- 7 Şubat 2022
- 951
- 1.763
- 63
- 70
- Konu Sahibi -mathilda-
-
Hayatınız bu şekilde zor.Ama bilemedim 10 aylık çocuk nasıl bu kadar zor oluyor.İki çocuk büyütmüş bir anne olarak.Yabancılara bakıyorum yanlış anlamayın ama bizden çok farklı çocuk büyütüyorlar.Zaten araştırma yapılmış bizim çocuklar çok ağlıyormuş. Öncelikle bu düzen nasıl değişir çocuk nasıl düzene sokulur bu konularda mutlaka faydalı bilgiler videolar vardır onları arayıp bulun izleyin derim...Merhaba arkadaşlar. Lütfen bana bir yol gösterin sinirlerim tepemde bu tarz şeyleri yaşayanlar eminim ki vardır. Şöyle ki benim kayınvalidem asla birşeyi tam olarak net olarak söylemez hep dolambaçlı şekilde oldu bittiye getirir. Ben hiç birşeyi olacağını sandığındaki şekilde yaşamıyorum bir bakıyorum bambaşka birşeyin içindeyim. Geçen hafta beni aradı bu hafta diğer oğluma gideceğim uçak bileti aldık mecbur sizin ordan uçağa bineceğim giderken de size uğrayacağız (kaynımla) akşamüstü yarım saat filan dedi ben de tabi buyurun gelin dedim. Ben bugün sabaha kadar böyle olacağını sanıyordum ne olacak bir çay hazırlarım biraz oturur giderler diye düşünmüştüm. Ama bu sabah yarın akşam geleceklerini cuma cumartesi kalacaklarını ve pazar günü gideceklerini öğrendim. 10 aylık çok yaramaz hiç durmayan bir yavrum var ev almış başını gidiyor tek başıma bu kadar becerebiliyorum ev çok dağınık ve pis açıkçası. Hiçbir yemek hazırlığım yok hizmet edecek halim de yok. Yatak ser kaldır vs vs düşündükçe bile deliriyorum çünkü oğlum hali hazırda diş çıkarıyor çok huysuz ancak ona yetebiliyprum. Eşim sen canını sıkma ben evi temizlerim dedi ama biraz önce uyudu. Bir de onun temizleyebileceği şekilde değil bildiğiniz pis yani aylardır şöyle dip köşe temizlenmiyor en f10 aylıkazla haftada bir süpürülüyor. Kaynanam aşırı alıngan yalan dolan dolambaçlı biridir. Müsait değiliz desem eşimin burnundan getirir küser vs vs saçmasapan biri yani tahmin edebilirsiniz aşağı yukarı… şimdi bana sağlam bir bahane lazım ne diyebilirim gelmemeleri için sabahtan beri dua ediyorum ama yok gelecekler… bir bahane bulalım beraber lğtfen. (Bu arada zamanında bana çok kötü şeyler yaşattı kendisinden ve karakterinden tiksiniyorum bildiğiniz benimle yarışan kaynana tipi eğer alçak gönüllü halden anlayan açık örten bir tip olsa ne olursa olsun başımın üstünde yeri var ama geliş şekli oldu bittiye getirmesi bile beni delirtiyor işte)
Bana sormadınız ama robotcu olarak ben cevap vereceğim :)Dyson mı robot süpürge mi alayım diye kararsızım ben. Korkunç Yoğun çalışıyorum bir dakika boş vaktim yok( şu an izinliyim ondan sitede takılabiliyorum). İşim eve de sarkan bir iş evde de sürekli dosya incelemem gerekiyor. Aynı zamanda çok sayılmasa da titizim en azından süpürme konusunda. bu yoğunluğun üstüne hergün evi süpürüyorum ve gerçekten artık zorlanmaya başladım. Robot mu alayım sizce dyson mı ? Benim amacım işi makinenin yapması ama gırgırın biraz daha gelişmişi sadece çok iyi çekmiyor yine normal süpürgeyle süpürmem gerekiyor üç güne bir yorumları okudum kararsız kaldım. Siz olsanız hangisini alırdınız ?
Ben yurtdışında yaşıyorum maalesef gider deliğimiz yok yerde Türkiye’deki gibi , keşke olsa yıkarım daha temiz olur fakat öyle bir imkanım olmadığı iÇin, içine ve dışına komple çamaşır sulu ilaç sıkıyorum ve havlu peçete ile her yerini siliyorum , en sonunda da dezenfaktan sıkıyorum.Merhaba. Tuvaleti nasıl temizliyorsunuz ? Konuya da sürekli alakasız şeyler yazıyorum amaLavaboyu yıkarken veya klozeti etraf ıslanınca bir de onu temizlemek gerekmiyor mu ? Ben 3 günde bir yıkıyorum lavabo ve tuvaleti ama komple yıkamak zorunda kalıyorum o da gerçekten çok yoruyor beni. Kolay ve pratik tekniği varsa bilmek isterim.
Yani ona ne.Evin pisliğinden utanıyorum. Biz eşimle böyle mutluyuz yani daha doğrusu bilirsiniz hergün şu evi bir temizleyebilsem diye hayıflanarak üzülerek geçiyor ama ne yapayım oğlum beş dakika durmuyor ki ama o kadına göre bu ev facia şuanda.
