Erkekler ve müsriflik

Ayda 15-20 bin kazanan bir adam biraz vizyon sahibi olmak zorunda cevresine ayak uydurabilme konusunda.Kusura bakmayin.Sizin biraz daha ufkunuzu genisletmeniz lazim.
Ufkumun dar olduğunu düşünmüyorum. Yabancı dil öğretmeniyim, şu an İtalyanca öğreniyorum. Yurt dışı tatillerine gidiyorum. Yabancı yayınları takip ediyorum. Özel ihtiyaçları olan bir çocuğum var ona fayda sağlamak için çok kitap okuyorum.

Geçmiş seneler de birlikte birikim yapmaya çalıştığımız da oldu. O zamanki deneyimlerime dayanarak ve yaptığı alışverişlerin ortalama ne kadar tuttuğunu bildiğimden birikim yapmadığını anlayabiliyorum.

Daha önce de belirttiğim gibi bu spor alışverişi sadece bir örnek. Hem yaşadığım yerin en pahalı restoranına gideyim, hem x marka kıyafetten başkasını giymeyeyim, hem çocuklarımız solu dolu yetişsin piyano çalsın, profesyonel tenis oynasın hepsi bir arada olmuyor maalesef.

İnsan bazen bir takım lükslerinden vazgeçebilmesini de bilmeli. Çünkü çocuklarımız büyüyor ve ihtiyaçları değişiyor.

Buraya koç ailesinden biri de yazsa “yani atla deve değil geliriniz bir abramovic değilsiniz sonuçta” diye burun kıvırılır

Bu arada teşekkür ediyorum samimiyetle ve düzgün bir üslupla fikirlerinizi ifade ettiğiniz için. Ancak bu indirimler 100 tl falan olmuyor. Ben spor ayakkabılarımı internetten alırım. Genelde L.....e marka giyerim ve 600 tl’lik ayakkabıları 320 tl’ye alırım. Yılda 2 kez açılan sanal çadırı bekler toplu alırım. Aldığımın yarısı bedavaya gelmiş olur böylece.

Bugün insanlar peynir indirimini, deterjan indirimini bekliyor ihtiyaçlarını gidermek için. Bu insanların hepsinin maddi sıkıntısı mı var? Bence hayır. Akıllıca davranıyorlar sadece. Benim bahsettiğimse tek parçada 250 tl’lik indirim neden küçük hesap oluyor ki bunun adı?

Şu an birikim yapamıyorum diye konu açsam, indirim kovala, şunu yap bunu yap diye bir sürü yorum gelirdi. Eşim müsrif deyince neden herkes bir anda hesap kitap karşıtı oldu bunu anlamakta zorluk çekiyorum işte.

Spor alışverişi yapmadığı mı nerden biliyorsunuz. Bundan bir kaç sene evvel 200 liraya aldığın bir ayakkabıyı 500 den aşağıya alamıyorsun artık . Yoksulluk sınırı 6500 lira çocuğun varsa birikim yapmak zorundasın .Mühendis çevremiz çok o meblağlarda alan arkadaşların hepsi 45 li yaşlardan sonra işsiz kalma ihtimalımız çok yüksek işveren yeni mühendisi 5000 e çalıştırırken bize neden 15000 versin ki diyor. Başka yatırımlara yöneliyorlar para biriktiriyorlar yani .İndirimde kovalıyorlar. Artık 8000 -10000 kazanan orta gelir sayılmıyor açlık sınırının biraz üstü ne yazık ki.

Açlık sınırı başka yoksulluk sınırı başka. 8000-10000 1900 liranın birkaç katı çünkü.

Siz birikim yapamıyorum diye konu açsanız birikim yapmak istiyor ama yapamıyor olursunuz o zaman tabi ki yardımcı oluruz. Ama eşiniz istemiyor ki, istemeyen bir insanı buna zorlamak da ne bileyim biraz zor sanki.

Ben tasarruf etmeyi bilen bir insan olarak tanımlarım kendimi, çok güzel yöntemlerim var, forumda zaman zaman yazıyorum. Hiç bir şeye ederinden fazla para vermem. Ama eşinizin aldıklarının ederi bu bence. Ben de alsam muhtemelen o fiyatlara alırdım çünkü bazı şeylerin kalitesi önemli benim için. 3 tane alacağıma bir tane alırım ama en iyisini alırım, güzel para veririm, tepe tepe de yıllarca kullanırım.

Diğer konularda bir çok kez aynı şeyleri yazdım, tekrar etmek istemiyorum kusuruma bakmazsanız.

Ben de onu diyorum işte, 500 liradan aşağı doğru düzgün iyi kaliteli bir ayakkabı yok.

Gerisine yorum yapma gereği duyamadım malesef.

Esinin parasi varki calisiyor aliyor maddi sikintiniz yokmus zaten bu dert bosuna yani, ama sana aliyosa istedigi seylere esine de söyleme hakkin yok maalesef.. benim esimde bana her istedigim seyleri aliyorken fiyatina bakmadan kendisine de alabilir demekki para var ki harciyolar, ayda 500tlyi hesaba gönderin birikim istiyosan bizim de birikime basladik neye harcagimizi sasiripta güzel tatil yapmak icin karari kildik, ama evin var araban vardir anladigim kadariyla tatil icin birikim yapalim mi de antalya falan veya yurtdisina gidelim falan de yani ne der bakalim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…