Eltimin patavatsızlığı

bana eltim öyle dese
aa süper düşündün canım
benim bu telaşede aklıma gelmedi sağol derdim çikolataları verirdim
bence patavatsızlık değil
o herhangi bir çikolata değil ki
söz çikolatası
belki de kardeşleri demiştir bize de gelirken getir diyeee

Bukadar basit bir olayı bile mesele haline getirip konu açmışsınız,ilerde bir sorun olduğunda tavrınızı düşünemiyorum,kafanıza takmayın bence ,ilerde üzülen taraf hep siz olursunuz..

hiçkimse kusura bakmasın bence herşeyin yolu yordamı var
isteyeceksede çıkarken veya mutffakta falan kendi halinizdeyken istemesi daha makuldu
çok ince şeyler belki ama nezaketi gösterir bence

isteyeceksede çıkarken veya mutffakta falan kendi halinizdeyken istemesi daha makuldu

incelik ve nezaket tepkilerdende belli olur..

ben daha öncede yazdığım gibi istemem, aklıma gelmez ama istendiği takdirde konular açıp sinir saçacak kadar öfkelenmem..

arkadaşın duyduğu öfke çok mu nazikçe..

Eltinin cikolata istemezi ayip olmus ama bunda büyütülcek bisey yok
Sen daha yolun cok basindasin simdiden böyle seylere kafa yorarsan isin zor :bbo:
Hele birde elin icine girdinmi bosver takma kafana

kımse kusura bakmasın dediğinz için cvp verıyorum :
eltısı konu sahıbesını özel bıyere cekıpte isetseydıbence daha abes bı durum olurdu canım.
konu sahıbı zaten yazmıi gelemeyenler vardı dıye çıkolata onlar için istenmiş anladıgım kadrıyla .bence işin abes tarafı konunun patavatsızlık diye adlandırılması.
ben konu sahıbın eltısı olsaydım aaa bak bak sözden sonra gelen çikolatayaı ikram etmıyolar hiçmi görmemişler derim mesela

Son düzenleyen: Moderatör:
canım takma kafanı buna.bende nısanda cıkolatamı acıp mısafırlerıme ıkram etmeyı akıl edememıstım.esım ara ara sakayla soyler o kadar cıkolata yaptırıp getırdım ozenle bır tane yıyemedım dıye.tabı bunu soyleyen esım senın eltın olunca bıraz tuhaf olmus.bazı kısılerın adetı varmıs cıkolata acılıp konuklara tututurmus acaba onlardada boyle bır sey varda onun ıcınmı ıstedı

Ortada büyültecek bi durum yok bence,
Daha yolun başındasın, incir çekirdeğini doldurmayan bi sebepten dolayı eltine kin duyma bence,
ıstemiş, sonuçta gelmeyenler varmış ki bu bencede doğal sonuçta normal bi çikolata değil bu sizin söz çikolatanız, bu da eltinizin size değer verdiğini gösterir, siz öyle düşünün..Yoksa, bu konunun üzerine gidip, kendinizi doldurmaya devam ederseniz, daha çok üzülürsünüz..

Ya birde bende unutmuştum tatlımı ikram etmeyi,
Bana kimse söylemedi, nitekim ben ve ailem çok heyecanlıydık, inan onlar gittiklerinde okadar üzülmüştümki, keşke banada hatırlatsalardı, ama heyecandan işte onlarda unutmuşş...

bunda bi kötülük göremedim ben yaa.. ama sizin sözlerinizde hiç hoş değil, siz onun çikolata istemesine tahammül edemezken siz onu patawatsızlıkla suçluyor we "o kim oluyorki" die bi cümle kullanıosnnuz, çok üzücü:umursamaz:
masumane istenen 2 tane çikolata için kimseye böle ithamlarda bulunmayın,kendi kendnizide böle şeylerle doldurmayın derim ben a.s.

bu söz çikolatası çok mu mühim bişey anlamadım.yiyince özel bişey mi oluyor, tadı mı özel.alıp defterinin arasında mı saklayacak:)
ben sözlendiğimde kimse özel olarak çikolata istemedi.hatta ben çıkarıp ikram etmesem kimsenin aklına da gelmeyecekti.unutulacak tarzda birşey de değildi çookk şık bişeydi.bu görgüyle alakalıdır bence.
arkadaşım eltin azıcık sinyaller veriyor.sen de fazla kafana takma bu kadar da büyütmene gerek yok.yesin afiyet olsun.ayıptır tabii ki marketler pastaneler çikolata kaynıyor çok isterse oralardan alır.herkesin içinde istemesi ne kadar görgüsüz olduğunu gösterir.idare et cahil demek ki, ama mesafeni de hazırla derim.

