[/SUP]
hiç bişey takmadı onun adına annemler taktı
Ah canım annen 20 gramlık birer bilezik takacak kızları bulmuş da bunuyor..
Ben evlendim ablam kendi öz ablam nişanımda bir çeyrek taktı..
Düğünümde de 14 ayar 6 gram evet evet 6 gram bilezik taktı..Bilezik kağıt gibiydi,kuyumcu bile dedi komşular taktı bu bileziği herhalde diye..
Ben ablam evlenirken liseye gidiyordum,kolumdaki künyeyi bozdurup düğünde ona cumhuriyet altını takmıştım..
Ayrıca ablamın maddı durumu gayet iyiydi o dönemde (ben evlenirken) Annemin kasasında 160 tane çeyrek altını vardı ablamın..
Kısacası annen söylensin,dilinde tüy bitsin,sizi herkese rezil etsin bırakın..Ama artık söz geçirip üzemeyeceğini de bilsin..
20 gram bilezik gayet iyidir..Altın fiyatları çok yüksek zaten şu anda..
Ama beşi biryerde fikri de çok iyi..Nihayetinde onun bir gram hesabı yok beşibiryerde beşibiryerdedir..
:))) :))) biz 5 kız kardeşiz tek bir oglumuz var (erkek kardeşimiz ) rabbim herkesin ewledını bagışlasın bizede bizimkini.. anneniz art niyetle söylememiştir.. tek oglu isterki hersey döt dörtlük olsun.. benim eşimin erkek kardeşleri var biri benim kardeşimle aynı yaşta ben kardeşmimi bu yıl dersaneye kendim gönderiyorum karsılıgında eşimde onu göndermek zorunda değil.. tek olması farklı birsey.. muhtaclıktan değildir.. sadece sevgi
annenizin altından haberi yok heralde sende 10 gr lık ikitane tak çok istiyosa kendi taksın 20 gr. gayet normal altın gr 85,99 şimdi baktım yani kuyumcu hs= 20* 85,99= 1.719,80 çok para valla bence yeter yani daha ne olsun 40 gr çok anneniz sizi düşünmüyo galba hiç
zaten insanın zoruna giden de maddi durumu çok iyiyken bizden daha fazla şeyler beklemesi insanı enayi yerine koyar gibi
bak arkadaşım sen de durumun farkındasın
ayıca bizim çevremizde de(karadenizliyiz) birçok insan var senin annen gibi düşünen ben de o yüzden çok tepkiliyim bu erkek ayrımına ama allahtan erkek kardeşim yok
kusuruma bakma ama her söylenene eyvallah dersen ayrıca daha çok enayi yerine konulursun
bugün abine 40 gram taktırırlar yarın yeğenin doğunca ayıp olmasın der üç beş ata altın talep ederler, ne de olsa 1 abin var değil mi hem senin eşinin yeğenleri kimbilir kaç tane olacak hak geçmesin, bol bol yedir erkek kardeşine(!) sen zaten konu komşuya akrabaya dağıtmak için çalışıyorsun ya
demişsin ya maneviyönden sıkıntıya girmyelim diye maddi yönden sıkıntıya girmeyi kabul ettik diye, bir süre sonra zaten neden ailem madiyatı benden öne koyuyor diyip manevi yönden aşağılandığınızı hissedeceksiniz zaten
valla eğer annenizin yaptığı haksızlığa bir dur diyecekseniz tam zamanı
yoksa bunun sonu gelmez.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?