- 9 Ocak 2017
- 1.767
- 1.402
- 48
- 45
Peki bebeğinizin kilo alımı nasıl oldu bu dönemde? Sanki ben kilo verince kızım da az alıyor gibi bugün sağlık ocağında tarttırdım 4 gün önce de hastanede tartılmıştı tartı farkı mı bilemedim ama 4 günde önceye göre daha az almış sanki...canim 20 gunde 6 kilo cok fazla emziriyorsan eger vucudundaki vitamin degerlerin dusebilir ben oglumda oglum 4 aylikken tasinmak zorunda kaldik stresten yiyemedim ve 2 ayda 10 kilo felan verdim sonrasinda halsizlik, yorgunluk, kansizlik, demir eksikligi, sacimin nerdeyse tamami dokuldu gitti yeniden cikti 1 yilda zor toparladim kendimi tabiki ver fazlaliklari ama acele etme istersentabi herkes ayni olacak diyede bisey yok onuda belirtiyim benim tecrubem oyle oldu
tabiki ben bu kadar cok kilo verince onun kilo alimi azaldi, ek gidalara baslatmisti cocuk brosu aslinda cok zayif degildi ama su cevre baskisi beni cok bunaltmisti sutun yetmiyormu hazir mama ver cocuk zayifliyor diye konusanlar beni cileden cikarmisti kaynanam gorumcemler iyice strese sokmuslardi... tabi acemilik var hayatimin en buyuk hatasini yapip oglum zayiflamasin diye bende hazir mama vermeye basladim ve oglum beni emmeyi birakti sadece geceleri ve sabahlari zorla verebiliyordum 1 yasina kadar anca emdiPeki bebeğinizin kilo alımı nasıl oldu bu dönemde? Sanki ben kilo verince kızım da az alıyor gibi bugün sağlık ocağında tarttırdım 4 gün önce de hastanede tartılmıştı tartı farkı mı bilemedim ama 4 günde önceye göre daha az almış sanki...
Ben söyleyeyim geçici yani stresi kederden ve sürekli emzirirsen bol su içersen gelir benimki de ara ara gidiyor ya bir gün öncesinden su içmemiş oluyorum ya stres e girmiş onzmanlar bende arada mama takviyesi yapıyorum çünkü beni m sütüm doyurmuyor da .. ama en azından şu niyetine veriyorum zaten sütüm azaldı kilo da veremiyorum :))
Katiliyorum sana canım kilolar daha iyi gidiyor adet olunca ben de 4.5 aylikken oldum vücudum rahatladi resmen oncesinde karnimdaki şişlik bir türlü gitmiyordu. Sütle alakalı bir durum var mıdır bilmiyorum da ben de belirgin bir şey olmadi. Stres yorgunluk falan da çok etkiliyor
Merhaba hanimlar.
Bebegim 5aylik..
Boy 1.60
Kilo gecen hafta sabah 74.6 ydi sanirim
Kilo bu sabah 73.7
Arkadaslar ben diyet cok agir yapmiyorum ama kendimi birseylerden.kisitladigim zaman.sutumun azaldigni hissetmistim.. bebegim ac kaldigi icin yogurt pirinc unu mama elma suyu vs birseyler vermek.zorunda kalmistim...Hatta buraya yorum da yapmistim sutum azaldi diye...
Gelin gorun ki ertesi gun adet oldum ..ilk kez oldum dogumdan sonra yani.. hic beklemiyordum 5ay erken gibi geldi ne bileyim..
Acaba sutun gitmesiyle bi alakasi var midir adetin? 2gun herseye saldirdim cikolata pasta fast food vs, karnim da agriyordu ve cok bitkindim.. Ama.bugun kendimi o kadsr cok yedigim icin suclu hissediyorum. Gerci gene iyi.kilo almamisim ustune..Belki 73.0 a duserdim yemeseydim ama.. sut meselesi nolacak
Gelir mi sut...gecici bi azalma diyin bana nolur..
Merhaba hanimlar.
Bebegim 5aylik..
