Erkek arkadaşımı kaybetmek üzereyim, nasıl olduğunu anlayamıyorum?

peki bu dini nikahınızı çevreniz annneleriniz bablarınız biliyor mu ? Sırf cinsel ilişkiye girmek için nikah yapmışsınız gibi geldi.

Bilmiyor bilmesi de gerekmiyor, bunu araştırmıştık, hanefi meshebinde(Türklerin çoğu hanefidir) velilerin haberdar olmaları zaruret değil.Cinsel ilişkiye girmek için demek doğru bir ifade değil, ilişkimizi meşru kılmak diyelim.

Çünkü sadece cinsel birleşme değil, öpüşmek ve el ele tutuşmakta haram.Bunu da yapmaya çalıştık, ama iki taraftan biri kendini kontrol edemez hale geldiğinde(insan doğası) ve diğer taraf engel olmaya çalıştığında, birbirimize kırılmaya başladık.Sanki onu reddeyor ya da istemiyor gibi algılıyor insan kendini.Ve en uygun çözümün bu olduğunu düşündüğmüz için bunu yaptık.
Sadece cinsellik için değil zira bir taraftanda evlilik hazırlıkları yapıyoruz.

bir sürü şey yazdım aslında ama hepsini siildim bu gençlik nereye gidiyor erkekler kızları resmen kullanıyor kızlar bunun adına aşk diyor hele şu imam nikahıda ne oluyor benim bildiğim evlenmeden 1 gün önce veya aynı gün yapılır resmi nikahtan sonra bide içiniz rahat olsun diye imam nikahı yapmışsınız içiniz rahatmı ailenize karşı namus bu kadarmı ha

namus iki bacak arasında değildir zihniyetinede katılmıyorum namus orda olmayabilir ama beyinde olan namussa imam nikahını kıyıp birlikte olmaya yöneltebiliyor bunun neresinde kimsenin ahlak poliside değilim ama çok yanlış

o adamada bişey söylemene gerek yok sana güveniyosa gelir ama bu şekildee birlikte olmaya devam edersenizde asla seninle evlenmeyecektir

Esnek olduğunu söylemek birşey ifade etmez ki, 3. kez kontrole gittiğimde(şimdiki insan hayatımdayken) bakire olmadığım söylendi.Yazdıklarımı tekrar okursanız fark edeceksiniz...

Cinsellik yaşamanız kimseyi ilgilendirmez arkdaşım bunun savunmasını kimseye karşı yapmak zorunda değilsiniz ama nikahın anlamı ilan etmektir. Kusura bakma ama sizinki resmen kılıf olmuş. Benim de 3 yıllık bir ilişkim var bu yüzden bana kırılcak adama kapıyı gösteririm yani. Bu arasında dini nikahı yapmayıp beraber olan çiftlerden o zaman daha mı az günah sahibi oluyorsunuz ya da günah sahibi olmuyor musunuz şimdi.

Son düzenleme:
ne yaşadığınız kimseyi ilgilendirmez arkadaşım,
ancak arkadaşın da dediği gibi kılıf aramayın allahaşkına.
dini nikahı yaptınız da nasıl yaptınız, kız tarafından iki erkeğin şahit olmadı gerekmiyor mu?
üstelik dinen de nikah yapmanın anlamı herkese duyurmaktır, o zamanlar tek nikah dini olduğu için o varmış.
şimdi resmi nikahı var devletin, onu yapmadan sadece dini nikah bi hüküm ifade etmez.
üstelik suçtur biliyor musunuz bunu, açın medeni kanuna bi bakın. resmi nikah olmadan dini nikah yapmak. 6 ay içinde evlenmeniz gerekir.

Sılıkla da ben ona kırıldım ama, belki daha çok, karşılıklıydı yani.

