- 19 Aralık 2011
- 1.742
- 34
- 113
- 33
- Konu Sahibi hayallperestt
-
ya ne kadar ayıp işi yapıp bıde burda kadının dedikosunu yapıyorsunuz.yapma bu kadar zoruna gidiyorsa onun yaptığı uyanıklıksa sende uynaık ol o zman.
6 aylık bebek kimbilir onu ne kadar yoruyor ne kadar uykusuz birakıyor misafriliktede akrabalarına güvenip dinlenmek istemiş nolacak yani.
ayırca gelip sormuş atarlı atarlı cvp vermişsiniz madem öyle yapmazsaydın yapacakmış demekki.
ben şimdi düşünüyorumda bebeğim 6 aylıkken eltim yemekleri yapardı kayınvalidem tutardı sen dinlen zaten emzirip yoruluyorsun diye ayırca açık söyleyim o zamanları dinlenme olarak görüp yapmaya kalkışmazdım bile.
arkadaşlarıma misafirliğe gittiğimde bile bi rahatlık çökerdi dokunmazdım onlarda sağolsun hizmet ederlerdi.
ne var yani iş yapmadıysa ille hatamı aranmalı milletin eltisi yuva yıkıyor sizinki sofra toplamamış
ama mevzu yardım etmemeis değil siz takmışsınız kadına gıcık almaya yer arıyorsunuz.
ayıptı yapmayın.
ama ben aslında şöyle böyle diceksiniz şu konuyu açmanız bile hiçbir açıklamanızda sizi aklamaz .
çok zoruna gidiyorsa yapma kaynanan sanada hizmet etsin.
Yanlış alıntı canım konu benim değil henüz eltim fe yok :)önceki konunu özellikler link geçmişsin okudum
gidip eltini kv ne ispiyonlamışsın yaptığın çok yanlıl
oda sana gıcık kapmış
ben böyle insandan korkarım diyorsun oda senden hem korkmuş hem soğumuştur..
Surekli mi boyleydi,cocuktan sonra boyle olduysa eger mazur gorulebilir,sizin cocugunuz var mi bilmiyorum ama cocuk varken misafirlige gitmek bile bazen eziyet okuyor ki birde gidilen yerdede is yapilmasi daha zor olur.sizi de anliyorum,sofra kurmak,cay servisi yapmanin neresi is,zahmet diyeceksiniz de elti hanimda muhakak ucundan kosesinden,sizce yeterli olmasada birseyler yapmaya calisiyordur,sizin orda ki tek ugrasiniz o anda sofra hazirlamak,servis yapmakken,onun ilgilenmesi gereken bir bebegi var oncelikle,geri kalan zamandada yapmaya calisiyordur muhakkak diye dusunuyorum..
Simdi siz ona hosgorulu yaklasin ki,ilerde sizin bebeginiz oluncada ayni hosgoruyu goresiniz.
yaş olarak siz ondan küçük müsünüz acaba?
bazı insanlar böyledir. yapacak bir sey yok. kendi evinde nasıl ?
bu durumda siz iş yapmayıp bebeğe mi bakmak istiyorsunuz anlamadım ki?
bence fesat düşünüyorsunuz,küçük bebeği var kadının,2 kişi iş yaparken bebek ile ilgilnemsi normal..ben olsam ben de kendimi parçalamam ,siz bebeğime bakın da ben çay koyayım diye..
Cnm ayni toplumda yasamiyor olabiliriz.Benim bildiğim de misafire iş yaptırmak ayıp sayılır...
Misafirimden iş beklemem, ben misafirsem de yapmam. Nesi ayıp bunun?
O zaman yanlış zamanda veriyorsunuz tepkinizi.Hadi şuan çocuk var. Peki çocuk yokken neden aynıydı ?
Bizde böyle der geçerim ben. Görümceme "abla ben başkasının evinde iş yapmayı beceremem kusura bakma ama yardıma ihtiyacın olursa çağır" dedim. Ayıplamış mıdır bilmem.Sephoraa'cım bazı yerlerde böyle.
