Eltimin bu yaptığı tesadüf mü yoksa özellikle mi yapıyor sizce ?

ya ne kadar ayıp işi yapıp bıde burda kadının dedikosunu yapıyorsunuz.yapma bu kadar zoruna gidiyorsa onun yaptığı uyanıklıksa sende uynaık ol o zman.
6 aylık bebek kimbilir onu ne kadar yoruyor ne kadar uykusuz birakıyor misafriliktede akrabalarına güvenip dinlenmek istemiş nolacak yani.
ayırca gelip sormuş atarlı atarlı cvp vermişsiniz madem öyle yapmazsaydın yapacakmış demekki.
ben şimdi düşünüyorumda bebeğim 6 aylıkken eltim yemekleri yapardı kayınvalidem tutardı sen dinlen zaten emzirip yoruluyorsun diye ayırca açık söyleyim o zamanları dinlenme olarak görüp yapmaya kalkışmazdım bile.
arkadaşlarıma misafirliğe gittiğimde bile bi rahatlık çökerdi dokunmazdım onlarda sağolsun hizmet ederlerdi.
ne var yani iş yapmadıysa ille hatamı aranmalı milletin eltisi yuva yıkıyor sizinki sofra toplamamış
ama mevzu yardım etmemeis değil siz takmışsınız kadına gıcık almaya yer arıyorsunuz.
ayıptı yapmayın.
ama ben aslında şöyle böyle diceksiniz şu konuyu açmanız bile hiçbir açıklamanızda sizi aklamaz .
çok zoruna gidiyorsa yapma kaynanan sanada hizmet etsin.

O zaman ayip ediyor tabi böyle insanları anlamak zor gerçekten iki tabağı kaldirmanin acizligini yapıyor. . Ama böyle birsey icin de uyarilmaz siz ya da gorumceniz mesgul olsun biseyle ondan yardım isteyin seslenin herkesin icinde geri ceviremez o zaman

eltiniz uyanıklık yapıyor olabilir ama ne var bunda ya iş yapmak istemiyorsa yapmaz bunu ne diye kendine dert edindin ki? iki kişi zaten yapıyor o da ayakbağı olmamak için girişmiyor belki işe ya da belki bazı arkadaşların belirttiği gibi zaten bebekten dolayı uykusuz yorgun size güvenip biraz dinleneyim istiyor demek ki. ama ben sana da kızdım bi önceki konunda da eltinin sana anlattıklarını kayınvalidene yetiştirmişsin, işte şimdi bu kadarcık şeyi gözüne batmış falan sende çok iyiniyetli görünmedin gözüme kusura bakma

6 aylık bebegi olan birine bence hiç ilişmeyin zaten yeterince yoruluyordur.görümceniz ile bir olup dedikodu yapmanız hiç hoş değil.

Ayıp değil mi peki ? Yeri geldiğinde kaynanam bile kalkıyo eltim oturuyor. İnsanın azıcık yüzü kızarmaz mı?
ayıp veya değil kimseyi ilgilendirmez canım
kv yardım ederken o utanmıyorsa onu ilgilendirir
çok kızıyorsan arkadaşların dediği gibi yapma sende o zaman
bide elti kv ile mi oturuyor

Surekli mi boyleydi,cocuktan sonra boyle olduysa eger mazur gorulebilir,sizin cocugunuz var mi bilmiyorum ama cocuk varken misafirlige gitmek bile bazen eziyet okuyor ki birde gidilen yerdede is yapilmasi daha zor olur.sizi de anliyorum,sofra kurmak,cay servisi yapmanin neresi is,zahmet diyeceksiniz de elti hanimda muhakak ucundan kosesinden,sizce yeterli olmasada birseyler yapmaya calisiyordur,sizin orda ki tek ugrasiniz o anda sofra hazirlamak,servis yapmakken,onun ilgilenmesi gereken bir bebegi var oncelikle,geri kalan zamandada yapmaya calisiyordur muhakkak diye dusunuyorum..
Simdi siz ona hosgorulu yaklasin ki,ilerde sizin bebeginiz oluncada ayni hosgoruyu goresiniz.

benim yengemin hareketleri aynen.
Ama onun en büyük bahanesi
"ayy yeni oje sürdüm bulaşıkları yıkarken çıkar şimdi"

yaş olarak siz ondan küçük müsünüz acaba?

önceki konularınızıda okudum eltinizi kayınvalidenize ispiklemişsiniz. bence sizin eltinizle bir alıp veremediğiniz var. anlattıgınız konu bir dert değil masa hazırlamak bulaşık yıkamak filan laf edilecek şeyler değil. herkes yazmış bende yazıyorum rahatsız oluyorsanız sizde yapmayın olsun bitsin. ama bir başkasının evinde bir başkasına iş yaptırmak sizin hakkınız değil rahatsız oluyorsa kayınvalideniz olsun veya söylesin. klasik elti muhabbeti gibi geldi bana

Bizim toplumda misafirlikte yardim etmemek ne bahane olursa olsun ayip sayilir.

Yapmak cani istemiyosa yapmaz diye bise yok yani.

Kimse zorla yaptirmaz bisey ama yapmayimca ayiplanmayi goze aldin demektir.

Ben de akrabanin evinde cok da yakin olmadigim halde yemege yardim ederken evin kızınin oturdugunu ( evet hep böyle yapar kendisi ) gordukten sonra bi daha asla o evde kilimi kipirdatmadim

. Boyle durumlar da olabiliyo yani.

aynen canım takmış eltisine.bugun bunu bahane eder yarın başka bir şey.ortaya hep bir fitne atar.yazık kadına.

Bende işten gocunmam aksine iş yapmasınıda çok severim ama eltim benden büyükse otursun sorun olmaz ama küçük ve sürekli oturuyorsa ben iş buyururum."canım şunları toplayalım,hadi kalkmadan mutfağı temizleyelim"vs )

Benim bildiğim de misafire iş yaptırmak ayıp sayılır...
Misafirimden iş beklemem, ben misafirsem de yapmam. Nesi ayıp bunun?

Tesadüf olmadığı kesin ama Sephoraa'nın dediği gibi kimseye zorla bir şey yaptırılmaz.
Kendisinin düşünmesi lazım ayıp oluyor diye.

önceki konunu özellikler link geçmişsin okudum
gidip eltini kv ne ispiyonlamışsın yaptığın çok yanlıl
oda sana gıcık kapmış
ben böyle insandan korkarım diyorsun oda senden hem korkmuş hem soğumuştur..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…