- Konu Sahibi uckisidenbiri
-
"Düğün, kına gecesi gibi şeyleri maddiyattan ötürü değil, hoşlanmadığım için istemiyorum."
(Başta belirteyim buna bağlanmasın. :))
Ablalarım selam, belki önce açtığım konuları bileniniz vardır.
Karakter olarak birilerinden bir şeyler istemeye çekinen ve yapabildiğim her şeyi kendi başıma yapmaya çalışan bir insanım.
Nişanım yapılacak ve çok akrabam olmadığı için hizmet etmeye yardım etmesi için bir arkadaşıma yazdım, diğer arkadaşlarım yer uzak olduğu için gelemeyecekler bu evli diye gelebilir belki diye düşündüm.
Konu konuyu açtı ve düğün istemediğimi söylediğimde "Dul karı mısın sen düğünsüz kız mı gider?" gibi bir cümle kurdu, daha sonra sevmediğimi ve istemediğimi söylememe rağmen "Mal mısın sen, hiç bir şey mi istemeyeceksin, işleri ne yapsınlar, neden tektaş istemedin, gerizekalısın sen onu da mı aldırmadın?" gibi cümleler sarf etti. Bunları ben ona söylüyor olsam çoktan kırılıp küseceğini fikirlerime saygı duymasını söyledim ama "Ben seni düşündüğümden böyle konuşuyorum, yaşadım biliyorum da konuşuyorum." gibi şeyler söylemeye devam edince ben de peki derdim vardı konuşmak dertleşmek istedim burnumdan getirdin özür dilerim deyip kestim konuşmayı.
Ailelerimiz mi bize erkekleri sömürmeyi bir yola baş koyarken elimizi cebimize atmamamız gerektiğini öğretiyor böyle. İleride benim masrafım olacak her şeyden kaçınmak istemem nasıl aptallık olabilir. Başımı huzurla yastığa koyamayıp gösteriş uğruna yaptığım borcu harcı düşünerek nasıl uyuyabilirim.
Diğer arkadaşlarım da böyle "İşleri ne yapsınlar, erkek değil mi alacak tabii." mantığındalar hep.
Bir şeyleri istemediğim için hakaret edilip küçük görülmek çok zoruma gidiyor, ben kimseye sen neden düğün yaptın deme hakkını kendimde görmezken ben yapmayınca insanların böyle davranması ne kadar acımasızca.
Çünkü isteyen kadın her zaman daha değerli oluyor.
Erkekler maddi manevi yatırım yaptıkları kadınları daha bir el üstünde tutuyor.
Erkek aileleri de öyle.
Benzetmek gibi olmasın ama hani pahalıya aldığın şey kaliteli hissi uyandırır ve üzerine titrersin ya
Masraftan kaçtıkça değersiz olacaksın kıymetin bilinmeyecek ve yüzüne bile vurulacak bu
Bunu evlendikten sonra anlayacaksın şimdi anlamaman normal
Bu kafadan çıkman çok zaman almayacak
Evlendikten sonra da aynı şekilde, biriktiren kısan tutumlu kadın değil gönlünce harcamaktan çekinmeyen kadın değerli oluyor.
Erkek şikayet etse de bilinçaltında kadına maddi bir şeyler sunabilmek onların erkekliğini pekiştiriyor.
Bu şekilde değer görmenin benim için hiç bir anlamı yok ama. Mal değilim ben çünkü. Alınıp satılabilecek ya da bana harcanan parayla değeri ölçülebilecek bir eşya değilim. Yalnızca sevmediğim şeyleri yapmaktan kaçınıyorum. Değerli olmak için sevmediğim şeyleri kanırtmak çok mantıksız benim için. Umarım dediğiniz gibi şeyler yaşamam, yaşamayız hiç birimiz. Teşekkür ederim yorumunuz için.
