- 20 Ekim 2016
- 6.441
- 30.253
- 548
Dediğim şey maddi durumunuz için geçerli değil. Muhtemelen ailesinden gelen bi durum öyle demişsiniz. Çocukluktan bu yana harcamalarında rahat olan birisinin 2 çocuğu olunca değişeceğini düşünmüyorum keza değişmemiş de.Davul bile dengi dengine derken biz beraber geldik bu noktaya. Aileden gelen bir zenginlik söz konusu değil. İşsiz kalıp, maaş alamadığında aylarca borçları ben ödedim hiç gocunmadan. Şimdi de aynı duruma düşme riski var her zaman. Sadece bu harcama değil, neredeyse hiç parası kalmadan ayı tamamlıyor. 2 çocuklu bir insanın biraz da geleceği düşünmesi en azından işsiz kalma durumunda bizi 6-7 ay idare edecek bir tutarı kenara atmaya çalışması mantıksızca mı?
Yok güzelim ne yazık ki oluyor.Abim 2010 senesinde 6 bin TL maaş aldığı işinden ayrıldıktan sonra 2 yıl ıssız kaldı.Hatta şöyle söyleyeyim ailem kredi çekip gönderdiler ona ki geri ödemesi babamın emekli maaşının tamamiydi.Kiz da öyle birşey olmasından endişe ediyor.Abim su an arkadaşın eşi kadar kazanıyor hatta belki daha fazla ama biz de çok endişe ediyoruz onun için ki eşimle benim maaşım toplamı onun maaşının yarısi kadar olmasına rağmen ailem neredeyse ona destek olmamizi beklediği dönemler olduDediğim şey maddi durumunuz için geçerli değil. Muhtemelen ailesinden gelen bi durum öyle demişsiniz. Çocukluktan bu yana harcamalarında rahat olan birisinin 2 çocuğu olunca değişeceğini düşünmüyorum keza değişmemiş de.
İşleriniz ne bilmiyorum ama bu maaş skalasında kişilerin uzun işsizlikler yaşadığını duymadım genel olarak. Elbette biraz birikim iyidir ama siz ne derseniz deyin eşiniz henüz gerçekleşmemiş bi durum için ihtiyaçlarından fedakarlık yapmayı saçma bulacaktır. Öyle yetişmemiş siz de daha garantici yetişmişsiniz. Umarım orta yolu bulabilirsiniz ama bulamazsanız da bunu sorun haline getirmeyin değiştirebileceğiniz bi durum değil malesef :)
Hangi lafıma istinaden bu kadar büyük bir ithamda bulunduğunuzu merak ediyorum. Yalnızca benim yazdığım şeyler üzerinden yorum yapabilirsiniz. Hayatımızın geneline hakim değilken bu kadar büyük cümleler kurmanızı hayata karşı ön yargılı bakışınıza ve olası mutsuzluğunuza bağlıyorum.Ayda 15-20 bin lira alsam ve imzayı attık diye hayatımı da tapuladıgını sanan birisi harcalarıma laf etseydi ondan buz gibi soğurdum
Hangi lafıma istinaden bu kadar büyük bir ithamda bulunduğunuzu merak ediyorum. Yalnızca benim yazdığım şeyler üzerinden yorum yapabilirsiniz. Hayatımızın geneline hakim değilken bu kadar büyük cümleler kurmanızı hayata karşı ön yargılı bakışınıza ve olası mutsuzluğunuza bağlıyorum.
Not: sizin yaptığınızın aynısını yaptım ve hiç hoş bir his değil bence.
Bir ailenin aylık mutfak masrafı... Buda fakir yorumuvarki harcıyor adam
fakir yorumu
Çok haklısınız biraz geleceği düşünmek lazım 15 - 20 bin öyle çokta büyük bir meblağ değil. 1300 luk harcama fazla geldi bana . Ki adam bir çok giyiminde marka takılıyor karışmıyormuşsunuz . Ayda iki yaptığı hobiyede normal şortla gidebilirdi. Gelecekte ne olacağı belli olmaz.Burada bana haksızlık ettiğinizi düşünüyorum. Lüks denecek başka harcamalarına karışmadığımı söylemiştim. Ancak en azından olumsuz durumlarda kendisinin ve en önemlisi çocukların standardını koruyabilmek adına biraz daha dikkatli davranmasını söylemek kabahat mi oldu? Eşi olarak bunu ifade etmeye hakkım olduğunu düşünüyorum.
Çok haklısınız biraz geleceği düşünmek lazım 15 - 20 bin öyle çokta büyük bir meblağ değil. 1300 luk harcama fazla geldi bana . Ki adam bir çok giyiminde marka takılıyor karışmıyormuşsunuz . Ayda iki yaptığı hobiyede normal şortla gidebilirdi. Gelecekte ne olacağı belli olmaz.
Akdeniz’de küçük bir ilçede yaşıyoruz. İstanbul, Ankara için dediğiniz doğru olabilir. Ancak gördüğü kadarıyla burda tenis oynayanlar normal şort-t-şirt takılıyorlar. Bahsettiğim insanlar da doktor, banka müdürü vs. Bu kadar şekle takılacak bir ortam değil yani.Aslında gidemeyebilir. Her ortamın belli başlı yazılı olmayan kuralları vardır. Sıradan bir şortla gitse kimse gelmeyin demez ama o sıradan şortla da belli kulüplere girmek istemez insan.
Sahildeki 10 lira verdiğim tenis kortuna giderken giyeceğim kıyafetle yıllık 6-10 bin arası üyelik ücretleri olan spor kompleksine giderken giyeceğim kıyafet aynı olmaz.
Evet ye kürküm ye mevzusu ama durum bu.
[/
Akdeniz’de küçük bir ilçede yaşıyoruz. İstanbul, Ankara için dediğiniz doğru olabilir. Ancak gördüğü kadarıyla burda tenis oynayanlar normal şort-t-şirt takılıyorlar. Bahsettiğim insanlar da doktor, banka müdürü vs. Bu kadar şekle takılacak bir ortam değil yani.
Kesinlikle doğru anlamışsınız. Üstelik çocuklarımızdan biri özel ihtiyaçları olan bir çocuk.Aslında sizin rahatsız olduğunuz eşinizin tenis kıyafetleri için harcadığı paradan çok aldığı iyi düzeyde ki maaşı ay sonunda tamamen harcamış olması anladığım kadarıyla. Yoksa tek bir sefere mahsus bu kıyafetlere verdiği para çokda sorun değil. İki çocuklu bir aile olarak esinizin harcama noktasında daha dikkatli olması düşüncesinde son derece haklısınız. Kazanıyor harcasın tamam ama özellikle çocukların geleceği, eğitimi için bir yandan birikim yapmakta gerekiyor.
O zaman eşinizin maaşından belli bir miktar her ay ayırın, eşimde çok rahat para harcar, eli çok açıktır, belirlediğimiz bir miktar parayı, maaşı yattığı zaman başka bir hesaba gönderiyor direk birikim için, kalan parayı ne yaptığıyla ne kadar harcadığıyla hiç ilgilenmiyorum kafam rahat oluyor, sizde böyle birşey yapabilirsiniz.Kesinlikle doğru anlamışsınız. Üstelik çocuklarımızdan biri özel ihtiyaçları olan bir çocuk.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?