Eltim ve baş belası çoçukları

Kim ne kadar istiyorsa çocuk yapabilir.Umrumda değil.Üst katıma taşınıp,gece gündüz beni rahatsız etmedikleri,bunu kendinlerine hak görüp çocuktur yapar canımmm katlanıversinler demedikleri sürece.

Peki nasıl bir çözüm bulurdunuz böyle bir şey başınıza gelse?
Bu durumda size “çok rahatsız oluyorsan, katlanamıyorsan müstakil eve çık” deseler haklı olurlar mı?
Evet apartmanda yaşıyorsak bazı şeylere elimizden geldiğince dikkat etmeliyiz ama aynı şekilde elimizden geldiğince tolere edebilmeliyiz de.

Benim alt komşumun kendi evi, benim de kendi evim, üst komşumun da kendi evi. Hiç birimizin çıkıp gitme ihtimali yok. Asgari müşterek şartlarda, birbirimizi kırmadan yaşamaya çalışıyoruz. Hır gür kavga hiçbirimizin işine yaramaz şu şartlarda.

Rahatsız eden gürültü yapan kimse o çıkar.Ne çözüm bulurdum söyleyeyim.Polis çağırırım yetmezse apartmanda ki diğer insanlarda rahatsızsa imza toplayıp attırma yoluna giderim.Kimsenin kimseyi rahatsız etmeye Hakkı yok anlayın artık.Ya asgari ses sınırını koruyacaklar,medeni olacaklar ya da mahkemelik olacağız.Böyle emsal davalar olduğunu biliyorum.Allahtan hukuk kuralları var.Kat Mülkiyeti Kanunu’na (KMK) göre komşuların birbirlerini karşılıklı olarak rahatsız etmeme yükümlülükleri bulunuyor.1 Ocak’tan itibaren geçerli tarifeye göre apartmanlar için gürültü cezası 1450 liraya yükseltildi. Şikâyetiniz üzerine, gürültü yapan komşunuza Kabahatler Kanunu’nun 36. maddesine göre 124, Çevre Kanunu uyarınca verilecek idari para cezalarına ilişkin 2018 tebliğine göre ise 1450 lira idari para cezası kesilebilir.Gürültüyü yapan parayı öder.Güzel kanunmuş bu

Son düzenleyen: Moderatör:
O kadar gamsiz,umursamayan,müdahale etmeyen,aksine onlara bakip kikir kikir gülen anneler goruyorum ki,çocuktur yapar diyemiyorum malesef.
Anne daha kendini eğitememiş,nasil çocuk eğitecek?
Çocugun hiperaktif olduğu istisnai durumlar hariç,anne çocuguyla oyun oynayarak,kitap okuyarak,aktivite yaparak,kisacasi "ilgilenerek" gurultuyu yuzde yetmiş seksen azaltabilir kesinlikle.
Kişin disari cikilmaz diye bir kural da yok ayrica.Sıkı giyindikten sonra pekala çikilir.Ama onunla kim ugraşip pesinde koşacak,anne sicak evde otursun,çocuk at koştursun daha cazip !

Gerçekten durumumu özetleyen kelimeler çok sağolun

Güzel araştırmışsınız ama eksik. Şikayet ettiğinizde evinizde desibel ölçümü yaparlar ve 65 desibeldir sınır. Çocuk sesinin 65 desibeli geçmesi imkansızdır. Ses sistemiyle baslı maslı son ses müzik ancak başka daireye 65 desibel olarak gider. Yani şikayet ettiğinizle kalırsınız.

Kanunda hiç öyle 65 desibel falan yazmıyordu.Siz onu nerden çıkardınız anlamadım.Varsa apartman kurallarına da bakılır benim bildiğim.Her neyse rahatsız oluyorsam ben ve diğer rahatsız olan daireler dava açarız.Gerisine mahkeme bakar.Bir ceza almasalar bile mahkemelik olmak herkesi rahatsız eder.Hareketlerine bir Çeki düzen verirler sanırım.

Yeterli araştırmamışsınız demek ki. Biraz daha araştırın.
Farazi bir konu yüzünden mahkemeye kadar gittik. Gerçek hayatta bu şekilde davranabilceğinizi sanmıyorum. İyi günler dilerim.

Yeterli araştırmamışsınız demek ki. Biraz daha araştırın.
Farazi bir konu yüzünden mahkemeye kadar gittik. Gerçek hayatta bu şekilde davranabilceğinizi sanmıyorum. İyi günler dilerim.
Bence siz tam olarak araştırmamışsınız zira kanunda böyle bir madde yok.Bende gerçek hayatta bu şekilde davranabileceğinizi sanmıyorum.İnsanlar gürültü yüzünden kapınıza geldiği için biraz utanır,üste çıkmaya çalışmazsınız sanırım.Umarım üst katıma taşınmazsınız.İyi günler.

