- 19 Haziran 2016
- 551
- 974
- 103
- Konu Sahibi uckisidenbiri
-
Yakın arkadaşlarının tepkisi yanlış bence. Herşeyi aldır değerli olursun lafı kendini mal gibi görmekten farksız. Sen orada haklısın.
Kokteyl düğün işi de şu şekilde kabul ettik biz. Düğünde oynamalar pasta kesmeler anlamsız dıdının dıdısıyla ilgilenmeler fln oluyo ya, istemiyoruz bunları. Bi yer tuttuk biz giricez nikah olucak, takı vs ve bitti. Müzikte işte çok boş olmasın ortamda bişey çalınsın. Öyle sözleriyle şarkılar fln olmayacak. Çello ve gitar istedik. Yemek kısmı da ailelerle öyle herkesle değil.
Bir de en önemli nokta nikah salonunun çok küçük olması bunda. Geniş bir yer olsaydı kabul etmezdim. İnsanlarla kalabalıkta sıkış tepiş en nefret ettiğim şey ve 15 dakikalık bi süreden sonra o kalabalığa başka nikahın misafirleri de dahil olacaktı.
Söyleme şekli kesinlikle yanlış ama tarzı öyledir belki:) boşverin kim ne derse desin heleki düğünü kendi paranizla yapip uzerine borç odeyecekseniz.millet eğlenmeye yer arıyor eğlenmek isteyen gidip eglensin bizeneBöyle mi anlatması gerekirdi yine de? Kırılırlar diye çoğu düşüncemi içime atıyorum böyle hakaretle laf mı anlatılır bilmiyorum ki. Biraz bu çok altın taktık iyi gelin aldık lafları insanların yaptıklara masraflara bahaneleri gibi geliyor, yine elalem için yani, içlerini bilemiyoruz yoksa? Belki de çok çekiyorlar karşılıklı. Teşekkür ederim yorumunuz için. :)
Bence akrabanızı dinleyin
Neden diceksiniz
İnsanlara özellikle erkeklere insanlık yaramıyor çünkü
Maddi isteklerde bulunursanız kıymetiniz olur
Kendimi örnek vereyim iyi gelirli işim var, karşımdaki erkeğe maddi manevi destek olacağımı, bizim evliliğimizde gerçekten 2 tarafın da birbirine yaslanabileceğini, güvenebileceğini söyledim. Karsimdaki erkek hastalanirsa, veya baska bir sekilde calisamaz duruma gelirse korkmamasini, evin gecimini kendimin saglayacagini ve gereken her seyi yapacagimi soyledim. Kendimi maddi manevi karsi tarafin ustune yikmayacagimi acikca bellirttim yani.
Sonuç: Hiçbir kıymetim olmadı. Duygularımın da bir önemi olmadı. Eleman para avcısı mı diyeyim artık, direkt kelle avcısı modunda bir tiple oldu benden sonra. Guzel oldugumu soylerler, en azindan guzel giyinirim ve bakimliyim, muhabbetim iyidir, egitimliyim, aileme bagliyim, sorumluluk sahibiyim, akli basindayim ama hicbir kiymetim olmadi.
Bu kadar yazayım. Dersi alırsanız alırsınız. Akrabanız da kezban ama haklı. Sevgiler.
Neyi istediğinizi biliyorsaniz ,kimin ne dediği ne düşündüğü sizin için ne önemli olmalı ne de ilişkinizi etkilemeli..
Kimseyi aynı anda memnun edemezsiniz,o yüzden lütfen kendinizi memnun edin!..
Ben de aynı senin gibiyim. Hiç özenmedim öyle düğünmüş oynamaymış falan. Gelinliği de eşimin ve ailesinin zoruyla giydim. İleride içinde kalmasın hiç değilse gelinliğini giy diye tutturdular bana kalsa beyaz elbiseyle gidicektim. Ama gelinliği giydim diye pişman olmadım. Resimlerimiz oldu boy boy. Üstelik nikahtan çıkmışken orda çalışanlar buraya gelen en güzel gelinsin deyince çok daha mutlu oldum. Canın ne istiyorsa onu yapmalısın. Hiçbirinin istediğini yapma kalıplara uymak zorunda değilsin. Düğüne harcanacak parayla da evini istediğin gibi döşersin. Mutlu mesut yaşarsın borçsuz harçsız. Eşin de çok mutlu olur. Cebinden düğüne para çıkmadığı için değil seninle çok daha huzurlu olacağı için mutlu olur. Hiçbir zaman da pişman olmazsın. Mutluluklar diliyorum . her şey gönlüne göre olsun
Benden 2 ay sonra gelin alan bi akrabası varda gelin kiralık eve bir perde aldırmış 5 bin lira mesela ama daha kıymetli ne bileyim belki de çok para verdik mantığı vardır dediğin gibi :) Benim de demek istediğim kendi isteklerini sonuna kadar iste. Başkaları yaptı bende yapayım, alayım gibi şeylerden kaçın. Yoksa tek taş istiyorsan özencin varsa isteyebilirsin. Rabbim bir ömür boyu mutlu etsin.
