Erkek arkadanzn ya da Einizin, Kzlarla dost olmasna izin verir misiniz?

katılıyorum kesinlikle

dostluk bir anda olusan bir sey degildir ki
ben dostlarimin kimler oldugunu yillar icerisinde yasadigim olaylarla ogrendim
kim dustugumde yanimda, zor gunumde bana destek , mutlu gunumde en buyuk yardimcim
ben kendi gercek dostlarimin kim oldugunu kime gercekten guvenebilecegimi kendi tecrubelerimle ogrenmis bir insanim
kimse bana mudahele etmedi , edemez de
dogal olarak ben de bana yapilmasini istemedigim bir seyi baskasina yapmam

sonuna kadar katılıyorum sana canım.. izin vermek veya izin almak çook itici kelimeler zaten.. hayat hiç bir zaman "sevgili" üzerine kurulu olmamalı.. sevgili odaklı bi hayat sürersek o ilişki bittiğinde darmadağin olur günden güne yok oluruz.. insanın hayatında dostları da olmalı ailesi de.. bu dost kelimesinin de anlamı çook yücedir büyüktür öyle cinsiyet ayrımına bakarak bi karara ulaşamazsın..dostluğun cinsiyeti olmaz.. ateşle barut meselesine gelince eğer insan ilkel duygularını bastıramayacak kadar iradesizse kendi cinsinden bile dostu olmasın bence... her karşi cins potansiyel sevişme aracı değildir.. önce bu düşünceyi kafaya adam gibi oturtursak öyle önümüze gelen karşi cinsle ateş barut olmayız.. bizlerde dost kardeştir. yeri gelir kardeşten öte olur.. kardeşim gibi gördüğüm adama gelip sevgilim izin vermiyorum diyecek haaa ??? valla cinsiyeti benden farklı olduğu için aramızda bişey geçebileceğini düşünecek kadar benden böyle ilkel bir hareketi bekleyecek kadar cahilmiş der anında soğurum ondan.. ıyy düşününce bile midem bulandı..

Son düzenleme:
istemem ben kıskanç hatunum annesiyel paylaşamıyorum yok birde arkadaşlarlaalsanaalsanasmilelmaz:klava:

süpersiniz kızlar alkisalkisalkisalkisalkisalkisa.s.

ben vermem...

birkaç kez onun msninde kızlarla yazıştık,''x naber'' dediklerinde ''ben sevgilisiyim '' diyorum, ''hee ii x'i çağırsana bana'' gibi kabaca konuşanlarla görüştürmüyorum, ''yaa öylemi canım mrb. bende ... tanıştığmza memnun oldum'' diyenlere bişey demiyorum

beni tersleyenler,''sende gelip geçicisin nasılsa onun hayatında''diyenler oldu onlarla görüşmesini kestim,

bazıları da benimle kaynaşmaya çalıştı,beni bilmedikleri halde ''x hep senden bahseder seni çok seviyor,demek meşur mydecember sensin'' diyenler oldu, yada arkadaş gibi yaklaşanlar sevgilimle samimiyetinin düzeyini açıklayanlar oldu onlarla görüşmesine izin verdim zaten zamanla hepsini tanıyıp sevdim.

zaten benim aşkım birine görüşme dedimmi beni dinler,o kızsal hislere çok inanır sen bişey diyorsan bir bildiğin vardır der..

mydecember sana da katılıyorum tatlım.. eğer dostsa o insan dostunun sevgilisine sonsuz saygı duymalı onu kazanmaya çalışmalı... benim dost dediğim kardeşim gibi insanlar var.. sevgilisi olduğu zaman yakasına yapişiyorum getir yengemi diye.. ee kızlar da bana bayiliyor.. kızlarla da arkadaş oluyorum.. canlarım onlar benim.. böyle yaklaşılsa neden kıskançlık olsun ki.. ama ben kızı takmasam değer vermesem kız haklı olarak sevgilisini kıskanacak.. ama ben dostumun sevdiğine saygı duyar onu da kazanmaya çalişirim..

