- 2 Eylül 2017
- 3.866
- 8.448
- 158
- Konu Sahibi olive_bluto
-
Hayatımın hiç bir anını elealem ne der diye yaşamadım. Eşimin ailesi ve benim ailem de farklı. Ama en baştan ailesine de eşime de ben böyleyim beni böyle kabul edin dedim aksi olsa saklamazdim beni geziyorum yada sigara kullanıyorum diye sevmeyeceklerse hiç sevmesinler
Esinle konus bunu. Yani adam yillardir iclerinde. Kendince Bu sekilde dogru oldugunu dusunmese boyle yap demezdi muhtemelen. Esin ne sis yansin ne kebap misali ben dalgama bakayim kimsede dirdir etmesin kimsenin cani sklmasin istiyo. Haksiz sayilmaz dogrusu. Bende sen gibiyim.. hani boyle olacagima hic konusmam daha iyi derim, ama evlilik tamda bu degil mi? yukarda biride demis bunu. Sonra alakasiz sacma sapan kisiler yuzunden esinle gerilmenin tartismanin alemi yok benceYa emek verip diğer konumu da okumuşsunuz çok teşekkür ederim :) Evet bu farklılık hiç etkilemez sanıyorken böyle bir ortama birden düşünce bir kültür şokuna girdim galiba. Bu fark kalır kimse değişmez kabul ediyorum. Ya saklanmayı,siyasetçi olmayı ya da yapıp yapıp oda öyle diye bir şeyleri kabul etmelerini sağlayacağım ama hangi seçenek olursa olsun konuşulacak. Yani takmamayı kesin öğrenmem lazım:) bir de eşimi üzmeden işin içinden çıkmayı.. İnanın dertleşmek çok iyi geldi.
Bende öyleyim bak belkide yaşımdan dolayıda bana müdahele edemiyorlardır ha zamanında sevmediğim hoşlanmadığım herşeyi hem eşime hemde yeri geldiğinde kv kp direk söylemişimdirİşte tam da merak ettiğim konu "o bizim kalıbımıza girmez" diye düşünmelerini nasıl sağladınız?
O zaman ciddi ciddi konusun bunu eşinizle. İcinizin rahat olmadığını, idare etmek istemediğinizi, kendi hayatınızı özgürce yaşamak istediğinizi söyleyin ve ona göre yapılması gerekeni yapsın. Çünkü daha çekilmez şeylerle karşılaşabilirsiniz. Bu da sizin daha kotu kotu etkilenmenize sebep olabilir.Eşimin bunu benim için yapmasına asla izin vermem. Biri eşim hakkında ciddi ciddi kötü konuşmaya çalışırsa ben memnunum benim eşim hakkında böyle konuşmayın da derim kim olursa olsun
adam olayı çözmüş..hayatın tatını çıkarmak istiyor...sen aran bulursun ( kızmayın lütfen ) ne gerek var ya git hayatını yaşa eşinle..herşeyini bilmek zorundalarım...özgürlük onlara karşımı özgürlük istiyorsun...adamlar zaten sıgmış...boğulma onların içinde derim
O tip insanları iyi bilirim , babam hariç baba tarafımın hepsi öyleydi.Onlarla mücadele edemezsiniz , fotoğraf paylaşmamak yerine onları engelleyin.Bir de sigara içtiğiniz için sizi sevmeyebilirlermiş ya buna çok şaşırdım.Akraba da olsalar insanlara bu kadar paye vermemekten yanayım.
