- Konu Sahibi belginbulut
-
peki bu dini nikahınızı çevreniz annneleriniz bablarınız biliyor mu ? Sırf cinsel ilişkiye girmek için nikah yapmışsınız gibi geldi.
pekı bu 2 doktor hıc bır belge kagıt rapor verdımı bakıreesın dıye
belkı varsa erkek arkadasını goster yada erkek arkadasında cocuk deılse esnek oldugnu bılır yada arastırsın bır suru cvp bulur esnek kızlık zarı dıye tarat arama motorlarından
Bilmiyor bilmesi de gerekmiyor, bunu araştırmıştık, hanefi meshebinde(Türklerin çoğu hanefidir) velilerin haberdar olmaları zaruret değil.Cinsel ilişkiye girmek için demek doğru bir ifade değil, ilişkimizi meşru kılmak diyelim.
Çünkü sadece cinsel birleşme değil, öpüşmek ve el ele tutuşmakta haram.Bunu da yapmaya çalıştık, ama iki taraftan biri kendini kontrol edemez hale geldiğinde(insan doğası) ve diğer taraf engel olmaya çalıştığında, birbirimize kırılmaya başladık.Sanki onu reddeyor ya da istemiyor gibi algılıyor insan kendini.Ve en uygun çözümün bu olduğunu düşündüğmüz için bunu yaptık.
Sadece cinsellik için değil zira bir taraftanda evlilik hazırlıkları yapıyoruz.
Cinsellik yaşamanız kimseyi ilgilendirmez arkdaşım bunun savunmasını kimseye karşı yapmak zorunda değilsiniz ama nikahın anlamı ilan etmektir. Kusura bakma ama sizinki resmen kılıf olmuş. Benim de 3 yıllık bir ilişkim var bu yüzden bana kırılcak adama kapıyı gösteririm yani. Bu arasında dini nikahı yapmayıp beraber olan çiftlerden o zaman daha mı az günah sahibi oluyorsunuz ya da günah sahibi olmuyor musunuz şimdi.
imam nikahı kıyıp kimsenin haberi olmadığında o nikah geçerli midir bilmiyorum nikahın farzlarından biri de ilan edilmesidir, diye biliyorum hiç kıydırmadım ama rızasız, mehirsiz şahitsiz ve ilansız nikah sahih olmaz diye biliyorum.
kızlık zarı hiç kanamayabilir. doktorlar kadınlarda %10-20 arası bir oranda hiç kanama olmadığını söylüyor. bu konuda pek çok rapor okudum ve bunlar genelde avrupa kaynaklı raporlardı. ki türkiyede bu oran nedir bilen yok. bizde kanama olmayınca namus meselesi olduğu için herhalde.bi de yeterince ön sevişme olur kadın tam ıslanırsa kanama olmayacağını söyleyen pek çok doktor da var.
ilk ilişkinizde zar hasar görmüş ve biraz kanamış. zaten normalde de bu zar yırtılınca oluk oluk kan akmıyor genelde bir kaç damla gelir. demek ki sizde yırtılan kısım damar olan bir bölümmüş kan gelmiş kalan kısımda damar yokmuş. orası daha sonra yırtılınca kan gelmemiş.
cinselliği yargılayan yaftalayan birisi değilim. tek dileğim kendinizi bekaret nedeniyle daha büyük hatalara mahkum etmeyin (dün vardı forumda biri bekaretimi verdim evlenmeli miyim diyen) bir şey yaptınızsa arkasında durun kıvırmayın tabiri caizse ki en büyük namus dürüst olmaktır bence bi de lütfen dini meseleleri nefsiniz için evirip çevirmeyin.
Ben sünniyim hanımefendi, söylediğiniz şey şiilere ait ve sonradan haram kılınmış bir uygulama.Dinimizde tek bir nikah vardır, ölçüleri bellidir.Resmi nikah, dini nikah yerine de geçer ancak dediğim gibi, imkanlarımız şu an buna yeterli olmadığı için günaha girmemek adına zarüretten dolayı böyle bir çözüm bulduk...
ne yaşadığınız kimseyi ilgilendirmez arkadaşım,
ancak arkadaşın da dediği gibi kılıf aramayın allahaşkına.
dini nikahı yaptınız da nasıl yaptınız, kız tarafından iki erkeğin şahit olmadı gerekmiyor mu?
