erkeklerin ilk cinsel deneyimi

ben erkek arkadaşımın, daha önce yaşadığı birlikteliklerden rahatsız değilim, aksine, bilgili olması hoşuma gidiyor. iyi ki ilki değilim. önceki hayatına dair bir komplexim olsa, zaten onunla sevdalı olmazdım yani.

senin gibi düşünenler yüzünden zaten erkekler kendilerinde her hakkı buluyorlar benneyaptımki

Bence namusun kadını erkeği olmaz, erkek nasıl bakire bir kız isterse ben de bakir bir erkek isterim.

Ama toplumumuzda erkekler yapınca nam, kadınlar yapınca namussuzluk oluyor yerimseniben

Hayat kadını ile ilk cinsel deneyimini paylaşması benim için çok kötü bir şey, sonuçta ilk deneyimi ve tecrübesiz, bir hastalık kapmadığını nereden bileyim ? Ya da öyle tiksindirici bir kadınla ilk ilişkisini yaşamış olması sonraki cinsel hayatını nasıl etkiler ? Bunları iyi değerlendirmek lazım.

Ben eski kız arkadaşlarının adını duyunca bile kıskançlıktan deliriyorum. Ben erkeğim bana ait olsun isterim, namussa erkeğin de namusu var.

Ben erkeğimi namuslu isterim, Allah hayırlı insanlarla karşılaştırsın a.s.

senin gibi düşünenler yüzünden zaten erkekler kendilerinde her hakkı buluyorlar benneyaptımki

'her hakkı bulmak' demişsiniz: sevişmek kişilerin hakkıdır zaten :)
ve bence kadın için de erkek için de evlilikten bağımsız bir haktır.

önemli olan ilki değil, sonu olmaktır. ben, benden öncesini, beni işgal etmedikçe sorun etmem, asıl buna hakkım yok...

benim psikolojim, hayat görüşüm, buna izin veriyor. erkek arkadaşımla da uzun süredir beraberim, cinsel birlikteliğimiz de var, gayet te mutluyuz...bana karşı hiçbir zaman hafif davranışı olmamıştır. ailelelerimiz görüşüyor, beraber tatile gidiyoruz, ailemin ve benim her türlü sıkıntılı anında (hastalık-ölüm) ilk yetişenimiz o oluyor, aynı şekilde ben de onun...

kimi hemcinslerim kusura bakmasınlar ama benim erkek arkadaşımın daha evvel cinsel birliktelikleri olmuş olması, onun diğer mükemmel özelliklerinin yanında bence önemsiz bir ayrıntı...çünki ben bunu kompleks yapacak kadar sorunlu bir insan değilim...

dini açıklamalar veya referanslarda bulunanlara tesekkur ediyorum ve kendilerini takdir ediyor, mutluluklar diliyorum fakat ben hayatımı dine göre düzenlemiyorum. (siz de bunu saygıyla karşılarsınız zaten)

söyleyeceklerim bunlar. 'evlilik öncesi cinsellik' konusuna da girdim ama zaten bu konu da bir tarafından o konuya dahil...

tesekkurler!

Canım dediğin gibi bu kişinin kendi hayatı, kendi kararları ve karşısındaki insanla arasındaki bir mesele. Yargılamak, eleştirmek ya da kötülemek kimsenin haddine değil. Mutluluklarınızın devamını diliyorum a.s.

ben de bu yorumları anlayamıyorum, öyle öğrenilmesi çok güç bir olaydan bahsetmiyoruz. zaten içgüdüsel olarak yapılan bir şey yani, kimsenin yönlendirici olmasına gerek yok bence.

bir kadının evlenecegi erkegin bakir olmasını isteme fikrine kesinlikle saygı duyuyorum ..