Patavatsızlık bunun neresinde siz gelinliğe şimdiden başlamış eleştirmek için yer arıyorsunuz. Bizde söz&nişan çikolataları mutlaka dağıtılır hemen o gece. Ve bir inanışa göre bu çikolatalar iyilik şans getirir bu yüzden herkes yer ve hatta sevdiği kişilerede götürür. Çok garip yani bir çikolata olayını büyütüp hakkında böyle konuşacağını bilseydi kadıncağız değil çikolatanızı yemek zehir yemeği tercih ederdi. ayıp ayıp böyle şeyler gayet normal insanların yaşamlarını düşüncelerini bilmeden bu tür düşünceler dedikodular çok yanlış. Sizden aldığı bir avuç çikolata. Sadece iyi niyete istinaden istendiğine ve evdekilere söz çiolatasından getirdim demek için yapılan bir davranış olduğuna inanıyorum. bu ailenin sanırım sizden çekeceği var.

Ve eltin görmemiş yok ayıp etmiş gibi cevaplar yazan arkadaşlar insanların adetlerini bilmeden yorum yapmayın. ışte asıl sizler görmemiş gibi kendinizi yükseklerden satmayın. burnumun ucundan bakıcam derken etrafdakileri görmeyip adet gelenek ve göreneklerden bu kadar uzak olduğunuzu alenen belli edip cehaletinizi ortaya koymayın. Valla açıkca söylüyorum herşeye kötü bakan her işten kötülük çıkaran en ufacık bir hareketi dahi hazmedemeyen insanlara gıcığım. Konuya bak ya valla ben bile o eltinin yerine strese girdim burda yazık yazık insanlar ne hale gelmiş eleştirecek konu bulunmuyorda sıra çikolatalarda :)

Son düzenleme:
seni niye mahçup oluyorsun onu anlamadım..
istediyse o onun ayıbı(!)

istesin ne olacak ki...

bir derdim var bölümünde gidişat çok kötü -tatlicadiarzu-

yakında :

-görümcem ayağıma bastı,özür bile dilemedi

-kaynım yanımda pırt yaptı

-kayınpederim benden su istedi,hem de akşamın bi vakti

-kaynanam gelirken bana yaptığı çorbadan getirmiş,bana sen yapamıyorsun mu demek istiyor

vs türevi başlıklar iyice çoğalacağa benziyor..

yahu azıcık tahmmüllü olun.
istediyse kutusuyla ver gitsin..

aynen :)) çok yakında bekiliyorun bu konuları bende..

İnsanlar artık çok hazımsızlaştı. Kardeşlik dostluk sevgi adet gelenek görenek alttan almak uçtu gitti medeniyetlerimizin yaşamlarından. Birbirimizin kuyusunu kazıp laf yapabilmek için en ufak açıkları aramaya, kendimizce saçma sapan bahaneler bulmaya başladık. Bence gidişat vahim.. Bu kadar basit şeyler için sinirlenmek, konu yapmak, aile içinde tartışmak gerçekten kötü gidişatın çok çok vahim ve elem bir işareti. toplum olarak yakında birbirimizi dişlemeye başlayacağız. Yani okuyunca bu tür konuları kendi kendime neslimize acıyorum en çokta bu neslin içinde yaşayan kendime. Nerelere geldik, geçmişteki yaşamış türk toplumunun güzel düşünceleri, naif davranışları, hoş görüleri, sevgisel yaklaşımları bizden uzaklaştıkça uzaklaşıyor, artık herşeyin k....ç..mıza battığını sandığımız bir toplum haline geliverdik, ağlancak halimize de gülelim vahki ne vah. Konu başlıkların çok yaratıcı vanım çok ince espirilisin, süpersin..

Alti ustu bir cikolata istemis, ailenizin yaninda mahcup olacak ne var
cok abartmissiniz.

bence saçmalıyorsunuz...çikolata istedi ise ne olmuş..bazı arkadaşlarda ,bu onun ayıbı falan demiş..ayol açıkta bişi mi var ki onun ayıbı oluyor...ayıp bunun neresinde..olayı amma büyütmüşsünüz ,saygısızlığa getirmişsiniz..asıl sizlerin yaptığı ayıp

Daha yolun başındayken böyle ufak şeylere takılırsanız bu işin sonu gelmez, daha işin sonunda düğün var...evlilik ve akrabalık var, bebek var.. var da var. Eltiniz belki sizi samimi gördü, belki manevi değeri var söz çikolatasının o yüzden istemiş olamazmı? Ha ben olsam istemezdim o ayrı konu, ama lütfen herşeye kötü niyetle bakmayalım lütfen. Siz yengenize saygınızı gösterin, iyi niyetli davranın oda büyüklüğünü size herzaman gösterecektir, böyle herşeyi büyüterek hem kendinizi üzersiniz, hem insanları kırmaya kadar iş gider. Sevgiler, mutluluklar..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…