Erkek arkadaşımı kaybetmek üzereyim, nasıl olduğunu anlayamıyorum?

Beni anlamak yerine suçlamaya odaklı herkes.Hayatımdaki insan herşeyimi biliyor, ne sorduysa cevapladım.İlişkiye başladığımızda kızlığımın bozulduğunu bilmiyordum, zira 2 kez doktora gittim, ama şimdi kanamam olmayınca ve hayatımdaki insan elbet olacak acele etme demesine rağmen stres olup doktora gittim ve böyle öğrendim.

Ekek arkadaşımla konuştum ilk başta ağladı, beni evime bıraktı 2 saat sonra geldi.Beni affettiğini ama bundan sonra bunu hak edecek şekilde yaşamamı istedi.Ondan af diledim.Afettiğini söyledi ve şunu dedi, aynı hatayı seninle yapmışken seni bu yüzden suçlayamam, seni affedeceğim ki Allahta bizi afetsin dedi.

Size karşı çok kırgınım, ve bu son mesajım.İnsanları yaftalamak yerine anlamaya çalışın lütfen.Herkes sizin gibi yaşamış ve düşünüyor olamaz.Bİr çoğunuzunda benzer şeyler yaşadığını tahmin ederim.Neyse hakkınızı helal edin lütfen.

Kimse senin ne yaşadığını burda yargılamadı canım orası sizin özeliniz sadece senin bunca şey yaşayıp da hem kızlık peşine düşmen hem de bu ilişkinde yaşadıklarını imam nikahına sığınıp yaşamanı yadırgadı herkes. Yoksa kimsenin haddine değil kimseyi yargılamak .

Erkek arkadaşın sorun etmediğine göre senin de için rahat etsin..Zira senin erkek arkadaşınla ya da daha önceki erkek arkadaşınla ne yaşadığın eleştirilmiyor..Bu hayat senin..Senin seçimin..Bu yaşadıklarına rağmen hala bekaretinin peşine düşmen ve israrla hiç şahitsiz bir şekilde olan nikahı doğru göstermeye çalışman tepki aldı...insan yaşadıklarının arkasında durmalı...Siteyi okuyan bir sürü genç kız var...

Ah canım aaahhh
Yaşın kaç ki senin?
Medeni durumuna evli yazmışsın
Sen evli değilsin, bekarsın tatlım

Şimdi sana ne desek boş.
Bir kulağından girer bir kulağından çıkar.
Madem erkek arkadaşına açıklamışsın herşeyi
Endişelenecek bişey yok işte.

Yalnız şunu söylemek isterim.
Belli ki sen kaptırmışsın kendini bu evlilik masalına.
Dikkatli ol canım geçerliliği tartışılır nikahına güvenme
Etraf sözde imam nikahlı kocası! tarafından mağdur! edilen kadınlarla dolu
Sende onlardan biri olma

Burada kimse sizin ilişkinizi yargılamadı, kimse sizi suçlamadı, kimse size "niye bakire değilsin?" demedi. Ama "cinsel ilişkiye girmiş bir insanın zarı sağlam da olsa, burada bekâret denilen bir kavramdan söz edilemez." dedi. Sizin de buna bir itirazınız yoktur herhalde. İşte bu yüzden şimdiki 10-15 ilişkinizden sonra "Yahu ben bakireydim?" demenizi anlamı yok, onu söylüyoruz. Siz zaten önceki ilişkinizden itibaren bakire değildiniz, bunun sorgulamasını neden şimdi yapmaya başladınız onu anlamıyoruz. Şu an şurada bakireymişsin, değilmişsin yazarken bile bundan rahatsızım, bu sınıflandırmalardan hiç hoşlanmıyorum, ama madem sizin önemsediğiniz bir şeymiş, durum bu.

