Kızlar merhaba daha önce buraya konu açmıştım. Ben bi evlilik yaptım boşandım. Erkek arkadaşım hiç evlenmemiş. Ailesi karşı çıkıyor. Fakat biz birbirimizi çok seviyoruz. O da çok seviyor beni. Ailesiyle kötü olmak istemiyor. Ben de pes mi etsem devam mıtsem bilmiyorum. Bu gün ayrılık kararı aldık. Çok kötüyüyüm. Bu arada ben 30 o 33 yaşında. Ben öğretmen o eczacı. Lütfen fikir verin.
Tanışmadık. Sanırım tanışmak ta istemiyorlar. Erkek arkadaşim teklif etmiş kabul etmemişlerAile ile tanışıklığınız var mı? Mesela ön yargılı yaklaşırlar ama tanıyınca fikirlerde değişebilir kimi aile vardır en başta olmaz der tanışınca da sever hırsı söner iyi insan olsun der benimser bazı aile vardır kinlenir zehir eder.karşınızdaki aile nasıl bir aile nasıl insanlar katı doğu kültürümü mesela illa bekar bekarla evlensin zihniyetimi var elalem ne der zihniyeti çok mu baskın bunlar hep etkidir.
Eğer net katı insanlarsa zorlamayın ilişkilere aile faktörü çok önemli evlenip huzursuz mutsuz olacağınıza 3,5 ay üzülür yolunuza bakarsınız
Ben söylemesini istemiştim sonradan öğrenmeleri daha kötü olur diye düşünmüştüm.Boşanmış olmak tabii ki suç değil. Ama emin ol şu memleketteki ailelerin %90 ı bekar oğlunu boşanmış bir kadınla evlendirmek istemez. Hatta yaşanılan yere göre % 90 ın üstünde bile olabilir bu rakam. Gelişmişlik düzeyiyle alakalı. Sadece kadın için değil, erkek boşanmış kadın hiç evlenmemişse de kız ailesi karşı çıkar. Tutup da zihniyeti gelişmemiş bir sülaleyi eğitemezsin çok zor. Erkek arkadaşının yapacağı tehditle küsmeyle kafa tutmayla razı görünseler bile içten içe seni incitmek için fırsat kollarlar. Bir hatan kusurun olsa kendini savun da, sırf daha önce bir evlilik yaptın yürümedi diye batırılan çirkin lafları kaldırabilecek misin mesele orda?? Kendine bu haksızlığı yapma derim. Ayrıca ailesine neden söylendi ki bu senin özelin? Erkek arkadaşın bilse yeterdi. Çocuğun mu var?
Bu saatten sonra devam etseniz bile nasil guveneceksin bu adama? Yada guvenebilecek misin? Zaten başından zor bi evlilik gecmis ki bosanma gibi basli basina çile olan sureci yasamissin; bu nedenle adimlarini daha saglam atmalisin, Allah'in izniyle.. Sen kusurlu, eksik, hatali birisin de onlara kendini kabul ettirmen gerekiyor psikolojisine asla bürünme.. Bi kere canı yanmış olan sensin; cok seven isteyen kişi çabalasin seni ikma etmek ve hayatinda olmak icin..Tanışmadık. Sanırım tanışmak ta istemiyorlar. Erkek arkadaşim teklif etmiş kabul etmemişler
HaklısınBosanmak ne kadar zor biliyorsunuzdur.Artik biz bir kere degil bin kere dusunmeliyiz.Her seyin puruzsuz olmasi lazim.Hadi diyelim zorla evlendiniz adam belli ki ailesine duskun biri.Sonra bi kavgada basibiza kalksa ya da ne biliyim pisman olsa ailesine uzulse bunlarla mi ugrascaksiniz.Bende bosandim ama buyuk konusmayim bitiririm bi daha en ufak bi sorunla basacikacak be gucum ne dermanim var.Bi de sizden ayrilabiliyor siz ayrilmak isteseniz onun kesinlikle kabul etmeyip halletmesi lazim bariz aileci.
Gücüm yok zaten. Yeteri kadar kırıldım.Bu saatten sonra devam etseniz bile nasil guveneceksin bu adama? Yada guvenebilecek misin? Zaten başından zor bi evlilik gecmis ki bosanma gibi basli basina çile olan sureci yasamissin; bu nedenle adimlarini daha saglam atmalisin, Allah'in izniyle.. Sen kusurlu, eksik, hatali birisin de onlara kendini kabul ettirmen gerekiyor psikolojisine asla bürünme.. Bi kere canı yanmış olan sensin; cok seven isteyen kişi çabalasin seni ikma etmek ve hayatinda olmak icin..
