Elalem ne der kaygısıyla saklanarak yaşamak

Konuştum aslında :) Çözüm ana konuda yazdığım gibi bi cevapla geliyor eşimden. Söyleme,duyup konuştularsa cevaplarını ver ve çok da umursama,yanındayım şeklinde..
İnsanların konusmamasini bekliyorsanız bu imkansız. Eşiniz bunu başaramaz. Yapabileceğini söylemiş zaten :)

:) Mesela bardağı gözümün önünde sallayıp çay bitti baksana. Gelinsin sen,çay bitecek kahve yapacaksın,o bitecek meyve koyacaksın,o bitecek sofra kurup kaldırıp yıkayacaksın da dediler bana böyle şeylere direkt hayır diyorum yapmıyorum da. Rica etmek diye bir şey var değil mi? Hizmetçi değilim ben. Eşim de böyle konularda hep arkamdadır.

Ama paramı harcadığım yer,gezmem,giyimim,yaşam tarzım, söz konusu olunca bir şeyleri saklayarak yapmam gerekiyor. Eşim böyle istiyor.

İnsanların konusmamasini bekliyorsanız bu imkansız. Eşiniz bunu başaramaz. Yapabileceğini söylemiş zaten :)
Keşke susun beğğğ diye ikimiz de bi bağırsak,size neğğ diye höykürsek,onlar da bize neydi ki konuştuk çocuklar haklı dese,gökten üç elma düşse hayat bayram olsa

Durumlarınızı onlardan gizleyebilirsiniz onların görmesi çokta önemli değil bence. Fotoğrafları da tatilden biraz geçtikten sonra paylaşırsanız bencr sıkıntı olmaz. Benim eşim de öyle

Evet tespitiniz doğru :) İşte sorarlarsa ben gittik derim de eşim buna bozulabilir niye söyledin ne gerek vardı diye :) Belki de bozulmaz,yok yere yalan mı söyleyeceğim? Çokk teşekkür ederim hem güzel yorumunuz hem de iyi dilekleriniz için.

Durumlarınızı onlardan gizleyebilirsiniz onların görmesi çokta önemli değil bence. Fotoğrafları da tatilden biraz geçtikten sonra paylaşırsanız bencr sıkıntı olmaz. Benim eşim de öyle
Engelleyeceğim hepsini artık :)

İşte tam da merak ettiğim konu "o bizim kalıbımıza girmez" diye düşünmelerini nasıl sağladınız?
Neysem o oldum asla yapmayacağım seyleri yaparım demedim tavrım hep kesindir. Hayır dediğimde asla evet yapmadım . Eşimede hep doğruyu söylemesi gerektini söyledim çünkü bizim yaşam biçimimiz bu biz böyle mutluyuz başkaları için mutsuz olamam eğer ben mutsuz olursam sonu sana yansır sende etkilenirsin dedim. Asla onlara ayrı başkasına ayrı kendi aileme ayrı davranmadım neysek o. Ve hep doğruyu söyledim hiçbirşey saklamadım kaynanam tafra yaptı söylendi hiç oralı olmadım inadına damarına bastım baktı ben hiç oralı değilim vaz geçti. Eşime çok söylenir ama eşimde hep der o öyle, yapısı o, seviyor, öyle mutlu kalıplara girmez sende böylesin sen niye devamlı eleştiriyorsun o seni eleştirmiyor diye kızar. Yani başkaları için kendimi mutsuz edemem ve başka kalıplara giremem neysek oyuz söylensin söylenir söylenir susar

Zamanla bence her şey rahına oturur siz de evlilikle yıllandıkça daha da rahatlatsınız onlar da sizi bilirler ilişmezler sizde olaya biraz gizem katın yer bildirimi yapmadan paylaşın ama fikirlerinizi söylemekten kaçınmayın.

Ne güzel siz çözmüşsünüz. Ben de böyle istiyorum ama eşimin beklentisi daha farklı olduğu için yapamıyorum böyle.. O yüzden de bazen hem kendime hem onlara hem de eşime çok kızıyorum.. İnsanların ağzı torba değil ki büzelim ama onlar konuşacak diye yaşayamamak da değil sorunum. Gayet de yaşıyorum,sadece gizli kapaklı yaşıyorum. Bir de günün birinde hepsiyle aynı şehre düşersek o zaman neler olur bilemiyorum :) Dolup dolup patlamam umarım.

Kimseye cici kız görünmek gibi bir derdim yok.Biz zaten eşimle gayet uyumluyuz,onların memnuniyetsizlikleri beni ilgilendirmiyor,bu yüzden de saklamak zorunda olmak kendim olmaktan çıkıyorum hissi veriyor. Üstte yazmışlar,onlar bilmeyi haketmedikleri için sakla diye artık öyle yaparım saklayacaksam da sanırım.

Sizinle benzer şekilde bir aile yapım var. Eşimin ailesi ise aşiret mübarek çok fazla dıdısının dıdısı var.

Eşimle çocuk yaşta tanıştığım için evlenmeden önce doğal olarak yaşam tarzımı çözdü ailesi. Düğün zamanı dıdıgillerle tanıştım, çokça beklenti içindeydiler fakat hiçbirini yapmayacağımı açıkça söyledim. Mesela ilk ziyarete gittiğim bayram avluda bir ton akraba, girer girmez fısıltılar başladı. Epi topu tulum giymiştim ama onlar için tuhaftı. Umursamadım, herkesle selamlaştım. Artık alıştılar, beklentileri bile yok.
Bayramda eşim orada olmak istedi uzun zamandır ailesini görmediği için ben tatildeyim gitmeyeceğim, herkes biliyor. He konuşan var mıdır? Umrumda değil. :)

tatilde de resim paylasmayiverin, sigara ictiginizi bilmeseler de olur. bunlar saklanarak yasamak degildir ki. zaten uzakta yasiyormus esinin ailesi. elalem ne der diye dusunme elbette ama ufacik seylerle o insanlarin gonlunu yapabiliyorsan, onlar daha rahat olabiliyorsa s8z de uyum saglayiverin. canim ne isterse yaparim kimseyi takmam kafasi iyi bir sey gibi yansitiliyor su zamanda ama bencillikten ve umursamazliktan baska bir sey degil. siz boylesinizdit diye soylemiyorum sakin yanlis anlamayin sadece kucuk hareketlerle onlari mutlu edebiliyorsaniz varsin ufak yalanlar soyleyin. bu sahtecilik degil iyi niyet olur olsa olsa.

Ohh kafanız rahat misler gibi :)

Estafurullah,tabi ki yanlış anlamam,fikirlerinizi almak için buradayım.. İşte bazen onların rahatlığı beni rahatsız ediyor çünkü söylemeyip saklasam bile bir şey bulup eleştiriyorlar. Eşimin yardım etmesini bile kedi gibi olmuşsun ahh ahh diye eleştiriyorlar..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…