Kk fakir kaynıyor ama aynı zamanda herkes 1300 liralık tişörte, şorta normal demiş. Diğer konularda da evlerine yakacak, doğru düzgün yiyecek alamadıklarını anlatıyorlar. Ben de anlamadım hangisi gerçek. :)15-20 bini duyunca herkesin dibi dusmus. Demekki kk fakir kayniyor.bu zamanda guzel para ama sinirsiz degil. Sonucta aylik maas. Bi ticaret yapmak ayda 100-200 bin kazanmak gibi degil yani. Bu nedenle akarken doldurun yarin ne olacagi belli olmaz diyerek cekilirim.
Kk fakir kaynıyor ama aynı zamanda herkes 1300 liralık tişörte, şorta normal demiş. Diğer konularda da evlerine yakacak, doğru düzgün yiyecek alamadıklarını anlatıyorlar. Ben de anlamadım hangisi gerçek. :)
Olur öyle şeyler. Ben taekwondoyla uğraşıyorum. Sağlık raporlarım,resimlerim,spor elbisem,koşucu sütyenim,çantam,günlük hayatta da egzersiz yaptığım için yoga takımım ve matım falan derken bayaa fazla oluyo. Spora harcama fazla olur. Normal sütyen takamaz mısın diye sorarsan büyük göğüslüyüm ve yüksek kavrayıcılı çamaşır giyiyorum. Onların şortları bol ve havadar diye biliyorum. Rahatlık için almış bence. Maddi durum iyiyse takmamak gerek. Size de harcıyorsa üzülmemek gerek. Hayatı bi kere yaşıyoruz. Ne güzel adam hobisine yatırım yapıyo.Herkese iyi akşamlar. Benim derdim eşimin müsrifliği ve düşünmeden para harcaması. Daha ilkokuldan itibaren ailesi para konusunda çok rahat davranmış. Herhangi bir limiti olmamış. Anne baba maaşlarını bir çekmeceye koyarmış 2 çocuk da ihtiyaç duydukça gidip çekmeceden alırmış.
Eşimle 12 senelik evliyiz ve hala para konusunda aynı rahat davranışları sergiliyor. Bu arada maddi herhangi bir sıkıntımız yok ancak alışveriş esnasında alacağım ürünler bu kadar eder mi diye sorgulama yapmayı bir türlü öğrenemedi maalesef.
Mesela iki gün önce yaşadığımız bir örneği anlatayım. Eşim tenis oynar ama bu 10 günde 15 günde bir maç şeklindedir. Haftasonu tenis ayakkabısına ihtiyacım var dedi. Yanına bir şort ve bir tenis çantası da almış 1.300 tl. 10-15 günde yapılan bir aktivitede normal şort, çanta kullansa da olur bence.
Bu kadar düşüncesizce para harcaması beni rahatsız ediyor. Gerçekten ihtiyacı olsa ve daha sık kullanacağı birşey olsa tepki vermezdim. Ama faturayı görünce suratım düştü ve eşim bu tutuma bozuldu. 2 gündür mesafeliyiz. Lütfen haksızmıyım yorumlar mısınız?
Ama bu tip şeyler için normal. Özellikle girdim baktım şimdi internet sitesinden bilindik hepimizde olan sıradan markanın sıradan bir tenis ayakkabısı 690lira, aynı markanın şortu 280 lira çantası 190 lira. 1160 lira oldu toplamda sanıyorum. Ki bunlar internet fiyatları. Sıradan, hepimizde en az bir ürünü bulunan markadan bahsediyorum bastıra bastıra. Sadece şortu bu fiyata olan markalar da var.
Evet pahalı sayılabilir ama adamın gelir seviyesine, seçilen ürünlerin standart ürünler olmasına ve bu alışverişin sıkça tekrarlanmayacak olmasına bakarsak normal diyoruz. Adam gidip her ay bir tenis ayakkabısı alsa fazla derdik.
Yiyecek alamayanlar kimmiş bilmiyorum. Ben alabiliyorum, öyleyse normal deme hakkım vardır heralde size göre.
Her zaman yapacağı sporsa adam bi iki sene giyecek. O yüzden fazla değil bencecanta, ayakkabi, sort uclemesine 1300 cok fazla degil mi ya?
benim icim gider sahsen
Burada aylardır her gün geçim derdi konusu açılıyor. Az değil, onlaarca sayfa herkes yazıyor. Birine girerseniz insanların aslında ne kadar acı vaziyette yaşamaya çalıştığını görürsünüz.
Belki bu sitedeki herkesten fazla kazanıyorum. Ama yukarıda bahsettiğiniz fiyatlarda ayakkabım şortum olmadı. :) Almam. Her şeyin uygun fiyatlısı var. Bulan buluyor. Kaldı ki konu sahibi tenis kıyafetlerini 1 örnek olarak yazmış. Adam birçok konuda müsrif harcıyormuş. Ben bekarım, her yere sığarım. Birikimim vardır, bugün işsiz kalsam 3 sene işsiz yaşayabilirim mesela. Hele ki çocukları olan bir insanın yarınını düşünmeden harcama lüksü yok bence.
sal biraz sal napıcan acaba o kadar parayı
çok yoğun çalışan insanlarda oluyor o çevremde gözlemlediğim kadarıyla, kendilerini belli bir şeyle rahatlatıyorlar. 15-20 bin kazanıp ayakkabı almak için indirim bekleyene cimri derim ayol ben
Burada aylardır her gün geçim derdi konusu açılıyor. Az değil, onlaarca sayfa herkes yazıyor. Birine girerseniz insanların aslında ne kadar acı vaziyette yaşamaya çalıştığını görürsünüz.