Erkeğe bu muameleyi yapanlar bunun bedelini mal muamelesi görerek öder her zaman. Çünkü erkeklerin çoğunda içten içe parasını verdim mantığı doğuyor. Ben hem maddi hem de ailevş sebeplerden düğün yapmadım sade bir yemekle ailecek kutladık. Zerre kadsr da pişman olmadım 6 senedir. Bildiğin yolda ilerlemekten çekinme. Ama talepkar olamayayım derken kendinden de fazla verme maddi veya manevi buna dikkat et kafidir bence. Mutluluklar
Bu kadar düşünmek sizi yıpratır canım. Yapmak mı istiyolar bırakın yapsınlar masrafsız Bi düğün. Az masraflı olmasına dikkat edin. 400 tl ye de tektaş var alsın ne olacak. Gerekirse 2/3 ay erteleyin düğünü.Cimrilikle ne alakası var ki bunun? Düğün yapılmasını istesem bu gelenek görenekte erkek tarafı karşılayacak. Ki üstüne nişan yapıyorum. Cimri olsam bunu da yapmayacağım diye diretmez miydim? Tabii ki sizin görüşünüz saygı duyuyorum. Teşekkür ederim yorumunuz için. :)
32 yaşındayım ve hayat bana bisey istemem canınızın sağlığı diyenlerin de çok kıymetli olmadığını gösterdi
Bu hayatın doğal akışı gereği böyle sanırım bizde çok para verdiğimiz şeyleri sakınmaz mıyız sadece özel günlerde sıktığım parfümlerim var mesela
Artık arkadaşım olmayan bi arkadşım 2.evliliğini yaptı boşandıktan 1 sene sonra, o süreçte bize aynen şunu demişti ilkine düğün yapmadım pek masrafim olmadı o yüzden kenarda param var, eğer ilkine çok masraf yapsaydı evliliği bitirmek için bu kadar hevesli olmayabilirdi yani, kaynım yok demeye getirdi, erkek mantığı bu ki bu kişi biyomedikal mühendisi...
Ama bu 3 paragraf herşeyi işte diret demek değil tabi ki, pazarlığa dökmek ille de yapın demek hele ki durumu olmayan insanları üzmek...asla, ama herkes evladı için elinden geleni yapmalı
Bu kadar düşünmek sizi yıpratır canım. Yapmak mı istiyolar bırakın yapsınlar masrafsız Bi düğün. Az masraflı olmasına dikkat edin. 400 tl ye de tektaş var alsın ne olacak. Gerekirse 2/3 ay erteleyin düğünü.
Teşekkür ederim yorumunuz için ve anınızı benimle paylaştığınız için. Hiç bir şey istemem demiyorum zaten, sevmediğim şeylerden kaçınıyorum yalnızca yaptırmış olmak için yaptırmamak adına.
Canım bak benim hayatta nefret ettiğim şeylerden biridir düğün, kına gecesi bilmem ne. Ben zamanında kına gecesi yapmadım, o zaman kv ne güzel canım iyi yapıyorsun ben de hiç sevmem zaten böyle törenleri dedi, sonra zaten kimsesi yok kimseyle arası iyi değil çağıracak eşi dostu bile yok ondan yapmadı dedi :)
Kendi kızına teknelerde gemilerde yaptırdı. Benim aman masraf olmasın diye kuaföre kimseyi çağırmamam bile "ailesi ile arası yok" "öksüz yetim" "kendi ailesi ile bile samimi değil oğlum bizle nasıl samimi olsun" laflarına çerez oldu...
Bunu diyen kv de asla ve asla cahil değil, kardeşi eşi vs yüksek tabaka eşim de yönetici vs....Anla yani...
Şart istek koşma ama gereğini yaptır, ezilme, çok alçakgönüllü olma.Kullanırlar.
Diyeceği varsa ben ne yaparsam yapayım demez mi bu insanlar zaten? Vicdanımı rahat tutmaya çalışıyorum sadece, katiyyen hiç bir şey istemem demiyorum. Sevmediğim şeyleri yaptırmıyorum o kadar. Paradan puldan değil de karakterden bence bunlar, çok masraf yaptık ayıp olmasın diye seveceklerse sevmeyiversinler. Beni sevsinler diye yaşamıyorum bu hayatı sonuçta. Umarım bahsettiğiniz gibi şeyler yaşamam. Teşekkür ederim yorumunuz ve tavsiyeniz için. Evinizin huzuru olsun yeter, şu birkaç aylık zaman diliminde anladım ki kendin için yaşamıyorsan çok yıpranıyorsun, çünkü kimse memnun olmuyor. :)
Evinin huzuru kv-kp ikilisi ile doğrudan ilgili yalnız canım. Onların söyledikleri ile de...
Her neyse sana mutluluklar diliyorum inşallah sıkıntı yaşamazsın.
tabiki yanlış bi bakış açısı ama her şeyin de bir oluru vardır almazsın 5 bin liralık tektaş alırsın bin liralık yada daha da ucuz düğün yapmaman bana da tuhaf geldi ha bu senin fikrin kime ne arkadaşın buna maddi yönden bakmış borca bakmadan da düğün yapma imkanın olur mesela ama tabi herkesin kendi fikri önemli olan mutluluk..."Düğün, kına gecesi gibi şeyleri maddiyattan ötürü değil, hoşlanmadığım için istemiyorum."
(Başta belirteyim buna bağlanmasın. :))
Ablalarım selam, belki önce açtığım konuları bileniniz vardır.