Mezhepler yorum farklarından doğar, eğer bu mezhebe tabiysem, referansımda ancak budur.Çünkü benim bu yorumları yapacak ne dini, ne fıkhi altyapım var.O üzden tabiyet gerek.Hak mesheplere uyduğum için vicdani bir rahatsızlıkta duymuyorum, Allahın temiz duygular evliliğe yürüyen bir çifte, ondan korkup onun dediği şekilde yaşamaya çalışan bu insanlara ceza vereceiğini sanmıyorum.Allah hepimizden daha effedici.

ben sanırım bi daha yazmam buraya ama ben de nereden araştırdınız onu merak ettim velilerin haberdar olmasının zaruret olmadığını?
erkek için değildir ama kadın için öyledir. hadi onu geçtim sadece siz biliyorsunuz nerde kaldı bunun ilanı? nikahta denklik ile başlayıp (ki buna karar verecek olan kızın babasıdır ama baba ortada geçerli bir sebep yokken onay vermiyorsa, zulmediyorsa ancak o zaman zaruri olmaktan çıkabilir) eşlerin karşılıklı rızası, mehir, en az iki şahit ve yaşanılan sosyal ortamda bu kişi benim eşimdir diye ilan şeklinde devam eden bir zaruretler listesi vardır.
bakın tekrar yazıyorum ben ne kapalıyım ne muhafazakarım ne cinsellikle bi derdim var. Ama bi erkek arkadasım bile yok ve olsa hadi ailelere haber vermeden kendi aramızda nikah kıyalım sevişelim günah olmasın demem. Ya sevişmeyin ya da bunun dinde yeri olmadığını bilerek sevişin bu nedir böyle?
az önceki bir yorumcuya bizimki muta değil demişsiniz. söyler misiniz ne farkı var?? ha siz para ya da hediye karşılığı birlikte olmuyorsunuz doğru ama muta nikahını öyle kat yat değil bir tek hırka karşılığı kıyanlar da var size en ufak da olsa bir çöp almıştır herhalde. üstelik resmi nikah olmadığı sürece hiç bir hukuki hakkınız yok.
bu kadar dini yorumda bulunmaktan da ayrıca hiç hazzetmiyorum çünkü burası yeri değil. ama genç kızlarımızda bu dini nikah meselesi ciddi şekilde çarpıtılıyor çok kızıyorum ve kendimi tutamadım.
son olarak erkek arkadaşınız aklı başında bir adamsa ve sizi seviyorsa zaten sorun olmamalı diye düşünüyorum. ama sizin düşünce biçiminiz bana çok uzak olduğu için erkek arkadasınızın düşünce tarzını da doğru değerlendiremeyebilirim. dilerim hakkınızda hayırlısı olur. evlilik hazırlığı yapıyormuşşunuz Allah devamına erdirsin ne diyelim.

İki şahit(erkek) ve karşılıklı kabul yeterlidir.Araştırırsanız bunu göreceksiniz.
Daha önce kanamam olmuştu.
Birşeyi evirip çevirmek için çabam yok araştırdıklarım doğrultusunda okuduklarımı sizinle paylaşmak zorunda kaldım çünkü suçlanmaya başladım.Derdimi paylaşmak, destek görmek ve bilgilendirilmeyi beklerken, suçlamalarınıza cevap vermeye çalışıp, savunma yaparken buldum kendimi.
Ayrıca dürüst olmamak gibi bir niyetim yok, sadece konuşmadan önce bazı soruların cevabını arıyorum, belki onu rahatlatacak bir iki şey öğrenebilirim diye...

En çok merak ettiğim şey ise 2 doktorun da hata yapma olasılığı var mıdır?Bunu merak ediyorum, üstelik zarım dışa çok yakınmış

Şu dini nikah olayında birşey söylemek istiyorum...Aslında dine sonradan sokulmuş birşey.

Bunu merak edenler araştırabilir. Konuyu şuna getireceğim...

Nikah denilen şey; etrafa,çevreye birlikteliğini ilan etme durumudur. Eskiden ve özellikle Arap kültüründe din hocaları ve imamlar halk tarafından sayıldığı için halk bu yetkiyi onlara verirlerdi.

