri dikkate alınır. Bunlardan en önemlisi 2. ve 3. gün embriyolarında olduğu gibi blastokistin kalitesi ve gelişim potansiyeli. Hastaya en iyi kalitede ve gelişimin en ileri aşamasındaki blastokisti transfer etmek gebelik oranını anlamlı ölçüde arttırır.

Ayrıca uygulanan yöntemle blastokistin dış kabuğu özel yöntemler ile soyulduktan sonra transfer yapılarak daha iyi sonuçlar alınması sağlanabiliyor. Blastokistin rahme tutunabilmesi için bu dış kabuğundan sıyrılması gerekir. Daha önceden blastokist transferi yapılmış, ancak gebelik elde edilememiş kişilerde bu kılıfın kırılamamış olma olasılığı var.

Blastokist transferinde başarıyı arttırıcı yöntemler halen tüm dünyada yoğun bir şekilde araştırılan konuların başında gelir. Genel olarak günümüzde blastokist safhasında yapılan transferin gebelik şansını artırmadığı görüşü kabul görür. Ancak embriyo başına tutunma oranını artırdığından, daha az sayıda embriyo transferine imkan sağladığı, bundan dolayı çoğul gebelik riskini azalttığı bilinir.

========ekim'de tüp bebek tedavisi görecekler=======

sudenaz222--------2. Deneme---------umut tüp bebek merkezi

huriya----------2. Deneme-----------alman hastanesi

ozlecem-----------2. Deneme-----------irenbe tüp bebek merkezi

balance88-----------3. Deneme---------çevre tüp bebek merkezi

daglarr-------------3. Deneme---------------maya tüp bebek merkezi

bebekteyiz------------1. Deneme----------------erdem hastanesi --trasfer tarihi 12/10/2009

lansor17---------------3. Deneme---------------zeynep kamil tüp bebek merkezi

nevin71--------------2. Deneme----------------bahçeci kliniği

eylul08--------------2. Deneme--------------özel karadeniz tüp bebek merkezi

senay79------------3. Deneme---------------izmir kent hastanesi

cigdem32----------1. Deneme--------------?????????????????

Serraxi-----------1. Deneme-------------memorial hastanesi

hulya59-------------2. Deneme--------------beylikdüzü medicana hastanesi

eftenpuftenkonular---------------3. Deneme---------------izmir kent hastanesi

sena81---------------3. Deneme----------------kavaklıdere tüp bebek merkezi

scjtuba-----------------2. Deneme-----------------gen-art tüp bebek merkezi

serappty-------------------3. Deneme-----------------centrum clinig

~silam~----------------6. Deneme-----------------yurtdışı

berfin81----------------2. Deneme---------------------ankara araştırma hastanesi

Windy------------------?????????--------------------anatolia tüp bebek merkezi

Meldir -----------------1.deneme ------------------- genart tüp bebek merkezi

minenl-----------?????????--------------????????????????------------Hamileimiz

=========kasım da tüp bebek tedavisi görecekler========

nrcnözbk-----------5. Deneme-------------ist. Fertijin tüp bebek merkezi

nevra73-------------2. Deneme---------------anadolu sağlık merkezi

gizem_im-----------1. Deneme------------anadolu sağlık merkezi

mlkpinar-------------3. Deneme-------------memorial hastanesi

Arkadaşlar merhaba..
Ben h.sonu regl oldum ve p.tesi hastanedeydim..kasım ayında başlayacağım allah izin verirse..beni kasıma yazabilirsiniz..(ekim ayında görünüyorum şuan)
tedavide olan arkadaşlara bol şans...sonbaharda bol bol pozitif haberler diliyorum..

cnm aramıza hoşgeldin ekledim senide listemize inşallah herkes muradına ericek dualarımız hepimiz için

gizem-im çok teşekkür ederim ilk defa hızlı ilerleyen bir topik buldum :) birde menegon kullanan bulursam çok sevineceğim :) benimde muhtemel yumurta toplama günü için haftaya çarşamba dedi ama dr.um bu kadar kısa sürede yumurtalar büyür mü bilemiyorum bir aksilik olmadan çünkü ben hipo hipoluyum.

hayırlısı olsun arkadaşım ha ekim ha kasım fark etmez inşallah herşey güzel olucak değiştiriyorum listedeki yerini gelişmelerden sık sık bizi haberdar et merakta bırakma bizi :))

bebekteyiz------------1. Deneme----------------erdem hastanesi --trasfer tarihi 12/10/2009

berfin81----------------2. Deneme---------------------ankara araştırma hastanesi

canım arkadaşım ben sabah 8 akşam 6 ya kadar burdayım ve elimden geldiğince sizlerleyim çünki işteyim yeni gelişmelerden haberdar etmeye ve herkesi birbirine kaynaştırmaya çalışıyorum
sakın sende adını yazdırıp ortadan kaybolanlardan olma emi cnm yoksa benim meşhur oklavamı yersin klava: :roflol:

