Erkek kardeşimin düğünü

sayeste

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2010
219
6
96
Kırıkkale
merhaba arkadaşlar ;
biz iki kız kardeşiz ikimizin adına açıyorum bu konuyu 1 tane erkek kardeşimiz var.eylül ayında düğünü olacak.kendisi avukat.,Ben hastanede çalışıyorum kız kardeşim öğretmen.. biz düğünde 20/şer gram bilezik takmayı düşünüyorduk yani 20 gram bilezik ben 20 gram bilezik kız kardeşim takacaktı.bugün annem aradı beni 20 gram az olurmuş utanmıyormusunuz diye bağırdı çağırdı ...bir tane kardeşimiz varmış az olurmuş ..kız kardeşimin eşi tarafında da benim eşimin tarafında da 2 tane bekar var ( kardeş olarak) şimdi biz kardeşimize 20 gram takarsak onlara ( 20 + 20) = 40 gram takılırmış toplam ama biz tarafa 20 gram o zaman haksızlık olurmuş. bu arada kareşim 20 y5 yaşında evini aldı arabası varparası var yani ihtiyacı yok ...ben 6 senedir evliyim daha ev borcu ödüyorum kız kardeşim de aynı o da ev borcu ödüyor ..ama annem bizim takacağımız altını az buluyor o kadar moralim bozuk ki kızlar ne yapıyım sizce bana bir akıl verin lütfen

taki isinden hic anlamam, ama zaten bu devirde altin almis basini gidiyor. kardesinizin ihtiyaci da yokmus, siz borc da ödüyormussunuz...

20 gr makul birsey bence... maksat elalem görsünse madem, görürler bilezik takilirken.. orada hassas terazi getirip tartacak degiller ya....

kardesiniz size ne kamisti??

çok haklısın canım maddi değerlerle kör etmemeli gözünü insan hayatta maddiyattan önemli birçok şey var sen sıkma canını kardeşin borç ödediğini biliyorsa söz etmeye de hakkı yok :)

canm 20 grmın nesı azmıs allah allah bosver kafanıza takmayın alın 20 grmanızı annenıze solemenız bıle hata sızın gonlunuzden ne koparsa kendnızı zora sokmayın

20 gr gayet iyi daha ne takacaksınız trabzon burması falan mı. Bence annen yanlış bir karşılaştırma yapmış kocanın tarafı yok senin tarafın birde farklı açıdan baksın sen kardeşine takarsın 20 gr kocanın tarafına takarsın 20 şerden 40 gr ileride onların hepsi senin çocuklarına takarlar 20 şer gram bence böyle bakmalı kaldıki hepside kardeş ne takmak uygunsa ve maddi gücün neye elveriyorsa onu yaparsın.

Şimdiden size düğünde iyi eğlenceler

:))) :))) biz 5 kız kardeşiz tek bir oglumuz var (erkek kardeşimiz ) rabbim herkesin ewledını bagışlasın bizede bizimkini.. anneniz art niyetle söylememiştir.. tek oglu isterki hersey döt dörtlük olsun.. benim eşimin erkek kardeşleri var biri benim kardeşimle aynı yaşta ben kardeşmimi bu yıl dersaneye kendim gönderiyorum karsılıgında eşimde onu göndermek zorunda değil.. tek olması farklı birsey.. muhtaclıktan değildir.. sadece sevgi

e pes annenizin altın fiyatından haberi yok galiba 1800-2000 lira takıyorsunuz
40 gram takmaya kalksan küçük bir araba parası nerdeyse

aannenin altın fiyatından haberi yok bencede okadar düşünüyosa oglunu para yollasın sizde artırın gramı annen düşüncesizlik ediyor siz kendi durumunuza bakın

canımın ıcı bu erkek evlat takıntısı benı cıldırtıyoo. şimdi okudumda gercekten uzulum!!!. sız borc oduyosunuz kımse gelıp sormaz sıze bı sızınız varmı sıe ama ıs erkek cocuguna gelınce sızden ne gelse kar sayılır. bu hep boledır. bılezık bılezıktır arkadasım. annenıze soyleyın luten eger bızı takacagımız bılezıgın gramıyla abla bılıyosa bılmesın. bızım kardes sevgımızde bole altın gramıylamı olculuyo deyın. gucumuz buna yetıyo bunu alabıyoruz deyın. ne kendınızı uzun nede ezdırın rıca ederım. kusurada bakmayın benzerı konularda benım basımda cok sınırım bozuldu uzuldum

