• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Elti kıskançlığı değil evlat ayrımcılığı

Eşim mutsuz olsaydı bunu dile getirirdi merak etmeyin. Kendisine yapılan haksızlıkları görüyor, kendi dile getiriyor.Üniversitedeyken babasından bir defa bile para istememiş,o da baba olarak paran var mı diye sormamış bir baba. Verdiği para kol gibi girecek zaten Türk lirası ile borç verecek kadar saf değil kayınpeder.
Ee alma kardeş o zaman. Bankadan çek. Bence senin durum elti kıskançlığının da ötesinde. 8 yıl önceki konuyu açıp borcun üstüne yatmak istiyorsun. Yoksa azıcık aklı olan kimse durduk yere kavga çıkarmaz. 8 yıl önceki mevzuyu açıp, size masraf yapılmadı, hadi ev peşinatı benden olsun dedirtmek istiyorsunuz.

Evet tekrar bankaya para öder gibi ödeyecekler o borcu ama kayinpeder oğluma ev aldım diye ortaya çıkacak
Hiç bir şey istememisler o parayi da almamalari gerekirdi
Yeterince zaman geçsin,borçlar biraz azalsin konu sahibinin kendi eşi bile "babam yardım etmese ev mev alamazdik" diyecek.:KK43:

Siz çocuğunuz evlenirken bu da benim gönlümden koptu demeyeceksiniz yani. Birine yapıp diğerine aa ama kim isterse ona veririm demek doğru diyorsunuz o da sizin görüşünüz.

Ben demeyecegim.. benden 6 bilezik isteyen geline de “allah gonlune gore versin evladim, insallah oyle birini bulursun” deyip yol verecegim.. yuklu miktarda ev parasi da vermeyecegim. Okutuyorum, iyi ve kaliteli yetistiriyorum.. bunlarin karsiliginda iyi bir is sahibi olur ve evlenirler.. benden sadece disi oldugu icin ev, altin bekleyen insanin bana ne katacagini bilmek de hakkim.. sahi siz 6 bilezik karsiliginda ne yaptiniz esinize? Yarin kardesinizin kocasina sizin yaptiginizdan daha fazlasi yapilirsa (ki hicbir sey 8 sene oncesi gibi degil) esiniz soylenecek mi? Biraz sukretmek lazim yasadiginiz gune..

adam ev al diye para vermis. borc vs. sonucta senet mi var bankadan cekilen gibi gunu mu var? ayrica esinim babasyla ilgili durum seni ilgilendirmez. sen kendnce hakszlk oldgnu dusunuyosan kendni geri cekersin. kayin pedere hesap sormak ne demek?

Konu sahibinin üzerine çoook fazla gidildiğini düşünüyorum.
Sen de isteseydin sana da alınsaydı diyenler olmuş.
E kadın zaten istemiş 6 bilezik bir set istemiş.
5 bilezik yeter denip susturulmuş.
Diğer elti isteyip yaptırınca “heves etti istedi yaptırdı” oluyor.
Konu sahibi istedi yaptıramayınca “aman bilezikle mutluluk mu gelcek” oluyor.

Konu sahibine şu kısımda katılıyorum, evet ortada sinir bozucu bir haksızlık mevcut.
Ancak şu konuda katılmıyorum, bu konuyu 8 yıl sonra gündem yapman seni haklı iken haksız yapar.
Allaha havale et bırak canım.

