Eltim ve baş belası çoçukları

Basliginiz hic hos degil. Benim iki cocugum var. Kizim gayet sakindi ama oglum cok enerjik. Bir dk durmaz. Yasi itibariyle cok da zaptedilecek durumda degil. Ne kadar ugrassam da cok gurultu yapiyor. Ben de ses cikardigimiz icin hosnut değilim ama durum boyle. Dikkat edin kinadiginiz sey basiniza gelmesin. Ha şunda sonuna kadar haklisiniz ki anne vurdumduymaz olmayacak. Bana komsum boyle gelse kendimi cok.mahcup hisseder, ozur diler ve durumu izah etmeye calisirim.

Ne yapmamı bekliyorsunuz her insan aynı değil ben mecbur değilim lap lap ayak sesi duymaya siz bişey demiyorsanız sizin bileceğiniz
Bişey yapmanızı beklemiyorum yazacağımı yazdım..haklı olmak için değil mutlu olmak için bakış açınızı değiştirin derim.cok haklısınız ses yapmasalar daha iyi ama şikayet ettiğiniz halde dinlemiyorlarsa yapacak bişey varmı sizce?? Ya bu deveyi gudeceksiniz ya bu diyardan gideceksiniz..!

O zaman bastıracaksınız parayı Bahçeli villada oturacaksınız.Kimse kimsenin çocukları enerjilerini atsınlar diye gürültü dinlemek zorunda değil.Toplu olarak oturulan yerlerde oturmayacaksınız o Zaman

Tamam. Benim çocuğum yok ama alt kat komşuma iletirim. Onlar da eminim şartları uygun olduğu halde sırf psikopatlıklarından müstakil, bahçeli villa yerine el kadar apartman dairesine beş kişi tıkışmışlardır.

Yok bizde öle değil hakkı evin içinde olup beni rahatsız etmeye bugun onların sesi ile uyandım hafta içi çalışıyorum

Evet beleş diye oturuyo zaten inşallah başınıza gelmez yaşayan bilir çünkü

Evet beleş diye oturuyo zaten inşallah başınıza gelmez yaşayan bilir çünkü

Siz de beleş diye oturuyorsunuz sonuçta. Madem çok rahatsızsınız taşının, çıkın kiraya.

Başımda zaten, dediğim gibi alt komşumun üç erkek çocuğu var biri bebek. Evet gürültü oluyor, çocuklar hareketli, bebek geceleri çok ağlıyor, büyükler çok kavga ediyor ama kadını darlamıyorum. Bir kez kapısına gitmedim. Eminim o da o kadar gürültünün içinde yaşamak istemez çünkü, mahcup etmeye gerek yok. Yarın öbür gün benim de çocuğum olabilir.

Şartları uygun olmadığı halde 3 çocuk yapan insanlara hiç anlam verememişimdir.Hem kendini,hem çevreyi,hem çocukların geleceğini düşünmeyen sadece kendi istekleri doğrultusunda yürüyen insanlar yapıyor genelde.İnsan çocuk yapmadan önce bir düşünmeli bence ya benim gelirim-giderim ne ? Yaşadığım hayat ne diye

İnsanların hayatını nasıl yaşadığına müdahale edemeyiz öyle değil mi? Kendi hayatları, kendi tercihleri.
Ayrıca bahçeli villada oturmuyorlar diye şartlarının uygun olmadığını da söyleyemeyiz bence. Belki üç çocuğun masraflarını karşılayabiliyor ancak evlerini değiştiremiyorlardır. Ya da şehir merkezine uzak bir yerde yaşamak istemiyorlardır.
Dışardan bakıp başkalarının hayatları hakkında desteksiz yargılara varmamalıyız.

Yine belli ki altını üstünü komşusunu düşünmeden hareket edenler konu sahibini suçlamış

Kimse kimsenin ne çocuk gürültüsünü, ne büyüklerin gürültüsünü, ne müzik ne temizlik sesini idare etmek zorunda değil arkadaş.

Haftada 1 gün misafir olur ekstra gürültü olur bir şey diyemiyorum. Ya da sonuçta ufak tefek sesler olur. Bunlar idare edilir. Ama çocuk gürültüsü, hele bi dur yapma çocuğum bile denmiyorsa katlanılmaz gerçekten.

Bu durumda çocuğumu tutamıyorum, enerjisini atsın diyen kişi gitsin ormanda falan yaşasın. 10-12 yaş tutulmaz mi yahu, bebek ağlaması mi?

Benim altımda da bir manyak var ki sormayın.
Evde karı kocayız. Ikimiz de çalışıyoruz. Ctesi günü saat 5 de, daha hava kararmamış evi süpürüyorum diye kapıma geliyor. Geçen akşam 9 'da elimden ahşap pecetelik düştü diye aramış apartman görevlisini gürültü yapıyor demiş. Yok balkondaki sandalyeyi çekmişim diye güvenliği aramış.

