Geçen ay eşimin kardeşinin düğünü oldu. 3 erkek kardeşler, eşim en büyük. Biz evleneli 8 yıl oldu evlenirken eşim "herşeyimizi kendimiz alalım ailelerimizden bi talebimiz olmasın " dedi ben de tamam dedim. Kayınpeder duyunca olur demiş, ben de babama söyledim ve çok büyük tepki verdi. "Bu zamana kadar neden çalıştım? Çocuğumun düğününe, evine bir katkım olmayacaksa nerede kaldı benim babalığım" dedi. 1500 km yol yapıp çeyizimi getirdi rahmetli babacım. Kayınpeder ve kayınvalide çeyiz sereceğiz dedik oralı olmadılar. Eşim babasından hiçbir şey istemediği için benim de çok isteğim olmadı evlendikten sonra ödeyemeyecektik çünkü. Düğün istemedim, sadece nikah oldu. Balayı istemedim.Kına salonunun ve gelinliğimin ücretini kendim ödedim. İstediğim sadece 6 bilezik bir setti. Kuyumcuda kayınpeder hayır 6 olmaz 5 olacak, sete de gerek yok dedi. Cebinden para çıkardı 5 bileziğin parasını verdi. Meğer o parayı da eşim vermiş babasına. Yatak odasını ve evin perdelerini babam aldı. Salonum bomboştu, evlendikten 3 ay sonra aldık. Aradan yıllar geçti şimdi kaynım evlendi, nişandan önce kayınpeder haksızlık olmasın sana kaç gram altın yaptıysak yeni geline de aynısını yapalım dedi ama sonuç öyle olmadı. Eltimin düğününde kayınpeder beşi bi yerde ve oldukça kalın 6 bilezik taktı. Ne takacağından haberi bile yoktu. Parayı kaynıma gönderdi o da nişanlısının istediğini aldı. Kız tarafının istediği herşeyi eksiksiz almış kaynım. Bize eşimin halaları ve babası çok müdahale etmişti şimdi uzaklık nedeniyle hiçbirşeyden haberleri olmadı ve yabancı gibi geldiler düğüne. Kayınvalidem altınların çok olduğunu görünce eltime takacağı çeyreği çaktırmadan sus payı olarak bana verdi ve bu senin hakkın dedi. Resmen hakaret! Sorun şu ki eşime bize yapılan haksızlıkları babanın yüzüne sen söylemezsen ben söyleyeceğim diyorum. Ben söylemem, kim ne almış ne takmış umrumda değil, kıskançlığa giriyor bu söylediklerin diyor. Sizce kayınpederime bunu söylemeliyim? Ha bir de ev aldık yeni kayınpeder bize yüklü miktarda para verdi ama borç. Geri ödeyeceğiz. 8 yıl boyunca istemediğimiz halde bize param yok dedi. En sonunda sizin ev alacağınız yok borç veriyorum sonra ödersiniz dedi. Bu para emekli maaşı ile 8 yılda birikecek bir para değil biz evlenirken de varmış ama eline cebine atmadı hiç. Bu beni çok üzüyor. Benden çok eşime haksızlık yapıldığını düşünüyorum.