ayrıca tabiki cinsellik öncelikle içgüdüsel bir kavram.. ama olay bu kadar basit degil , ilk gece vajinusmus vb sorunlarla karsılaşan milyonlarca kadın var.. benim erkegin yönlendirici olmasından kastım buydu . .bu konuda uzmanlarda hemfikir, erkegin tutumu ve ilişkiyi yönlendirmesi önemli..en azından sorunların daha rahat atlatılması acısından biraz cinsel tecrübe olması gerektiğini düşünüyorum ( erkek acısından )

ayrıca iki tarafın tecrübesiz olması illaki kötü bir cinsel yaşam anlamına gelmiyor tabiki.. ben genel fikrimi belirrtim sadece..

tesekur ederim hacercim =) ben de aynı şekilde herkese mutluluklar dilerim!

aktif ve yönlendirici erkekse eğer genelevdeki kadınla sevişirken de ilki o kadın olmayacak mı,yani nasıl öğrenecek bunu
madem erkek gibi sevişmeyi öğrencek karısıyla sevişen bi erkeği izlesin bari :bbo:
hem bunun öğrenilecek neyi var ki anlamıyorum
heleki çağımızda yapmadan da çocuklar bile bilmiyormu neyin nasıl olduğunu(bilmeleri iyi bişey olduğu için demiyorum herkesin bildiğini kastediyorum)
yani bu tecrübe sahibi olunacak bir iş değil ki :1shok:
- Behçet genelevdeki kadınla yaparken neler öğrendiysen bana da yap erkekim sositososito
Ne de olsa tecrübelisin öğrendin -tatlicadiarzu-
Böyle bir düşünce mi olacak kadında
Madem kadında gergin stresli erkeğine yardım etmeli o da tecrübe edinsin :1closedeyes:
Ben bu tarz konuları hiç mantıklı bulmuyorum açıkcası

genel eve tecrübe kazanıncaya kadar devamlı gitmeyi alışkanlık edinen birini savunmuyor ki kimse...

tecrübe 1 seferde kazanılmaz sanırım, Türk erkeklerin çoğu da, genel eve 'milli' olmak denen anlamsız ve bence sağlıksız bir amaçla gidiyorlar. bunu alışkanlık haline getirirse, onda bazı 'fazlalıklar' vardır zaten.

ama daha önceki ilişkilerinde cinsellik yaşamışsa, o ayrı...örneğin, bir erkeğin daha evvelki aşk ilişkileriyle cinsel birliktelikleri olabilir, bu doğal...bir ''ihtiyaç'' kisvesi altına gizlenmeden, severek yapmıştır, ben buna hiçbirşekilde bir şey diyemem...

para karşılığı kadınlarla birlikte olmakla kazanılan tecrübe, duygudan yoksun bir eylem olacağı için, zaten sağlıklı cinsellik anlamında bir olumlu yola çıkamayacaktır...yani, bahsetmeye uğraştığım 'tecrübe' bu değildir. en azından benimki.

Bir olması gereken var bir de olan...
Biz kadınlar büyük çoğunlukla duygusal hislerimiz çok büyüt boyutlara gelmeden bir erkekle hiç bir şey yaşayamayacağımızı düşünürüz..Duygusallıktan uzak para için bu işi yapan kadınlar genel evlerde çalışan hanımlar..Bunda hepimizin hemfikir olduğuna eminim..
Şu varki bazı arkadaşlarımız da düşünüyorlar ki erkekler de aynı bizler gibi aşık olmadan ,dokunmasınlar hiç bir kadına hiç bir şey yaşamasınlar....Malesef iş öyle değil..Onlar bizler gibi duyguları önplanda olan varlıklar değil..Bir erkeğin bir kadınla cinsel bir şeyler yaşaması için illa aşık olması hatta hoşlanması gerekmiyor...Erkeğin o andaki tek amacı bir kadın vücuduna dokunup kendini rahatlatmak isteyişidir..Benim sevgilim - eşim benden önce kimse ile bir şey yaşamadı,ilk sevgilisiyim( ki az da olsa vardır tabi) ya da benim sevgilimin-eşimin benden önce ilişkisi olmuş ama aşık olduğu bir kızla yaşamış bunu,geneleve gitmemiş,geneleve gidecek kadar kişilikliksiz ,sıradan bir erkek değil diye düşünen kendi kendini kandıran ya da söylenilenlere kanan arkadaşlar var...
.Biz Türkiyede yaşıyoruz..Düşünelim bakalım..Ülkemizde malesef bir bekaret durumu söz konusu..(Bu daha başka bir konu tabi..Bekarati savunuyorum ya da savunmuyorum diye anlaşılmasın...) Bir erkek ilk birlikteliğini eskiden aşık olduğu bir kızla yaşamış diyelim..Kızın da büyük ihtimalle bakire olma olasılığı yüksek...Genelevde bir ilk yaşamasındandsa geçmişindeki aşık olduğu kızla cinsellik yaşaması daha mı mubah?? geçmişinde bir kız ona bekaretini vermiş ve ilişkileri bir şekilde bitmiş eski kız arkadaşıyla diyelim...Doğru mu bu?? Ya da genelevde bir kadınla değil de genç bir kızla birlikte olup bunu marifetmiş gibi anlatan erkek arkadaşı-eşi ile gurur duyan insanların nasıl bir kişilikte olduklarını anlamış değilim..Bana empatiden yoksun kişilikler gibi geliyor...