Ailesinin ön yargiyla yaklasmis olmasini belki bi derece anlayabilirim ama senin durumunu/yasadiklarini bilip seni daha simdiden yarı yolda birakmasinin hic bi aciklamasi olamaz.. Bi kere bunca incinmis bi kadina evlilik umudu veriyor, olayi aileye kadar tasiyorsan; kendinden/duygularından aşırı emin olmalisin.. Veya ailen boyle ise, dik durabilecek kapasitede olmalisin.. Yok oyle elin kadinini umutlandirip sonra "aa ailem istemedi ya" diye bitirmek..Gücüm yok zaten. Yeteri kadar kırıldım.
33 yasinda adam ailesini ikna edemiyorsa ailesi onun kararina guvenmiyorsa nedenini merak ederdimayrılmak bana saçma geldi. ama ayrıldıysanız yapıcak bişey yok.
ailesi istemiyorsa simdi sorun olmasa bile ilerde mutlaka olacak yolun basinda bitirmek en iyisiKızlar merhaba daha önce buraya konu açmıştım. Ben bi evlilik yaptım boşandım. Erkek arkadaşım hiç evlenmemiş. Ailesi karşı çıkıyor. Fakat biz birbirimizi çok seviyoruz. O da çok seviyor beni. Ailesiyle kötü olmak istemiyor. Ben de pes mi etsem devam mıtsem bilmiyorum. Bu gün ayrılık kararı aldık. Çok kötüyüyüm. Bu arada ben 30 o 33 yaşında. Ben öğretmen o eczacı. Lütfen fikir verin.
O zaman ne kendini üz nede hayatında sorun ara derim kaldı ki beni bekle kısmına çok takıldım ben çok bencilce geldi .Tanışmadık. Sanırım tanışmak ta istemiyorlar. Erkek arkadaşim teklif etmiş kabul etmemişler
e coguun da yoksa neden erkek ark. evlenip boşanmış diyor ki ailesine.... talihsizce dogruyu söylemiş...Hayır yok
hay parmagına saglık ne güzel yazmşsınO zaman ne kendini üz nede hayatında sorun ara derim kaldı ki beni bekle kısmına çok takıldım ben çok bencilce geldi .
insan sevdiğine kıyamaz bir şekilde sebebi olmaktan vebalini almaktan korkar bunun için illa gönül aşk ilişkisine gerek yok aile akraba arkadaş ilişkilerimizde bile sevdiğimiz insanlara bencil davranmayız ama sizin sevgiliniz ne kadar bencil farkında mısınız ?
Ana baba lafına ayrılıyorsunuz ortada bir namussuzluk yok evlenmiş anlaşamamış hakkınız olan sekılde ayrılmışsınız sadece, ailesi sizi görmek dahi istemiyor, 33 yasında eli ekmek tutan erkek aaaah hadi evlenelim kaderde neyse o zorlanırsakta elbet toparlanırız demek yerine, beni bekle demeyi kendine hak görüyor. İnsan karşımdaki zaten bir evlilikten yaralanmış 30 yaşına gelmiş herkesten çok yuva kurmaya ANNE olmaya hakkı var sebebi olur muyum zamanından çalar mıyım neye dayanarak bekle diyorum diye düşünür.
Bence aileden önce o zaten evliliğe bayılarak bakmıyor baksa ananm babam seni istemiyor demez meseleyi aile içinde hallederdi senin kulağına getirmezdi , yoluna bak anne olmak istiyorsan zamanını boş beleş insanlara harcama maalesef kadının doğurganlık yaşı diye bir gerçek var biz onlar kadar şanslı değiliz.Ağır yazmış olabilirim ama gerçekler bunlar alınma kırılma
seninde parmagına saglık... cok gzel yazmışsınE ayrılmışsınız zaten adam pes etmiş.Siz pes etmeseniz ne olur ki?
33 yaşında adamın evleneceği kadının kim olacağına hala ailesi karar veriyorsa bu yola hiç girmeyin derim sonuç belli çünkü
Nr gerek vardı.?Bilmeselerdi .Nerden öğreneceklerdi çocuk da yok Sonradan öğrensinler olmuş bitmiş birşey diyemezlerdi..Benim arkadaşım çocuğuyla hiç evlenmemiş kendinden dört yaş küçük biriyle evlendi ailesine kabul ettirdi.Ailesini takan bir genç depil zaten .Ben söylemesini istemiştim sonradan öğrenmeleri daha kötü olur diye düşünmüştüm.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?