İmam nikahı denilen şey aslında buradan gelmektedir...

İşin aslı;önceden imam ve çiftlerin ailesi,yakınları,çevresi toplanırdı. İmamda onların birlikteliğini duyururdu.

Devletin zorunlu kıldığı resmi nikah ise kadının ve erkeğin hukuki haklarını korumak için vardır.

Yani; nikahın asıl nedeni budur;ve bu nikahın geçerli sayılabilmesi için bir takım koşullar vardır.

Çiftlerin ana ve babasının bilgisi dahilinde;onayını ve rızalarını alarak yapmaları gibi...

Yoksa nikahın geçersiz sayıldığını çoğu din adamı hemfikirdir. Her neyse...

Bunları niye anlattım; bu forumu daha küçük yaşta kızlarımızda okuyor.

Şöyle bir yanlış zihniyetle "imam nikahı altında cinsel ilişkiyi helalleştirmek/meşrulaştırmak" gibi bir hataya düşmesinler diye.

Herkesin dini, inancı, mezhebi, hayat görüşü farklıdır.

Size gelince; birisini sevmişsiniz,güvenmişsiniz ve bir takım şeyleri paylaşmışsınız.

Bundan utanç,nefret,suçluluk duymayın. Yaşadığınız kötü birşey değil ki...

Benim tepki gösterdiğim nokta başka bir husustu...

Sonuçta herkesin yaşadığı,çevresi elbet bir değil; ama ne olur biz kadınlar artık şu "bekaret" olayını bırakalım.

Evlenmeden önce sevgilisyle 15-20 kez birliktelik yaşayan biri nasıl olurda bekarete önem verir anlamadım ben?

15-20 kez birlikte ol arada bir de niye kan gelmedi diye şüphelen pişkin adammış terketmese bari...

yani diyor ki, erkek arkadaşın seninle seks yapmak için bi çeşit nikah yapmış. ki ben de ayrı görüşteyim. genelde din simsarlarında mevcuttur. ayrıca kanama muhabbetine girmediğine göre, kanatma takıntısı yokmuş. değerlerine bağlı biri olarak bakire olup olmadığını irdelemediğine göre senden ayrılacak. gelişmeleri bekliyoruz.

Szinki de bir tuhaf arkdaşım madem vay zarım şöyle vay zarım böyle diye kendini yiyip bitiricen o zaman bu işlere niye giriyorsun. Daha önce de gayet nikahsız bir şeyler yaşamışsın o zaman normaldi de şimdi dini nikah olmadan mı anormal geldi size bu da bir tuhaf yani .Bir şeyi ya yaparsın ya yapmazsın . Hem şoför mahalli hem 50 kuruş istediğiniz. Öncesinden ilişki yaşayayım ama kızlığım yerinde dursun şimdi de her şeyi yaşayayım ama günah olmasın diye dini nikah kıydırdım. Bir kere hiç bir şekilde dürüst değilsiniz. Burada herkesin gözlemlediği bu yaşamak istiyorsanız da yaşayın zaten bı kimseyi ilgilendirmez ne geçmişiniz ne şu an yaşadıklarınız biraz olgunlukla kabullenin bazı şeyleri başka şeylerin arkasına sığınmayın hemen cesur olun.

Devletin resmi nikahı, dinen de haktır.Bana soru sormak yerine cevabını araştırmaya tenezzül ederseniz zaten istediğiniz cevabı alacaksınız, ama benim cevabımla tatmin olmamanıza rağmen bana soru sormakta ısrarcısınız.
Dini nikahın hükmünün olmayısı sizin kuruntunuz, avrupada kilise nikahları da dini nikahtır.Papaz kıyar, devlet görevlisi değil!Medeni hukuku kopyaladığımız avrupalılarda bunu yapıyor.
Ama benim için önemli olan Allahın huzurunda ne olduğudur, Allah da bana bunu meşru kılmışsa düşünmem gereken başka birşey yoktur, gerisi teferruat.

Öncelikle mesajinizi ayakta alkışlıyorum- böyle güzel düşünceleriniz için..

