Ufkumun dar olduğunu düşünmüyorum. Yabancı dil öğretmeniyim, şu an İtalyanca öğreniyorum. Yurt dışı tatillerine gidiyorum. Yabancı yayınları takip ediyorum. Özel ihtiyaçları olan bir çocuğum var ona fayda sağlamak için çok kitap okuyorum.Ayda 15-20 bin kazanan bir adam biraz vizyon sahibi olmak zorunda cevresine ayak uydurabilme konusunda.Kusura bakmayin.Sizin biraz daha ufkunuzu genisletmeniz lazim.
Geçmiş seneler de birlikte birikim yapmaya çalıştığımız da oldu. O zamanki deneyimlerime dayanarak ve yaptığı alışverişlerin ortalama ne kadar tuttuğunu bildiğimden birikim yapmadığını anlayabiliyorum.O sizin tercihiniz. Ben daha alt gelir seviyesindeyim eşimle birlikte spor kulübüne üyeydik bir süre öncesine kadar. Bu aralar ikimizde yoğun olduğumuz için üyeliğimizi yenilemedik ama yaz sonu tekrar başlarız muhtemelen. Yürüyüş ayakkabısıyla tenis oynanmaz. Hatta kortta giyilen ayakkabı dışarda bile giyilmez. Konu sahibi bunları biliyordur eminim.
Ayrıca 15-20 bin orta gelir seviyesi falan değil. Bu ülkede orta direk olan onyıllardır memurdur ve iki kişi çalışan memurun evine 8-10 bin girer. Bu seviye ortadır konu sahibininki ortanın üstüdür. Bir koç ailesi demedik hiç birimiz zaten.
Spor ürünleri alışverişi yapmadığınızı varsayıyorum, zira özellikle ayakkabılarda (tutulan, iyi olan) indirim çok nadir ve çok küçük miktarlarda olur. İndirim kovalarsa bu aldıklarına 1300 değil 1200 verirdi belki toplamda. Kazancının 200'de biri oranda bir indirim yakalamak için günlerce indirim kovalamak, sipariş ettiği ürünleri 15 gün beklemek istememiştir.
Bir üyeye daha yazdım, birikim yapmadığı konu sahibinin varsayımından ibaret. Adam maddi konular hakkında bilgi vermiyormuş.
Buraya koç ailesinden biri de yazsa “yani atla deve değil geliriniz bir abramovic değilsiniz sonuçta” diye burun kıvırılırO sizin tercihiniz. Ben daha alt gelir seviyesindeyim eşimle birlikte spor kulübüne üyeydik bir süre öncesine kadar. Bu aralar ikimizde yoğun olduğumuz için üyeliğimizi yenilemedik ama yaz sonu tekrar başlarız muhtemelen. Yürüyüş ayakkabısıyla tenis oynanmaz. Hatta kortta giyilen ayakkabı dışarda bile giyilmez. Konu sahibi bunları biliyordur eminim.
Ayrıca 15-20 bin orta gelir seviyesi falan değil. Bu ülkede orta direk olan onyıllardır memurdur ve iki kişi çalışan memurun evine 8-10 bin girer. Bu seviye ortadır konu sahibininki ortanın üstüdür. Bir koç ailesi demedik hiç birimiz zaten.
Spor ürünleri alışverişi yapmadığınızı varsayıyorum, zira özellikle ayakkabılarda (tutulan, iyi olan) indirim çok nadir ve çok küçük miktarlarda olur. İndirim kovalarsa bu aldıklarına 1300 değil 1200 verirdi belki toplamda. Kazancının 200'de biri oranda bir indirim yakalamak için günlerce indirim kovalamak, sipariş ettiği ürünleri 15 gün beklemek istememiştir.
Bir üyeye daha yazdım, birikim yapmadığı konu sahibinin varsayımından ibaret. Adam maddi konular hakkında bilgi vermiyormuş.
Bu arada teşekkür ediyorum samimiyetle ve düzgün bir üslupla fikirlerinizi ifade ettiğiniz için. Ancak bu indirimler 100 tl falan olmuyor. Ben spor ayakkabılarımı internetten alırım. Genelde L.....e marka giyerim ve 600 tl’lik ayakkabıları 320 tl’ye alırım. Yılda 2 kez açılan sanal çadırı bekler toplu alırım. Aldığımın yarısı bedavaya gelmiş olur böylece.O sizin tercihiniz. Ben daha alt gelir seviyesindeyim eşimle birlikte spor kulübüne üyeydik bir süre öncesine kadar. Bu aralar ikimizde yoğun olduğumuz için üyeliğimizi yenilemedik ama yaz sonu tekrar başlarız muhtemelen. Yürüyüş ayakkabısıyla tenis oynanmaz. Hatta kortta giyilen ayakkabı dışarda bile giyilmez. Konu sahibi bunları biliyordur eminim.
