- 1 Kasım 2019
- 2.743
- 5.377
- 158
- Konu Sahibi -mathilda-
-
Uyurken anne karnındaki sesleri veya ninni açarak uyut ve uykusu boyunca kapatma, rahat uyur. Kolik bebek müzikleri de dinletebilştsin uyurken dene yani. Ben öyle uyutmaya başlayınca iş yaparken duymamaya başladı. Mesela şuan yağmur sesi çalıyor. Böyle çalarken ev işi yaptığımda beni duymuyor. Tabiki çok yüksek sesle açmıyorum ama uykusunun bölünmesini engelliyor.Bizim ev ahırdan daha fena oğlum gerçekten hiç aman vermiyor en ufak bi bırakıp mama hazırlamaya mutfağa gidiyorum kafasını vuruyor düşüyor uyurken yapayım diyorum çıt sesine uyanıyor ancak haftada bşr eşim bakarken haftasonu süpürenişiyprım evin bu halinden ben de delirmek üzereyim ama inanın yok olmuyor
Eşinize de söylesenize bunu ayıp ayıp. Hala temizlik yapıcam diye diyorsunuz, bebeğinizi nasıl bir evde büyütüyorsunuz idrak edin bir.Ev temizlerim derken oğlum düştü başını vurdu mosmor şişti herşeyi bıraktım geberikleri gelsin inşallah suratımı asıp oturacam size hazırlık yapayım derken oğlum düştü diyicem
Kendisi ev pis pis pis demişM -mathilda- Ne yaptınız?
Bazı üyeler abartıyor eleştiriyi cidden. Bu temizlik üzerinden kadının kadını vurması çok itici yahu. Yani kendinin ne kadar temiz olduğunu anlatıp kadına alenen pis deyince durum değişmiyor ki? Ben de öneride bulundum ama bazıları eleştiri dozunu aşıyor. Ekransiz çocuk büyütürken ev işi yapabilmek, hele de aşırı hareketli ve kucak sevdalısı çocukla çok zor. Yaşadım biliyorum. Hala hareketli ama en azından kendi kendine oyalanabilir yasa geldi biraz rahat ettim. Hepsi bir dönem, geçecek. Üzme kendini.
Ben park yatağına koyuyorum önüne ilgilendiği oyuncakları koyuyorum ya da tencere tava kaşıkbeş dk da olsa supurmeden olmaz bende de üç çocuk var en nefret ettiğim şey kırıntı. Zaten ufak bebek emekler yer ki yerlerdeki kırıntıları
Kadın temizlik önerileri almak için açmamış konuyu,kimseye evini nasıl temizlediğini de sormamış.Sadece kayınvalidesini nasıl savabilir onunla ilgili fikir almak istemiş.O yüzden kimseyi ilgilendirmez.Kendisi ev pis pis pis demiş
Üstüne biz mutluyuz da demiş???
Kimse evin temizmi diye sormadı kendisine
Evde küçük bebek varken oh iyi yapiyorsun vallah, sefan olsun denmesinimi beklediniz?
Tüm yorumları okumadım ama siz nasl bir tavsiyede bulundunuz veya ne yapmasını önerirsiniz merak ettim
Olabilir.Kadın temizlik önerileri almak için açmamış konuyu,kimseye evini nasıl temizlediğini de sormamış.Sadece kayınvalidesini nasıl savabilir onunla ilgili fikir almak istemiş.O yüzden kimseyi ilgilendirmez.
Aynı kadın ben de çıldırıyorum keşke dip köşe temizlesem ama asla durmuyor çocuğum da dedi mesela, onu niye görmediniz? Mutluyuz derken yani idare ediyoruz anlamında dedim de dedi. Kim pis evde mutlu olur ki?Kendisi ev pis pis pis demiş
Üstüne biz mutluyuz da demiş???
Kimse evin temizmi diye sormadı kendisine
Evde küçük bebek varken oh iyi yapiyorsun vallah, sefan olsun denmesinimi beklediniz?
Tüm yorumları okumadım ama siz nasl bir tavsiyede bulundunuz veya ne yapmasını önerirsiniz merak ettim
Gerçekten çok yaratıcı öneride bulunmuşsunuz.Aynı kadın ben de çıldırıyorum keşke dip köşe temizlesem ama asla durmuyor çocuğum da dedi mesela, onu niye görmediniz? Mutluyuz derken yani idare ediyoruz anlamında dedim de dedi. Kim pis evde mutlu olur ki?
Çocuk uyurken sessiz ve hızlıca yapabileceklerini anlattım, yeniden yazamam uzun uzun merak ettiyseniz dönüp okuyun.