Konuya dönelim- arkadaş, madem bilinçsiz biriydiniz ve dinle o Adamin sayesinde tanişip- tövbe etdiniz- ve hala ondan önceki ilişkinizi saklıyorsunuz- nerede bu bakirelik, nerede kaldı bu tövbe, nerede kaldı saflığınız?
Maksadım sizi eleştirmek deyil- sadece yaşadığınız arkasında duracaksınız- bakirelik sadece bi perdeden ibaret deyildir, saf biri deyilsiniz madem- bunu o Adama safmış kimi yutdurmadan açıklayın. Doğru, haklısınız- belki onu kaybetmek çok acı vericek- ki sizi terk edeceyini bilmiyosunuz hala, ama bir ömür boyu susmadan konuşan vicdaninizin sesi daha çok acı vericek. Doktorlara koşturmak yerine - onunla konuşun..

Haa- bi şeyi anlayamadım- bu Adamla artık bir kaç kez beraber olmuşsunuz- hiç kızlık lafı geçmedimi? Şimdi 10`cu 15`ci seferde mi kanama bekliyorsunuz?

ben sizinle din nikahı tartışmıyorum, devletin kanunu hakkında bilgilendirmeye çalışıyorum.
sizin ilişkinizin allaha karşı olan meşruiyetinden bana ne? ama bir arkadaşımızında da yazıdğı gibi burayı gencecik kızlarımız okuyor, " aa biz yattık dini nikah yapalım ailemizden gizli her şey tamammış" diye düşünmesinler diye yazıyorum bunu.

Dini Nikah; (TMK madde 143), (TCK, madde 237/3-4)
Dini nikah ancak resmi nikah kıyıldıktan sonra kıyılabilir (TMK, madde 143) Resmi nikah yapmadan sadece dini nikah yapmak veya resmi nikahtan önce dini nikah yapmak suçtur (TCK, madde 237/3-4) Bu maddeye göre resmi nikahın kıyıldığını gösteren resmi belgeleri görmeden nikah kıyanlar da kıydıranlar da cezalandırılır
İmam nikahı kadına yasalar karşısında her hangi bir hak tanımaz Kadın eşinden ayrıldığı takdirde nafaka talep edemez, mirasta pay sahibi olamaz

of Allah'ım offf. Bak güzelim ister 100 kişiyle 1000 defa birlikte ol bize ne ki??Erkek arkadasın bekarete baksın bakmasın bize ne ki?
niye dini nikahla ilgili şeyleri yazdık çünkü burayı çoluk çocuk da okuyor. ve herkes yanlış biliyor da bir sen mi doğru biliyorsun?? senin bildiğin o dini nikah hükmü doğru değil arkadaşım. Var böyle 3-5 tane hoca kıyın kendi aranızda nikah günaha girmeyin diyen. çok bilmiş erkekler de tutuyor kızın kolundan sen bnm karım olacaksın hadi dini nikah da kıyalım diyor ya da ilk eşinin haberi olmadan genç metreslerine dini nikah kıyıyor kimseden habersiz. "muhafazakar çevre" bunlarla kaynıyor bnm bildiğim onlarca örnek var ki ailem çok muhafazakardır inan herkes tarikat cemaat mensubudur çevremde. Yemeyin ya bu numaraları...
o 2 doktor hata yapmamıştır bence kızlığın ilk ilişkinde zedelenmiş ancak daha sonraki ilişkinde (şimdiki sevgilinle) tam yırtılmış ve kan gelmemiş ki gelmeyebilir.yani kusura bakma ama bu zar öyle ha bire kanayan bişey olsaydı kızları ilk gece kan gelmedi diye vurmazlardı demi? herkes şakır şakır kanardı. bir sağlıkçı olarak bnm yorumum bu.
sevgilin hiç sormamış olabilir bir çok kadına hiç sormuyor eşleri/sevgilileri. ancak bunun ne anlama geldiğini bilemeyiz ki biz. belki esneklik diye bişeyi biliyor ona yordu ve sormadı belki de üzgünüm ama nasılsa bakire değilmiş dedi ve mümkün olduğunca birlikte olmaya karar verdi. bunu biz bilemeyiz sen bilebilirsin sadece. erkek arkadasın seninle evlenmeyi ne derece istiyor? hazırlık dediğiniz ne aşamada bi hazırlık?

