Saç Uzatma Yöntemleri Entele Bitkisi kullananların Paylaşım Alanı

Merhaba herkese, foruma yeni üye oldum. İzmir'de yaşıyorum. Entele ile ilgili yazılan her yazıyı okudum tek tek. Bunun için paylaşan herkese teşekkürler. Benim saç dökülmesi şikayetim vardı. Entele otunu kullananları okudukça, otu kullanmak için heveslenir oldum. Ama önce bir dermatolog ile görüşmek istedim ve doktora gittim. Kan değerlerimin normal olduğunu söyledi, saç dökülmesine neden olabilecek herhangi bir rahatsızlığım olmadığını belirtti. Ve bana saçımda kullanmam için bir karışım verdi. Karışımın içeriği şöyle :

* A. salicyliquele - 1o gr
* D vit. 3 amp. - 1 adet
* Bepanthene amp. - 1 adet
* Glycerine - 15 gr
* Alcohol - ad 5oo cc

Bu karışımı haftada 2 kere saç diplerime masaj yaparak sürmemi ve 5-6 saat sarmadan bekletmemi söyledi. Daha sonra da şampuanla yıkamamı söyledi. Ben karışımı henüz 2 kere uyguladım. Saçlarımın dökülmesini şıp diye kesmesini beklemiyorum elbette. Doktor karışımın yanında bana çinko hapı da verdi. Çünkü vücuttaki çinko değerleri normal olsa da, saç diplerinde az olabiliyormuş. Bu da dökülmeye yol açabiliyormuş. Ben saçıma karışımı sürdükten sonra farkettiğim şey, yıkadıktan sonra çok yumuşak olması oldu.

Entele ile ilgili de herkesi uyarmak istediğim bir konu var. Ben Kemeraltı'na gittim ve aktarlara entele sormaya başladım. Araştırırken entelenin resmini görmüştüm internette ancak bitkilerle çok ilgim olmadığı için aklımda kalmadı. Bir aktar bana 1o gr enteleyi 1o ytl.ye sattı. Satarken de ballandıra ballandıra anlattı. İşte bu Hindistan'dan geliyor da, kullananlar çok memnun da, zehirli değil de bilmem ne diye. Enteleyi aldığı şişenin üstünde "entele - bit otu" yazıyordu. Adama entele ile bit otunun aynı şey olup olmadığını sordum. Hayır aynı değil dedi. Oradan ben zaten kıllandım biraz. Daha sonra bana entele diye sattığı şeye baktım, internette gördüğüm şeye benzemiyordu. Pirinç tanesi gibi değil, kırık kırıktı. Adama bunu sordum, yok bu entele dedi. Ben de cahilim bitkiler konusunda, saydım adama 1o ytL aldım. Daha sonra başka aktarlara da sordum adamın bana sattığı enteleyi. Hepsi şok oldular. Çünkü adam bana entele diye üzerlik otu adında bir ot satmış, bu ot çok çok ucuz bir otmuş ve tütsü yapımında kullanılırmış. Ben de çok sinirlendim ve adama otunu geri götürdüm, ağzıma geleni saydım, paramı geri aldım ve gerçek entele satan bir aktardan 14 gr. enteleyi 1o ytl vererek aldım = ] Herkesi dikkatli olması konusunda uyarıyorum. Ben kullanmaya daha sonra başlayacağım, doktorun karışımı ile ters etki yapar diye korkuyorum. İnşallah herkesin saçları gür, uzun ve sağlıklı olur. Benimki de dahil tabi = ]

kızlar ben enteleyi izmirde 20 gramını 5 ytl ye alıyorum.sahtesi diyemi de çok araştırdım.başka aktarlara gösterdim falan.anlayacağınız aktarlar ne tutturursak diye fiyatı ona göre söylüyorlar.