Boy 1.60
Kilo gecen hafta sabah 74.6 ydi sanirim
Kilo bu sabah 73.7
Arkadaslar ben diyet cok agir yapmiyorum ama kendimi birseylerden.kisitladigim zaman.sutumun azaldigni hissetmistim.. bebegim ac kaldigi icin yogurt pirinc unu mama elma suyu vs birseyler vermek.zorunda kalmistim...Hatta buraya yorum da yapmistim sutum azaldi diye...
Gelin gorun ki ertesi gun adet oldum ..ilk kez oldum dogumdan sonra yani.. hic beklemiyordum 5ay erken gibi geldi ne bileyim..
Acaba sutun gitmesiyle bi alakasi var midir adetin? 2gun herseye saldirdim cikolata pasta fast food vs, karnim da agriyordu ve cok bitkindim.. Ama.bugun kendimi o kadsr cok yedigim icin suclu hissediyorum. Gerci gene iyi.kilo almamisim ustune..Belki 73.0 a duserdim yemeseydim ama.. sut meselesi nolacak
Gelir mi sut...gecici bi azalma diyin bana nolur..
Bebeğin ne kadarlık ki? 4 günlük kilo değişimi hakkında yorum sadece bebeğin ilk 90 günü için geçerlidir.Peki bebeğinizin kilo alımı nasıl oldu bu dönemde? Sanki ben kilo verince kızım da az alıyor gibi bugün sağlık ocağında tarttırdım 4 gün önce de hastanede tartılmıştı tartı farkı mı bilemedim ama 4 günde önceye göre daha az almış sanki...
Spor yapmaya basladim ama cok.agir seyler yapamiyorum. . Aslinda beni esas sinir eden sey gobegim ..ama alt karin hareketleri de yapamiyorum. Beni cok zorluyor dikislerim aciyor halaevet cok normal ve inan adet olmak vucudu duzene sokuyor sutun gelsin istiyorsan bol salata, yogurt, et ve diyete pek uygun degil ama bol soganli bulgur pilavi bende hep cozum oluyor :) tabi oglen yesen ve spor yapsan diyetinide pek etkilemez
Valla benim de daha once basima gelmemisti. Ben de diyete yormustum. Aslinda kati bi diyetim yok da cikolata pasta puding ,hamur isi vs gibi seyleri cikarmistim cok sık yemiyordum. Sonra sutum 3 4 gun cok cok az olunca ve bebegim aglaya aglaya 2saat emmesine ragmen uyuyamayinca...yogurt verince az bisey sonrasinda uyuyunca ..bi de memeler tas gibiyken.sönuklesince.. anladim sutum gitmis yokDogum sonrasi 48. Gunde regl oldum ben de, oncesinde iki gun ciddi bir azalma oldu sutumde, o yuzden panikledim ama reglin 2. Gunune duzeldi sukur. Bir ay sonra tekrar sutumde azalma oldu hatta bebegim aglama krizlerine girdi meger acliktanmis, gunde bir kez mama ile destekledim sutum yetmedigi icin ve yine regl oldum 2. Gun yine normale dondu sutum. Doktora sordugumda alakasi olabilir belki ama normalde pek olan bir sey degil dedi, bence bunyeye gore degisse de bende kesinlikle boyle bir etkisi oluyor, artik sutum azalinca regl olucam diyorum.
canim plates yap ben cok faydasini gordum halada firsat buldukca yaparim cok etkili ve insani inan cok yormadan direk kaslari sIkIlastiriyorSpor yapmaya basladim ama cok.agir seyler yapamiyorum. . Aslinda beni esas sinir eden sey gobegim ..ama alt karin hareketleri de yapamiyorum. Beni cok zorluyor dikislerim aciyor hala..ama mekik cekmeden de zor sanirim o koca bingil bingil gobegin gitmesi..