Ver çocuğu kaynanaya avutsun, avutamıyorsan aç,aç otursun eşinden eve hazır lokantada 3 gün için yemek siparişi versin acıma kimseye, temizlikte yapma kalkıp kendi yapsınMerhaba arkadaşlar. Lütfen bana bir yol gösterin sinirlerim tepemde bu tarz şeyleri yaşayanlar eminim ki vardır. Şöyle ki benim kayınvalidem asla birşeyi tam olarak net olarak söylemez hep dolambaçlı şekilde oldu bittiye getirir. Ben hiç birşeyi olacağını sandığındaki şekilde yaşamıyorum bir bakıyorum bambaşka birşeyin içindeyim. Geçen hafta beni aradı bu hafta diğer oğluma gideceğim uçak bileti aldık mecbur sizin ordan uçağa bineceğim giderken de size uğrayacağız (kaynımla) akşamüstü yarım saat filan dedi ben de tabi buyurun gelin dedim. Ben bugün sabaha kadar böyle olacağını sanıyordum ne olacak bir çay hazırlarım biraz oturur giderler diye düşünmüştüm. Ama bu sabah yarın akşam geleceklerini cuma cumartesi kalacaklarını ve pazar günü gideceklerini öğrendim. 10 aylık çok yaramaz hiç durmayan bir yavrum var ev almış başını gidiyor tek başıma bu kadar becerebiliyorum ev çok dağınık ve pis açıkçası. Hiçbir yemek hazırlığım yok hizmet edecek halim de yok. Yatak ser kaldır vs vs düşündükçe bile deliriyorum çünkü oğlum hali hazırda diş çıkarıyor çok huysuz ancak ona yetebiliyprum. Eşim sen canını sıkma ben evi temizlerim dedi ama biraz önce uyudu. Bir de onun temizleyebileceği şekilde değil bildiğiniz pis yani aylardır şöyle dip köşe temizlenmiyor en fazla haftada bir süpürülüyor. Kaynanam aşırı alıngan yalan dolan dolambaçlı biridir. Müsait değiliz desem eşimin burnundan getirir küser vs vs saçmasapan biri yani tahmin edebilirsiniz aşağı yukarı… şimdi bana sağlam bir bahane lazım ne diyebilirim gelmemeleri için sabahtan beri dua ediyorum ama yok gelecekler… bir bahane bulalım beraber lğtfen. (Bu arada zamanında bana çok kötü şeyler yaşattı kendisinden ve karakterinden tiksiniyorum bildiğiniz benimle yarışan kaynana tipi eğer alçak gönüllü halden anlayan açık örten bir tip olsa ne olursa olsun başımın üstünde yeri var ama geliş şekli oldu bittiye getirmesi bile beni delirtiyor işte)
Bence hic kendinizi paralamayin kucucuk bebeginiz varmis,hic anlamiyirum Boyle durumdan anlamayan insanlari ha gekmek istiyorsa birakin gelsik ve gorsun ki anlasinlar musait olmadiginizi kendinizi sabahlara kadar temizlik yapacagim diye Strese sokmayin.El kadar bebesi olana Cat kapi yatili gelmeyi biliyorlarsa Bazi seyleri gormeyecekler..Gorurlerse de birakin esiniz halletsin kucuk cocukla anca bu kadar oluyor falan diye.Merhaba arkadaşlar. Lütfen bana bir yol gösterin sinirlerim tepemde bu tarz şeyleri yaşayanlar eminim ki vardır. Şöyle ki benim kayınvalidem asla birşeyi tam olarak net olarak söylemez hep dolambaçlı şekilde oldu bittiye getirir. Ben hiç birşeyi olacağını sandığındaki şekilde yaşamıyorum bir bakıyorum bambaşka birşeyin içindeyim. Geçen hafta beni aradı bu hafta diğer oğluma gideceğim uçak bileti aldık mecbur sizin ordan uçağa bineceğim giderken de size uğrayacağız (kaynımla) akşamüstü yarım saat filan dedi ben de tabi buyurun gelin dedim. Ben bugün sabaha kadar böyle olacağını sanıyordum ne olacak bir çay hazırlarım biraz oturur giderler diye düşünmüştüm. Ama bu sabah yarın akşam geleceklerini cuma cumartesi kalacaklarını ve pazar günü gideceklerini öğrendim. 