- Konu Sahibi efsuNevfel
-
- #3.001
balım öncelikle günaydın,çok zor bir gece geçirmişsin belli canım,inan yavrunun kaybolduğunu söleyince içim cız etti okurken ağlamamak için kendimi zor tuttum,rabbim evlatlarımızın acısını göstermesin,bian kendi oğlumu düşündüm hemen hemen hergece bizde büyük bir parka gidiyoruz ve çok kalabalık oluyor labirent gibi kaydıraklar oyun alanı insanın ödü kopuyo,başından para çevirip ver canım bi fakiri sevindir yada bi fakirin karnını doyur verilmiş sadakan varmış çokşükür,oyavrumda korkmukştur ii akıllılık edip biyere gitmemiş beklemiş,eşine gelince söleyecek söz bulamıyorum inan ,sen ne haldesin o neyle suçluyor alllahım çok zor bi durum bu,çok ağır laflar etmiş affedilir gibi değil,sakın banu sakın yumuşama çok iidemişsin anne babayız diye,anlarmıki hatasını dicem ama inan bu erkekleri bir kaşık suda boğasım geliyo hepsibirbirinden öküzzz
vericem vefam çevremde yardıma muhtaç çocuklar var hem para çevirip vereyim hemde onlara bi kaç parça elbise alıp vericem çok korktum içime bi ateş düştü 15 dk içinde yaktı resmen beni,aman sizde dikkatli olun canım çocukların ne yapacağı hiç belli değil 10 sn içinde kaybettik biz gözden,
benim öküz kocama gelincede allaha havale ediyorum onu gözünde bu kadar basit olduğumu bilmiyordum,yazıklar olsun ona ne yapıyorsun ki sen diyor ben daha ne yapmalıyım kızlar akşama kadar iş akşam çocuklar temizlik yemek inanın kendime ait hiç sosyal hayatım yok ama adamın hiç bişey umrunda değil ya,ağzıyla kuş tutsa gözümde değil artık,bu söyledikleri insanın karısına söyleyeceği şey değil birde demezmi bunları bana söylettiren sensin diye söylediği sözlerde bile üste çıkıyor ne diyeyim,allahım tez vakitte görmesini sağlasın yaptığı hayvalığı.
canım benim bunların hepsi aynı,bizlerin hepside aynı.akşam kardeşim ablam ben ne erken evlenirim nede erken çocuk yaparım senin üzerindeki yükü sorumluluğu görünce ben kaldıramam dedi.benimkide oruç tutalı allahım bisinir sinir ,ilk eve girdi el kadar çocuğa bağırıyor bunaltma beni yorma beni diye,akşam 5,30da çıkıyor eve 8de geliyor iftara yarım saat kala dışarlarda oyalanıyor,yarım saat evde bizle geçinemiyo adam ya,sonra geldi bana çattı kardeşimde var,aç tokun halinden ne anlar,sahura kalkılmazsa böle olur insan dedi lafı soktu ses etmim dedim,sonra kardeşime soğuk su varmı diye sordu,oda var abi dedi,çeşmedenmi hazır sumu diye,oda yavrum hazır su bitmişti çeşmeden koydum dedi,bende 5lt gelirken aldım onu gördü,sen dedi eve geliyosun 6,30da doldur dedi hazır suyu koy neden çeşme suyu koyuyorsunuz dedi,bende dedim 2saate su nekadar soğur kardeşim buz yapmış onları kullanırız dedim,hem biz hep hazır sumu içiyoruz arada çeşmeden aldıkçada hazır su dedim,tek çocuğa içirmiyoruz evden dedim.evliliğimizden beri sana ben demedimmi hazır su kullanalım diye söleyince yarabbi sabır dedim kardeşim var,evliliğimizden beri diye başladıysa bu konu kötüye gidecek sus vefa dedim kardeşim şaştı kaldı,manyak herif,akşam halası gelmiş antalyadan ısrar etti gelin diye,ben söz vermedim gidelimmi dedim cvp vermedi yorgunum dedi,ozaman sen kal dinlen biz gider geliriz dedim gittik geldik eve gece 11 ,30 oldu çocuk uyumadı güya kendini affettircek ben alim çocuğu çıkartım uyutur getiririm dedi dışarı çıktılar,manyak dengesiz işte,simdide msj atmış cumamı mübarek ediyo seni seviyorum diyo.