Esinle konus bunu. Yani adam yillardir iclerinde. Kendince Bu sekilde dogru oldugunu dusunmese boyle yap demezdi muhtemelen. Esin ne sis yansin ne kebap misali ben dalgama bakayim kimsede dirdir etmesin kimsenin cani sklmasin istiyo. Haksiz sayilmaz dogrusu. Bende sen gibiyim.. hani boyle olacagima hic konusmam daha iyi derim, ama evlilik tamda bu degil mi? yukarda biride demis bunu. Sonra alakasiz sacma sapan kisiler yuzunden esinle gerilmenin tartismanin alemi yok bence
Bende öyleyim bak belkide yaşımdan dolayıda bana müdahele edemiyorlardır ha zamanında sevmediğim hoşlanmadığım herşeyi hem eşime hemde yeri geldiğinde kv kp direk söylemişimdir
Geçen bi kınadayız oturdum çok gelen giden oluyor çok yakınlarım hariç kimseyle kalkıp hoşbeş etmedim eltim dediki çok özeniyorum sana kafan rahat kalkmiyorsun rahatını bozmuyorsun nasıl yapıyorsun bunu dedidedim bak böyle yerimden kalkmayarak keyifli keyifli oturarak gayette herkes alışıyor böyleyim ama pek sevilirim
Yani..esine hak verdim ben. Dedigim gibi normalde kv kp olsa belki bu kadar rol yapilmaz ama uzaktan akrabayi ben olsam takmazdim.Eşim de öyle diyor. Ben onları daha iyi tanıyorum,onların dünyası senin kadar geniş değil. Hayatlarını bu kadar tekdüze yaşamış insanlar seni o halinle kabul etmeyip konuşacaklar,buna gerek yok. Hatta dalga geçiyor bu kadar entel olma diye :)
O zaman ciddi ciddi konusun bunu eşinizle. İcinizin rahat olmadığını, idare etmek istemediğinizi, kendi hayatınızı özgürce yaşamak istediğinizi söyleyin ve ona göre yapılması gerekeni yapsın. Çünkü daha çekilmez şeylerle karşılaşabilirsiniz. Bu da sizin daha kotu kotu etkilenmenize sebep olabilir.
Çocukluğum ve ergenliğim ailemin "millet ne der" kaygısı ile her konuda kısıtlanarak geçti. Hatta o kadar trajik olaylar yaşadım ki, bunlardan biri de yazdığım bir denemenin bir gazetede yayınlanmasının ardından annemin çevresinden birkaç kişinin arayıp "keşke o cümle yerine şunu yazsaydı. Şu cümle biraz absürt olmuş onu düzeltseydi" eleştirileri karşısında annemin "adını gizle bundan sonra bir şey yazacaksan" çıkışı oldu.
Bu hususta o kadar yıldım ki, 30 yaşımdan sonra bir aydınlanma yaşadım. Kendi ailem dahil hiç kimsenin hayatıma burnunu sokmasına müsaade etmiyorum. Oldukça da sert tepkiler veriyorum. En son "siz kendi boktan hayatınızla meşgul olun, beğenmiyorsanız görüşmeyin benimle" diye çıkıştım birine.
Diyeceğim o ki, eşinizle bu konuda net bir şekilde konuşun ve böyle yaşamak istemediğinizi söyleyin.
Bu zamana kadar hep öyle davrandım ama huzursuz hissettim kendimi.Ben olsam eşim için onun istediği gibi davranırım.
Bazen "ben buyum" dememek gerekiyor diye düşünüyorum.
Şöyle ki bu karışanlarla kalabalık bir aile şirketleri var,hep birlikte yapılıyor her şey. Bu nedenle ben sadece kayınvalidem ve kayınbabamın değil hepsinin geliniyim :) hepsi ayrı yerden burun kıvırıp konuşmayı hak görüyorlar.Yani..esine hak verdim ben. Dedigim gibi normalde kv kp olsa belki bu kadar rol yapilmaz ama uzaktan akrabayi ben olsam takmazdim.
Bu zamana kadar hep öyle davrandım ama huzursuz hissettim kendimi.
Belli ki eşinizin hayat görüşü ailesinden farklı, fakat sizinkiyle aynı. Yani sorun oluşturacak birşey yok. Aile fertleriyle mesafeyi koruyun, sorarlarsa gittik dersiniz yalan söylemezsiniz, sormazlarsa söylemeyin. Eşinizin ailesine ne diyeceği kendi bileceği iş, siz konulara Fransız kalın yeter bence. Hiç boşuna da huzurunuzu bozmayın. Şimdiden iyi tatiller :)Bence de öyle, onlara ne? :) Ama eşim öyle düşünmüyor. Onlar anlamazlarmış,hayatları boyunca böyle yaşamışlar,görmemişler ki diyor.
Evet,ben de hep nasıl başlarsa öyle gider düşüncesindeyimdir. İnşallah kabul edip edip sonra böyle gelmiş böyle gider diye huzursuzluk yaşayıp üzülüp durmam. Aslında ben bilirdim yapacağımı da eşim ve kayınvalidemi çok sevmem elimi kolumu bağlıyor.Böyle ailelere genelde kendinizi baştan kabul ettirmeniz ve kabullenip alışmaları için olduğunuz gibi davranmalısınız diye düşünüyorum. Nereye kadar saklanarak iş yapıcaksınız ki .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?