Saç Uzatma Yöntemleri Entele Bitkisi kullananların Paylaşım Alanı

arkadaşlar ben bişey öğernmek istiyorum bir paket yaklaşık 10 gr dediniz peki kaç kullanımdan sonra bitiyor bu entele ve çam terebentinden farkı ne? cvplarsanız memnun olurum :)

canım kullanma sıklıgına baglı ne kadar surede bıttıgı entele karısmının ben ıkı gunde bır kullanıyorum bana yaklasık 1 ay gıdıyor.cam terebentı zaten sısede alıp bır kapak sampuanıma doktum yanı oda baya gıdecek.

benim bi anneannem var, pek bilir böyle çer çöp ot işlerini. hangisi ne güzelliğine faydalı bilmez ama lokman hekim gibidir. geçen gün bu otu ona sordum. diğer adı bilindiği üzere "bit otu". neden bit otu olduğu bi anda ortaya çıkıverdi. "eskiden böyle ilaç mı vardı a gızım...bitlendikmiydi (bitlenince :) ) otu alırdı annem pazardan, döverdi, zeytinyağıyla karıştırıp saçımıza sürerdi. bitler de ölürdü" dedi. oooh saçlarımız uzayıp güzelleşmekle kalmıcak, bir de bitlenmekten kurtulucaz :Roflol:

evet gaiba öle :) bende enteleyı deneyeceği. Ama dün yumurta+zeytin yağını saçıma sürdüm yarım saat bekledim yıkadım ilk başta kazık gibiydi :) sabah bi baktım vay be işe yaramış, kalktığımda papaz olan saçlarım aşağıya inmişti vede boyadan ve düzleştiriciden saçım çok yıpranmıştı olabildiğince ilk defa yapmama rağmen düzelmişti. bugunde zeytınyağı+ymurta+sirke karışımını denıyorum bakalım nasıl olacakk??????

ha kızlar bu arada kontron yağımı ne öle bişey var aklınıza ne gelırse sivilce, yanık (özellikle yanık!) , kellik :) , kuruma, kaşınma vs her halta iyi gelıyor. mucize bi yağ. aktarlar bilir. ben iyileştirmediği yanık görmedım ve kepeği yok ediyor.

Kızlar bütün forumu baştan aşağı okudum, entele eskiden beri bilinen fakat zamanla unutulan bir bitkiymiş.Birkaç kitap karıştırdım ve kullanmaya ikna oldum.sipariş verdim sanırım yarın yada salı elimde olur fakat şunu merak ediyorum acaba sirkeli karışım mı yoksa zeytinyağlı karışım mı daha çok uzatıyor yada her ikisini birden farklı günlerde kullansam etkisi artar mı?Kullanan arkadaşlar bana öneri yapabilirlerse sevinirim.Tarifleri yeniden yazmanıza gerek yok sadece tecrübe edenlerden bilgi bekliyorum.Sevgiler

Ben enteleyi kullanmaya 9 Ağustos'ta başladım. Benim saçım çok zayıf ince telli ve azdır. Bu yüzden yıllardır omuzumdan biraz aşağıdaydı. Şimdiye dek 5 kez kullandım. Badem yağı ve bepantenli olanı denedim sadece. Henüz bunu bitirmediğim için diğer tarifi denemedim. Saçımda gözle görülür bir düzelme var. Belime varmasına 4 parmak kaldı (en uzun tutam için). 1.5 senedir uçlarını hiç kesmedim. Bu yüzden uçları arkada uzun önler daha kısa. Bu arada uçları çok kuru olduğu için saçımı yıkayacağım gün uçlarına menekşe yağı sürüyorum. Sonra badem yağlı bepanten ve entele karışımını. 2-2.5 saat bekletiyorum. Hatta enteleyi bademyağı dışında ısırgan yağı, hint yağı, menekşe yağı ile de karıştırmayı düşünüyorum. Sirkeli karışımı hiç denemedim. Hangisi daha etkili bilmiyorum ama ben bundan çook memnun kaldım. Belime kadar uzarsa söz buraya yazacağım.:dance:

kızlar bu yağları uyguladıktan sonra o yağı ne kadar şampuanlasamda yeterince temizliyemiyorum yağlı gibi hep acaba çok mu yada yanlış mı kullanıyorum.nasıl tamamen çıkarıyorsunuz yağı

enteleyı sırke ıle kaynattıktan sonra bı kerelık deıl dımı yanı bu yaptıgımız karısımı bı ay boyunca kullanıcaz mı?we nasıl muhafaza edıcez artan enteleyı?

esranıl yazdıklarını okudum ama anlayamadığım bişey war bn şimid bu enteleyi aldm ama azıcık bişey ayrıca sen 10 gr lığı kaç kere kullandn wede su we sirkeden 1er bardak olarak mı kullandn yoksa yarmşar litrelik tarifi mi kullandn? acele cevap yazarsan çok sevinirim
:içelim:

ceremino ben iki günde bir kullanıyorum bir ay 10 gr yetiyo diyosun ama sen sirkeli karışımı mı uyguluyosun eğer öyleyse birer bardak mı yarımsar litre mi kullanıyosun su ve sirkeden ??

enteleı aldıgım yer yarım lt elma sırkesı ıle kaynat dedı ama bazıları su da katılıo demıs napcam yanı ben sımdı??

enteleyi kaynattım süzdüm başıma sürdüm sonra bi havluyla oturuyomrum şuan peki ka kullanımda ne kadr uzatır birileri bişey sölesin 15 güünm var saçlaırmın en az 4-5 cm uzaması lazım yardım edin??

enteleı kullanan herkes memnun ama 15 gunde 4-5 cm uzucaını sanmıorum bır ayda uzar o kadarı cunku kullananların cogu bu sekıl sonuc almıs...

ya noolursa yaparım hergün kullansam bişi deişir mi bu 4-5 cm bi ayda uzatanlar ne sıklıkta yapmış bi bilgin var mı yada sen kullandıysan en kadr sürede ne kadr uzadı??

3 ay sonrası saçları çok kötü yaptığını sölüyolar ya dormu 3 aydan daha fazla kullananlar cwp wersin tereddütteyiz

arkadaslar bende aldım enteleyı ve dıger mal.ıle karıstırıp dakıka tuttum.kaynamaya baslayınca 10 dak daha kaynattım bu kadar zamanda yeterlı kaynama olmusmudur cunkı bayagı cok sıseye doldurdum.

yanı ozetle daha mı cok kaynıcakdı ve daha az cıkıcakdı sızde de ole oldumu

1 buyuk boy parfum sısesı ve kucuk boy sıse bıdaha boy buyuk sıse doldu vede azcık daha da arttı. Bıraz daha mı kaynatmalıydım :sm_confused:

yardımıc olursanız cok sevınırım tesekkurler herkesea.s.

enteleyı sırke ıle kaynattıktan sonra bı kerelık deıl dımı yanı bu yaptıgımız karısımı bı ay boyunca kullanıcaz mı?we nasıl muhafaza edıcez artan enteleyı?

canımcım herhangı bı kabın içine koyup gunesten ve ısıdan korursan ıstedıgın kadar kullanırsın ben oyle yapıyorum sevgiler..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…