Belki bu sitedeki herkesten fazla kazanıyorum. Ama yukarıda bahsettiğiniz fiyatlarda ayakkabım şortum olmadı. :) Almam. Her şeyin uygun fiyatlısı var. Bulan buluyor. Kaldı ki konu sahibi tenis kıyafetlerini 1 örnek olarak yazmış. Adam birçok konuda müsrif harcıyormuş. Ben bekarım, her yere sığarım. Birikimim vardır, bugün işsiz kalsam 3 sene işsiz yaşayabilirim mesela. Hele ki çocukları olan bir insanın yarınını düşünmeden harcama lüksü yok bence.
Yurtiçi yurtdışı tatillere gidiyor benim servet, deme öyle:) . 10 kişilik tatil yapıyorum her yıl. Bir yerden harcarken, bir yerden kısmam gerekiyor haliyle. :) ayıptır söylemesi, biraz da param bereketli, bitmiyor.
valla geçim sıkıntınız yoksa bırakın harcasın.. tepki vermeyin.. parası var harcıyor adam.. sizi zora sokuyor mu durum ??? eksik gedik kalıyor musunuz? ya da çocuklarınız.. hayır.. o vakit gerek yok ne surata ne lafa ne de bir söze.. huzursuzluğa gerek yok..Herkese iyi akşamlar. Benim derdim eşimin müsrifliği ve düşünmeden para harcaması. Daha ilkokuldan itibaren ailesi para konusunda çok rahat davranmış. Herhangi bir limiti olmamış. Anne baba maaşlarını bir çekmeceye koyarmış 2 çocuk da ihtiyaç duydukça gidip çekmeceden alırmış.
Eşimle 12 senelik evliyiz ve hala para konusunda aynı rahat davranışları sergiliyor. Bu arada maddi herhangi bir sıkıntımız yok ancak alışveriş esnasında alacağım ürünler bu kadar eder mi diye sorgulama yapmayı bir türlü öğrenemedi maalesef.
Mesela iki gün önce yaşadığımız bir örneği anlatayım. Eşim tenis oynar ama bu 10 günde 15 günde bir maç şeklindedir. Haftasonu tenis ayakkabısına ihtiyacım var dedi. Yanına bir şort ve bir tenis çantası da almış 1.300 tl. 10-15 günde yapılan bir aktivitede normal şort, çanta kullansa da olur bence.
Bu kadar düşüncesizce para harcaması beni rahatsız ediyor. Gerçekten ihtiyacı olsa ve daha sık kullanacağı birşey olsa tepki vermezdim. Ama faturayı görünce suratım düştü ve eşim bu tutuma bozuldu. 2 gündür mesafeliyiz. Lütfen haksızmıyım yorumlar mısınız?
Burada bana haksızlık ettiğinizi düşünüyorum. Lüks denecek başka harcamalarına karışmadığımı söylemiştim. Ancak en azından olumsuz durumlarda kendisinin ve en önemlisi çocukların standardını koruyabilmek adına biraz daha dikkatli davranmasını söylemek kabahat mi oldu? Eşi olarak bunu ifade etmeye hakkım olduğunu düşünüyorum.
Gayette gidebilir 15 - 20 bin alan biri yüksek standart spor kompleksine gidemeyebilir .Atla deve değilki aldığı. Adam hiç birikim yapamıyormuş. 2 tane çocuğunun geleceği için bazı şeylerde kısabilir. Konu sahibi haklı aynı standartlarda mali durumumuz var. Eşim markalı giyinmek zorunda ama adam indirime girince alır. 500 verceğine 200 verir. Hele şu ekonomik krizde herkes bazi alacaklarından kısmaya başladı. Eminimki spor ayakkabısı vardır .Tenis ayakkabısıda olmasın çok azemi bir ihtiyaç değil. 15 20 bin lira orta gelir seviyesi artık .Aslında gidemeyebilir. Her ortamın belli başlı yazılı olmayan kuralları vardır. Sıradan bir şortla gitse kimse gelmeyin demez ama o sıradan şortla da belli kulüplere girmek istemez insan.
Sahildeki 10 lira verdiğim tenis kortuna giderken giyeceğim kıyafetle yıllık 6-10 bin arası üyelik ücretleri olan spor kompleksine giderken giyeceğim kıyafet aynı olmaz.
Evet ye kürküm ye mevzusu ama durum bu.
Gayette gidebilir 15 - 20 bin alan biri yüksek standart spor kompleksine gidemeyebilir .Atla deve değilki aldığı. Adam hiç birikim yapamıyormuş. 2 tane çocuğunun geleceği için bazı şeylerde kısabilir. Konu sahibi haklı aynı standartlarda mali durumumuz var. Eşim markalı giyinmek zorunda ama adam indirime girince alır. 500 verceğine 200 verir. Hele şu ekonomik krizde herkes bazi alacaklarından kısmaya başladı. Eminimki spor ayakkabısı vardır .Tenis ayakkabısıda olmasın çok azemi bir ihtiyaç değil. 15 20 bin lira orta gelir seviyesi artık .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?