Erkeklerin bir kadınla cinsellik yaşaması için aşık olmaları hoşlanmaları gerekmiyor..Biz ister kabul edelim ister etmeyelim...

Bu arada burada yazdıklarım istediğim şeyler değil olan gerçekler...Şahsi fikrim bir kız eğer evleninceye dek kimse ile birşey yaşamıyorsa erkekte yaşamamalı,erkek yaşıyorsa kızın da yaşama hakkı vardır o zaman...

Son düzenleyen: Moderatör:

zaten ben sırf tecrübe amaçlı yapılsın denilmesine karşıyım
yoksa önceden sevmiştir bişeyler yaşamıştır buna zaten bişey diyemem
sadece karşı çıktığım şey evlenmeden bir erkek tecrübe yaşasın düşüncesidir yani tecrübe yaşamak adına geneleve gitsin düşüncesidir a.s.

ülkemizde bekaret anlayışı ile ilgili bir şey söylemek isterim, benim eşimin benden önce kız arkadaşları oldu ve ikisiyle beraber oldu;işin ilginç yanı bu kızlar bakire değillerdi eşimle çıkarken ve beraberlik yaşarken. benim de erkek arkadaşlarım oldu ve ikisiyle bunu önceden yaşadım. ikisini de çok ama çok sevmiştim, eşim de önceki sevgililerini çok sevmiş, durum böyle olunca bence bir sakıncası yok, eşimin geneleve gitmesinden daha iyi olduğunu düşünüyorum bunun, ama aynı şeyi ben de yaşamamış olsam bunu da kaldıramayabilirdim.

erkeğin tecrübe kazanmasına gerek yok yukarda bir arkadaşında dediği gibi içgüdüsel birşey zaten beraber öğreniliyor..tecrübeli bir erkek isteği bence fanteziden başka hiçbirşey değil...ne tecrübesi neyin tecrübesi..tecrübe olmadan da oluyor olabiliyor bazı şeyler...sırf tecrübe kazansın diye bir erkeğin bir kadınla paralı ya da parasız birlikte olması kadar iğrenç bir şey yok...oldu olcak erkek annesi olduğumuzda odasına bırakalım bir tane de tecrübe kazansın çocuğumuz neme lazım evlenince lazım olacak..sevsin yapsın ama tecrübe için asla yapmasın...

Evet,,iğrenç..hem de iğrenç ötesi...ama yapıyorlar işte....
Yine yapıyorlar yine yapıyorlar...Tecrube diye de kılıf uyduruyorlar....