banumm senin yazdıklarını okumaya başlarken içimden geçti çocuk mu kayboldu dedim. sonra yok ya kaybolsa banu burda olmaz filan dedim. okudum baktım öle. ne dicemi bilemedim. neyse o anı artık hatırlama ama dışarı çıkartırken artık daha dikkat etmen gerekli kuşumm.
ya banum benimki aynı böle sürekli beni suçlar sen bölesin şölesin bilmem ne filan söler söler sölerdi. zamanla bunlar işte bu kadar soğuttu beni. kendide bunu yeni anladı ama iş işten geçti. seninkide anlar ama geç olur. bende ailesi için harcanan taraf oldum. gücüne gitmesin el oğlu bakmıyo göz yaşına. o yüzden sende ona acımasız olcan. ben onun yaptığını yapmadım gene sevdim gene sevdim.. ama baktım kıymet bilmiyo her gece Allah a dua ettim beni ondan soğutsun diye.. inş birgün ona buz gibi olcam diye inandım.. şimdide gerçekten ben eski turkuaz değilim ona. bazen kendime şaşırıyom. çok severken ayrılamıyorken her hatasına göz yumup yutmuşken nasıl ayrıldım ama ayrıldım çok şükür.
sende kocan ne kadar değer veriyosa o kadar değer ver.. bak o zaman o senin peşinden gelecek.. kaçan kovalanır. ben soğuk davranıyodum martık son zamanlarda bana ne dedi biliyomusun sen hiç böle yapmazdın niye böle oldu diyo. tabii her koşulda sevilmeye alışmıştı baktıki sevgi yok şok oldu.. sen aynı şeyi yap bakalım ne yapacak...
turkuazım artık istesemde onunla konuşamam ona sıcak davranamam bende bir huy var birisine kırıldımmı içimden hiç çıkmıyor zamanla konuşmayada başlasam içimde ki acı geçmiyo ve sürekli aklıma geliyor,tartışma anında yeter artık benimle konuşma sus sen böyle yapmaya devam ettikçe göreceksin sonunu dedim beni tehtitmi ediyosun yemekmi yapmıcan berabermi olmucan yapmazsan yapma diyor bu adam nasıl bu hale geliyor ya anlamadığım ise onun böyle davranmasının suçlusu bile benim ben haklıyım bu sözleri söylemekle diyor offf kafayı yedirecek bana bu gidişle bu mübarek günlerde beni bu kadar üzüyo ya allaha havale ediyorum onu
ne kadar basit bir sebeb tartışmak için demi vefam ama senin eşin özünde iyi bir insan onu oruç bu hala getiriyor,en azından msj atıp senin gönlünü almaya çalışıyo çabalıyo ben 5 yıldır hiç seni seviyorum msj almadım ayrıca 5 yıldır da ilk defa doğum günümde msj atmıştı ondada seni seviyorum falan geçmiyordu yani
Banu annende kalsan bir kaç gün acaba kafanı dinlersin hem, hemde burnu sürtsün hemde annen konuşsun bence. senin derdin ne ne yapmaya çalışıyosun desin. ailesi kim önce ona karar verecek kocan. ben hiç bir kere duymadım biliyo musun sen benim ailemsin kelimesini... işte aile gibi benimsemeyince böle yapıyorlar erkekler. önce o yerini ve ailesini seçecek...
ben davadan önce dedimki karar vermek zorundasın artık ya ailen ya ben. cvp vermedi demesin mi çok yalnış konuştun bunu hiç sölememen gerekli. bende dedim tamam sen onları seçtin bitti dedim bitti...