Gecmis olsun umarım şimdi iyilerdirÇalışmıyordum. Ama iki çocuğum da pfaba sendromluyuydu. Haliyle ateşli bir hastalık. Günlerim hastane, sağlık ocağın da geçiyordu. Saat başı telefon alarmını kuruyordum. Mazallah havale geçirir korkusuyla. Haliyle gece gündüz baslarindaydim. Gece ateşini olcerdim. Ardından ütü yapardım. Ya da ne bileyim. Çamaşır katlar, yemek yapardım. Bir oğlum 6 yaşına kadar bunu yaşadı. Diğer oğlum 3 yaşına kadar. İki çocuğum da çok çekti, tabi bende. Ama yemeğimi de yaptım, temizliği mi de. Bende popomu devirip yatabilirdim ama pis ve tozlu bir evde çocuk buyutulmez.
Sukur. Atlattilar. Şimdi çok iyiler. Temizlik konusuna gelince, sağlığım biraz zorluyor. Yine de elimden geleni yapıyorum. Pis evde rahat edemem.Gecmis olsun umarım şimdi iyilerdir
Elbette ev temiz olsun herkes ister ama kendinizi yorgun düşürecek kadarına gerek yok bence bu büyük bir fedakarlık
Dürt kocani kaldır yapsın alla alla.Merhaba arkadaşlar. Lütfen bana bir yol gösterin sinirlerim tepemde bu tarz şeyleri yaşayanlar eminim ki vardır. Şöyle ki benim kayınvalidem asla birşeyi tam olarak net olarak söylemez hep dolambaçlı şekilde oldu bittiye getirir. Ben hiç birşeyi olacağını sandığındaki şekilde yaşamıyorum bir bakıyorum bambaşka birşeyin içindeyim. Geçen hafta beni aradı bu hafta diğer oğluma gideceğim uçak bileti aldık mecbur sizin ordan uçağa bineceğim giderken de size uğrayacağız (kaynımla) akşamüstü yarım saat filan dedi ben de tabi buyurun gelin dedim. Ben bugün sabaha kadar böyle olacağını sanıyordum ne olacak bir çay hazırlarım biraz oturur giderler diye düşünmüştüm. Ama bu sabah yarın akşam geleceklerini cuma cumartesi kalacaklarını ve pazar günü gideceklerini öğrendim. 10 aylık çok yaramaz hiç durmayan bir yavrum var ev almış başını gidiyor tek başıma bu kadar becerebiliyorum ev çok dağınık ve pis açıkçası. Hiçbir yemek hazırlığım yok hizmet edecek halim de yok. Yatak ser kaldır vs vs düşündükçe bile deliriyorum çünkü oğlum hali hazırda diş çıkarıyor çok huysuz ancak ona yetebiliyprum. Eşim sen canını sıkma ben evi temizlerim dedi ama biraz önce uyudu. Bir de onun temizleyebileceği şekilde değil bildiğiniz pis yani aylardır şöyle dip köşe temizlenmiyor en fazla haftada bir süpürülüyor. Kaynanam aşırı alıngan yalan dolan dolambaçlı biridir. Müsait değiliz desem eşimin burnundan getirir küser vs vs saçmasapan biri yani tahmin edebilirsiniz aşağı yukarı… şimdi bana sağlam bir bahane lazım ne diyebilirim gelmemeleri için sabahtan beri dua ediyorum ama yok gelecekler… bir bahane bulalım beraber lğtfen. (Bu arada zamanında bana çok kötü şeyler yaşattı kendisinden ve karakterinden tiksiniyorum bildiğiniz benimle yarışan kaynana tipi eğer alçak gönüllü halden anlayan açık örten bir tip olsa ne olursa olsun başımın üstünde yeri var ama geliş şekli oldu bittiye getirmesi bile beni delirtiyor işte)
Cevap içşn çok teşekkür ederim aldım hemen ve beni çok büyük dertten kurtardınız bayıldımMerhaba benim wc nin kapi esigi yok bende yikarken cok eziyet cekiyorum. İlk icini camasir suyuyla yikiyorum etrafina camasir suyu sıkıp şu tek kullanimlik bezlerle siliyorum mis gibi oluyor en sonda yine bu bezlerle alt kısmını siliyorum cok rahat ve pratik oluyor
Çok teşekkür ederim. Ben de dediğiniz gibi yapacağım sürekli yıkamak çok zor çünküBen yurtdışında yaşıyorum maalesef gider deliğimiz yok yerde Türkiye’deki gibi , keşke olsa yıkarım daha temiz olur fakat öyle bir imkanım olmadığı iÇin, içine ve dışına komple çamaşır sulu ilaç sıkıyorum ve havlu peçete ile her yerini siliyorum , en sonunda da dezenfaktan sıkıyorum.
Evimin hiç bir yerinde temizlik bezi kullanmıyorum çünkü çok pis geliyor bana o bezler .
Yıkamak her gün zor geliyorsa her gün silebilir, 3 günde bir yıkayabilirsiniz. 5 dakikada bitiyor.
Lavaboyu her gün mutlaka hatta bazen 2 kere sünger ile temizliyorum çünkü lavabo sonuçta , elimizden ağzımızdan burnumuzdan kalıntılar olur.
Geçmiş olsunEv temizlerim derken oğlum düştü başını vurdu mosmor şişti herşeyi bıraktım geberikleri gelsin inşallah suratımı asıp oturacam size hazırlık yapayım derken oğlum düştü diyicem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?