elti eltiyi neden kıskanır ??

İyi de burda onlar degil de siz onları kiskaniyorsunuz

Kiskanmak degil..kayinvalidemi. Her iki gelininede esşit davranmasi gerekirken ayrimcilik ve bunj bile bile gozonunde yapmasi...ben onu kiskansam gider yanlarinda otururdum..her turlu yalakaligida yapardim..

kv ile elti arasındaki ilişkiyi bilmem de
sizin doğmamış çocuğunuz hakkında konuşmasına veya kv sizde kalış süresine assslaaa karıştırmayın
haddini bildirin.. o annemle benim aramda sende kenini buraların ağası sanıyorsun herhalde diyin şaka ile
olmamış çocuğunuz hakkında da konuşursa güzel bakan güzel görür çirkin bakan da çirkin diyebilirsiniz

Kiskanmak degil..kayinvalidemi. Her iki gelininede esşit davranmasi gerekirken ayrimcilik ve bunj bile bile gozonunde yapmasi...ben onu kiskansam gider yanlarinda otururdum..her turlu yalakaligida yapardim..

hatayı burada yapıyorsun işte her iki gelinine de eşit davranmak zorunda değil.

oğlullarına elbette sevgi ve davranış olarak eşit duracak ama gelinlerine bu zorunluluğu yok bence.yani eltini senden daha çok sevebilir onunla daha iyi anlaşıyor olabilir bunu da gösterebilir.

o anneniz değil eşinizin annesi.

senin yapacağın şey seninle ilgili konularda onu susturmak yoksa kimsenin sevgisine söz geçiremezsin.

benim eşim en küçükleri, 1 tane abisi var ve eşini( yani eltimi) ailede kimse sevmez. ev lendikten sonra eltim kaynımı çok kısıtlamış ve ablalarıyla görüştürmemiş. kimseye gidip gelmez kimsenin de gelmesini istemezmiş. eşi bu durumdan çok memnun. her yerde benim karım evimin reisi diyor. bilerek durduk yere karısı ile ilgili alakasız savunmalara geçiyor.

kınageceme filan gelmedi. bakışlarıyla yiyor beni. ben hiç haz etmedim. şeytan görsün yüzünü. herkes onu kendi haline bırakmış. kimse iplemiyor. bu da onun zoruna gitmiş heralde. milleti bu hale getiren kendisi oysa.

ne gideriz ne geliriz. ama fesat olduğundan çekemediğinden eminim. şimdi buraya sende onu çekemiyorsun diye yazacaklar olacak, gıybeti edilen kişiyi savunmak sevapmış:).

bende buraya eltimle ilgili sorular yazdım. geriyor beni. aynı ortama gelmek istemiyorum. aramızda sorun yok çünkü görüşmüyoruz ama görüşürsek olacak belli.
bu arada kaynanamız yok çok önceden vefat etmiş. o da görmemiş bende. görümcelerim de çok iyiler bana karşı.
kaynımı sevmiyorum, çünkü yapaya çalıştığı şey karısını pohpohlaması bi kompleks gibi sırıttırıyo kendini çok yapay yani.

bence görüşme arkadaşım. onu hayatından çıkar dediğin gibi ölüm oluyor düğün oluyor bazen bir araya geliyorsun uzaktan kafa salla gözgöze bile gelme..
zehirli yılan gibi bunlar yaklaşırsa sokarlar.

elti eltiyi neden kıskanır sorusunun tam cevabı bir çok sebebe bağlı:

yapısı gereği kıskanç bir insandır. iki kız da yabancı olmalarına rağmen, aynı ailede yakın akraba durumuna düşüyor. dolayısıyla kendini kıyaslar onunla;
eğitim yönünden, boy kilo fiziki görüntü yönünden, insanların ona yaklaşımı ile kendine olan yaklaşımı değerlendirerek filan..
hatta çocuk sahibi olup olmama, ekonomik durum, kimin düğünü daha güzeldi, kim neler taktı.. mesela bu bende çok büyük bi sorun oldu.

bizim düğünümüzü eşimle ben kendim yaptım. kimsenin kuruş katkısı olmadı. diyeceksiniz ki, düğünde takılan takılar. düğünde babasının taktığı 1 bileziği bile eşim kredi kartıyla alıp verdi elalem ne der diye, halen kredi borcunu ödüyoruz.
akrabaları da biz abisine taktık diye takmadılar. eşimler 6 kardeş en küçükleri eşim hepsine taktık diye bize takmadılar.
bi de eltim demesin mi onun düğün daha iyi oldu diye. halbuki kendi düğününü salonuna kadar tutmuşlar. eşimde 2 bilezik takmış abisine. bize hiçbirşey takılmadı neymiş maddiyatı iyi değilmiş. bence eltim taktırmadı.

eşimle halen tartışıyoruz. ben düğün sonrası şok oldum yalan yok kendime gelemedim. eşimde oldu esasen amcaları dayıları filan biz büyük oğlana taktık demişler. bizde düğünde takı gelir diye eminken salon parasını bile çıkaramadık.

kv nizin tavrını garip buldum.resmini koymak felan.senin gozune soka soka kıskandırmaya çalışmak, damarına basmak.ne diyelim allah kolaylık versin.bu kv ler olmasa zaten durumlar böyle olmaz.

