Mükemmel yazmışsınızÜff. Boşanmış kadınları öcü gibi gören, biricik, el değmemiş (!?), bulunmaz hint kumaşından yapılma oğullarına layık göremeyen bir orta çağ ailesiyle daha karşı karşıyayız.
Bu zihniyette bir ailenin içine girmek istemezdim ben, üstelik ailesine resti çekip kendi kararını kendi veremeyen, üstelik 33 yaşında olmasına rağmen bunu yapamayan bi adamı da koca diye yanımda gezdirmezdim.
Ama madem seviyorsun, madem istiyorsun, söyle bakalım erkek arkadaşına, ailesine karşı çıkıp evlensin seninle. Bakalım kabul edecek mi bunu yapmayı?
Ben şunu bilir şunu söylerim, bir erkek bir kadını gerçekten istiyorsa, değil ailesi, dünya karşısında dursa boş. İsteyip herkese karşı çıkıp evlenen erkeklerin örneğini çok gördüm.
Yeterince istemeyen erkeklerin de bahanelerini çok duydum.
Boşanmış olmak tabii ki suç değil. Ama emin ol şu memleketteki ailelerin %90 ı bekar oğlunu boşanmış bir kadınla evlendirmek istemez. Hatta yaşanılan yere göre % 90 ın üstünde bile olabilir bu rakam. Gelişmişlik düzeyiyle alakalı. Sadece kadın için değil, erkek boşanmış kadın hiç evlenmemişse de kız ailesi karşı çıkar. Tutup da zihniyeti gelişmemiş bir sülaleyi eğitemezsin çok zor. Erkek arkadaşının yapacağı tehditle küsmeyle kafa tutmayla razı görünseler bile içten içe seni incitmek için fırsat kollarlar. Bir hatan kusurun olsa kendini savun da, sırf daha önce bir evlilik yaptın yürümedi diye batırılan çirkin lafları kaldırabilecek misin mesele orda?? Kendine bu haksızlığı yapma derim. Ayrıca ailesine neden söylendi ki bu senin özelin? Erkek arkadaşın bilse yeterdi. Çocuğun mu var?Kızlar merhaba daha önce buraya konu açmıştım. Ben bi evlilik yaptım boşandım. Erkek arkadaşım hiç evlenmemiş. Ailesi karşı çıkıyor. Fakat biz birbirimizi çok seviyoruz. O da çok seviyor beni. Ailesiyle kötü olmak istemiyor. Ben de pes mi etsem devam mıtsem bilmiyorum. Bu gün ayrılık kararı aldık. Çok kötüyüyüm. Bu arada ben 30 o 33 yaşında. Ben öğretmen o eczacı. Lütfen fikir verin.
Benim sevgilimin aileside sorun etmedi, hatta lafini bile etmezler sagolsunlar ki sorun yaratacak bir durum goremiyorum ben.. bazi aileler bosanmis kadinlara kotu gozle bakiyor maalesef..Ben de senin gibiyim ama nişanlımın ailesi sağolsunlar hiç sorun etmediler çok şükür
Aynen canım malesef ama değerimizi bilen insanlarla karşılaştık çok şükür RabbimeBenim sevgilimin aileside sorun etmedi, hatta lafini bile etmezler sagolsunlar ki sorun yaratacak bir durum goremiyorum ben.. bazi aileler bosanmis kadinlara kotu gozle bakiyor maalesef..
Hatta sevgilim ilk annesine konuyu acinca, unutma seninde kiz kardesin var demis .. bosanma sebeplerimin sadece bir kacini sevgilim bilir, istersen dilekceleri gosterim dedim, hayir dedi ben sana guveniyorum dedi.. ve bu durum kimseyi ilgilendirmez dedi, eger biri konusursa lafini veririm dedi .. cok sukur Rabbim gonlume gore verdi ..Aynen canım malesef ama değerimizi bilen insanlarla karşılaştık çok şükür Rabbime
Allah bozmasın mutlu yuvalarımız olsun inşallah canımHatta sevgilim ilk annesine konuyu acinca, unutma seninde kiz kardesin var demis .. bosanma sebeplerimin sadece bir kacini sevgilim bilir.. ve bu durum kimseyi ilgilendirmez dedi, eger biri konusursa lafini veririm dedi .. cok sukur Rabbim gonlume gore verdi ..
