Elalem ne der kaygısıyla saklanarak yaşamak

O tip insanları iyi bilirim , babam hariç baba tarafımın hepsi öyleydi.Onlarla mücadele edemezsiniz , fotoğraf paylaşmamak yerine onları engelleyin.Bir de sigara içtiğiniz için sizi sevmeyebilirlermiş ya buna çok şaşırdım.Akraba da olsalar insanlara bu kadar paye vermemekten yanayım.

Evet,herkes beni sevsin yapısında zaten değilim :) Beni sevseler ne,sevmeseler ne diye düşünüyorum.

Esinle konus bunu. Yani adam yillardir iclerinde. Kendince Bu sekilde dogru oldugunu dusunmese boyle yap demezdi muhtemelen. Esin ne sis yansin ne kebap misali ben dalgama bakayim kimsede dirdir etmesin kimsenin cani sklmasin istiyo. Haksiz sayilmaz dogrusu. Bende sen gibiyim.. hani boyle olacagima hic konusmam daha iyi derim, ama evlilik tamda bu degil mi? yukarda biride demis bunu. Sonra alakasiz sacma sapan kisiler yuzunden esinle gerilmenin tartismanin alemi yok bence

İşte tam da merak ettiğim konu "o bizim kalıbımıza girmez" diye düşünmelerini nasıl sağladınız?
Bende öyleyim bak belkide yaşımdan dolayıda bana müdahele edemiyorlardır ha zamanında sevmediğim hoşlanmadığım herşeyi hem eşime hemde yeri geldiğinde kv kp direk söylemişimdir
Geçen bi kınadayız oturdum çok gelen giden oluyor çok yakınlarım hariç kimseyle kalkıp hoşbeş etmedim eltim dediki çok özeniyorum sana kafan rahat kalkmiyorsun rahatını bozmuyorsun nasıl yapıyorsun bunu dedi dedim bak böyle yerimden kalkmayarak keyifli keyifli oturarak gayette herkes alışıyor böyleyim ama pek sevilirim

Eşimin bunu benim için yapmasına asla izin vermem. Biri eşim hakkında ciddi ciddi kötü konuşmaya çalışırsa ben memnunum benim eşim hakkında böyle konuşmayın da derim kim olursa olsun
O zaman ciddi ciddi konusun bunu eşinizle. İcinizin rahat olmadığını, idare etmek istemediğinizi, kendi hayatınızı özgürce yaşamak istediğinizi söyleyin ve ona göre yapılması gerekeni yapsın. Çünkü daha çekilmez şeylerle karşılaşabilirsiniz. Bu da sizin daha kotu kotu etkilenmenize sebep olabilir.

Yok estafurullah kızar mıyım hiç :) Aksine buradaki herkesin fikri öyle değerli ki benim için. Alışmadım ya böyle bir şeye ondan bu hallerim herhalde :) Bi yerde özel hayatın gizliliği de özgürlük değil mi? :) Ama biz tatildeyken sorarlarsa iş yüzünden gelemedik denir ihtimaliyle sanki onlar yüzünden yalan söylüyoruz kendimiz olmaktan çıkıyoruz gibi hissettim işte bu konuyu konuşurken

Haklısınız,değişmezler de zaten.Engelleyeceğim :) Bence de öyle,karakterim değil de sigara içmem yüzünden sevmeyen sevmesin.

Çocukluğum ve ergenliğim ailemin "millet ne der" kaygısı ile her konuda kısıtlanarak geçti. Hatta o kadar trajik olaylar yaşadım ki, bunlardan biri de yazdığım bir denemenin bir gazetede yayınlanmasının ardından annemin çevresinden birkaç kişinin arayıp "keşke o cümle yerine şunu yazsaydı. Şu cümle biraz absürt olmuş onu düzeltseydi" eleştirileri karşısında annemin "adını gizle bundan sonra bir şey yazacaksan" çıkışı oldu.

Bu hususta o kadar yıldım ki, 30 yaşımdan sonra bir aydınlanma yaşadım. Kendi ailem dahil hiç kimsenin hayatıma burnunu sokmasına müsaade etmiyorum. Oldukça da sert tepkiler veriyorum. En son "siz kendi boktan hayatınızla meşgul olun, beğenmiyorsanız görüşmeyin benimle" diye çıkıştım birine.

Diyeceğim o ki, eşinizle bu konuda net bir şekilde konuşun ve böyle yaşamak istemediğinizi söyleyin.

Eşim de öyle diyor. Ben onları daha iyi tanıyorum,onların dünyası senin kadar geniş değil. Hayatlarını bu kadar tekdüze yaşamış insanlar seni o halinle kabul etmeyip konuşacaklar,buna gerek yok. Hatta dalga geçiyor bu kadar entel olma diye :)

Ben de kızdıkça zeki,yol yordam bilen,akıllı,eşini ve evini çekip çeviren biri olarak görülüyorum. Ahh olive gibi olamadık diyip iç geçirdiklerini de duyuyorum. Lafımı esirgemiyorum aslında :) Ama yaşam tarzımı da hem merak ediyor hem eleştiriyorlar. Kıskançlıktan herhalde..

Yani..esine hak verdim ben. Dedigim gibi normalde kv kp olsa belki bu kadar rol yapilmaz ama uzaktan akrabayi ben olsam takmazdim.

Konuştum aslında :) Çözüm ana konuda yazdığım gibi bi cevapla geliyor eşimden. Söyleme,duyup konuştularsa cevaplarını ver ve çok da umursama,yanındayım şeklinde..

Söyledim aslında,umarım ya adaptasyon yaşayıp siyasetçi olurum ya da beni kabullenirler o da öyle diye keza ben de sizin gibi bir patlama yaşayacağımdan korkuyorum. Kaldı ki eşimi çok sevmesem onun hatrı olmasa çoktan yapmış,gemileri de yakmıştım.

Yani..esine hak verdim ben. Dedigim gibi normalde kv kp olsa belki bu kadar rol yapilmaz ama uzaktan akrabayi ben olsam takmazdim.
Şöyle ki bu karışanlarla kalabalık bir aile şirketleri var,hep birlikte yapılıyor her şey. Bu nedenle ben sadece kayınvalidem ve kayınbabamın değil hepsinin geliniyim :) hepsi ayrı yerden burun kıvırıp konuşmayı hak görüyorlar.

Bence de öyle, onlara ne? :) Ama eşim öyle düşünmüyor. Onlar anlamazlarmış,hayatları boyunca böyle yaşamışlar,görmemişler ki diyor.
Belli ki eşinizin hayat görüşü ailesinden farklı, fakat sizinkiyle aynı. Yani sorun oluşturacak birşey yok. Aile fertleriyle mesafeyi koruyun, sorarlarsa gittik dersiniz yalan söylemezsiniz, sormazlarsa söylemeyin. Eşinizin ailesine ne diyeceği kendi bileceği iş, siz konulara Fransız kalın yeter bence. Hiç boşuna da huzurunuzu bozmayın. Şimdiden iyi tatiller :)

Böyle ailelere genelde kendinizi baştan kabul ettirmeniz ve kabullenip alışmaları için olduğunuz gibi davranmalısınız diye düşünüyorum. Nereye kadar saklanarak iş yapıcaksınız ki .
Evet,ben de hep nasıl başlarsa öyle gider düşüncesindeyimdir. İnşallah kabul edip edip sonra böyle gelmiş böyle gider diye huzursuzluk yaşayıp üzülüp durmam. Aslında ben bilirdim yapacağımı da eşim ve kayınvalidemi çok sevmem elimi kolumu bağlıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…