Anneler fikir verir bu normaldir fakat sizler evlisiniz,haneniz de cebiniz de ayrı.Bu şekilde müdahale etmeye hakkı yok annenizin.Herkesin durumu neyse onu yapar.Ki hiçte az değil.Elimizden bu geldi anne dersiniz olur biter.Anneniz bile olsa ne takacağınız ilgilendirmez.​

valla arkadaşım yangına körükle gidiyorsun diyeceksin belki ama benim annem ben borç ödüyorken kendi oğlunu düşünüp benim takacağım altına laf etseydi ben o düğünde bir çeyrek takardım, üstünü de anneme hiç belli etmeden erkek kardeşime sonradan verirdim.resmen erkek evlata pozitif ayrıcılık bu.
hem siz altın takacaksanız eşinizle takacaksınız onun parası da işin içinde olacakken anneniz nasıl karışıyor anlamadım, hem de böyle bir sebeple???

bekar olsanız neysede evlisiniz ve ne takacaınıza nasıl karışabiliyorki anneniz. kusura bakmayın ama anneniz çok düşüncesizlik etmiş.
annenize deseydiniz keşke ben 20 gr takıcam 20 gr da sen gönder 40 gr takayım elaleme rezil olmayalım diye.

arkadaşlar teşekkür ederim düşüncelerinizi belirtiğiniz için .ama annem hep böyledir hep bizi yönetmeye çalışır ...
benim de 1 tane kızım var bir de oğlum olacak Allah izin verirse yani aynı zamanda hamileyim..ama kızımı asla ikinci planda tutmayacağım..ben de kız kardeşim de sizler gibi düşünüyoruz ama siz annemi dinleseniz ona hak veresiniz gelir..ve annemlerin yaşadığı yerde de herkes annem gibi düşünüyor ne yazık ki ...
dünden beri ben de kız kardeşim de o kadar kötüyüz ki ...ne yapacağımızı şaşırdık..

acaba diyorum içi boş bombe bileziklerden alsanız 10 nar gramlık
hem eşin hem sen takınca 20 gram eder
böyle büyük kalın görüncede annen anlamaz

bizde 10 gün önce erkek kardeşimi evlendirdik 1000tl'lik kelepçe taktım ama toplamda benim o düğünde harcadığım 5000 tl yi buldu herşey anlayana tabi bence anneniz haksız karışmaması lazım sizinde kafanıza takmamanız hem ev borcu var hem 2. bebiş yolda kardeşinize acıyacağına size acıması lazım kızım 20 değil 10 gr tak demeli

hem 20 gr bilezik fiyatına o kadar gösterişli söz kelepçeleri varki annen utanmadan geline hadi şunu tarttıralım demeyecekse bilezik yerine kelepçe gibi bişey al

Bu anneler hep böyle galiba benim abimde düğünümde bana birşey takmadı borcu var diye ama annem benim birikimleri gözü kapalı abime verir siz kafanıza takmayın annenizi gücünüzün yettiği kadarını takın olsun gitsin 40 takacak olsanız neden 50 değil derdi.
Burada tecrübe konuşuyor.

VALLA 20 GR BU DEVİRDE TAKABİLMEL HER YİĞİDİN
HARCI DEĞİL.BUNU YAPABİLİYORSAN NE MUTLU AMA
BAKTIN YARANAMIYOSUN FAZLASINI İSTİYOLAAR
SENDE ARKADAŞLARIN DEDİĞİ GİBİ GÖSTERİŞLİ
GRAMAJI DÜŞÜK Bİ BİLEZİK AL YA DA BU KADAR BORÇTAYIZ
BUNU YAPABİLDİM ANCAK DE ÇIK İŞİN İÇİNDEN

HAYIRLI OLSUN BU ARADA

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…