- 26 Temmuz 2017
- 2.620
- 5.789
- 88
- 38
- Konu Sahibi LimonReceli
-
Amiiin, çok teşekkür ederim.Çok zor bir durum. Versen bi dert vermesen bi dert.
Aslinda babaniz tam hacir altina almalik.
Bilemedim şimdi vermesen de hasta olsa o da kötü.
Allah yardimciniz olsun.
Yaslandikca kafayi yiyor bazilari. Benim bir buyuk dayi var kalkti 35 bin liraya jakuzi yaptirdi evine. Kullaniyor mu diye sor? Hayir. Kullanmayi bile bilmiyor. Birilerinde bir sey gorup gösteriş icin yarisiyorlar resmen.
Yaziktir o kadar paraya simdi babama karsi mahcup oldum gercekten. Adam bizden bir kurus istememistir bugune kadar. Isteyebilir aslinda her seyin bir mantigi var. Babanizin gercekten ihtiyaci olsa evladi olarak yardimi esirgemezsiniz zaten. Ama milletin kefili olmak sacma krediler cekmek icin yardim ederseniz sonu gelmez. Bence siz borca girin kardesiniz de girsin. Krediyi kendiniz icin çekin odeyin sizden isteyince bahaneniz hazir olur. Mecbur kalinca satar arsasini falan.
Seninde ihtiyacin oldugunu soyle uygun bi dille ..vermek zorunda degilsiniz insanlar elalem icin yasmasamaya nekadarda merakli sirf gosteris olsun diye
Sagolun arkadaşlar. Yeminle kafayı yiyecegim. Tamam atadır derdinde önce biz koşalım ama sonu gelmiyor ki. Şimdi bunu ödesek yarın bi başkası çıkacak. Ödemesek çok korkuyorum birşey olacak da ömür boyu vicdan azabı çekeceğiz diye. Ya biz market alışverişi yaparken bile acil olmayanları öteliyorken adamın sırf elalem ne der diye ona buna kefil olmasına deli oluyorum. Ee bi de el kapısında çalışıyoruz, 1 kuruş para beklentimiz yokken bize bari köstek olma be adam. Çok üzgünüm, Allahım bi çıkar yol gostersinresmen çıldırmalıkallah yardımcın olsun evlenin ev alin onun borcunu ödedigınizi bilirse sizden istemez..ayrica gondermek zorunda degilsiniz ...evlatsiniz diye bu kadar yük yüklenmez insana
Sagolun arkadaşlar. Yeminle kafayı yiyecegim. Tamam atadır derdinde önce biz koşalım ama sonu gelmiyor ki. Şimdi bunu ödesek yarın bi başkası çıkacak. Ödemesek çok korkuyorum birşey olacak da ömür boyu vicdan azabı çekeceğiz diye. Ya biz market alışverişi yaparken bile acil olmayanları öteliyorken adamın sırf elalem ne der diye ona buna kefil olmasına deli oluyorum. Ee bi de el kapısında çalışıyoruz, 1 kuruş para beklentimiz yokken bize bari köstek olma be adam. Çok üzgünüm, Allahım bi çıkar yol gostersin
Kendisi başka bir dünyada yaşıyor malesef, sanki bizim aylık gelirimiz onun toplam borcu kadar. Bi çırpıda halleder çocuklar modunda. Bugün hayır deyince çok bozuldubir kere göndermeyin bakalım ne olacak ...ya tamamda sonu gelmez gonderirseniz ... yok deyin yapacak birsey yok 100 bin nedir size acısa yapmaz...
Evet bu konuda hatalayız malesef, ben de tüm gün bunu düşündüm kendimi suçladım. Tabi ilk zamanlar işlerin bu noktaya geleceğini tahmin edemedim. Hani babamız en doğruyu yapan kahramandır filan ya güya. Ne kahramanı adamın kafa hesap kitaba gram calismiyormuşBence gec bile kalmissiniz. Yani babadir atadir elbette ama böyle olmaz bence bundan sonra 1 kurus dahi gondermeyin babanizin bununla daha erken yuzlesmesi lazimdi. Bu acilari cekmesi lazım yapacak bir sey yok.
Kesin tavır koymak zorundasın onun rahatlığıyla geleceğini ipotek altına alma lutfenKendisi başka bir dünyada yaşıyor malesef, sanki bizim aylık gelirimiz onun toplam borcu kadar. Bi çırpıda halleder çocuklar modunda. Bugün hayır deyince çok bozuldu
Verme verme verme ki bu zamana kadar çokça vermişsin zaten mesele düzgün hayırlı evlat olmaksa sen elinden geleni yapmışsın. Sırf bizi dünyaya getirdiler dye evlatlar kendi hayatlarını bir kenara bırakıp ömür boyu aileyi düşünmek zorunda değil hele de böyle düşüncesiz bir babaya karşı. Gerçekten çalışır çabalar çocuğu için bsyler yapmaya çalışan bir baba olur sonra elinde olmadan zor durumda kalır ona tabiki yardım edilir ama böyle düşüncesiz sorumsuz bir şekilde davranıyosa sonuçlarına katlamalı ki elinde tarla vs de var ama onları satmak istemiyo sen habire babanın borcu için çalış bu reva mı? Bu konuda çok dolu olduğum için uzun yazdım kusura bakma ama bir benzeri de bizde var sakın verme ve sende para olduğunu da bilmesin sırtını sana dayamasin. Bu sefer de verirsen yenileri de çıkar emin ol ve sen sadece babanın borçları için çalışmayı göze aliyosan babama değer diyosan ver.
Sadece sen değil kardeşin de vermesin var ama veremem gibi değil ayrı şehirlerdesiniz sizin de ihtiyaçlariniz vardır paramız yok diyin. Kardeşinizle de konuşun. Babanız size güvenerek yapıyor bu borçlari benden söylemesi. Vermeye devam ederseniz ömrünüz babanızın borçları için çalışmakla geçecek.
Teşekkür ederim, önceden de bi kredi ödetmisligi var. 3 yılıma mal oldu. Bi de maaşımı 2000 zannediyor, kalkmış bin bin ödersin diyor. Sadece ev kiram 800, faturalar da 200 olsa açlık sınırında yaşamayı uygun görüyor resmen.Kesin tavır koymak zorundasın onun rahatlığıyla geleceğini ipotek altına alma lutfen
Kendisi başka bir dünyada yaşıyor malesef, sanki bizim aylık gelirimiz onun toplam borcu kadar. Bi çırpıda halleder çocuklar modunda. Bugün hayır deyince çok bozuldu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?