Erkek kardeşim..

Tamam olaya objektif bakalim hadi. Gorumcem 17 yasinda ve cevresi kotu. Himmm evet gelip bende 2 ay kalabilir. Yemek yapmiyorum diye soyleniyor mu? Ustunu mu aciyor yatarken? Umrumda degil benim once kendimi dusunmem lazim bu konularda. Ama yine de be gorumcemi ne de kardesimi zor durumda birakmazdim.
Bunun disinda biri de keyfi bir durum demis ama ergenlikte kotu olan cevre gencin hayatina bile mål olabilir.
Bir de gorumcesi olsa konu sahibine yuklencek miydiniz diyenler olmus da, esi sikayetci degil kayinbiraderinden, kadin kendi oz kardesinden sikayetci.

Besbelli sıkılmışsiniz is yapmaktan. Yemek çocuğun çamaşırları falan darlamiş sizi zaten gelme istemiyorum diyerek kovmaktan beter etmissiniz.

Herkes aynı olmak zorunda değil ama benim öz erkek kardeşim hamileligimin son zamanlarinda ve doğumdan sonra bana o kadar çok yardım etti ki. Bebeğin uyutulmasindan biberonla beslenmesine kadar. Ona yaptığım yemek ütü çamaşır bulasik hiçbiri gözüme batmadi hatta ben ısrar ettim kal diye ama abla senin artık düzen kurman lazım dedi kendi gitti.

17 yaşındaki çocuğun yüzüne karşı artık seni istemiyorum git dedikten sonra bu işin Kibarlıgi nezaketi kalmamıştır. Ustelik sana bunlati yaptim sen sunlari yapmadin bir daha gelme bilmem nee... tarzi konusmalar. Hamileliğin ardına siginip yaptığınızı destekleyip haklı gosteren yorumlar içinizi rahatlatacaksa sorun yok yola devam edin.

Ha tüm bu kalp kırıcı kardese siginti muamelesi cekici konusmalar yerine annenizi yanınıza çağırıp yükünüzü hafifletmesini bir süre sizde kalmasını söyleyebilirsiniz.

Bir abla olarak gerçekten ağır konuşmuşsunuz. Ben olsam bir dakika durmazdım. Fakat sizde haklısınız hissettiğiniz duyguyu anlayabiliyorum. Ama sizin yapabileceğimiz birşey yok. Uygun dille annenizle konuşun desem sanırım bunu anlayacak annede yok. Zor durum gerçekten insallah anneniz biran önce çağırır

Belliki sizde küçüksünüz daha kardeşinin yaptıkları gözüne batmayacak kadar olgunlaşamamışsın.benim kardeşimde şuan 15 yaşında ona bişey olsa ortalıgı yıkarım kendisi de ergenlık aşamasında bazen çekilmiyor ama ne bilim kardeş ya can yani ötesimi var.bişey olsa yine bizim içimiz yancak.benim kardeşimde keşke gelse kalsa yaramazlık yapsa katlanırım katlanıyorumda.bizler ablayız yanlışı dogruyu biz göstercez onlara bilemiorumda bende üzüldüm kardeşine bana gelsin ben bakarım diesim geldi.

Her ailede abla kardes iliskileri farkli olabiliyor.. Ne bileyim kardesiniz size hamile halinizle biraz destek olabilecekken daha cok yuk olmus.. Acaba gormezden mi geliyor yoksa karakteri mi boyle anlayamiyor durumunuzu bilmiyorum ama kardes sonucta ya şunun bi ucundan tut derseniz yok diyebilecek biriyse anlarim sizi.. Biraz vurdumduymaz sanirim az biraz disinizi sıkın, laf aralarinda da soyleyin cekinmeden şuranin tozunu al burayi supur belim agriyo falan diye biraz isinize yaramis olur..tatli bir dille soyleyin ki gucenmesin..

Yazıklar olsun sana ..ne diyeyim ? Kardeş bu be ..benim de 17 yaşında bir kardeşim var .gelsin diye ayaklarına kapanicam nerdeyse .yalvar yakar getiriyorum .en fazla 2 hafta kalıyo ..gitmesin diye çok uğraşıyorum .babam kanser ..BİRAZ kafası rahat etsin diyorum .bazen ben gidip orda (ailemin yaninda)kalıyorum .çok zor bi cocuk . Beni de çok sever ..nasıl diyeyim kalk git zor geliyo sana bakmak ,keyfimi bozdun ?ne severse onu pişiriyorum .pasta börek tatlı yapıyorum .oturup saatlerce konuşuyorum .hiç de vaktim yok böyle şeylere ..Hem iki çocuğum var hem öğrenciyim .ama kardeşim benim canım. .ondan degerli değil .ilk mesajını okudum kan beynime sicradi. .bakalim daha ne gibi şikayetlerde bulunmussun

Ya hamilelik hastalık değildir.Demek ki uzaklaşsın istemiş anneniz göndermiş yanınıza yarın öbür gün anne babanız olmasa sahip çıkmıycakmısınız kardeşinize?En kötü hasta oluyorum diyebilirsiniz sobalı odaya geçin kardeşinize de elektrikli battaniye alın birtane.Oğluma kardeş yapayım yarın öbür gün yalnız kalmasın diye düşünürken bu konuyu okudum.Gözüm korktu

Birazdan "peki sen gorumceni kabul eder miydin?, her kardes iliskisi ayni degil gibi cevaplar alacaksin hazir ol..