üstelik dinen de nikah yapmanın anlamı herkese duyurmaktır, o zamanlar tek nikah dini olduğu için o varmış.
şimdi resmi nikahı var devletin, onu yapmadan sadece dini nikah bi hüküm ifade etmez.
üstelik suçtur biliyor musunuz bunu, açın medeni kanuna bi bakın. resmi nikah olmadan dini nikah yapmak. 6 ay içinde evlenmeniz gerekir.
Benim de garibime gitti ama demek ki olabiliyormuş ki başınıza gelmiş. Demek ki kılcal damarlar zar yüzeyinde homojen dağılmayabiliyorlarmış. İlk seferinde bütünüyle zedelenme olmamış ama geri kalan kısım da sonraki cinsel ilişkinizde gözle görülür bir kanama meydana getirememiş.
İlk seferinde zarınız bütünüyle zedelenmediği için doktorunuz "bakire" olduğunuzu söylemiş, geride bir gıdım doku parçası sağlam kalabilmiş anlamında. Keşke yüzde kaç bakire olduğunuzu sorsaymışsınız, belki şimdi bu kadar şaşkın olmazdınız.
Bu arada yanlış anlaşılmasın, cinsel ilişki yaşadınız diye asla sizi yargılamıyorum, bunu yapacak son kişi bile değilimdir, ama önceden cinsel hayatınız olduğu halde, ve hâttâ kanamanız bile olduğu halde sırf zarınızın yüzde bilmem kaçı erkek arkadaşınızın elinden sağlam kurtuldu diye kendinizi "bakire" olarak mı gördünüz gerçekten? Bu bakireymiş, değilmiş gibi yaftalardan da şahsen nefret ederim, ama cinsel ilişki yaşamış birinin çıkıp "ya ama bakireydim ben yaa" demesi tuhaf işte...
Sizi rahatlatır mı bilmiyorum, ama önemli olan sizin kendi yaşadıklarınızın arkasında durabilmeniz. O eski ilişkinizi yaşarken iyiydi, şimdi o bitip yenisi başlayınca mı sevişmek kendi deyiminizle "hata" oldu? Ve üstelik o hatayı başkasıyla yapmaya devam ediyorsunuz, hem de "değerlerine bağlı" biriyle. Sizin önceki ilişkinizden dolayı sizden uzaklaşacaksa kendi yaptığı ne o zaman, hani değerler, kimin için geçerli?
O yüzden siz kendi değerlerinizin arkasında durmalısınız. Neyi hata olarak görüp görmediğiniz sadece sizi bağlar, ama tutarsız davranırsanız sonra kendiniz bocalarsınız. Siz "ben önceki birlikteliğimin arkasındayım" dediğiniz halde "ya ama benim değerlerim vardı, ilk ben yapıcaktııım, olmadı şimdi böyle" deyip sizi silebiliyorsa, o kişi sizin hayatınızda olmasın daha iyi.
"İlk sevişmemden sonra doktor bakire olduğumu söylemişti, şimdi niye böyle oldu anlamadım?" dan daha önemli noktalar var bence.
Devletin resmi nikahı, dinen de haktır.Bana soru sormak yerine cevabını araştırmaya tenezzül ederseniz zaten istediğiniz cevabı alacaksınız, ama benim cevabımla tatmin olmamanıza rağmen bana soru sormakta ısrarcısınız.
Dini nikahın hükmünün olmayısı sizin kuruntunuz, avrupada kilise nikahları da dini nikahtır.Papaz kıyar, devlet görevlisi değil!Medeni hukuku kopyaladığımız avrupalılarda bunu yapıyor.
Ama benim için önemli olan Allahın huzurunda ne olduğudur, Allah da bana bunu meşru kılmışsa düşünmem gereken başka birşey yoktur, gerisi teferruat.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?