- Konu Sahibi uckisidenbiri
-
Türkiye'de yaşamıyor olsam bunlarla uğraşmayacağım bile kesinlikle size katılıyorum. Benim için de tek anlamı bu. Düğünle dernekle gidip düğünden önce hamile kalıp buraya erken doğum yapacağım desem söylerler mi birilerine diye konu açanları da görüyorum. Valla dulsam dulum dulluk suç mu, babam vefat etti, geçen soy ağacı hizmetine bakarken ölmüş babamın medeni haline evli anneminkine dul yazıldığını görünce bile fıttırdım. Bir kadının başka bir kadına bir kadın üzerinden hakaret etmesi ne ayıp ne utanç verici ama düşünemiyoruz işte. Mutluluğunuz daim olsun, çok teşekkür ederim yorumunuz için. :)
yalnız ben aşağılamadım olaya farklı yerden bakıyorsunuz bu insanın hayatında bi kez olacak siz birden fazla kez evlenmeyceksiniz yani anormal bir evliliğiniz olmadıktan sonra ki inşallah ömür boyu eşinizli mutlu olursunuz özel bir gün sonuçta her ne kadar kararlarımızı alabilecek kadar özgür olsak da ailemizin de o düğünü görmeye o anı yaşamaya hakkı var bu benim hayatım dememek gerek tabi uçuk fiyatlara düğün yapmak değil bu normal bütçenizi çok sarsmadan da yapabilirsiniz tabi herkesin gelenekten anlayışı farklı olduğu için siz bu yönde karar verebilirsiniz yani arkadaşınız dul kadın gibi demiş bugün bi dul kadında tekrar düğün yapar misal bunda ne olacak ki tabi herkesin kendi fikri...
Valla sevgiliniz de siz de düğün istemiyosanız direnin yaptırmayın
Ebeveynler zaten kendileri evlenirken yapmışlardır özenecek bişey yok
Kim özeniyosa özençlerini kendi üzerinde gerçekleştirsin
Herkes çalgı çengi, kalabalık sevmiyor ya. Evlenmek de o kadar abartacak bir durum değil
Mutluluklar :)
anladım tabi kendi fikriniz ailenizde sizin gibi sıcak bakıyorsa nasıl mutlu oluyorsanız öyle davranırsınız mutluluklar dilerim inşallah her şey gönlünüzce olurKırdıysam özür dilerim, ifade edemeyince kendimi bir süre sonra istemsizce asabileşiyorum. Çevremdeki insanlar bu şekilde davranıyor siz de öyle söyleyince sormak istedim. Ama istemiyorum ki, bütçe meselesi değil bu. Sevmiyorum düğün dernek. Kendimi geçtim başkasınınkine bile giderken ayaklarımı sürürüm yani. :)
anladım tabi kendi fikriniz ailenizde sizin gibi sıcak bakıyorsa nasıl mutlu oluyorsanız öyle davranırsınız mutluluklar dilerim inşallah her şey gönlünüzce olur
Sana mal mısın derken kendi kendini mal olarak nitelendirdiği nin farkında değil
evlenirken alyanstan başka bir şey aldırmadım eşime bilezik dahil.
Genel olarak ihtiyaçlarımızı aldık zaten bir zaman sonra seni seven , kıymetini bilen insan senin mal olarak görmeyen bir insan evinde ne ihtiyacın olduğunu fark eder
çok şükür eşimde bunların farkına vardı zamanla gereken ihtiyaçlarımızı karşıladık ne boş yere para sarfettim ne düğün yaptım mutluyum
Cidden evlenirken çöpsüz üzüm gibiydik çalıştık evimizi aldık , Hamile kaldığımda arabamızı aldık .Yetiştirildiğimiz ortamlarla alakalı diye düşünüyorum, ev araba almayacaksa kız vermem diyen bir ailede büyüdü o. Yine de kullandığı cümleleri haklı çıkarmaz bu. Altınlara vesaire bir şey diyemiyorum çünkü bizimkiler de yapmak istiyor birikim olur diyerek. Teşekkür ederim güzel yorumunuz için, umarım mutluluğunuz huzurunuz daim olur. :)
Cidden evlenirken çöpsüz üzüm gibiydik çalıştık evimizi aldık , Hamile kaldığımda arabamızı aldık .
Ben hiçbir şeyin sıkıntısını çekmedin manevi olarak , Evet ilk zamanlar maddi anlamda sıkıntılar çektim ama bunu hiç dışarıya yansıtmadım eşim de dahil
takma o yüzden kimseyi Rabbim yuvanı huzırlu etsın etsin
Çok teşekkür ederim kuzum :)Çok teşekkür ederim içten güzel dileğiniz için. En önemlisi o. İçim huzurlu olmayacaksa bir elim yağda bir elim balda olsa ne fayda. En azından ben bu şekilde düşünüyorum. Çok düşünen ve takan biriyim istemediğim bir şeyi yapmayı bu yüzden istemiyorum. Başkaları için yapsam biliyorum ki hep keşke yapmasaydım diyeceğim. Keşke yapsaydım demeyeceğimdense eminim. Maddi sıkıntı biraz diş sıkarak ve elele vererel hallediliyor da, manevi sıkıntı olunca hiç bir şey kurtarmıyor gerçekten. Bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almak nasip olur inşallah, mutluluğunuz daim olsun. :)
Çok teşekkür ederim kuzum :)
ya Gencecik adamlardan daha yaşı belki 23 25 ev istiyorlar , araba istiyorlar
Bilmem Şu kadar altını istiyorlar Çocuk yine sevdiği için Borç harç yapıyor bunları evleniyorlar sonra maddi sıkıntılar ve beraberinde hızlı bir Boşanma süreci ..
niye olsun yani ? Her şey tadında güzel, her kadın hak eder güzel yaşamayı bütün ihtiyaçları yerine gelsin fakat zorla Mamak'ta lazım beraber yapılmalı bunlar
Bazı şeylerde haklılık payı var. Düğün istememen senin tercihim. Ama tek taş alınmalı.Sen istemesen bile almalılardı.Fazla alçak gönüllülük yapma.Fazla fedakarlıkta. Sonra pişman olursun.Pişman ederler. Mutluluklar
Yoo bence tek tas da illa mecbur degil.Bazı şeylerde haklılık payı var. Düğün istememen senin tercihim. Ama tek taş alınmalı.Sen istemesen bile almalılardı.Fazla alçak gönüllülük yapma.Fazla fedakarlıkta. Sonra pişman olursun.Pişman ederler. Mutluluklar
Tabi ki bu devirde böyle şeylere karşıyım ama erkeklerde görüyor yiyici olan çok
Valla ben erkeklere güvenmiyorum gerçi kadınlarda güvenmiyorum çok büyük konuşmaHerkes kendi gibi olanla karşılaşıyor bence bir yerde. Öyle teselli edelim biz de kendimizi. :)
Arkadasiniz cok fenaymis valla. Ben bekarken de esimle hesabi bir o oderdi bir ben oderdim. Çocuğum olmadan once hep calistim eve katki sagladim gozum be altinda oldu ne parada boyle insanlari duyunca onlar adina ben utaniyorum ayiptir vallahi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?