Gobek gidiyor mu peki? Kaslarda aslinda pek skntım yok,hatta doktor sezeryan esnasinda karin kaslarin sertmis demisti,yani hic spor yapmiyor degildim oncesinde de ama... su an korkunc bi goruntu var karin bolgemdecanim plates yap ben cok faydasini gordum halada firsat buldukca yaparim cok etkili ve insani inan cok yormadan direk kaslari sIkIlastiriyor
evet gercekten cok etkili ama youtubedan once bir kac gun yeni baslayanlar icin olanini yap benim ben sezeyan olmadigim icin bilmiyorum sikinti olurmuGobek gidiyor mu peki? Kaslarda aslinda pek skntım yok,hatta doktor sezeryan esnasinda karin kaslarin sertmis demisti,yani hic spor yapmiyor degildim oncesinde de ama... su an korkunc bi goruntu var karin bolgemdeyagli sarkan bi gobek
Bastaki kadar aci duymuyorum. Bakarim zorlayan seyleri yapmam.evet gercekten cok etkili ama youtubedan once bir kac gun yeni baslayanlar icin olanini yap benim ben sezeyan olmadigim icin bilmiyorum sikinti olurmu
Yaa öyle oldu demek evet bu biberona alışma olayı çok sık oluyor.O zaman ben de hızlı gitmeyeyim kilo alımı etkilenirse biz de mamaya kalabiliriz.ben de sabırsızlıkla 6. Ayı bekliyorum en azından biraz daha özgür davranabilirim kilo konusunda diye.Siz de üzülmeyin anne sütünden de gerekeni almıştır hiç emmemiş değil sonuçtatabiki ben bu kadar cok kilo verince onun kilo alimi azaldi, ek gidalara baslatmisti cocuk brosu aslinda cok zayif degildi ama su cevre baskisi beni cok bunaltmisti sutun yetmiyormu hazir mama ver cocuk zayifliyor diye konusanlar beni cileden cikarmisti kaynanam gorumcemler iyice strese sokmuslardi... tabi acemilik var hayatimin en buyuk hatasini yapip oglum zayiflamasin diye bende hazir mama vermeye basladim ve oglum beni emmeyi birakti sadece geceleri ve sabahlari zorla verebiliyordum 1 yasina kadar anca emdi
Bebeğin ne kadarlık ki? 4 günlük kilo değişimi hakkında yorum sadece bebeğin ilk 90 günü için geçerlidir.
Evet ben de öyle düşünüyorum götüreyim diye yoksa ne güzel vermeye başladım motive de olmuştum ama bugünkü tartıya canım sıkıldı biraz..2 ay 5 günlükmus. Sağlık ocağında çıkan tartiyi not al, haftaya cuma saglik ocağında tekrar tarttir. Tartı farkı olabilir. 300-400 grama kadar değişebiliyor..
Bence asıl diyet yapmaması gereken üyemiz sensin40 in çıkmamış daha serbetki tatlılar hayatından çıkar ekmek de bir oturuşta 1 ekmek yemiyorsan sıkıntı yok tabi
Bende tam olarak öyle yapıyorum gece 12 de yiyip yatıyordum onu bıraktım mesela ekmeği azalttım suyu arttırdım kısacası daha sağlıklı beslenmeye çalışıyorum diyet değil yediklerimi de yazmıyorum artık o yüzdenSenin daha rahimin doğum öncesi boyutuna dönmedi. Ödemlerinin geçmesi de 3 ay sürer toplam. Lütfen diyet yapma. Emziriyorum diye tatlı gupletiyorsan onu kes yeter. Ekmek de her öğün 2 ince dilim ye. Senin karbonhidrat ihtiyacın var, protein ağırlıklı beslen. İyileşme surecindesin hala. Ayrıca sezeryanla doğum yaptıysan yürüyüş harici spor yapma.
Ben 40im doldu adet oldum. Sütle adetin bir alakası olduğunu sanmiyorumAaa gercekten mi.. kilo acisindan yarari olcaksa ne mutlu :) Amaa iste sutum gidince bi panik oldum. 10 ton su icip 1avuc dereotu da yedim ama..yok gelmedi hala. Acaba adetle iliskisi mi.var ki dedim... :/
Ben 5.ay adet olmayi beklemiyordum daha bikac ay sonra olurum gibi geliyodu ama.. 2.ayda oldunuz demek,normal o halde.. :)
Peki bebek ? Sut azalma kilo kaybı vs oldu muBen acayip gaza geldim vermeye başlayınca hiç kaçamak yada fazla yeme yok bol suyla geçiriyorum günü
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?