Kafanızın bununla ilgili karışık olmasını da anlayabiliyorum, çünkü üniversitedeyken kendini sizin gibi açmazlarda hisseden bir sürü arkadaşım vardı. Bir tarafta arzularınız, diğer tarafta inançlarınız varken birinden bütünüyle vazgeçip diğerine yönelmek mutlaka zordur, seçim yapmanız gerekir. Ama en yanlış seçim arzularınıza kapılıp kendinizce çarpık çözümler bulmanızdır. Burada yanlış derken kastettiğim şey arzularınızla ilgili değil, onlar gayet insani istekler, ama kendi inandığınız değerleri yamultup işinize geldiği gibi uygulamaya kalkarsanız bir yerden sonra bunalıma girersiniz.

Siz de güya dini nikâh kıymışsınız. Yaptığınızın suç olduğu zaten yazılmış, o ayrı, ama siz o nikâhın Tanrı katında geçerli olduğunu zannediyor musunuz gerçekten? Nikâhın amacı iki insanın şahitler huzurunda hayatlarını birleştirmesi, ve bunu çevreye ilan etmesidir. Kendi kendinize evcilik oynarken adamın biri tutup "sizi karı-koca ilan ediyorum, hadi bakalım" dedi diye siz evli mi olmuş oluyorsunuz? Tanrı ile kafa mı buluyorsunuz anlamıyorum. İnsan kendi inandığı değerler ile böyle dalga geçer mi?

Ama geçiliyor biliyorum, görüyorum. Sırf cinsel hayat yaşarken içleri rahat etsin diye nikâhçılık oynayan ve bunun Tanrı katında ilişkilerini meşru kılacağını zanneden insanlar, ona "boş ol, boş ol, boş ol" deyip, "sıradakiiii" diyenler, kafası karışık kızları "biz şimdi sevişelim, evlenirken tövbe ederiz günahlarımız sıfırlanır" diye kandıran erkekler, iğrenç pazarlıklar...

Tanrı affedicidir de, kendini kandırmaya çalışanlar konusunda ne düşünür bilmiyorum.

Bütün bunları yazdığım için bana kızabilirsiniz, önemli değil ama sizi suçladığımı düşünmeyin. İlk ilişkinizden sonra tövbe edip af dilediğinizi söylerken çok samimiydiniz, benim burada demek istediğim, eğer onu hata olarak görüyorsanız, inanın o hatayı yapmaya devam ediyorsunuz. Kendi kendinize nikâh kıydığınızı sanıyor olmanız bunu değiştirmiyor. Erkek arkadaşınız için bir şey söyleyemem, cidden iyi bir insan da olabilir, veya erdemleri varmış gibi yapıp gözünüzü boyuyor da olabilir, ama daha önceki yazımda da söylediğim gibi, önemli olan sizin kendi inandıklarınızın arkasında duruyor olmanız. Eğer siz bir "hata"dan bahsediyorsanız, hata üstüne hata yapmanızı istemeyiz, olan bu. Ama yaşadıklarınız gerçekten içinize siniyorsa, bir şey söylemek hiç haddim değil. Ama sizin gibi düşünüp sonra aldatılan, incitilen, ve hattâ aşağılanan bir sürü kız tanıdım zamanında, o yüzden bunları yazmayı kendime borç bildim. Yoksa sizin ne yaşadığınız hiçbirimizin üzerine vazife değil.

Alnından öpüyorum....

Cidden anlatılması gerekenleri çok açık ve net yazmışsınız umarım konu sahibi arkadaş burayı okuyordur ve bu yazıdan kendine bir ders çıkarır.

carmellie valla helal olsun, çok sinir olmuştum, çok iyi ifade etmişsin. inşallah konu sahibi arkadaş onunla ve özel hayatıyla bir alakamız olmadığını ama burda insanlara yanlış bilgiler verilmesine karşı olduğumuzu anlamıştır.

Allah yardımcısı olsun kızcağızın, inşallah akıllanır

aynen kendini kandırmanın manası yok bunu yaparken zaten erkek hep yanımda olacak hesabını yapmakta yanlış ,aklın o kadar karışmış ki bilmiyorum artık çevrenden mi?yetiştirilme tarzından mı? Ama şu kesin erkek üzülmüyor sadece kadınlar,kızlar üzülüyor buda akıllarını iyi kullanamadıkları için

Arkadaşım seni yargılamak istemem de sen sürtünerek ilişkiye giriyorsun bekaretin bozulmasa diğer erkek arkadaşına belki de evleneceğin adama kız oğlan kızım deneyimsizim numarası yapıyorsun diyelim sence bu dürüstçe bir hareket midir? Ama sen hatanı anlamışsın ve cehaletinden bahsetmişsin o açıdan seni kınamıyorum herkes hata yapabilir. Ama sevdiğin adamla istediğin için birlikte olmak bir hata değildir erkeklerin olduğu gibi kadınların da en doğal hakkıdır!! Sadece karşındakini kandırmak hatadır bana göre.