Bizde de misafire iş yaptırılmaz. Ama eşimin memleketinde misafir yardım etmezse ayıplarlar.
madem bu kadar dert ettiniz bu konuyu çocuğu aldığında,size göre iş yapmamak adına;ver de azıcık seviyim dersiniz,o da iş yapmak sorunda kalır...Çocugada bakmıyor baskasında cocuk hep sofra kurulurken alıyo cocugunu 2 dk gecmıyo baskasına verıyo oturuyo bizde sofra kuruyoruz..
Valla toplum bazı konularda çok umurumda değil benim.Cnm ayni toplumda yasamiyor olabiliriz.
Is yapmak dedigin yemek masasina 2,3 tabak getirip sonra toplamak , cay servisine yardim etmek falan yani,
Yakinlik durumuna gore degisir yardim miktari,
gelin kv evinde yemegi pisisirde bulasigi da yikar,
ama ilk defa gittigi yerdir, uzak akrabadur, arkdasnn arkdasi falan filandir orda bise yapmayabilirsin, kimse bise demez , ortama bagli yani
Kimse sana aksam oturmasinda camlari sil aynalari parlat demiyo
Bahsettigim basit kibarlik olsun diye yapilan isler yani
Yemek masasindan 1 tabak kaldirmayan bir bayana iyi demezler benim yasadigim toplumda
Sizinkileri bilemem
6 aylık bebeği varmış o şimdi gecede sürekli uyanıyordur ve yorgun oluyordur biraz anlayışla karşılayın benceMerhaba kızlar,
Kaynanama ne zaman gitsek eltim sofra kurmaya yardım etmiyor. Bizde görümcemle bu duruma sinirleniyoruz. Ben kendi adıma konuşıyım iki tabak topladım diye biyerim eksilcek değil tek başıma da yaparım. Ama insan sinir oluyor ben yapıpta eltim yapmayınca.
Misal ne zaman sofra kurulcak olsa 1 tabak getirir sonra iki saat onla bunla konuşur sonra sofra kurulunca en son mutfaga gelir götürülcek bişey var mı der? Bende geçen gün yok x biz hepsini götürdük dedim imalı şekilde. Oda tamam ozaman dedi geçti. Oğlu var 6 aylık kendisi yemek yerken bizde yememiğimizi bitirdikten sonra çocuk benim,kaynanamın veya görümcemin kucagında oluyor. Yemek bittiği an cocugu alıyor sofra yine bize kalıyor tabi.
Yine geçen günde çay içmek için bardakları hazırladık getirdik görümcemle. Buda 3-4 defa diğer odaya gitti geldi çocugu uyutucam diye uyutamadı geri geldi. En son bardakları toplayalım derken bu yine gitti biz topladık mutfaktan cıktık cıktıgımız an geri geldi oda yine uyumadı yaa diye..
Sizce nasıl davranmalıyım ?
Hani aynı sözleri 50 kere sölemiş gibi olmim ama söliyim sanırım yukarda görmediniz olabilir yani. Çocuk sofra kurulma ve kaldırılma dısında hep baskasında tam o sırada alıyor cocugu. Zatem aramız iyi değil daha önceki konularıma bakarsanız görürsünüz. Birde diyorum zaten 2 tabak götürdüm diye biyerim eksilcek değil ama sinir oluyorum o oturunca.
Bizde böyle der geçerim ben. Görümceme "abla ben başkasının evinde iş yapmayı beceremem kusura bakma ama yardıma ihtiyacın olursa çağır" dedim. Ayıplamış mıdır bilmem.
bu onun sorunu sizin değil...bırakın o düşünsün ..ima ile değil, ya açıkça bu durumdan rahatsız olduğunuzu ONA söyleyin söylemeyecekseniz kabullenin...değiştiremeyecekseniz sinir olduğunuzla dedikodu yaptığınızla kalırsınız...size tavsiye bunu görümcenizle de konuşmayın.Ayıp değil mi peki ? Yeri geldiğinde kaynanam bile kalkıyo eltim oturuyor. İnsanın azıcık yüzü kızarmaz mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?