Bizim bunu iğrenç bulmamız onların bu yaptıkları gerçeğini değiştirmiyor..Ben hiç bir kadının yetişkin çağa gelmiş oğlunu geneleve gönderme meraklısı olduğunu sanmam..Zaten annesine haber vermez,izin almaz ki giderken...kaydirigubbakcemile3

annesinin onaylayıp onaylamaması değil demek istediğim.burda aaa evet erkek tecrübe kazansın evlendiğimizde o yönetsin ben tecrübesiz o tecrübesiz olmaz diyenler için diyorum madem onaylanıyor erkeğin tecrübe kazanması evlilik öncesi kılıfınıda anneler hazrlasın olayın...biz kadınlar bile kendi aramızda bu konu hakkında uzlaşamadıktan sonra ne desek boş erkeklere...

Ben şu an anne değilim ama ikiz bebek bekliyorum..Henüz cinsiyetleri belli değil..Oğlum cinsel deneyim kazanmalı mutlaka diye bir kaygım olacağını sanmıyorum..İnşallah tecrube kazanma kaygısına düşmezler..geneleve gitmezler..Kalbimden geçen bu...Ama gelecekte ne olucak bilemem...

bir kere, düşüncelerinizin genel manasında hem fikiriz.

ancak son cümleniz beni düşündürüyor.

kadınların da cinsellik yaşama hakkını neden erkeğin de yaşaması şartı ile tanımlıyorsunuz?

yani, toplumda kadının her hakkı 'erkeğin verdiği kadar' olarak algılanmamalı.

1) erkek bakirse, kadın da bakire olsun. (eşit)
2) erkek bakir olmasa da kadın bakire olmalı genel kanısı var. ama erkek bakir değilse ancak, kadın da bakire olmasa da olur. (erkeğe dayalı tanımlama dediğim bu)
3) erkek bakir, kadın bakire değil...(bu herkese ters geliyor sanırım) ben burada birşeyler söyleyeyimm... kadının bakire olmaması, sadece erkeğin de bakir olmadığı durumlarda hoş görülrken; kadının erkekten bağımsız bir cinsel özgürlüğü olamaz kanısı, tüm eşitlik kuramlarına ters....

yani, bunu şöyle özetleyeyim:'' toplum, bütün renkler hızla kirlenirken, neden birinciliği beyaza veriyor??''

genel evde deneyim konusuna döneyim bir de, benle ilgili konuyu açıklayayım, genel ev aslında adı üzerinde biraz genel bir örnek...ben buna alternatif şunu söyleyeyim, para karşılığı cinsel ilişki. yani illa ki bir genel eve gitmeden, hayat kadınıyla yapılan birliktelik. (mekanı başka) bunu yapmayan erkek sanırım çok azdır ama mutlaka da vardır. benim şahsi düşüncem, önceki sevgilileriyle cinselliği olması, hayat kadınları ile birlikte olmasından iyidir. zira, herkesin iradesi var, ben önceki kızın bekaretinini falan mı düşüneyim şimdi ? belki bakire değillerdi, ne bileyim? o orda yaşanmış, geçmişte kalmış...iki kişinin arasında aşkla yaşanmış, kaldıramasa yapmaz zaten değil mi? özellikle uzun süreli birlikteliklerde. benim de şimdi erkek arkadaşımla cinsel hayatım var, ayrılırsak, ben bakire olmadığım için hayata küsmem ki...bu benim yapım değil, zaten ben cinselliği bir hak ve özgürlük olarak görüyorum ve psikolojim buna müsaade ediyor. benim erkek arkadaşımın benden önceki sevgilileri de muhtemelen yapı itibarıyle bana yakın insanlardır. hatta bir tanesiyle arkadaş hala, ve ben biliyorum ki onlarla ilişkisi olmuş, görüşebilir, ben buna karışamam...bu size acayip bişeymiş gibi gelebilir ama ben sevgilimi kısıtlamam bu konuda çünkü zaten bitmiş, kendisi iyi de bir kız, aklı başında doğru bir insan. arkadaşlıklarının seviyesi beni rahatsız etmeyecek boyutta ve buna benim hiçbir müdahalem olmadan o seviyeyi benim erkek arkadaşım ayarlamış durumda...

aslında demek istediğimi bir kaç örneğe yayarak anlattım, biraz uzun oldu.

insan, kendi görüşlerine ve hayat algısına yakın insaları kabul ediyor yaşamına...otomatik olarak ta, o kişinin de yakınları sana benzer insanlar oluyor, böylece bir sürtüşme, çekişme veya anlaşmazlık olmuyor...ne gereksiz kıskançlık triplerine giriyoruz ne de kadın-erkek eşitsiziği bunalımına...

karşılıklı fikri mutabakat...