Dini nikahın amacı kadının haklarını korumaktır ama günümüzde sadece dini nikahla olmuyor resmi nikahsız olunca alim gibi konuşmak istemem ama dini nikahta kabul olmuyor diye düşünüyorum.

carmelle güzel özetlemiş teşekkürler...

daha önce yazılmış şeyi bende yazmak istiyorum aynı fikirdeyim 10-15 kere ilişkiye giren çiftler neden bekareti düşünür ki.

neyse Allah yardımcın olsun yine de.

bu tarz yazıları yazanlarla asla muhattap olmadım suana kadar herkesin kendi hayatı bana ne?ama inan dayanamadım dini bu şekilde kendi zevkinize göre sekillendirmenize..burdaki insanlar sana samimiyetle yorum yapmaya calışırken,birde yaptığın cok normalmiş gibi burdaki insanlara karsı muhalefet oluyorsun. madem o kadar dini bilgin var: yok imam nikahı söyle yok böyle diyosun,biraz arastırın diye burdaki insanlara laf yetiştiriyosun ,önce sen dini bilgilerini tekrardan gözden gecir.evlenmeden yaşadığın cinsel ilişki zina ya girip haram olmuyorda,burdakiler senin dini nikahına laf söyleyincemi hoca olasın tutuyor.!!!! dini nikahın amacı kadının haklarının korunmasıdır.mihiri duydunmu hiç? senin erkek arkadasın üzerinde hiç bi hakkın yok.bugün sana eyvallah dese sap gibi ortadasın.ne kadar akıllısınız yahu.o kadar seyi yaparken günahı düşünmüyorsunuzda,ilişkinizi bundan sonra rahat rahat yasamaya gelincemi aman günah olmasın bi nikah kıyalım diyosunuz ..genc arkadaslarımıza kötü örnek olmayalım!!!!

Pişman olmuş olmanız yazacağım birçok şeyi sildi attı. Türk toplumunda evlilik dışı cinselliğin yeri bellidir. Kadına ve erkeğe etkileri bellidir ve maalesef farklıdır. Bazı şeyleri yaşarken bu yükü kaldırıp kaldıramayacağımızı, ileride eşimiz olacak, bir ömrü bizimle yaşamaya niyetlenecek, bizi seven kişinin yüreğine nasıl bir ağırlık asacağımız bilmek gerekir. Toplumdan, ailemizden, çevremizden soyutlanmış yaşayamayacağımıza göre onların içinde nasıl duracağımızı düşünmek gerekir. Umarım bundan sonra kadına yakışır şekilde yaşarsınız.

Erkek arkadaşınızın değerlerine bağlılığı bence palavra. Bu konularda biraz bilgisi olan kişi nikah denen şeyin bir tür "ilan" olduğunu, ister dini ister resmi olsun asıl amacın iki kişinin birbirine eş olduğunun ilan edilmesi olduğunu bilir. Bu ilanın bağlayıcılığı vardır. Emin ki ne aileler ne de arkadaş grubunun geniş bir kesimi bu "sözde" nikahtan habersiz, hatta saklıyorsunuz. Ayıp olan şey saklanır. İki insanın evlenmesi ayıp değildir. Ben günümüzde ilansız, habersiz yapılan "sözde" imam nikahının zinaya kılıf çabası olduğunu düşünüyorum. Birbirini seven, eş olan kabul eden iki kişi gider nikah dairesine basar imzayı..2 haftada biten bir süreçtir. Gerçek nikah budur.

