Erkekler ve müsriflik

Kk fakir kaynıyor ama aynı zamanda herkes 1300 liralık tişörte, şorta normal demiş. Diğer konularda da evlerine yakacak, doğru düzgün yiyecek alamadıklarını anlatıyorlar. Ben de anlamadım hangisi gerçek. :)

Suan bir yatırım veya birikiminiz yoksa geleceği dusunmek onemli ne olacagı belli değil.O yüzden birikimi varsa maasına göre gayet normal.3000 tl alan birinin 300 tlye ayakkabı alması cok değildir mesela piyasa öyle cunku

Ama bu tip şeyler için normal. Özellikle girdim baktım şimdi internet sitesinden bilindik hepimizde olan sıradan markanın sıradan bir tenis ayakkabısı 690lira, aynı markanın şortu 280 lira çantası 190 lira. 1160 lira oldu toplamda sanıyorum. Ki bunlar internet fiyatları. Sıradan, hepimizde en az bir ürünü bulunan markadan bahsediyorum bastıra bastıra. Sadece şortu bu fiyata olan markalar da var.

Evet pahalı sayılabilir ama adamın gelir seviyesine, seçilen ürünlerin standart ürünler olmasına ve bu alışverişin sıkça tekrarlanmayacak olmasına bakarsak normal diyoruz. Adam gidip her ay bir tenis ayakkabısı alsa fazla derdik.

Yiyecek alamayanlar kimmiş bilmiyorum. Ben alabiliyorum, öyleyse normal deme hakkım vardır heralde size göre.

Olur öyle şeyler. Ben taekwondoyla uğraşıyorum. Sağlık raporlarım,resimlerim,spor elbisem,koşucu sütyenim,çantam,günlük hayatta da egzersiz yaptığım için yoga takımım ve matım falan derken bayaa fazla oluyo. Spora harcama fazla olur. Normal sütyen takamaz mısın diye sorarsan büyük göğüslüyüm ve yüksek kavrayıcılı çamaşır giyiyorum. Onların şortları bol ve havadar diye biliyorum. Rahatlık için almış bence. Maddi durum iyiyse takmamak gerek. Size de harcıyorsa üzülmemek gerek. Hayatı bi kere yaşıyoruz. Ne güzel adam hobisine yatırım yapıyo.

Yani şurdaki erkeğin tapusunu almış gibi davranmak muhabbetleri beni benden aldı. Konu sahibi eşinin müsrif davranışlarından ve birikim yapamadıklarından bahsetmiş, eşinin harcamaları konusunda tenis için yaptığı alışverişi örnek vermiş. İki çocuklu bir bayanın çocukları ve kendi gelecekleri için kaygılanması ne zamandan beri tapuyu almak oldu? Kaldı ki aile bütçesi diye bişey var. Tabi ki eşimle fikir alışverişinde bulunacağım ve aklıma yatmayan konuda gerekirse tapusunu almış gibi davranacağım bugünkü şartlarımızı kim garanti edebilir? İşsizlik var, hastalık var, ölüm var... dünyaya bir kere geliyoruz ama koca bir ömür yaşıyoruz. Kusura bakmayın ama parasız wcye bile gidilmeyen bir zamanda birikim yapmak ve uzun vadeli düşünmek zorundasınız. Yani belki ben hayatımda hiç kolay para kazanmadığım için böyle düşünüyorum.

Burada aylardır her gün geçim derdi konusu açılıyor. Az değil, onlaarca sayfa herkes yazıyor. Birine girerseniz insanların aslında ne kadar acı vaziyette yaşamaya çalıştığını görürsünüz.
Belki bu sitedeki herkesten fazla kazanıyorum. Ama yukarıda bahsettiğiniz fiyatlarda ayakkabım şortum olmadı. :) Almam. Her şeyin uygun fiyatlısı var. Bulan buluyor. Kaldı ki konu sahibi tenis kıyafetlerini 1 örnek olarak yazmış. Adam birçok konuda müsrif harcıyormuş. Ben bekarım, her yere sığarım. Birikimim vardır, bugün işsiz kalsam 3 sene işsiz yaşayabilirim mesela. Hele ki çocukları olan bir insanın yarınını düşünmeden harcama lüksü yok bence.