Canım merhabalar
Bende genartta yaptırıyorum dün yumurtalarım toplandı. Bugün aradılar 5 tanesi döllenmiş. Senin doktorum kim? Benim ki Aysun hanım benim 2. denemem birçok doktora gittim burdaki sıcaklığı hiçbir yerde bulamadım. Sen memnun musun Kaçıncı denemen?

arkadaşlar benide listeye ekleyebilirsiniz bende bu ayın 16 sında iğnelere başlayacağım.allah herkese gönlünün muradını versin.3. deneme antalya tüp bebek merkezi.

a.acele-----------------3.deneme--------------------antalya tüp bebek merkezi

oklava istemem gizem-im :) bende iş yerinde çok müsaitim her an takipteyim artık :) tabi sitede sorun olmazda girebilirsem bazen 1 hafta açamadığım oluyor

scjtuba benim dr.umda aysun hanım ben dün başladım iğnelere ilk denemem ama bundan önce 4 denemem var 3. aşılama ikiz gebelik ve 25 haftada düşük doğum 4. aşılama başarısız ve ank. gitmediğim yer kalmadı diyebilirim anotolya, maya, fatih ,ztb... en son genartta karar kıldım ön görüşmeden sonra aysun hanımın gülen yüzü umarım bizlerede uğur getirir ve mutlu sona ulaşırız. benimde haftaya çarşamba toplanır dedi yumurtaların seninm kaç gün sürdü ilaç alımın? sorunun ne ? toplama olayından çok korkuyorum ben azcık bana anlatır mısın ?

arkadaşlar benide listeye ekleyebilirsiniz bende bu ayın 16 sında iğnelere başlayacağım.allah herkese gönlünün muradını versin.3. deneme antalya tüp bebek merkezi.

arkadaşım hayırlı uğurlu olsun inşallah allah tamamına erdirsin hayırlı evlat nasip etsin
aramıza hoşgeldin inşallah hoşcada kalırsın listedesin
a.s.

toplansın yumoşlar gelsin bebişler :ecrin_bebek: ---bu toplama günü sloganımız
boş girin dolu çıkın ---- :CüvCüv: buda transfer günü sloganımız

kaydirigubbakcemile3 sositososito :roflol:

Canım benim biraz uzun sürdü uzun protokol ilk denemem daha kısaydı adet olamadım farlutal kullandım. daha sonra dogum kontrol hapı iğnelerimde 15 gün sürdü lucrinle başladım 5 gün sonra gonal-f e geçtim yani toplamda bugün 36. günüm. Ama seninki kısa sürer diye tahmin ediyorum. Bende pko var eşimde de spermde şekil bozukluğu. 14 tane yumurtam toplandı. 10 tanesi sağlam 5 tanesi döllendi. Bakalım yarın neler olacak? Bunlarda beni terk edip gidecekler mi eskileri gibi? Toplama olayında hiçbir zorluk yok anestezi altında alıyorlar zaten işlem esnasında hiçbirşey hatırlamıyorsun. Dün ağrım çoktu parol içebilirsin dediler ama ben kullanmadım. Bugün daha iyiyim. Hiç korkma. Birbirimize güncel gelişmeleri yazalım olurmu canım cuma günü falan kontrole gidersen belki orda karşılaşabiliriz. Benim büyük bir ihtimalle cuma transferim var.

benim kısa protokol olacak ama tabi ben her şeyi hazırladım adet oldum ve başladık 5 ay önce görüşmüştük aysun hocayla bu aya kısmetmiş benim tek korkum çok yumurta olması bana c.tesi sabah kontrol dedi ama şimdiden kasıklarımdaki ağrı çoğaldı hipoluların bir kısmında benim gibi çok fazla yumurta oluyor fışkırıyor ve başarısızlıkla sonuçlanabiliyor çok korkuyorum o yüzden olmadı çarşamba kontrole giderim diyorum.
inşallah tedavin başarıyla hamileliğe dönüşür canım allah emeklerimizi boşa çıkarmasın inşallah....

scjtuba bana bak delürme öle umutsuz konuşma yaaa bırakıp giecekler falan yok öle bişi dua et ve sabırla bekle ben çok kızıyorum böle yaptığınız zaman hee umutsuzluğa yer yok bizim hayatımızda bunu unutmayın lütfen yaa sabır sabır sabır cnm benim ya bak geliyo ama oklava ne diyorum ben burda kaç gündür ya sıkıntı yapmayın lütfen
ben bi anlatsam şuanda içinde bulunduğum durumu hepiniz kendinizi unutup bana ağlarsınız ben başlayamıyorum bile tedaviye ve şuan halihazırda 24 gelişmiş yumurtamın olmasına rağmen aman neyse beni boşverin de
asmayın suratlarınızı canlarım benim

Tatlım haklısın valla. Tek sebebi kayınvalidem dir. Burdan huzurlarınızda açıklıyorum 3 gün önce resmen birbirimize girdik. Onun stresini hala atamadım üzerimden. Onun yüzünden olmayacakmış gibi geliyor. Ama olacak birgün olacağına inanıyorum. Ogün inşallah bugündür.Ama kafamı takmayacağım artık. Hiç tanımadığım insanlar bile bana destek olurken o bana köstek oda onun vicdanına kalmış bişey demi??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…