Gerçekten güzel açıklamışsınız burda herkes arkadaşa bunu açıklmaya çalıştı ama arkadaş kendi bildiği doğrultuda ilerlemeyi sürdürmeyi seçti. Bir de şu var zina günah diyor arkadaş bunu kabul ediyor zaten bir günah işliyorsun bari bir de Allah'ı kandırmaya çalışarak yalan yüzünden de iki kere günah giriyor bu daha vahim bir durum değil mi?

Dini nıkah cınsellıgın gercekleşmesi için kullanılamaz. Nıkah her ıkı tarafın aılelerının bır oldugu yuvanın kurulması ıcın (ev bark esya sevghi saygı) ve aynı catı altında bırlesmesı ve gelecek nesıllerın yetıstırmektır. Ben gızlı saklı yapılan nıkaha nıkah demıyorum maalesef. pişman olmusunuz ancak yıne aynı pişmanlıgın ıcıne dusmusssunuz. magdem bu konulara cok onem veren bır ınsan tellı duvaklı baba evınden hanım cıkarmadanda bu ıslere karısmamalı dıye dusunurum.

ben erkegın namuslusunu kızlık zarına bakana değil, gelın etmeden bu sekılde istismara girenlere demiyorum malesef.

İnsanları yargılamaka ne kadar kolay arkadaşlar tabiki din istismar edilemez hepimiz inançları doğrultusunda yaşarız . Ancak inansakta hata yapabilriiz.Örrn. Dinimizce saç telini hiçbri namahremin görmemesi gerekir. Biz bunu biliriz ancak saçımız açıktır gibi. Ama yargılamayız ve yargılanmayız ( bir kısım insanlar haricinde) . BNu olayda bunun gibi biliyor ancak kendini rahatlatmak için dini nikah kıyıyor olabilir yanlış yapmış olabilir ki pişmanda zaten .Hepimiz az ve ya çok hatalar yapmışızdır.Kimi açıklar burda kimi açıklamaz ama lütfen insanları yargılamayın .yaptığı hatayı yüze vurarak değil hata olduğunu belirterek yazarsak daha çok yardımcı oluruz diye düşünüyorum. Nitekim bende karşıyım evlilik öncesi ilişkiye bende nişanlyım ve bunu en başta nişanlıma belirttim ( uzun bir nişanlılık dönemimiz var) o da bunu bilerek hareket ediyor. Ama bir anlık yapmışta olabilridim hata yapabilridim. Empati kurunca ne zor durumda olduğunu anlayacaksınız.

Not: Dini nikahı sadece evlenene kadar günaha girmemek için yaptık, hemen evlenmemiz mümkün değildi çünkü evlenmemize engel maddi sorunlarımız vardı

ben de bunu anlamıyorum işte, öldünüz mü sanki? bekleseydiniz biraz. hatalar pişmanlıklar herşey kabul edilebilir ama bu yemek içmek gibi ölümcül bir ihtiyaç değil ki, bir hastalık hiç değil.

bu arada ilk soruna cevaben: sürtünmeden sonraki kanama kılcal damar çatlamasıdır. ilişkiden sonra kanama olmaması da zarın esneyip esneyip yavaşça yırtılmasından dolayı kanama olmamış veya çok az olmuş ve geriye doğru akmış olabilir. ama fiziksel sorunlarından önce ahlaki değerlerini gözden geçirmen gerektiğini düşünüyorum. pişmanım hata yaptım diyorsun ama şuan düşündüklerin ve yaptıkların da çok normal şeyler değil.

ilkbaşta biraz üzülmüştüm ama hakikaten pişkinsin biliyor musun. avrupaya hiç gittin mi nerden biliyorsun da savunuyorsun ordaki nikahları kendininkine eş tutarak? kilisede nikahı kıyan kişi devlet görevlisidir aynı zamanda. yok öyle yok böyle. hanefiymiş sünniymiş yok ilan edilmeli mi edilmemeli mi.. kim ne derse desin sen zaten kendini haklı çıkartacak bir çıkar yol bir bahane uyduracaksın nasılsa. boşver gitsin nasılsa bu güne kadar yapmışsın yapacağını, bugünden sonra da devam edeceksin besbelli. yapıyorsan korkma, korkacaksan da yapma.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…