sal biraz sal napıcan acaba o kadar parayı

çok yoğun çalışan insanlarda oluyor o çevremde gözlemlediğim kadarıyla, kendilerini belli bir şeyle rahatlatıyorlar. 15-20 bin kazanıp ayakkabı almak için indirim bekleyene cimri derim ayol ben

Benim eşim kadar müsrüfü yoktur heralde, geçen alışverişe gittik herşeyin hesabını yapıp aldım gereksiz masraftan kaçaraktan, iki dk arabada bekledim baktım kaşla göz arası 70 tl harcamış bile, fiyatına bakmaz hiç alacağı şeyin kasada deseler ki bir ekmeğe 5 tl çıkarır verir, gönlü bol yiğidimin ama ben frenliyorum dengeliyoruz işte biraz biraz, sorun çıkarmayın bence kendisi de biliyodur para kazanmanın zorluğunu hoşuna gitmiştir belki o aldıkları ama hep yapmasın tabi yazık günah biz takmıyoruz o fiyata çantalar falan canım

Yurtiçi yurtdışı tatillere gidiyor benim servet, deme öyle:) . 10 kişilik tatil yapıyorum her yıl. Bir yerden harcarken, bir yerden kısmam gerekiyor haliyle. :) ayıptır söylemesi, biraz da param bereketli, bitmiyor.

Yapmayın allah aşkına ya. Amerikada yaşıyorsunuz bildiğim kadarıyla bu markalara bizim verdiğimiz paraları vermiyorsunuzdur eminim zaten. Ama bana benim markalı bir spor ayakkabım yok, hiç almadım demeyin. Burada yaşasaydınız ve gelir seviyeniz iyi olsaydı verecektiniz o paraları. Eşimle benim gelirimizin tamamı konu sahibinin eşinin gelirinin altında, buna rağmen benim bahsettiğim fiyatlara bazen daha üstüne aldığım birden fazla spor ayakkabım var. Çünkü giyiniyorum, seviyorum ve kalite ile rahatlık önemli benim için. Ayrıca çalışıyorum, kazanıyorum neden isteklerimden ödün vereyim?

Konu sahibi eşinin maddi durumunu bilmiyor, adamın yarınını düşünmediği konu sahibinin tahmininden ibaret. Belki düşünüyor, belki birikimi var. Bilmiyoruz ki. Ayrıca size göre lüksü yok diye bu adamın lüksü olmadığı anlamına gelmiyor ki. O sizin düşünceniz sadece, siz garantici yaşarsınız bir başkası günü yaşar. Zaten adamın işten çıkarılırsa alacağı tazminat bu gelir seviyesine göre ailesini üç yıl geçindirecek bir miktar olacaktır muhtemelen. İşsiz kalır diye endişe edecek bir durum göremedim o yüzden bu konuda ben.

Bazı insanlar geçim sıkıntısı çekiyor diye geçim sıkıntısı çekmeyenler harcamalarına dikkat mi etmeliler? Ya da gelirimizi mi paylaşalım ne yapalım? Adam yıllarca okumuş, gecesini gününe katmış çalışıyormuş. Bunların karşılığında da güzel bir geliri varken ailesini ihmal etmediği sürece istediği gibi harcayabilmeli bence. Ve yine tekrar ediyorum bu fiyatlar sokakta beş kişiden üçünün ayağında gördüğümüz orta halli sıradan bir markanın fiyatları ülkemiz şartlarında.

bak onu bilemem işte. ben şimdilik anne baba sömürücüsü olduğum için ye,iç,gez hepsine harcarım ama ilerde kendi maaşımla bir şey yapacak olsam herhalde ben de gezmeye daha çok ayırırdım.

valla geçim sıkıntınız yoksa bırakın harcasın.. tepki vermeyin.. parası var harcıyor adam.. sizi zora sokuyor mu durum ??? eksik gedik kalıyor musunuz? ya da çocuklarınız.. hayır.. o vakit gerek yok ne surata ne lafa ne de bir söze.. huzursuzluğa gerek yok..