Geçen ay eşimin kardeşinin düğünü oldu. 3 erkek kardeşler, eşim en büyük. Biz evleneli 8 yıl oldu evlenirken eşim "herşeyimizi kendimiz alalım ailelerimizden bi talebimiz olmasın " dedi ben de tamam dedim. Kayınpeder duyunca olur demiş, ben de babama söyledim ve çok büyük tepki verdi. "Bu zamana kadar neden çalıştım? Çocuğumun düğününe, evine bir katkım olmayacaksa nerede kaldı benim babalığım" dedi. 1500 km yol yapıp çeyizimi getirdi rahmetli babacım. Kayınpeder ve kayınvalide çeyiz sereceğiz dedik oralı olmadılar. Eşim babasından hiçbir şey istemediği için benim de çok isteğim olmadı evlendikten sonra ödeyemeyecektik çünkü. Düğün istemedim, sadece nikah oldu. Balayı istemedim.Kına salonunun ve gelinliğimin ücretini kendim ödedim. İstediğim sadece 6 bilezik bir setti. Kuyumcuda kayınpeder hayır 6 olmaz 5 olacak, sete de gerek yok dedi. Cebinden para çıkardı 5 bileziğin parasını verdi. Meğer o parayı da eşim vermiş babasına. Yatak odasını ve evin perdelerini babam aldı. Salonum bomboştu, evlendikten 3 ay sonra aldık. Aradan yıllar geçti şimdi kaynım evlendi, nişandan önce kayınpeder haksızlık olmasın sana kaç gram altın yaptıysak yeni geline de aynısını yapalım dedi ama sonuç öyle olmadı. Eltimin düğününde kayınpeder beşi bi yerde ve oldukça kalın 6 bilezik taktı. Ne takacağından haberi bile yoktu. Parayı kaynıma gönderdi o da nişanlısının istediğini aldı. Kız tarafının istediği herşeyi eksiksiz almış kaynım. Bize eşimin halaları ve babası çok müdahale etmişti şimdi uzaklık nedeniyle hiçbirşeyden haberleri olmadı ve yabancı gibi geldiler düğüne. Kayınvalidem altınların çok olduğunu görünce eltime takacağı çeyreği çaktırmadan sus payı olarak bana verdi ve bu senin hakkın dedi. Resmen hakaret! Sorun şu ki eşime bize yapılan haksızlıkları babanın yüzüne sen söylemezsen ben söyleyeceğim diyorum. Ben söylemem, kim ne almış ne takmış umrumda değil, kıskançlığa giriyor bu söylediklerin diyor. Sizce kayınpederime bunu söylemeliyim? Ha bir de ev aldık yeni kayınpeder bize yüklü miktarda para verdi ama borç. Geri ödeyeceğiz. 8 yıl boyunca istemediğimiz halde bize param yok dedi. En sonunda sizin ev alacağınız yok borç veriyorum sonra ödersiniz dedi. Bu para emekli maaşı ile 8 yılda birikecek bir para değil biz evlenirken de varmış ama eline cebine atmadı hiç. Bu beni çok üzüyor. Benden çok eşime haksızlık yapıldığını düşünüyorum.

Ooooww bu evlat ayrımcılığı değil resmen net bariz elti kıskançlığı...

Burda en büyük hata kocan da. Aslında ona kizmalisin. Babasına biz herşeyi alırız sana gerek yok demiş. Üstüne takılan bileziklerin parasını da eşin vermiş ama sana dememiş. Yani senden esirgeyen ve dürüst olmayan kocan.

Şimdi de hazmedemiyorsun eltine yapılanları. Bir yönden haklısın senin suçun neydi ki? Ama bı düşününce suçun kocan da olduğunu anlayacaksın.

Burda en büyük hata kocan da. Aslında ona kizmalisin. Babasına biz herşeyi alırız sana gerek yok demiş. Üstüne takılan bileziklerin parasını da eşin vermiş ama sana dememiş. Yani senden esirgeyen ve dürüst olmayan kocan.

Şimdi de hazmedemiyorsun eltine yapılanları. Bir yönden haklısın senin suçun neydi ki? Ama bı düşününce suçun kocan da olduğunu anlayacaksın.
Cidden babasına bir şey aldirmayan kocası
Beş bileziği kendisi alıp babam aldı deyip borcu ortaya çıkan kocası
Birinin yakasına yapışması gerekiyorsa kocasının yakasına yapışsın sen niye beni kandırdın diye

Ee alma kardeş o zaman. Bankadan çek. Bence senin durum elti kıskançlığının da ötesinde. 8 yıl önceki konuyu açıp borcun üstüne yatmak istiyorsun. Yoksa azıcık aklı olan kimse durduk yere kavga çıkarmaz. 8 yıl önceki mevzuyu açıp, size masraf yapılmadı, hadi ev peşinatı benden olsun dedirtmek istiyorsunuz.