Melis antalyadaki hangi aktardan bulduğunu yazarmısın?Ben güllükteki yumakoğullarına gittim.O zehirli bitkiyi satmıyoruz biz dediler.Şarampolde vardı o da 20 ytl dedi 10gramına.O an bu kadar pahalımı diye düşünüp geri çektim kendimi.Şimdi de nerde bulurum diye düşünüyorum?CADIARZU

Bn ALanyadayım da cnm orada iki tane aktarcı var birisi satmıyormuş diğerinde zehirlisi olduğu halde göstermedi bile:S
bana zehirsiz olandan verdi.

kızlar sonçlarınızı yazn.merkla beklieceğim bn korkuorum başlayamıorum

yha bu entele otunun sarı renkli olanından kullanan yok mu hiç kızlar?herkez siyah renkli tohuma benzeyenlerden mi kullanıyor:S

kızlar int sipariş verin ama gittiğiniz aktar isterse getirtebilir de.

bir aktardan ben de sarı olanından almıştım ama çok az çünkü burada herkesi n tarif ettiğinden farklı olduu için güvenememiştim.o aldığımı başka aktara gösterdim enteleyle alakası yok dedi.haberiniz olsun.zaten her yerde o pirinç şeklinde olan satılıyo.ben pek çok aktar gezdim izmirde eğer iki tür entele olsaydı mutlaka biri sölerdi.senin aktrın dedği belki saç için başka bir şeydir.

hmm peki cnm:/
aktarcı bu da uzatır ama zehirli oLan daha çabuk uzatr dedi:S
denicem artk bi:S

merhaba arkadaslar,enteleyı tek basına kullanmak evet işe yarıyor,ama bazı seylere dıkkat edersenız daha cabuk faydasını gorursunuz,saclarım su an belımde entele ve yaptıgım bakımlar sayesınde cok daha gur ve canlı saclarım var.1 yıl sacıma hıc fon cektırmedım,boyamadım,sacımı cogunlukla toplu bı sekılde kullandım,ordum genelde.beslenmeme dıkkat ettım yanı tek basına entele kullanıpta mucıze beklemeyın evet harıka bısey ama tek basına mucızevı seyler yaratmıyr

bugune kadar yazılanları tek tek okudum ve entele otunu kullanmaya karar verdim bugun sakaryadaki butun aktarları gezdim iki yerde buldum ama biri 10 gramının 20 ytl biri 30 ytl oldugunu söyledi çok pahalı ya siz ne kadara alıyorsunuz internetten sipariş ediliyormu bilgisi olan biri cevaplasın lütfen...benneyaptımki

Kimse yanıt vermedi ama ben bugun ilk seansımı gercekleştirdim. Şu anda kafamda entele otu karışımı var. Elma sirkeli tarifi uyguladım. 1 gun dinlendirdim 2 saattir sacımda bekliyor. Uyumadan önce yıkamayı düşünüyorum. İnşallah işe yarar. Saclarımda rofle vardı ve artık kendi rengine cevirmek istedim. Saclarımın dipleri 3 cm cıkmış vaziyette... Uzadıklarını kolaylıkla anlayabilirim. Sonucu size yazacagım...

kıs ampulleri kaça aldın sölermisin bide doktormu yazıyo sizmi alıyosunuz? şakkıdı

meraba ben entele otunu burda cok okudum ve denemeye kadar verdım dün aldım kaynattım ama 30 dk yaknattım az mı kaynattım aceba ya surdum saclarım cok kötü kokmuyor bir fikri olan var mı??? ...

entelenin fiyatı ne kadar kıslarrr?ayrıca nasıl kullanıyosunuz?

ben antalyada 3 aktara sordum.2sinde gelcek bekle dedi.3.de de 10 grama 20ytl fiyat biçti.Önceki sayfalarda 10ytlye alanlar varmış.sakın fazla vermeyin kızlar.Herkes sormaya başlayınca (talep olunca) fiyatı yüksek söylücekler ,,:CüvCüv:normaldir.

Merhaba ben entele otunu 2 gün önce aldim ve dün kullandim 2 bardak su ve 2 bardak sirke ile kaynattim sizce 2 bardak çok mu acaba etkisini kaybettirirmi cevaplarinizi bekliyorum arkadaşlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…