- 17 Aralık 2017
- 1.608
- 737
- 123
- 34
Evet açlık glıkoz bıraz yukselmıs bi kaç aydır aşırı sinirliydim streslıydım ama benım cabuk acıkma sıkıntım var acıkınca bayılcak gıbı oluyorum bırde cok fazla yememe ragmen kılo alamıyorum zayıflıyorum kıloyu seven bırı degılım aslında ama kılo verırken yüzümde çok çöktü o sebeple de uzuluuorum. Diyet verdı doktorum bakalım dusurebilecek mıyımsizin şeker değerleriniz gayet normal. evet açlık insülin sınırda çıkmış ama tatlıyı ve hamurişini kısıtlarsanız düşer. 70-80 aralığına iner. insülin değeri olarak 7 çok iyi bir rakam. HBA1C değeri de son 2-3 ayda çok karbonhidrat alımı ve aşırı stres-yorgunluktan kaynaklı olabiliyormuş. ama açlık glikoz değeri ve insülin de yüksek çıkarsa gizli şeker diyor. ama bu değerler normalse korkulacak bir şey yok diyor.
bence ilaca hiç yanaşmayın. onun verdiği rahatlıkla daha çok yersiniz. protein, sebze, salata, glisemik indeksi düşük meyve, çiğ kuruyemişle, tahıl olarak da glisemik indeksi düşük ve glutensiz yulaf-karabuğday gibi besinlerle çok raha o değer düşer. direnince oluyor.
HOMA insülin direnci sınırı 2,5. sizin onun altında. benim insülin 15 olduğu için o değerin üstünde. insülin direnci var yani. 3,4 çıkıyor![]()