vefam banum erkeklerin çoğu böle. onlara ev işini zaten yapacak gözüyle baktıklarında görmüyorlar bilmiyorlar kıymet. ne yapcan siz işte yavaş yavaş ögretmeye çalışacaksınız. ama vefa sen bence iftardan sonra bugün deki farkında mısın oruç tuttuğundan beri hareketlerin konuşmaların ne kadar kırıcı. sinir stres yapıyosun.Allah katında bu oruç nasıl görünüyor bir araştırsın. çok ayıp ya herkes aç kalıyo, bir tek omu. üstelik o hazır yemeği yiyor. sen hazırlıyosun bence iftardan sonra konuş. deki Ramazan ayını burnumdan getiriyosun. anlasın suçunu
canım şuan annemde kalamam işyerim uzak kalıyor ve sabah iş saatinde servis yok iki saat geç kalırım işe hemde ben kayınvalde yüzünden iki defa annemlere gittim ve 1 hafta kalmıştım benim odun sen bu annenlere gitme işini çocuk oyuncağına çevirdin bir daha bırakıp gidersen bu iş biter boşanma davasını ben açarım demişti açıp açmayacağı umrumda değilde etrafada yansıtmak istemiyorum sorunlarımızı anlatıp dertleştiğim bir siz varsınız allah razı olsun sizlerden
turkişim msj atmışya bana cumamı mübarek etmiş seni seviyorum felan demiş bende yazdım aynen şöle seninde cuman mübarel olsun lütfen kendine çeki düzen ver,evde misafirimiz var eakşamları eve gelip gerksiz gerginlik yaratma ,bak ben gerçekten ii değilim,sen bana karşı değer duygunu yitirmişsin,ne senin bu hallerin anlam veremiyorum,böyle yapacaksan akşama iftara 5dk kala gel,huzur istiyorum yazdım
banum Allah senden de razı olsun. keşke elimden bişey gelse de yardım edebilsem. ama bence annen konuşsun bunla. bazen etrafa yansıtmak iyidir. belki utanma duygusu harekete geçerde bir daha söz söylemeden önce düşünür. o zaman banu ne diyim ne yapsan ki.. acaba birkça gün ayrı yatsan ne tepki verir... ama burnunu sürt. gelip özür dilese bile yüz verme. hemen öle bitti geçti olmasın. Allah ıslah etsin onu. sen sürekli bol bol dua et. okutabilirsen aslında evde şöle ufak bir Kuran okutsan iyi olur. evi su bastı çocuk kaybldu. siz böle oldunuz. başınızdaki uğursuzluk gitsin. Kuran ıda büyük olmasına gerek yok. sen kardeşlerin annen yakın ark filan varsa onlar amaç evden dua çıksın. bu sadaka ile olcak iş değil galiba..
vefam çok güzel yazmışsın.. anlasın.. böle tiplerede kızıyorum. senin orucun ailenen eziyet etmene sebebp veriyosa tutmasın en azından zehir etmesin şu mübarek Ramazan ayını.
aynen öle turkuazım bizimkinden ses yok akşam çıkar kokusu,
banucum senin durumun benden zor canım biliyorum insanın gururu inciniyo ama etkilemek istemim kimseyi büyükde konuşmim ben canımı yolda bulmadım bana bu konuşmaları yapsın iş miş dinlemem alırım oğlumu giderim çeker giderim annemin evine,baktım devam ediyo boşanırım olur biter
banum Allah senden de razı olsun. keşke elimden bişey gelse de yardım edebilsem. ama bence annen konuşsun bunla. bazen etrafa yansıtmak iyidir. belki utanma duygusu harekete geçerde bir daha söz söylemeden önce düşünür. o zaman banu ne diyim ne yapsan ki.. acaba birkça gün ayrı yatsan ne tepki verir... ama burnunu sürt. gelip özür dilese bile yüz verme. hemen öle bitti geçti olmasın. Allah ıslah etsin onu. sen sürekli bol bol dua et. okutabilirsen aslında evde şöle ufak bir Kuran okutsan iyi olur. evi su bastı çocuk kaybldu. siz böle oldunuz. başınızdaki uğursuzluk gitsin. Kuran ıda büyük olmasına gerek yok. sen kardeşlerin annen yakın ark filan varsa onlar amaç evden dua çıksın. bu sadaka ile olcak iş değil galiba..
vefam çok güzel yazmışsın.. anlasın.. böle tiplerede kızıyorum. senin orucun ailenen eziyet etmene sebebp veriyosa tutmasın en azından zehir etmesin şu mübarek Ramazan ayını.
aynen öle turkuazım bizimkinden ses yok akşam çıkar kokusu,
banucum senin durumun benden zor canım biliyorum insanın gururu inciniyo ama etkilemek istemim kimseyi büyükde konuşmim ben canımı yolda bulmadım bana bu konuşmaları yapsın iş miş dinlemem alırım oğlumu giderim çeker giderim annemin evine,baktım devam ediyo boşanırım olur biter
aman vefam ya çekip gitmek olmuyo işte hemen. bak çocuğum yoktu katlandım yürüsün diye mecburen. benim gidecek yerim yoktu ama kendim çalışıyodum. yani zorda olsa geçinirim herhalde bir şekilde. ama ne bilim işte insanın çekecek çilesi oldu mu çekiyor.