Elalemin baskisiyla yapilan dügünleri de görüyoruz. Bir akrabagim tipki senin kafadan. Dügün istemiyordu. Üstüne basa basa söyledi. Ne o nede esi istemiyordu. Evde kiyametler koptu. Annesi ayildi bayildi "sen dulmusun? Elaleme ne derim?" Gibi seyler söyledi. Hatta "Aklin basina gelene kadar ben yokum" diye diger kizinin yanina gitti. Sonuc: Zorla bir dügün yaptirdilar. Ben hayatimda böyle mutsuz bir gelin ve damat görmedim. Ne oynamak istiyorlardi ne birsey. Keske bitmis olsa diye saatlerin gecmesini beklediler. Büyükler istedigini aldi,elalem de ama diger ikisi? Bence siz kendinizi nasil rahat hissediyorsaniz öyle hareket edin. Kimseye hesap vermek zorunda degilsiniz. Heleki aileden olmayanlara hic.
Benim esimin tarafi tam acgoz.. dugundede sonrasindada fazlasiyla gosterdiler kendilerini. Maalesef bu olaylardan sonra mutlu bi sekilde adim atamiosun evliligeBen ne istemiyorsam, onlar da benden istemeyecek gerçekten herkes kestirme arar olmuş, bunca mutsuz evliliği ailelerin bu pis çabalarına bağlıyorum ben, bir salsalar çiftleri keşke.
siz sırf para harcanmasin diye mi istemiyorsunuz yoksa dugunu mu gereksiz buluyorsunuz ... alininca degerli olursun yada olmazsin diye garantili birsey yok..ben acikcasi dugun yapmayi pek istemiyorum.onun yerine hos bir kir lokantasinda kutlama olabilir beyaz bir elbiseyle arkadaslarim ve birkac arkadasimla beraber ..kabarik gelinlik sevmiyorum ... tektas yuzuk isterim onu seviremama sirf karsı taraf ödesin diye istemiyorum bunlari olmadi ortak oderiz ... sırf kocam beni bunlari istedim diye mal olarak goruyorsa zaten evlenmesin.. o da benden isteyebilir damatlik vs...durumumuz yoksa belki yapilmaz ama durumum varsa yaparim hayali bile guzel ... arkadasinizin uslubu cirkin belki baska seyler soylemek isterken hos olmayan seyler soyledi istemeden ..
"Düğün, kına gecesi gibi şeyleri maddiyattan ötürü değil, hoşlanmadığım için istemiyorum."
(Başta belirteyim buna bağlanmasın. :))
Ablalarım selam, belki önce açtığım konuları bileniniz vardır.
Karakter olarak birilerinden bir şeyler istemeye çekinen ve yapabildiğim her şeyi kendi başıma yapmaya çalışan bir insanım.
Nişanım yapılacak ve çok akrabam olmadığı için hizmet etmeye yardım etmesi için bir arkadaşıma yazdım, diğer arkadaşlarım yer uzak olduğu için gelemeyecekler bu evli diye gelebilir belki diye düşündüm.
Konu konuyu açtı ve düğün istemediğimi söylediğimde "Dul karı mısın sen düğünsüz kız mı gider?" gibi bir cümle kurdu, daha sonra sevmediğimi ve istemediğimi söylememe rağmen "Mal mısın sen, hiç bir şey mi istemeyeceksin, işleri ne yapsınlar, neden tektaş istemedin, gerizekalısın sen onu da mı aldırmadın?" gibi cümleler sarf etti. Bunları ben ona söylüyor olsam çoktan kırılıp küseceğini fikirlerime saygı duymasını söyledim ama "Ben seni düşündüğümden böyle konuşuyorum, yaşadım biliyorum da konuşuyorum." gibi şeyler söylemeye devam edince ben de peki derdim vardı konuşmak dertleşmek istedim burnumdan getirdin özür dilerim deyip kestim konuşmayı.
Ailelerimiz mi bize erkekleri sömürmeyi bir yola baş koyarken elimizi cebimize atmamamız gerektiğini öğretiyor böyle. İleride benim masrafım olacak her şeyden kaçınmak istemem nasıl aptallık olabilir. Başımı huzurla yastığa koyamayıp gösteriş uğruna yaptığım borcu harcı düşünerek nasıl uyuyabilirim.
Diğer arkadaşlarım da böyle "İşleri ne yapsınlar, erkek değil mi alacak tabii." mantığındalar hep.