öyle çok yakın dost olmasına bende izin vermem ama çalıştıgı yerdeki bayanlarla iş saatlerinde konusmasına da kızmam sonucta benimde avukat arkadaslarım var

walla ben de çokkkk kıskanç kategorisindenim.Bayan elemanlarıyla bile konuşturmayacağım elimde olsa :))))

valla dost demek kardes gibi bakmak demektir tabii ki de gerçekten güvenilir bi insanla dost olmasına khiç bi sey diyemem o da benim gerçek dostlarımla olan iliskime bi sey diyemez onemli olan dozajdır her zaman. çok yakın erkek arkadaslarım var hiç birine de yan gozle bakmam

aşkımın kankam dostum dediği üniversite arkadaş grubundaki kızların ikisi, gruptaki diğer erkek arkadaşlarına aşık oldular, iki kız aynı çocuga aşık oldu, Yıllar sonra da üniversiteden sonrada bu sorun devam etti, bitmedi. Hani nerde dostluk burda?

Bu aşık olunan çocukta havalara girdi, ikisinide idare etmeye çalıştı. Boncuk dagıttı bi nevi ikisine de.Üstelik bu kızlardan birinin bu olaylar yaşandıgında sevgilisi de vardı evlenmeyi düşündüğü..Çok adiceydi midem bulandı.Bu iki kız görüşmeyi kesti birbirleriyle. Ama bu cocukla görüşüyorlardı, Sonradan Sevgilisi olan kız görüşmeyi kesin olarak kesti gruptan ayrıldı, Erkek arkadaşı durumu öğrendi ayrıldılar, diğer kız ise daha düne kadar konuşuyordu cocukla, yine konuyu kapatmışlardı; fakat tekrar tekrar alevlendiği için görüşmeme kararı aldılar yine, bakalım bu defa nereye kadar sürecek.

Üstelik bu insanlarda can ciğer dostlardı, yedikleri içtikleri ayrı gitmezdi. Evet istisnalar kaydeyi bozmaz, genelde bir erkekle, bir kızın çok yakın dost olacagına, arkadaş olacagına inanmam.

Bir çok örnek yaşadım kendi en yakın kız arkadaşımda sevgilisinden ayrıldıktan sonra can ciğer oldugu erkek dostuyla yakınlaştı. Yani eski ayrıldıgı erkek arkadaşı çok da haksız değilmiş sorun cıkarmak da.Hak vermedim değil çocuğa onlar ayrıldıktan sonra kızın yaşadıklarını görünce Erkek arkadaşının, görüşmelerini istemediği bir başka çocukta yine aynı şekilde bu kız arkadaşıma yakınlaşmaya çalıştı, erkek arkadaşıyla aralarının bozuk oldugu bir zaman içinde.

Bunların hepsi yaşandı arkadaşlar.

Aşkımın en yakın kankam dediği yine aynı gruptaki diğer kız arkadaşı da gruptaki diğer çocuga boş değilmiş meğer, yakınlaşmaya çalıştı. Bir ilişki yaşanmadı cocuk istemedi.Çocugun kız arkadaşı vardı uzak bir şehirde çünkü. Onların araları bozulunca bu kız yakınlaşıyordu.. Çocuk ilgi göstermiyor diye kız bunalımlara girdi.. Kıza kalsa çoktan yaniiii neyse....

Ben teke tek muhabbetlere girilmesinden, yakınlaşılmasından hoşlanmam asla. Şimdi ben aşkımı,şu an nişanlım olur kendisi bu kızlarla nasıl teke tek görüştüreyim? Grup olarak görüşmelerine birşey demiyorum, ama tanıdıgım ya da tanımadıgım kızlarla baş başa bu ister internette olsun, ister bir kafede olsun asla rızam olmaz, bunu kendiside bilir.