Kısa yazıp uzun yazmak istemediğim için böyle anlaşıldı..demek istediğim tam olarak şu..
hayatı boyunca ellenmedik kız bırakmayıp illa bakire bir kız arayışı içinde olan bir erkeğin tutumunu yanlış buluyorum...Bir erkek eğer hayatı boyunca birileri ile cinsellik yaşayacaksa ilerde illa kız bakire olacak diye diretmemeli bence..Eğer kendi madem önem veriyorsa bekarete kendi de bakirliğini korumalı...Eğer hayatı boyunca kendini tutamayacaksa ilerde o kızında kendini tutamama hakkı olduğunu bilmeli...Empati yapabilmeli..

Bir örnek vermek istiyorum..Eşimden önce benden birkaç yaş büyük çok yakın bir kız arkadaşımın erkek kardeşi bir gün durduk yerde bana evlenme teklifi etmişti..O sıralarda bu kişi zaten benim bildiğim kadarıyla hemşire bir kızla çıkıyordu..Ve daha bir çok ilişkisine tanık olmuştum..İlişkilerinde cinselliği de yaşadığını biliyordum..Teklif edince eee senin hayatında biri var ya dedim..Bakma sen ona dedi...Neden istiyorsun benle evlenmeyi dedim..Çünkü sen bakiresin..Ben evleniceksem mutlaka bakire biriyle evlenmeliyim dedi..Ben de ya bakire olmazsam evliliği düşünmezmiydin yani dedim..Hayır kesinlikle düşünmezdim dedi..Hemşire kız arkadaşının ondan çocuk aldırdığını da biliyordum...Tabi asla dedim..Bir erkek sırf ben bakireyim diye evlenicek ama yemediği halt kalmıcak..İşte ben bu tip bakış açısındaki erkeklerin toplumumuzda çok olduğunu gördüğüm için böyle düşünüyorum..Kızlar gitsin önüne gelenle birlikte olsun demiyorum..Ama bu tarz düşüncesi olan kişilere de istedikleri verilmemeli,ödüllendirirlmemeliler ,aksine kınanmalılar diye düşünüyorum....

Son düzenleyen: Moderatör:

a.s.
çoooooooook haklısın canım benim!

bazı erkeklerin bu takıntısı beni çıldırtıyor....klava:

dediklerine harfi harfine katılıyorum, çok guzel anlatmışsın!

ama onların bu düşünceye sahip olmalarına da sebep aslında kadınların tutumu birazcık...kadınlar eğer bekareti 'çeyiz veya mücevher' olarak görürse, erkekler de evlenilecek tek kızın bakireler olduğunu sanmaya devam ederler...çünki bu tip erkekler, çok fazla konuşan, karşı çıkan, asi ruhlu kadınla evli olmak istemezler, zeka onların aradığı şeylerde son sıralarda gelir. klava:

benim hayatımda böyle erkekler yok çok şükür....

Ben bir erkeğin ya da kızın bekaretini karşı tarafa sunulmuş bir çeyiz olarak görmüyorum..Bu anca kişilerin kendi tasarruflarıdır...Eşim bana bakiremisin değilmisin diye sormadı evlenirken...Bakire olup olmamakla ilgilenmesinden çok başka aradığı özel ve güzel şeyleri bende bulduğu için aşık olduğu sevdiği ve mantığına,kafa yapısına uyan bir insan aramalı insan...Sonuçta bakire olup her türlü haltı yiyen de var...Bakire olup kızlık zarı esnek olduğu için yırtılmayan anca doğumla yırtılan kızlar da var...Bekaret kandırmacası bana saçma geliyor..Bekaret insanın beyninde olsun....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…