Karakter olarak birilerinden bir şeyler istemeye çekinen ve yapabildiğim her şeyi kendi başıma yapmaya çalışan bir insanım.
Nişanım yapılacak ve çok akrabam olmadığı için hizmet etmeye yardım etmesi için bir arkadaşıma yazdım, diğer arkadaşlarım yer uzak olduğu için gelemeyecekler bu evli diye gelebilir belki diye düşündüm.
Konu konuyu açtı ve düğün istemediğimi söylediğimde "Dul karı mısın sen düğünsüz kız mı gider?" gibi bir cümle kurdu, daha sonra sevmediğimi ve istemediğimi söylememe rağmen "Mal mısın sen, hiç bir şey mi istemeyeceksin, işleri ne yapsınlar, neden tektaş istemedin, gerizekalısın sen onu da mı aldırmadın?" gibi cümleler sarf etti. Bunları ben ona söylüyor olsam çoktan kırılıp küseceğini fikirlerime saygı duymasını söyledim ama "Ben seni düşündüğümden böyle konuşuyorum, yaşadım biliyorum da konuşuyorum." gibi şeyler söylemeye devam edince ben de peki derdim vardı konuşmak dertleşmek istedim burnumdan getirdin özür dilerim deyip kestim konuşmayı.
Ailelerimiz mi bize erkekleri sömürmeyi bir yola baş koyarken elimizi cebimize atmamamız gerektiğini öğretiyor böyle. İleride benim masrafım olacak her şeyden kaçınmak istemem nasıl aptallık olabilir. Başımı huzurla yastığa koyamayıp gösteriş uğruna yaptığım borcu harcı düşünerek nasıl uyuyabilirim.
Diğer arkadaşlarım da böyle "İşleri ne yapsınlar, erkek değil mi alacak tabii." mantığındalar hep.
Bir şeyleri istemediğim için hakaret edilip küçük görülmek çok zoruma gidiyor, ben kimseye sen neden düğün yaptın deme hakkını kendimde görmezken ben yapmayınca insanların böyle davranması ne kadar acımasızca.
Teşekkür ederim yorumunuz için ve anınızı benimle paylaştığınız için. Hiç bir şey istemem demiyorum zaten, sevmediğim şeylerden kaçınıyorum yalnızca yaptırmış olmak için yaptırmamak adına.
tabiki yanlış bi bakış açısı ama her şeyin de bir oluru vardır almazsın 5 bin liralık tektaş alırsın bin liralık yada daha da ucuz düğün yapmaman bana da tuhaf geldi ha bu senin fikrin kime ne arkadaşın buna maddi yönden bakmış borca bakmadan da düğün yapma imkanın olur mesela ama tabi herkesin kendi fikri önemli olan mutluluk...
Tektaşıma kadar kendim aldım
Söz nişan düğün işlerine hiç girmedim
Tabi bunları yapınca adım "hamile kaldı da evlendi"
"Kaçtı evlendi" ye çıktı
Halbuki ne kaçtım ne hamile kaldım.
istediğim gibi evlendim
Benim için evlenmenin tek anlamı belediye izniyle rahat rahat sevdiğim insanla aynı evde yaşayabilmekti.
Amacıma ulaştım, eşim de gayet değerimi biliyor, ben de onun tabi..
O elbette tercihtir ben kına gecesi yapmadım ayrıca nişan falan yapmadım mesela, maaile toplaş toplaş dağıl hiç bana göre değil, ama güzel bir düğünüm oldu iyiki de olmuş çünkü anne baba da istiyo yani kızını öyle görmek
yalnız ben aşağılamadım olaya farklı yerden bakıyorsunuz bu insanın hayatında bi kez olacak siz birden fazla kez evlenmeyceksiniz yani anormal bir evliliğiniz olmadıktan sonra ki inşallah ömür boyu eşinizli mutlu olursunuz özel bir gün sonuçta her ne kadar kararlarımızı alabilecek kadar özgür olsak da ailemizin de o düğünü görmeye o anı yaşamaya hakkı var bu benim hayatım dememek gerek tabi uçuk fiyatlara düğün yapmak değil bu normal bütçenizi çok sarsmadan da yapabilirsiniz tabi herkesin gelenekten anlayışı farklı olduğu için siz bu yönde karar verebilirsiniz yani arkadaşınız dul kadın gibi demiş bugün bi dul kadında tekrar düğün yapar misal bunda ne olacak ki tabi herkesin kendi fikri...Peki merak ediyorum neden tuhaf geldi? Bir insanın düğün sevmesi normalken sevmemesi neden bu denli anormal ve aşağılanabilir bir şeymiş gibi geliyor sizlere?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?