- 6 Kasım 2014
- 6.012
- 16.246
- 248
- Konu Sahibi olive_bluto
-
aslında bu tatil meselesi değil.
bir tarafta yaşam tarzları birbirine benzer ufak farklılıklar olan bir kesim var.
bir tarafta siz tamamen farklı bir yaşam tarzındasınız.
bir araya gelip ortak bir şey etrafında buluşamayınca da bir taraf sanki o da onlardanmış gibi davranmak zorunda hissediyor kendini.
biz de eşimin ailesi konusunda benzer sıkıntılar yaşadık yaşıyoruz.
biz de saklamayı tercih ediyoruz, ama bir yandan da çok da huzurlu olamıyoruz bu şekilde davranarak.
doğrusu kesinlikle ben böyleyip deyip olduğun gibi davranmak diye düşünüyorum.
Ama özel bazı meseleleri düşündükçe de e bilseler üzülecekler, bilmeseler daha iyi diyorum.
Örneğim eşim alkol alır ama ailesinden kimse bilmez. Kardeşleri bilse eleştirirler, tamam o önemli değil de annesi bilse gerçekten çok üzülür ve hatta hastalanabilir bile. bu durumda söylemek mi doğrudur?
Sosyal medyamda kendi dırdırcı akrabalarım engelli. Telefonda da engelli. Eşimin akrabaları benimkilerden çok iyi ve anlayışlı. Onlar niye gezdin niye yedin niye giydin demez ama benim akrabalarım der. O yüzden hepsi engelli bende. Kafam rahat paylaşıyorum istediğimi
Dediğim gb kvniz sandığınız kadar masum değil muhtemelen. Hatta aslında kendi isteklerini çevresindekilerle paylaşıp milleti üstünüze salıyor bile olabilir buna da hazır olun.
Ayrıca o kadın eşinizi bakıp büyüttüysr eşiniz arasın size ne tee Allahım ya. Hep aynı muhabbetler aynı yöntemler. Allah bilir kendi gelini aramıyordur
O zaman yanlarinda ic madem. Olacaklardan mesul degiliz:)Tabii ki yok ama benim de bir kabahatim yok ki :) Başkalarının doğruları her zaman doğru gelmiyor işte. Bu güne kadar eşimin söylediğini yaptım ama bu bende bir iç huzursuzluğu yaratıyor. Doğrusu eşimin söylediği gibi de olabilir elbette ama bana iyi gelmiyor. Bir gidiyorum oraya günlerce kalıyoruz eşim beni evden kaçırsa,kimsenin göremeyeceği bir yere götürse de 1 tanecik sigara içsem diye gözlerine bakıyorum :)
Sizinki iyi cesaretmiş. Ben sanırım bu denli farklı olduğum aile ile aile olmak istemezdim.
Kayınvalide, kayınpeder, eşinizde sorun yokmuş diyeceğim ama dıdının dıdısı ile muhatap olma zorunluluğunuza bakınca çok da öyle görünmüyor.
Aile yapıları böyle, ve onlar da değişmesi yada çocukları rahat bırakmak yerine devamına katkı sağlamaktalar...
bilemedim.
Eşinizle bir probleminiz yoksa idare edilebilir... ikiyüzlülük olarak düşünmeyin, karşı taraftakiler aptal yerine konmak istiyor, siz de istediklerini veriyorsunuz diye düşünün...
ne kadar çok konuşuyorlarki eşinizde bu yolu bulmuş...haklıda..onların vır vırını dinleyeceğine....yalan söylemede...olayı tam söyleme olsun bitsin....açtırma kutuyu söyletme kötüleri :)İşte kafaya takılacak laflar ediyorlar. Eşim bunları duymaktansa onların bir şeyleri bilmemesini istiyor. Konuşsunlar,nasıl olsa bir gün böyle biri olduğumu kabul edip söyleyecek bir şey bulamayacaklar diye düşünüyorum. Beni kendilerine benzemediğim ve istedikleri gibi davranmadığım için sevmeyeceklerse sevmesinler diye düşünüyorum. Bu durumda kendi aile huzurumu bozmadan nasıl bir yol izlerim bilemiyorum :)
Biz de alıyoruz arada sırada ,aldığımızı bilmiyorlar. Söylemedik. Söylesek ben ahlaksız ilan edilebilirim belki de bilemiyorum ki. Bu kadar büyük şeylere sıra gelene kadar küçük noktalarda azıcık nefes alsam bunu da söylemeyiverelim derim herhalde. Ama mesela ben babamdan alkol aldığımı da gizlemem. Aileler baya farklı evet. Ben de iç huzursuzluğu yaşıyorum işte,engellenmiş ve kızgın hissediyorum..