Kuma'nın gemisi yürür, eltinin gemisi yürümez derler bizim oralarda.... Eltilerin kıskanması için neden gerekmiyor.

Bence kıskanana sizsiniz. Ortada anlattığınız elle tutulur bir şey yok. Bu kadar fena olsa bu gelin neden kaynananız çok iy anlaşsın ki. Ayrıca şakayla da diyebilir annesi yakın diye ciddi de diyebilir. Onun annesi yakın değildir belki senin annen yakınsa o yüzden demiştir. Hem şaka gibi demiş zaten. Sen kaynananla arasının iyi olmasını hazmedememişsin belli ki. İnsan niye seninki kısa olur desin ki ne alaka? iğreniyorsanız mesafe koyun yani.

Elti eltiyi kıskanmaz da insan insanı kıskanır. Bunun eltilikle, görümcelikle alakası yok. Sizin eltiniz sizi kıskanmış da olabilir sizden hoşlanmıyor da olabilir. Daha çok sizden hoşlanmıyor gibi geldi bana kıskançlıktan ziyade. Aranıza mesafe koyun siz de ona bayılmıyorsunuz gördüğüm kadarıyla. Kayınvalide olayını bilmiyorum, sinirinize dokunuyor olabilir ama size de kayınvalideniz saygılıysa ben olsam problem etmezdim. Saygısızlık yapıyorsa da ya mesafe koyun ya da açıkça bunu belirtin.

+1.
Konu sahibi kendisini ve eltisini kayınvalidesinin küçük çocukları sanıyor galiba. Eşit davransınmış . Yoksa psikolojileri bozulacak sanki.
Yav koskoca kadınlarsınız, aranızda bir bağ da yok. Kayınvalide niye eşit sevip davranmak zorunda olsun ki, bunu anlamak bu kadar mı zor? Bal gibi kıskanıyorsun eltiyi ve kv'yi işte de bu kıskançlık sadece kendine zarar.

Tabiki oyle birsey sanmiyorum..ben sadece ikimizde oglunun eşleriyiz ve bizlere eşit davranmak zorunda...sen de bunu anla ki nasil her iki ogluna eşit davranmasi gerekiyorsa gelinler icinde ayni oyle...bal gibi anlamiyorsun işte..kiskansAm durumu kabul edicek jadar özguvenim war benim...ilerde k.valide olursam kesinlkle ayni davranişi sergilemem..sziin de ilerdeki gelinlerinize şimdiden uzuldum:))

Size laf anlatmak ne zormus..canim onun annesi benden dHa yAkin ..ve gayet ciddi dedi..kayinvalidem bana daha fazla yakin davrans surati bozulur onun..

Sizin anlamadiginiz durumsa su. Esit davranmak zorunda DEGIL. Hele ki sevmek ve ilgilenmek konusunda hic degil. Kusura bakmayin. Zorla oldugunu dusunuyorsaniz zorla kendi resminizi de telefonunuza koydursaydiniz. Ama sesiniz cikmadi. Cunku zorla degil bu isler. Kayinvalide size "insan" oldugunuz icin azami saygiyi gostermek zorunda, mesela hakaret edemez, iftira atamaz, vs vs gibi. Baska hic bir seye mecbur degil. Nokta.
Ayrica benim gelinlerim ne alaka? Ben sizin gibi olgunlasmamis insanlari hayatimda bulundurmuyorum ki boyle sacma bir sorun yasayayim yahu.

Yaniliyirsun hem saygi gostermek zorunda hem de ogluyla evliysem esit davranmak zorunda..bunu kabul etmiyorsan sen oyle yasa..ve ayrica gayet olgun bi insanim..ve yine ayrica sacma bi sorun oldugunu dusunuyorsan konuma sacma bi yorum yapma..

Bu sitede bu elti görümce olaylarını gördükten sonra daha çok şükrediyorum. İyiki ne eltim var ne görümcem :)

Konu sahibini yerden yere vuranlar bence saçmalamışlar.
Kayınvalide olan bir insanın evlatlarını ayıramayacağını bildiği kadar gelinlerini de ayırmaması gerektiğini bilecek olgunlukta olması lazım.
Araya mesafe koy diyenler olmuş da ,akraba ile bir yere kadar mesafe konulabilir.
Ha deyince görüşmek istemeyeceğimiz vasıfta değiller .maalesef durum bu...

neden eşit davranmak zorunda değil? Evlatlarının hatırına eşit olması gerekmiyor mu?

evlatlarina esit davranmayanlardan gelinlerine esit davranmasini beklemek gereksiz bir iyimserlik. once evlatlarina iyi anne baba olsunlar sonrasi gelir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…