Canım, sen yazdın buraya diye ben yazdım. Yoksa elbette senin eşin ve senin eşinin parası.
Benim fikrim, çalışıp da ortak değilseniz ev harcamalarına, adamın da kendine göre istekleri olaiblir onlara harcayabilir gibi geliyor bana.

15 20 bin 2 cocuklu bir aile icin cokta fazla bitmeyen tukenmeyen bir para degil.cocuklar ozel okula gidiyorsa zaten aylik 5 bin lira gidiyor.
Ben size hak verdim ama bu tenis kiyafetleri konusu cok ta onemli degil.neye isterse harcasin ama parasinin bir kismi icin yatirim yapmali..butcelerimiz ayri demistiniz sanirim.birlikte ufak ta olsa bir hesap actirip birikim yapabilirsiniz cocuklar adina.
Bukadar para alip issiz kalinca 6 7 ay gecim saglayamayacaksa cok rahat esiniz gercekten.

Gayette gidebilir 15 - 20 bin alan biri yüksek standart spor kompleksine gidemeyebilir .Atla deve değilki aldığı. Adam hiç birikim yapamıyormuş. 2 tane çocuğunun geleceği için bazı şeylerde kısabilir. Konu sahibi haklı aynı standartlarda mali durumumuz var. Eşim markalı giyinmek zorunda ama adam indirime girince alır. 500 verceğine 200 verir. Hele şu ekonomik krizde herkes bazi alacaklarından kısmaya başladı. Eminimki spor ayakkabısı vardır .Tenis ayakkabısıda olmasın çok azemi bir ihtiyaç değil. 15 20 bin lira orta gelir seviyesi artık .

ana harcasin demis herkes,
cimriyim ben kesin,

tamam her seyin uyanini almak gerekir bence de,
tenis oynuyorsa tenise ozel ayakkabisini cantasini sortunu alsin, ayda bir bile olsa dogrusunu alsin bence de,
yine de bu fiyat cok yuksek degil mi,

spor urun satan her markanin tenise ozel urunleri var ki, bu fiyatin altina cok kolay cekilir bu, ne gerek var para sacmaya ki.

Hem iyi kazanilsa bile bu para cok daha degerli bir konuda harcanamaz mi?

ki bu ornek denmis,
demek ki her ay bu sekilde harcamasi olan biri, yoksa bahsedilen rakamlardan birikim yapamamak icin insanin baya calismasi lazim.
hani sadece tenis hobisi var da adam buna parayi gomuyor desek amenna, fakat adam parayi hic dusunmuyor, birikimi dert edinmiyor,
iki cocuklu bir kadinin bunu dert edinmesi kadar dogal bir sey goremiyorum ben.

O sizin tercihiniz. Ben daha alt gelir seviyesindeyim eşimle birlikte spor kulübüne üyeydik bir süre öncesine kadar. Bu aralar ikimizde yoğun olduğumuz için üyeliğimizi yenilemedik ama yaz sonu tekrar başlarız muhtemelen. Yürüyüş ayakkabısıyla tenis oynanmaz. Hatta kortta giyilen ayakkabı dışarda bile giyilmez. Konu sahibi bunları biliyordur eminim.
Ayrıca 15-20 bin orta gelir seviyesi falan değil. Bu ülkede orta direk olan onyıllardır memurdur ve iki kişi çalışan memurun evine 8-10 bin girer. Bu seviye ortadır konu sahibininki ortanın üstüdür. Bir koç ailesi demedik hiç birimiz zaten.
Spor ürünleri alışverişi yapmadığınızı varsayıyorum, zira özellikle ayakkabılarda (tutulan, iyi olan) indirim çok nadir ve çok küçük miktarlarda olur. İndirim kovalarsa bu aldıklarına 1300 değil 1200 verirdi belki toplamda. Kazancının 200'de biri oranda bir indirim yakalamak için günlerce indirim kovalamak, sipariş ettiği ürünleri 15 gün beklemek istememiştir.
Bir üyeye daha yazdım, birikim yapmadığı konu sahibinin varsayımından ibaret. Adam maddi konular hakkında bilgi vermiyormuş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…