Bir şeyleri istemediğim için hakaret edilip küçük görülmek çok zoruma gidiyor, ben kimseye sen neden düğün yaptın deme hakkını kendimde görmezken ben yapmayınca insanların böyle davranması ne kadar acımasızca.
Söyleme şekli kesinlikle yanlış ama tarzı öyledir belki:) boşverin kim ne derse desin heleki düğünü kendi paranizla yapip uzerine borç odeyecekseniz.millet eğlenmeye yer arıyor eğlenmek isteyen gidip eglensin bizene
Biz düğün seven bir milletiz öyle olmasa sünnet düğünü yapıp salonlara bi ton para baymazdik.niye oğlumun şeyi kesildi:)aman ne büyük iş:)
Size mutluluklar diyorum herşey gönlünuzce olsun inşallah
Benim esimin tarafi tam acgoz.. dugundede sonrasindada fazlasiyla gosterdiler kendilerini. Maalesef bu olaylardan sonra mutlu bi sekilde adim atamiosun evlilige
Canım ben de senin düşüncende idim evlenirken, ne eşime ne kendime ne ailesine maddi olarak bir talepte bulundum, ne bir şey istedim. Ailem de altın vs şart koşmadı.
Kuyumcuya alyans almaya gittik, adam baktı aileler yanımızda ama kimseden 5 kuruş çıkmıyor habire biz ödüyoruz, e geline bir saat alın bari dedi, kv nin o anki tepkisini hiç unutmuyorum. Aaa yeter saatini de kendi beğensin alsın. Düşün yani bir şey talep etmediğim halde...
Sonradan eşyalarıma laf etti bilmem ne şu bu derken, kızı da benim gibi bir şey istemeyince sen salak mısın bir gümüşe gidiyorsun dedi benim yanımda:)
Velhasıl kıymet bilecek insanlar ise haklısın ama ülkemizdeki zihniyet ve erkeklerin uğrunda para harcadığı kadını değerli görmesi hasebiyle çok da kıymete geçeceğini sanmıyorum canım.
Arkadaşın samimiyetten söyledi belki tarzı o ama çok da haksız değil. Ben pişmanım mesela keşke eşime şart koşsaydım lüks eve taşınalım diye...
Diğer konunuz da dikkatimi çekmişti. Ben sizi cimri ve itici buldum. Kusura bakmayın lütfen. Böyle uyumsuz Bi gelimde olsun istemezdim (kötü Bi geçin oldum demişsiniz ya)Gelinlik istemem diye bir fikir belirttiğimi hatırlamıyorum. Karşısı düşünüyor diye de söylemedim, çevremdeki insanlar erkek tarafını bu şekilde görüyor diye söyledim. Hiç bir şey istemiyor değilim, zevk almadığım düğün gibi etkinliklerden kaçınıyorum sadece. Lütfen anlayarak okuyun, teşekkürler yorumunuz için.
Vallahi ne desem bilemedim, ben de ricacı olmayı sevmem insanlara yük olmayayım diye düşünürüm ama bitirdiğim evliliğim de dahil olmak üzere hangi insan ilişkimde fazla anlayış gösterdiysem burnum b.ktan kurtulmadı. Öte yandan beni öldürseler de şu kadar altın bu kadar eşya isterim diyemem, artık karşımızdaki insanların da güngörmüş olması mı gerek, ya da gönlümüz neyi istiyorsa ayıp olur dememek mi lazım bilemedim (sanırım ikisi birden olmalı). Allah herkesi dengiyle karşılaştırsın yoksa senin gösterdiğin anlayışın hiçbir kıymeti olmaz hatta maskara olursun üstüne.
Diğer konunuz da dikkatimi çekmişti. Ben sizi cimri ve itici buldum. Kusura bakmayın lütfen. Böyle uyumsuz Bi gelimde olsun istemezdim (kötü Bi geçin oldum demişsiniz ya)
Bende düğün sevmiyorum ve yapmayı düşünmüyorum belki nikah sonrası küçük bir yemek olabilir.. Başkalarına aldırmayın nasıl mutlu olacaksanız öyle yapın bu sizin gününüz onlar 3.sınıf salonlarda göbek atmaya devam etsinler
Ben sizin bu dusuncelerinizi biraz toylugunuza biraz da nisanlisinizi cok sevmenize veriyorum.
Tabiki erkegin ailesi de kizin ailesi de yolunacak kaz degildir ancak insanoğlunun fitratinda ugrunda emek caba parpara harcadigi seye deger verme vardir. Dugun dernek istemiyorsaniz illa istediginiz bir sey vardir. Balayi vardir. Sakin hiçbir sey için borca girmeyin ama bu kadar da alttan almayin istediginiz bir sey varsa durumlari da varsa bunu istemiyorum ama sunu istiyorum deyin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?