Bayiliyosunuz milleti taslamaya. Her evin icine girdiniz her olani biliyosunuz. Forum forum degil agir ceza mahkemesi sanirsin. Herkes bi kendine baksin. Herkesin aile kardes iliskisi ayni degil.
Ayrica bu tavirdan sonra da hala gitmeyip o eve coreklenen kardes de amma yuzsuzmus.

Anlatamadigim şeylerde var . Ama hamile halimle bana yüklenmesi benimde zoruma gidiyor
Sizi tanimiyoruz anlatmak sizi rahatlaticaksa anlatin.

Ama anneniz kendi rahati icin kardesinizi size postalamis ortami uygun degilse tasinsinlar topluca yada siz evde nasil tutuyorsaniz annenizde tutsun.

Ozel hayat diye birsey var her dakika evin icindr biri olmaz.

Ya kardeş candır candan ötedir tamam da ben burada annenin topu ablaya atmasına sinir oldum.
Bu çocuğun ana babası ablası değil sonuçta kötü bir çevresi varsa o çevreden uzak tutmak ebeveynlerin görevi.
Neden böyle bir sorumluluğu hamile bir kadına yüklüyorlar ki çok saçma.
Konu sahibi bence annen kesiyorum biletini yolla diyince alttan alma tamam anne kes de geç.
Şurada doğuma çok az kalmış zaten daha ne kadar soğuk odada yatacaksın?
Hadi sizi geçtim bebek gelince ne olacak lohusa halinle bi de ergen kardeş ne kadar çekilebilir ?

Birazdan "peki sen gorumceni kabul eder miydin?, her kardes iliskisi ayni degil gibi cevaplar alacaksin hazir ol..
Hazırım bekliyorum
Görümceme de can kurban .gelsin o da kalsın . Çıtım çıkarsa namerdim. .esimin erkek kardeşleri de gelsin .5 kardeşler bide ben 6 ,veletler le 8:).çok seviyorum hepsini ..

Bence 17 yasinda bir çocuğun arkasini toplamak kolay bir sey değil ve su anda evinizin sartlari uygun degil. Ailenize anne ilk bahardan sonra gelsin kapım acik ama su an evimiz ısınmiyor hastaligim gecmedi diyebilmelisiniz.

Bence 2 ay senin kardeşin, 2 ay benim kardeşim gelsin diye sıraya soksunlar.
En temizi.
Tadından yenmez bir evlilik olur.

Ayrıca empati yapmak için insan eşinin rahatsızlık duyup şikayet etmesini beklememeli bence.

Kocan bir şey demiyor da sen kardeşini istemiyorsun diyenler.

Adam iyi ahlaklı diye bir şeyin b.kunu da çıkarmamak lazım.

2 ay evli insanın evinde kalan kim olursa olsun aynı şekilde düşünürüm.
Kız tarafı erkek tarafı yok bende.

Anası, babası var bu çocuğun.
Kimsesiz değil.
Ablasının sağlığına verdiği zararı geçtim, evliliğine de olumsuz etkisi illa oluyordur.

Annenize söyleyin o cagirsin anne ben kardeşimle kötü olmak istemiyorum lütfen sen çağır deseniz , gerçi demissinizdir bunu. Bence kardesinize bir şey söylemeyin. Ergen bir de, unutmaz bunu küser. Ama anneyle küslük daha kolay atlatılabilir. Hamilesiniz üstelik annenizin düşünmesi lazımdi.
Konuyla ilgili değil ama söylemek istedim. Kardesiniz gidince siz de sobalı odada uyumasaniz, soba zehirlenmesi vs insan korkuyor. Geceleri kullanmak için termostatlı yağlı radyatör ısıtıcı alsaniz, hem sabaha dek aynı ısıda kalır hem de sobadan güvenli.

Valla eşinizde sabırlıymış cogu enişte kabul etmez soğuk odada yatmayı
birde bunu deneyın yani eşim kabul etmiyor kışın.

Ben bu tarz yorumlarda bulunmam hiç .açıp bakabilirsin mesajlarıma. Cok sinirlenirsem çıkarım sayfadan .ama konu cansa susmam arkadaşım . Şuursuzluk bu..Bİz kardeşimle çok ağır imtihanlardan geçtik ..ama koymadik kapiya .yada cekmedik elimizi ustunden ..ablaysan fedakar olacaksın net .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…