Evlenmek, ortak hayat kurmak o kadar da rahat bi hayata izin vermemeli, sınırlar olmalıdır ve bu sınırları, MESAFELERİ insan kendisi bilmelidir. Bilinmediği görüldüğünde de sevgilinizi uyarmanızda hiçbir sakınca görmüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
höööyyyt klava:
o benim erkek arkadaşlarımın olmasına izin veriyor mu ki
yok öyle şey hoş değil o ne be klava:

benimde erkek arkadaşlarım var ve eşim hepsini tanır, onun da kız arkadaşları var ve ben hepsini tanırım. sevmediğimle zaten görüşmez onun sevmediğiyle de ben görüşmem ama sadece hem cinsimle arkadaş olmayız.

yok canım abartmıyorsun benim sözlümle ilk tanıştığımızda vardı bi arkadaşı kız resmen delirtiyordu beni ya ne yaptım ne ettim yedim başının etini şimdi görüşmüyorlar yok öyle arkadaş olur tabi benimde erkek arkadaşlarım var ama mesafeli

höööyyyt klava:
o benim erkek arkadaşlarımın olmasına izin veriyor mu ki
yok öyle şey hoş değil o ne be klava:

aynen... o izin veriyo mu ki ben ona izin vereyim.. biçok arkadaşımla görüşmeyi kestim hem de tek kelime etmeden.. Niye? sadece erkek oldukları için..

hiç de abartmıyorsun haklısınÇok üzgünüm çoook

bildiğim birşey var ve bundan sasmam "kadın ve erkek sadece arkadaş dost olmaz"

yo benim bi arkadasım var kac senelik dünya ahiret kardeşimdir oda bana der yanımda cıplak ol genede sana o gözle bakmam der ben onu yürekten kardeşim dedim ölen kardeşimin yerine koydum baskalarını bilmem ama o benim bitanecik kardeşimdir

benim o kadar çok erkek arkadaşım var ki eşim eğer bu arkadaşlarınla görüşme deseydi tepkim ne olurdu bilemiyorum. ama peki canım sen nasıl istersen demeyeceğim kesin.
ciddi bir ilişki başladığı zaman zaten gereksiz olanlar yavaş yavaş kopuyor senden. ama benim hala telefonumda kankacım diye kayıtlı olan,haftada 2-3 kez konuştuğumuz(aramızda yüzlerce km olduğu için) kişi erkek. ve eşimle de çok iyi anlaşıyorlar.biz nişanlıydık o bekardı üçümüz birlikte tatil yapmıştık mesela. şimdi o da evlendi 4 kişi tatil yapıyoruz.
eşimse mesleği gereği (gemi makine mühendisi) üniversiteyi yatılı okumuş. ve sırf erkek. iş ortamı denizlerde hep erkek. mesleğinden dolayı hiç kız arkadaş edinme şansını yakalayamamış. şans diyorum çünkü taraflardan biri kendini duygusal moda sokmamışsa karşı cinslerin arkadaşlığı çok keyiflidir bence. kıskançlık yoktur, kapris yoktur. inanılmaz derecede farklı bir bakış açısı kazandırır.
ama toplumumuz tabi bunu ne saçma şey ateşle barut yan yana durur mu diye kestirip atar ve bence bu saçmalığın daniskasıdır.

Bende izin vermem onun sevgilisi arkadası dostuda benim...en yakın arkadaşının sevgilisi benimkine annesi evde yok diye hazır çorba göndermiş acayip kıskandım,haksız mıyım kızlar sana ne oluyo dimi,daha öncede bu kızın evli adamla 4 yıl ilişkisi olmuş,hatadır olabilir ama güvenim yok kıza lmaz:

Arkadaşlarımız ortaktır.Bekarlıktan beri.Kocaman bir grubumuz var ara ara görüşür buluşuruz.
Onun haricinde kimseyle dost most olamaz.Asla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…