Bizde de böyle bir durum var, ben çözümü akrabalarının teklifini kabul etmemekte buldum, çok yakın bir iki kişi var, onlar içinde özellikle masa da alkol varsa, foto çekilirken alıyorum, çok dert etmiyorum yani bunu.
Eşinizi takdir ettim. Tatil teklifinizi kabul etmesi hos bir davranış. Evet bazen bazi seyleri saklayarak yapmak zorunda kaliyoruz. Lafini bilmez insanlara soz hakki vermektense biraz saklambac oynamak daha keyifli gelebilir
O zaman yanlarinda ic madem. Olacaklardan mesul degiliz:)
ne kadar çok konuşuyorlarki eşinizde bu yolu bulmuş...haklıda..onların vır vırını dinleyeceğine....yalan söylemede...olayı tam söyleme olsun bitsin....açtırma kutuyu söyletme kötüleri :)
hem eşinizde sizi sıkmıyor..yapalım ama söylemeyelim diyor
Ama evlilik böyle birşey. Mecburen çiftler orta yolu bulmak için bazen kendilerinden taviz veriyorlar. Bekarken yaşadığımız hayatı yaşayamiyoruz. Eşiniz de sizin için bunu yapar mı? Eğer cevap evetse ona uymanız huzurunuzun bozulmaması için en iyi yol bence.Keşke öyle olsa,bu yüzden avare kalmış insanların konuşmalarından çok korkuyorum. Konu bitiyor sıra bana geliyor herhalde. Eşimi çok seviyorum,bu zamana kadar tavsiyesine göre davrandım ancak nedense içimde böyle olunca sanki riyakarmışım gibi bir huzursuzluk hissediyorum. Kendim olamamak beni yoruyor.
valla sizin gene 3. dereceden akrabalarmış, onları ben olsam sallarım gider. zaten kırk yılda bir görüyorsunuz.
maalesef buda benim tavrim galiba.İnadına gözlerine sokarım :) ben de böyleyim :)
adam olayı çözmüş..hayatın tatını çıkarmak istiyor...sen aran bulursun ( kızmayın lütfen ) ne gerek var ya git hayatını yaşa eşinle..herşeyini bilmek zorundalarım...özgürlük onlara karşımı özgürlük istiyorsun...adamlar zaten sıgmış...boğulma onların içinde derim:) Ay haklısınız,ben kendim olamamanın verdiği öfkeyle hiç bir suçu olmayan eşime saydırıyorum :) Gerçekten çoook konuşuyorlar. Bana göre konuşsunlar dert değil ama eşime göre ne gerek var ne bilsinler,ne konuşsunlar..
Evet dogru olan buİşte onlar konuşur diye sakladım düşüncesi yerine onlar hayatım hakkında hiç bir şeyi bilmeyi haketmiyor düşüncesi daha rahatlatıcı olacak sanırım. :)
Sen biraz aile yapilarinin zitligini takmissin bence.. onceki konunda bunun uzerine( kahretsin hic yapmadigim seyi yapiyorumbu sira) onceki konunu okudum. Bana kalirsa bu fark hep kalacak omrun boyu. Ya sen takmadan devam etmeyi ogreneceksin ya da bole
Ama evlilik böyle birşey. Mecburen çiftler orta yolu bulmak için bazen kendilerinden taviz veriyorlar. Bekarken yaşadığımız hayatı yaşayamiyoruz. Eşiniz de sizin için bunu yapar mı? Eğer cevap evetse ona uymanız huzurunuzun bozulmaması için en iyi yol bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?