Kesinlikle katiliyorum..

Benim kp 3-4 yil ilk evlenen oglunun kirasini odemis. Tum ev esyalarini almis

Biz yillar sonra hic bir sey istemeden evlebdik. Ama bizden rahati da yok. Evet ilk yil cok zorlandik cok borclandik cunku. Ama ne istediysek aliriz nereye gitmek istersek gideriz. Kimse de birsey demez.

Yani bu islerde hesap kitaba bakmamak lazim. En karli olan en bagimsiz olandir. Hic dusunmeye bile gerek yok, bana sunu yaptilar ona bunu yaptilae diye. Her seyin bir bedeli vardir cunku.

Haklısın. Yanlız baba baba değil evlada borç para veriyosun dolar yada euro üzerinden ki onlarda aldı başını gidiyor. Sen yapar mısın evladına bunu ancak el yapar. Böyle iyiliği batsın keşke kabül etmeselermiş
O başka bir nokta. Adamın kendi parası verir vermez ona bir şey diyemeyiz. Ama geri ödeme şartıyla para verilmişse o paranın üzerine yatmak güveni kötüye kullanmaktır. Bu ahlaka sığmaz zaten.

Ben sizi anlıyorum yaptığınız kıskançlık falan değil. Fedakarlık yapmışsınız ama keşke düğün yapsaymışsınız. Tek hata eşinizde de değil oğlu hiçbir şey talep etmese bile babası yapmalıydı ki sizin babanız nasıl kabul etmemişse oda etmeseymiş. Kayınpederin işine gelmiş belkide hiç yapmak istemedi de eşiniz size böyle bi kılıf buldu. Bazı babalar böyle malesef.

Şimdi konuşsanız kötü olan siz olursunuz boşverin sizde ona göre muamele yapın. Ona göre mesafeli olun yani. İnsan elden dünüründen utanırdı

Aradan 8 yil gecmis siz istememissiniz esiniz yaptirmamis ailesine ve en guzelini yapmissiniz dogru olan da bu ama okadar zaman sonra bunu bize yapmadilar ama demeniz sacma kiskanclik esinizin umrumda bile degil cunku.. Kayinpederiniz size yuklu miktarda ev alin diye borc vermis ve tl olarak vermedi diye kiziyorsunuz. Annem de bize altin borc verdi ev icin pesinat yapin diye zamaninda tarlaya giderek biriktirmis ve benim bile o gune kadar haberim yoktu biz havalara uctuk altin suan aldigimiz miktarin iki katindan daha fazla artti ama ben ozaman o altinlar olmasaydi ev sahibi olamayacaktim dusuk faizden yararlanamaycaktim ev fiyatlarida aldi basini gitti yani simdi annem bize uyaniklik mi yapmis oldu ben annemin arkasindan mi konusmayalim evet onun sayesinde ev sahibi olduk bence sizde bazi seylere iyi tarafindan bakin...

zamanında siz de diretecektiniz bu kadar içinizde kalacaksa...
şimdi söyleseniz de ne yapılabilir ki...
ancak aradaki farkı ev borcundan düşürtebilirsiniz belki..

E altın istemedim,düğün istemedim diyen sizmişsiniz. Isterim deseydiniz size de verecekti belki. Hani öyle olmuş olsa bir yere kadar haklısınız derdim ama. Belli ki eşiniz de babasının cebine elini attırmamış kayınbiraderiniz baba değil mi yapsın demiş. Olay bu yani, muhattabınız kayınpederiniz değil eşiniz.

Back
X