10 aylık çok yaramaz hiç durmayan bir yavrum var ev almış başını gidiyor tek başıma bu kadar becerebiliyorum ev çok dağınık ve pis açıkçası. Hiçbir yemek hazırlığım yok hizmet edecek halim de yok. Yatak ser kaldır vs vs düşündükçe bile deliriyorum çünkü oğlum hali hazırda diş çıkarıyor çok huysuz ancak ona yetebiliyprum. Eşim sen canını sıkma ben evi temizlerim dedi ama biraz önce uyudu. Bir de onun temizleyebileceği şekilde değil bildiğiniz pis yani aylardır şöyle dip köşe temizlenmiyor en fazla haftada bir süpürülüyor. Kaynanam aşırı alıngan yalan dolan dolambaçlı biridir. Müsait değiliz desem eşimin burnundan getirir küser vs vs saçmasapan biri yani tahmin edebilirsiniz aşağı yukarı… şimdi bana sağlam bir bahane lazım ne diyebilirim gelmemeleri için sabahtan beri dua ediyorum ama yok gelecekler… bir bahane bulalım beraber lğtfen. (Bu arada zamanında bana çok kötü şeyler yaşattı kendisinden ve karakterinden tiksiniyorum bildiğiniz benimle yarışan kaynana tipi eğer alçak gönüllü halden anlayan açık örten bir tip olsa ne olursa olsun başımın üstünde yeri var ama geliş şekli oldu bittiye getirmesi bile beni delirtiyor işte)
Geldiler akşamüstü ben çocuğa baktım eşim evi süpürdü banyoyu yıkadı sonra o baktı ben mutfağı temizledim ama istediğim gibi olması gerektiği gibi değil bende şöyle birşey oldu zaten hiçbir zaman istediğim gibi temizleyemiyorum yarım kalıyor diyip salma oldu bu çok yanlış tabi ama öyle oldu işte neyse akşam 11 gibi geldiler çayın yanına dışardan börek kurabiye vs aldık onları yediler ütülü nevresimlerde yatamadılar tabi sonra sabah kalktık kahvaltıya bi yere götürdük öğlen evde Allah ne verdiyse hazırladım akşam da dışarda yedik korktuğun gibi olmadı ama oğlumu ihmal ettiğimi düşünüyorum bu sürte zaten ev işi konusunda elimi kokumu bağlayan da bu ya çocuğumla ilgili bir an birşeyi gözümden kaçırırsam korkusu… biran önce büyümesini diliyorum Allah tüm yalnız ve tecrübesiz annelere yardım etsin temizlikle ilgili nutuk atan mükemmel anne ve gelinleri de tebrik ediyorum size hiç kızmadım size özeniyorum umarım birgün ben de sizin gibi biri olabilirim teşekkğrler herkese sizleri seviyorum canım kadınlar …
14 aylık haftada 1 süpürdüğüm oluyor. O da mutfak. Yerden bir şey yese saha sık süpürürdüm. İş güç vakit kalmıyor. Bende her gün koca evi süpürenlere şaşırdım. Hem de bebek kucakfa ağlarkenmsüpüren varmış. Eziyet resmen. Benim temizlik takıntım yok demek ki10 aylik bebeyle nasil haftada 1 ev supuruyosunuz ya ben ona takildimBen de 4 yas bebesi var,gunde 7 kere supurge yapiyorz fjxndnj
Hic mi kirinti dokmuyor bu cocuk.Kvde gelecek madem,cocugu babasina verin eve girisin.Yani haftada 1 supurulen bebeklli ev cocuga da zararli.Emekliyordur muhtemelen simdi
Sizi yargılamak değil amacım ama pis bir evde buyuyup çocuğunuzun bunu örnek alması da kötü değil mi ?arada sırada ev süpürmek, banyo tuvalet temizlemek bebeğiniz icin hiç hijyenik bir ortam degil o da kotu bence.Geldiler akşamüstü ben çocuğa baktım eşim evi süpürdü banyoyu yıkadı sonra o baktı ben mutfağı temizledim ama istediğim gibi olması gerektiği gibi değil bende şöyle birşey oldu zaten hiçbir zaman istediğim gibi temizleyemiyorum yarım kalıyor diyip salma oldu bu çok yanlış tabi ama öyle oldu işte neyse akşam 11 gibi geldiler çayın yanına dışardan börek kurabiye vs aldık onları yediler ütülü nevresimlerde yatamadılar tabi sonra sabah kalktık kahvaltıya bi yere götürdük öğlen evde Allah ne verdiyse hazırladım akşam da dışarda yedik korktuğun gibi olmadı ama oğlumu ihmal ettiğimi düşünüyorum bu sürte zaten ev işi konusunda elimi kokumu bağlayan da bu ya çocuğumla ilgili bir an birşeyi gözümden kaçırırsam korkusu… biran önce büyümesini diliyorum Allah tüm yalnız ve tecrübesiz annelere yardım etsin temizlikle ilgili nutuk atan mükemmel anne ve gelinleri de tebrik ediyorum size hiç kızmadım size özeniyorum umarım birgün ben de sizin gibi biri olabilirim teşekkğrler herkese sizleri seviyorum canım kadınlar …
Ne bekliyorsunuz pardon? Boş konuşmak hobiniz herhalde. En azından alenen pis demiyorum kimseye ya da bir meziyetmis gibi ben şöyle temizlik yaparım diye övmüyorum kendimi BAYAĞI hanımefendi.Gerçekten çok yaratıcı öneride bulunmuşsunuz.
Bayağa bayağa etkilendim ama gerek yok şimdi geri dönüp okumayayım bu yorumda okuduğum yetti
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?