Zimmetli mal ile söz sahibi olunması ayrı konular. Kimse çocuklar köle aileleri de efendileri demedi burada. Konu ister evlenip boşanmak olsun ister başka birşey. Aile fikrini belirtmiş zaten buna rağmen adamın kadınla evlenmesine mani olan nedir? Aile mi? Hayır adamın emin olmaması ve kadınla evlenecek kadar yoğun duygulara sahip olamaması. Yoksa burada çok okuyoruz ailesi karşı gelmesine rağmen evlenen insanları.Evlat demek zimmetli mal demek değil ki fikrini belirtirsin ama o da ayrı bir bireydir. Başka bir sorun olur anlarım da sırf boşanmış olmak için karşı çıkmak demek kara cahil bir zihniyet demektir.
ya tabi o yüzden herkes iş gün sahibi sokakta kimse başıboş dolaşmıyor öyle değil mi? Tüüüm aileler aman dünyaya getirdim iş güç sahibi de yapayım diye düşünmüyor zira bir çocuğu üniversite de okutmak gayet maliyetli birşey neyse konu bu değil. aile düşüncesini söylemiş buna rağmen adamı evlenmekten ne alıkoyuyor. 33 yaşında adam bugün başvursalar yarın nikah olur. Neden evlenmiyor. Ailesi mi? Burada aileye yükleniyor herkes aile belli bir yere kadar müdahil olur. Konu sahibi de ailesi böyle şöyle diyor ama asıl konuyu kaçırıyor. Asıl konu evlenme konusunda emin olamayan adam.Dünyaya gelmeyi evlatlar istemiyor aileler istiyor tabiki büyütecekler iş güç sahibi yapması çocuğunun iradesini ve duygularını hiçe sayması anlamına gelmio.bu zihniyet düzelmedikçe mutlu olmak zor
Boş yere aileye yüklenmeyelim burada sorun adamın evlenmeyi gerçekten istemiyor olması.
O konuda ben de size katılıyorum eş adayının tavrı çok önemli. Sadece aile doğurdu büyüttü diye evlatlarının evliliği hakkında böyle cahilce bir mantığa sahip olmakta haklı olamaz diyorum. Yoksa tabi ki aile iyi ya da kötü ne derse desin iş eşte biter.Zimmetli mal ile söz sahibi olunması ayrı konular. Kimse çocuklar köle aileleri de efendileri demedi burada. Konu ister evlenip boşanmak olsun ister başka birşey. Aile fikrini belirtmiş zaten buna rağmen adamın kadınla evlenmesine mani olan nedir? Aile mi? Hayır adamın emin olmaması ve kadınla evlenecek kadar yoğun duygulara sahip olamaması. Yoksa burada çok okuyoruz ailesi karşı gelmesine rağmen evlenen insanları.
Boş yere aileye yüklenmeyelim burada sorun adamın evlenmeyi gerçekten istemiyor olması.
ailesi mi seni istemiyor yoksa erkek arkadaşın mı? bence bu soruyu bir sor adam 33 yaşına gelmiş eline kadın eli değmemiş mi? hayat bu kimin başına ne zaman ne geleceği belli olmuyor... ben yerinizde olsam savaşmazdım eğer bir erkek istiyorsa her şekilde sizinle evlenir.Kızlar merhaba daha önce buraya konu açmıştım. Ben bi evlilik yaptım boşandım. Erkek arkadaşım hiç evlenmemiş. Ailesi karşı çıkıyor. Fakat biz birbirimizi çok seviyoruz. O da çok seviyor beni. Ailesiyle kötü olmak istemiyor. Ben de pes mi etsem devam mıtsem bilmiyorum. Bu gün ayrılık kararı aldık. Çok kötüyüyüm. Bu arada ben 30 o 33 yaşında. Ben öğretmen o eczacı. Lütfen fikir verin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?