arkadaşım senin nasıl bir düşüncen var, nasıl bir zihniyetin var gerçekten anlamadım.
bence sen yaptıklarının yanlış olduğunu biliyosun, şuanda yaşadığın ilişkide yaptıklarınında yanlış olduğunu biliyosun ama gel gelelim bunu içinde kabul etmiyosun. yani eğrisiyle doğrusuyla bu hayat benim , yeterki inandığım yüce Rab beni bilsin iyemiyosun.

dini nikah hakkında erkek arkadaşın sana ne öğretmişse yanlış öğretmiş bunu açıklıkla söyleyebilirim, diğer arkadaşlarda açıkladılar dini nikah senin ilişkinin artık çevrende duyurulmasıdır. kilise nikahından bahsetmişsin çok güzel söylemişsin, kiliseye gidip eşe dosta biz papaz karşısında evlendik artık eşiz diyorlar.anlatabildimmi ,

şunu iyice anlaman lazım seninle 15-20 kere diyosun birlikte olupta dini nikah yaptık artık günah değil diyen adam seni kandırmaktan başka birşey yapmıyor. ve buna resmen dini alet ediyor. seninle belki evlenir ama bütün ömrün boyunca kafana vura vura bu yaşadıklarınızı vuracak.
resmi nikah dediğin şey şimdi 100 tl parayla yapılıyor. eğer senin dediğin gibi erkek arkadaşın çok iyi niyetli müslüman bir dini bütün bir adamsa, gidip bir pazarda limon satsa zaten nikah parasını çıkarır. elbetki bu adam bir evde yaşıyor ki siz birlikte olaabiliyorsunuz diye düşünüyorum, gidersin sende o evde gerekirse kilim üzerinde yatarsın ve yaşarsın, böylelikle yok zarmış, yok bakirelikmiş , yok papaz kaçmış, imam kıymış falan filannn. senin erkek arkadaşının görüşüyle bence imam istifa ettiğinde sizin nikah düşer ben sana söyleyeyim, kalırsın böyle üzüldüğünle.

aklını kullan arkadaşım. yüce yaradan bize akıl vermiş, fikir vermiş, bak internet bile vermiş aç oku bakalım dini nikah neymiş .

Bence biz buraya ne yazsak da boşuna arkadaş ilişki yaşamak istiyor yaşasın biz buna karışamayız ama henüz yaşadığı ilişkinin arkasında durabilecek olgunlukta değil işin kılıfını da bulmuş vicdanını böyle rahatlatıyor ve hayatından da memnun görünüyor . Ha ilerde bu erkek ardaşıyla evlenebilir de evlenmeyebilir de orasını Allah bilir ama evlenmezse de ilerde kaşısında bir başkası çıkarsa ben daha önceki erkek arkdaşımla birliktelik yaşadım ama imam nikahımız vardı diyince ciddiye alınacak mı acaba o zaman anlar ancak.

Tüm arkadaşlar en mantıklı şekilde olması gerekenleri açıklamaya çalışmışlar....

Son olarak şunu eklemek istiyorum...Elbette herkesin kendi hayatıdır ama ,eğer bir genç kız başka bir erkeğin yanında külodunu çıkarmış,tensel temasa geçmişlerse zarı isterse hiç zarar görmemiş olsun hala bakireyim diye ortalıkta gezmesin lütfen..Sadece kendini kandırır....Her türlü tensel teması yaşa,zarı koru sonra bakireyim,kızım de...Komik.............

Ayrıca nikahın amacı da şahitler huzurunda ilan etmektir...Allah akıl fikir versin,ne diyelim............

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…