Niye sürekli benim üzerimden vuruyorsunuz? Biz hafta içi çalışan, hafta sonları da pek evde durmayan iki kişilik bir aileyiz, gürültü yapmayız. Bunu defalarca belirtmeme rağmen neden yani? Algılayamıyor musunuz mevzuyu? Tekrar ediyorum, gürültü yapmam, çocuk gürültüsüne de şikayete gitmem. Elde olan şeyler değil bunlar bence. Çocuktur ağlar, koşar, şarkı söyler. Bu tip gürültüleri tolere edebilecek kadar hoşgörü sahibiyim çok şükür.
Son dileğinize amin diyorum. Allah düşmanımın başına vermesin anlayışsız komşu, çok zor azizim.
Tekrar iyi günler.

Baş belası dediğiniz çocuklar yegeniniz. Bence sakin bir şekilde anlatın sınavım var diye. Benim de üst katımda 2 çocuklu aile var. O gürültüyü tahmin ederek yorum yapıyorum. Haklısınız ama eğer uyarirken sakin ve anlayışlı olursanız karşı taraf da aynı anlayışla davranir bence

Aynı dert bendede var. Kaynimdan nefret ediyorum bizde altlı üstlü oturuyorduk. Öksürüğü bile gicikti adamın. Taşındım başka türlü çözülmüyor. Insan değillerse olmuyor. Eltin çocuklarını susturmak istese susturur.

Yeğenler için "baş belası", kayın için "pislik herif, egoist" , elti için "kadın", hepsi için "cahil,beleşçi" diyen ve "çocukları boğazlamak isteyen" bir yenge/eti/gelin olarak bence bir an önce o evden taşının.

Zira parmak şıklatsalar size davul çalıyorlar gibi gelecektir.

Kimse kimseyi sevmek ve aynı ortamda yaşamak zorunda değil ama çocuklar için bu cümleyi kuran bir insandan ben korkarım açıkçası.

Ay öyle demeyin. Bende lanet ettim. Alt katımda 6 ve 4.5 yaşlarında iki çocuk var. Çocuk gelişimci olarak iddia ediyorum ki çocuk durmaz diye bir şry yok. Eğer annesi saldım çayıra kafasında değilse çocuğuna gece 11 12 1 2 de bağırmamayı öğretebilir.

Bunlar gece 2 de bağırmaya başlıyor. Annesi cahilin önde gideni. Bana erkek çocuk uyumaz, ondan oğlum uyumuyor dedi. Kendini böyle inandırmış ama ben yıldım. Uyumak için çocukların uyumasını bekliyoruz resmen. Şu anda da resmen evi yıkıyorlar. Tüm gün böyleler. Psikolog bir arkadaşıma yönlendireceğim artık kadını bakalım ne diyecek

Siz algılayamıyormusunuz esas kadın rahatsız oluyor.Ona çözüm için yazıyoruz.Demek ki hoşgörülemeyecek düzeyde ki buraya konu açmış ne yapayım diye ona sus otur demek bir çözüm müdür ? 6 çocuklu bir aile üst katınıza taşınırsa falan anlayışınızı "hoşgörünüzü" sürdürebilirsiniz umarım.Gerisi boş laf,yaşamayan bilmez.Sizi kast ederek söylemiyorum yine yanlış anlamayın ama çocuklarını şımartan,Koş oyna,vur,kır ,dök oğlum-kızım moduna giren aileler var.Bu insanlar büyüdüklerinde de ben ne istersem yaparım diyen insanlar oluyorlar.

Kusura bakmayın konu sahibi kendince haklı olabilir ancak yeğenlerine ve akrabalarına yakıştırdığı sıfatlar dolayısıyla pek hak veremedim ben kendisine. O çocuklar öksürse konu sahibi rahatsız oluyor muhtemelen.
Ona önerimi de yaptım, taşınsın. Madem akrabalarıyla bir arada olmaktan hoşnut değil, rahatsızlık duyuyor, binada ondan başka da bu durumdan rahatsız olan yok belli ki o zaman taşınacak. Yapacak bir şey yok.

Reactions: csi
Tamamen katılıyorum umrunda değil kadının bu kadar rahatını hiç görmedim

Korkun o zaman yapabileceğim bişey yok iyi günler

Teşekkür ederim insanlara ne kadar kolay geliyo havadan atmak gerçekten inanamıyorum evde duramayacak kadar ses var kiralar ateş pahası ben neden evinden oluyorum o cocuklarını susturmasın elinde tel nette gezsin kahrını ben çekeyim oh

Başka çözümleride var önceki mesajlarda anlattığım gibi mahkeme-polise de başvurmalı.En son çare taşınmak

Egoist , pislik , baş belası , beleşci , cahil olarak sınıflandırdığın o aile bireylerinin gözünde sizin sınıfınız hangisi acaba ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…