banu ne yapsın şimdi ortada 2 çocuk var. ama ben bir süre gitmesi taraftarıyım annesine. çok şükür çocuklarına kardeşi filan bakıyor, bide gidecek yeri var. böle durumlarda aileyi arkaya almak iyidir. ki sahipsiz olmadığını ve vazgeçebildiğini bilsin. yani banum işine devam edersin.. yoluda boşvercen kuşum 2-saat sürsün. bak ben haftada 5 gün 3-3,5 saat yol çekiyom ekmek parası için. biraz sürtsün diye burnu şart. hee dava açıyosa da kendi bilir artık. çocuklarını kaybeder ama bunu unutmasın. o çocuklar iyice bilinçlensin bak onun bu hareketlerine nasıl sırt dönüyorlar..
hepinize günaydın kızlaarrrrrrrrrrrrrr
hepsini tek tek okudum geçmişin üzülerek
kızlar ramazanda noldu bu kocişlerinize yaaaaa nazar mı değdi bu adamlara noldu böleeee
vefam seninki bencede baskın olduğunu belirtmeye çalışıyodur ve ramazandan dolayı sinirlidir bence
banummm öncelikle çok geçmiş olsun canım Rabbim yaşatmasın bi daha öyle korku sana iinnşşaaalllaaahhhhhhhh eşine ne desem bilemiyorum gerçekten soğutmuş seni cümleleriyle kendinden iyice....
turkuazım tek düşündüğüm iki çocuğum zaten onlar olmasa dün akşamki sözlerden sonra 1 saniye kalmazdım o evde ama çocuk olunca ortada insanın eli kolu bağlanıyor,ben ona biraz zaman vericem bakalım ne olacak pişman olup affettirme yolunamı girecek yoksa böylemii devam edecek eğerki, bu hareketlerine bu sözlerine devam ederde işte o zaman herşeyi göze alıp gidicem anneme.
günaydın efsunum ,ama artık yoruldum ya ben ne şartlarda hayatımı bırakıp evlendim,180derce hayatım değişti,ya çok şey istemiyorum vallahi,düşmez kalkmaz bir allah tabi,zoruma gidiyo sadece ,ben ailemin sevilen kızıyım benim saçım okşanır gönlüm okşanır ailemde hiç problemim yok gerek maddi gerek manevi,ailem ev araba dükkan verdiler yerleşin yanımıza diye eşim kabul etmiyeceği için hayır dedik,ev alalım dediler,sırf eşim ezilmesin diye kardeşlerime haklarını nezaman verirseniz bana da ozaman verin dedim ayrı gayrı olmasın dedim,dişimi tırnağıma takıp çalışım diyorum ev alallım kendimiz diyorum ben doğdum doğalı kiralık ev bilmedim deniz memleketinin kızıyım,çok özgürlüklerim vardı ama şimdi herşeyi sırf onun için bıraktım küçük biişehire geldim yerleştim kültür ayrı şive ayrı yemekler ayrı ben bukadar savaşıp ayak uydurmaya çalışmışken sen niye böle yapıysoun dimi,zoruma gidiyo,neden evlendimki ben ,pazar günü bile bekarken kendime aitti arkadaşlarımla aktivitelerim olurdu şimdi pazarlarıda bana ait evet ama temizilik yapmak için.
canım kuran okutmak güzel fikir annemlerle konuşuyumda bu kuran işini halledelim başımızda var bu ara bişeyler hayırlısı bakalım
canım ben anlamıyorum eşimi aslında iyi bir insan ailesine düşkün evinden dışarı çıkmaz arkadaş ortamı nedir bilmez son zamanlarda böyle olduk daha doğrusu annesi buraya gelip bizde kalmaya başladığından belli böyleyiz,vefam iki çocuk var ortada onların aile ortamında baba sevgisiyle büyümelerini istiyorum bunun içinde hep kendimden fedakarlık yapıyorum biraz zamana bırakıcam bu zaman süresinde de onunla yeterince soğuk ve ilgisiz olucam bakalım ne değişecek eğer böyle devam ederse kendi bilir yapacağımı yaparım bende
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?