Eltimi düğünüme çağırmak istemiyorum, ne yapmalıyım sizce?

Bu hareketin iyi olmuş

Sen büyüklüğünü koru yorumlarını bir yere kadar anlayabilirdim. Ama siz haksızmışsınız gibi kvalidenin o büyük onu ara çağır bilmemne tarzı konuşmasından sonra cidden çağırasım varsa da çağırmam. Kimse kimseyi aptal yerine koymasın. Yumuşak yüzlü vs diye her istediğini yaptırabileceğini de sanmasın bence.

davetiyelerde hani "sayın papatya ailesi" ya da "sayın astoria xxx ve ailesi" yazar ya zarfın dışında ,yani kardeşlik hatrı var sonuçta diye bence bir davetiyeye sadece nişanlınız kardeşinin adını yazın "sayın X " diye, kardeşine versin davetiyeyi.ailesi diye yazılmasın elti davetli olmamış olsun yani.
özür dilemesi gereken eltinin ta kendisi, çocuğu adına özür dileyen kadınlar gibi kv'nin araya girmesi saçma yani.

Eltiyi düğüne gelin mi davet edermiş? Davete bile gerek yok zaten geliyor. Nişanlınıza gerekeni söylemişsiniz zaten. En güzel zamanlarınızı onları düşünerek ziyan etmeyin. Yokmuş gibi davranın. Ben düğünümde kiminle ne konuştuğumu bile hatırlamıyorum

Hiç o güzel canımızı sıkmamamız gerekli.
Bu olaylar birike birike yük oluyor vücuduma sonra bı bakıyoruz hastalık gelmiş kapımıza.

Oğluyla halletsin konuyu.
Ararsa da kesin ve net, lütfen rica etsem bu konuyu nişanlımla konuşurmusunuz deyip. Kestirip atın.

Bu şeytanlar kinini kusuyor rahatlıyor. Olan bizlere oluyor. Geril Allah geril.

Off şu "ama o senin büyüğün" muhabbetinden fenalık geliyor bana. Büyükse büyüklüğünü bilsin. Hem büyük olacak, hem o yaşa kadar nerede ne konuşacağını öğrenememiş olacak... Sonra da "aman o büyük" deyip idare edilecek. Ne güzel dünya.

Düğün günün burnundan gelecekse çağırma. Kimse için o gününü stres içinde geçirmek zorunda değilsin. Ama gelmeyeceğine şartlanırsan ve gelirse sinirin daha çok bozulur.

Ben olsam nişanlımla konuşurum ve gelip gelmemesi hakkında gerçekten ne düşündüğünü öğrenirim. Çünkü o da kavga etmiş kadınla. Sevgilimi çiğneyip tek başıma hareket etmek istemem. Yarın bir gün "ben senin arkanda durdum ama sen kararının arkasında durmadın" demesin.

Onun için fark etmiyorsa ve kayınvalide konuyu tekrar açarsa "Bu sadece benim kararım değil ama kimseye engel olacak da değiliz. İster gelsin ister gelmesin. Bunları düşünüp konuşmaya daha fazla zaman ayırmak istemiyorum. İlla özel davet bekliyorsa da gelip benden ve ailemden özür diler; nişanlım için de sorun yoksa ancak o zaman 'düğünümüze beklerim' cümlesini duyar." derim.
Kayınvalidenin gücü yetiyorsa gitsin onu ikna etsin. Sen bariz şekilde geri adım atma. Şimdiden üstüne yapışırsa bundan sonra alttan alması beklenen hep sen olursun.

Ölümlü dünya bosver gönder bi davetiye evine köyüne davet etmessin konusmassin olur biter kol kirilir yel icinde kalir demisler..

Düğün telaşı, heyecanı insanın ömründe bir defa(istisnalar var tabi hiç evlenmeme ya da tekrar evlenme gibi ama) yaşadığı güzel bir olay..bence kadın sırf bu telaşı gölgelemek için kendini gündem haline getiriyor, kv de buna önayak oluyor..astoria sen de tel görüşmesindeki tepkinle kadına malzeme vermişsin ama devamında temkinli ol ama senin gündemin olmasın, bu kadar gerilme varlığından, yokluğundan..kv yine konusunu açarsa öyle bir umursamaz tepki ver ki “ha varlığı ha yokluğu ya da hadi insanlık bende kalsın, hoşgörüyorum” gibisinden..daha da sürdüremesinler muhabbeti
Yaparsın

ben olsam ''ınsan kardesının dugunune davetıye mı bekler
hata telafısı nufusa bakılmıyor hatalı kımse o adım atar ben kucuk seylerle canımı sıkıp boyle seylerle vakıt harcayan ınsan degılım hatalı olan ozur dılesın sorun cozulsun '' derdım

Valla ben çağırırdım ,o var mı yok mu unursamazdım bile, görmezden gelirdim daha bi kudursun diye .