Spor alışverişi yapmadığı mı nerden biliyorsunuz. Bundan bir kaç sene evvel 200 liraya aldığın bir ayakkabıyı 500 den aşağıya alamıyorsun artık . Yoksulluk sınırı 6500 lira çocuğun varsa birikim yapmak zorundasın .Mühendis çevremiz çok o meblağlarda alan arkadaşların hepsi 45 li yaşlardan sonra işsiz kalma ihtimalımız çok yüksek işveren yeni mühendisi 5000 e çalıştırırken bize neden 15000 versin ki diyor. Başka yatırımlara yöneliyorlar para biriktiriyorlar yani .İndirimde kovalıyorlar. Artık 8000 -10000 kazanan orta gelir sayılmıyor açlık sınırının biraz üstü ne yazık ki.O sizin tercihiniz. Ben daha alt gelir seviyesindeyim eşimle birlikte spor kulübüne üyeydik bir süre öncesine kadar. Bu aralar ikimizde yoğun olduğumuz için üyeliğimizi yenilemedik ama yaz sonu tekrar başlarız muhtemelen. Yürüyüş ayakkabısıyla tenis oynanmaz. Hatta kortta giyilen ayakkabı dışarda bile giyilmez. Konu sahibi bunları biliyordur eminim.
Açlık sınırı başka yoksulluk sınırı başka. 8000-10000 1900 liranın birkaç katı çünkü.Spor alışverişi yapmadığı mı nerden biliyorsunuz. Bundan bir kaç sene evvel 200 liraya aldığın bir ayakkabıyı 500 den aşağıya alamıyorsun artık . Yoksulluk sınırı 6500 lira çocuğun varsa birikim yapmak zorundasın .Mühendis çevremiz çok o meblağlarda alan arkadaşların hepsi 45 li yaşlardan sonra işsiz kalma ihtimalımız çok yüksek işveren yeni mühendisi 5000 e çalıştırırken bize neden 15000 versin ki diyor. Başka yatırımlara yöneliyorlar para biriktiriyorlar yani .İndirimde kovalıyorlar. Artık 8000 -10000 kazanan orta gelir sayılmıyor açlık sınırının biraz üstü ne yazık ki.
Yoksulluk sınırı doğru yoksukluk işte .Açlık sınırı başka yoksulluk sınırı başka. 8000-10000 1900 liranın birkaç katı çünkü.
Bu arada teşekkür ediyorum samimiyetle ve düzgün bir üslupla fikirlerinizi ifade ettiğiniz için. Ancak bu indirimler 100 tl falan olmuyor. Ben spor ayakkabılarımı internetten alırım. Genelde L.....e marka giyerim ve 600 tl’lik ayakkabıları 320 tl’ye alırım. Yılda 2 kez açılan sanal çadırı bekler toplu alırım. Aldığımın yarısı bedavaya gelmiş olur böylece.
Bugün insanlar peynir indirimini, deterjan indirimini bekliyor ihtiyaçlarını gidermek için. Bu insanların hepsinin maddi sıkıntısı mı var? Bence hayır. Akıllıca davranıyorlar sadece. Benim bahsettiğimse tek parçada 250 tl’lik indirim neden küçük hesap oluyor ki bunun adı?
Şu an birikim yapamıyorum diye konu açsam, indirim kovala, şunu yap bunu yap diye bir sürü yorum gelirdi. Eşim müsrif deyince neden herkes bir anda hesap kitap karşıtı oldu bunu anlamakta zorluk çekiyorum işte.
Spor alışverişi yapmadığı mı nerden biliyorsunuz. Bundan bir kaç sene evvel 200 liraya aldığın bir ayakkabıyı 500 den aşağıya alamıyorsun artık . Yoksulluk sınırı 6500 lira çocuğun varsa birikim yapmak zorundasın .Mühendis çevremiz çok o meblağlarda alan arkadaşların hepsi 45 li yaşlardan sonra işsiz kalma ihtimalımız çok yüksek işveren yeni mühendisi 5000 e çalıştırırken bize neden 15000 versin ki diyor. Başka yatırımlara yöneliyorlar para biriktiriyorlar yani .İndirimde kovalıyorlar. Artık 8000 -10000 kazanan orta gelir sayılmıyor açlık sınırının biraz üstü ne yazık ki.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?