Işte böylesine kalk git villada yaşa denir. Nitekim dedim
Bundan sonra sagi solu arayacagina git polis cagir diye bağırdım da sustu manyak

Mevsim kış, çocuklar dışarı çıkamadığı için enerjilerini evde hoplayıp zıplayarak atmaya çalışırlar. Yapma etme desen de dinlemiyolar bir noktadan sonra. Adı üstünde çocuk.

Sizi de haklı buldum eminim zor durumda kalıyorsunuz...

Çocukların uyuduğu saatler varsa gündüz veya akşam erken uyuyorlarsa o saatlere denk getirmeye çalışabilirsiniz işlerinizi...

Başka biz çözüm gelmedi aklıma , Allah kolaylık versin

Merhaba. İnsan birebir tanık olmadan bir annenin kayitsizliginin çocuklara nasıl yansiyabilecegini hayal etmesi gerçekten mümkün değil. Ben de sizin gibi dusunurdum. Hala durdan sustan anlamadığı için evi başa yıkacak çocuklar olabileceğini düşünsem de önce annenin tavrı doğru mu diye sorguluyorum artık.

Örneğin dün eltimdeydik taziye sebebiyle. İki hafta oluyor babası vefat etti kadincagizin. Görümcem de 2 cocuguyla geldi. Çocuklar evi başımıza yıkacak, eltimin odaları dolaşıp yataktan yatağa zipliyorlar. Kaynanam çocuklara sus de diyor görümcem lan sizi elime alırım bak diyor bir taraftan kurabiye yerken. Eltim cok sessiz biri ama artık dayanamadı çocuklar ziplamayin yataklarin yaylari bozulur dedi. Kadini kimse umursamadi. Bir ara görümcem kalkti çocuklar oyalansin diye eltimin lisedeki oğlunun bilgisayarını açmaya çalıştı kimseye sormadan. Onunla da kalmadı, 8 yaşında olan büyük çocuk eline çıra, çakmak almış misafirlerden birine çakmağı yaksana bunu yakıp sobayı yakacagim dedi. Kadın sanki yakmak zorunda gibi çırayı tutuşturdu. Normalde müdahale etmemeyi tercih ederim ama bu bana bile fazla geldi. Neden yakiyorsunuz küçücük çocuk soba mi yakarmis, evde ateş yakılır mi hiç dedim çekti kadın cakmagi. Çıra da sondu hemen. Bunların hepsine çocukların annesi şahit, aynı masada oturuyoruz ama asla cocuklari kontrol etmek için bir girişimi yok, eltim de nedense ses çıkaramıyor. Sonra görümcem dedi ki çocukları kastederek, bunlar var diye kimse beni sığdıramıyor. Guler misiniz ağlar misiniz? Hangi laftan anlar ki böyle bir insan? Düşünüyorum da ben de boyle bir annenin alt katında yasasam mahkemelik olurduk herhalde.

Son düzenleme:
Sizi çok iyi anlıyorum cahillik gerçekten cok zor
Müzik açmak felan laf aşağıdan yukarıya en güzel oklava fırça sapiyla dürtmek onlar daha çok takirti duyar özellikle yatak odalarınin altında tavana vur uykular ondan uyansinlar bakalım nolcak kısasa kısas en güzeli

konu basligindan bir ben mi rahatsiz oldum. bas belasi ne ya

Belli ki arsız tipler baş edemezsiniz.
Kulak tıkacı almanızı tavsiye ederim.
En sessiz odada çalışmayı deneyin veya kütüphane bulun evinize yakın.
Eve mümkün olduğunca geç gelin muhatap olmayın derim.
Yabancı olsalar polis çağırın derdim ama siz kötü olacaksınız gene sonunda.

Kesinlikle haklisiniz bu çocukları bu hale getiren böyle anneler zaten.
Seni kimse sigdiramaz istemez tabi ki evine terbiyesiz.
Bakmayacak ilgilenmeyecek oyun oynamayacak çocuğunu egleyemeyecek olan insanlar keşke hiç çocuk yapmasa.

Kim ne kadar istiyorsa çocuk yapabilir.Umrumda değil.Üst katıma taşınıp,gece gündüz beni rahatsız etmedikleri,bunu kendinlerine hak görüp çocuktur yapar canımmm katlanıversinler demedikleri sürece.

Konu sahibi bence polis çağırmalısın.Bu arsız tiplerle baş edilmez.Sadece polisten korkar bunlar.

Çocuklari tutmak çok zor olur eminim. Hem artik cocuklar gece ses cikarmasin gündüz ses cikarmasin nasil oyun oynayacaklar ki? Benim cocugum yok ama komsumun cocuk seslerinden kedi seslerinden rahatsiz olmuyorum. Ben de çok önemli sinavlara calistim. Size önerim kütüphanelere gidin. Çok verimli calisirsiniz. Kisin sicaciklar hem :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…