aynen ya
hele su buyuk eltı kucuk eltı muhabbetı varya
su kıdem meselesı
sankı askerlık yapıyoruz ne sacma sey

Eger istersen kv dügüne sizin tarafinizdan davet etmek istediklerinizi davet edin diyebilirsin. Üzerinden konuyu atabilirsin istersen. Onlar söylerse o da gelir yok gelmicem derse o gelmemis olur. Siz engellemis olmazsiniz. Kardes eniste elti davet edilmez bencede. Davetiye gerekli degildir aslinda. Sizde konular ama o sekilde sekil almis. Yemek konusunda kv diyebilirdi eltinize sende gel davetliyiz diye. Hep yorum vermeyin. Size söyleniyor eltinizin dedikleri onada sizin dedikleriniz deniyordur.

Nişanlım benden daha kavgalı, yani benimle derdi kadının normalde ama ben direkt kendisiyle hiç muhatap olmadım. Nişanlım tartıştı onunla ve ona da hakaret etmiş, çok kızgın o yüzden. "Ben de görmek istemiyorum onu sen nasıl istersen öyle olsun" demişti başta. Sonra burada okuduklarım mantıklı geldi, topu nişanlıma attım "Durduk yere stres olmayalım, tatsızlık çıkmasın gelmek isterlerse gelsinler" dedim. "Tamam sen bana bırak düşünme gerisini" dedi, peki dedim.

Davetiye değil de ben küçüklük yapıp o saygı göstermese bile ben gösterip arayıp bizzat davet edecekmişim hanımefendiyi. Tabi ki yemek konusunda onu yapabilirdi, bi bozulma noktam da o. Ben bile isteye çağırmamazlık yapmadım sonuçta ama kadın fırsattan istifade döktü bütün içini. Nişanlıma söyledim zaten sizin dediğinize benzer bir şekilde, o da sen bana bırak dedi.

Iki kisi evlenirken aslinda bir nevi aileler de evlenmis olur. Evet buyuk eltiler yeni gelinleri her daim kiskanirlar. Ve yine evet bu eltiler garip bir sekilde kocalarinin erkek kardesini de kiskanirlar paylasmak istemezler.Yani sizin nisanlinizi.. Ayni durum bende de olmustu. Benim kayinvalidrm de bu tarz seyleri soylemisti. 6 yillik evliyim. Ve hala eltimle problemlerimiz var. Yapmaniz gereken sey gayet sakince davranip onu yok saymak.ama sessizce yapacaksinix. Ayni ortamda o orada yokmus gibi konusacaksiniz. Mesela sofraya tabak koymayi unutacaksiniz ve cok mutlu gozukup sen kahkahslar atacaksiniz. Asla nisanlinizin abisiyle aranizi bozmayip hatta esinize ben kus kalmanizi istemiyorum deyip sirin gozukeceksiniz. Aile buyukleri cingar cikartan gelinleri srvmezler hakli bile olsaniz sizi fitnebaz gorurler. Isinizi sinsice sevimli gozukerek halledeceksiniz. Evlilik drmek cok iyi bir siyasetci olmaktir bunu unutmayin

Ah ben ve siyaset... Hiç anlamadığım bir konu, demek ondan başarısızım bu konuda da ehehe. Teşekkür ederim, size de kolaylıklar diliyorum. :)

Öbür olayda yemeğe davet etme kısmını anlamadım. Ben olsam gitmek bile istemem. Sonuçta herkes ayrı bir aile. Yemeği iptal etmeniz, özür dilemeye çalışmanız gereksiz geldi.

Düğüne davet için de sizi araması saçma geldi. Oğlunu ikna etmeli, siz nişanlınızla karar almalısınız. Ha ben de olsam hakkımda böyle hakaret eden birini düğünümde görmek istemem. İçeri adım bile atamaz. O kararı ben veririm ama KV ile değil.

Ah ben ve siyaset... Hiç anlamadığım bir konu, demek ondan başarısızım bu konuda da ehehe. Teşekkür ederim, size de kolaylıklar diliyorum. :)
Kesinlikle siyaset... eltiyle siyaset kayinvalieyle siyaset en onemli kocayla siyaset.... kendinizi butun aileye sevdirin bu bile onun catlamasi icin yeter.... sakinliginizi bozmayin ve hicbir zaman cirkeflesmeyin... zarif ve nazik nerede ne konustugunu bilen asla mahalle seviyesine inmeyen hanim hanimcik bir gelin olmaniz temennisiyle

Anliyorum. Hakkinizda hayirlisi olsun.
Bence de siz muhattap olmayin. Nisanlinizin da dedigi gibi ona birakin, o halletsin.
Olur da gelirse yuz vermezsiniz zaten.
Simdiden mutluluklar dilerim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…