"eş,gelin,anne olmak... kadın olmak... işte hayat böyle birşey"

Allah senden razı olsun canım..o kadar doğru yerlere parmak bastınki bu kişilik meselesi yapım böyle,hazmedemiyorum.hiç böyle bi ilişki hayal etmemiştim,böyle bi aile aklımın ucuna gelmezdi,başıma geldi..bunları kaldıramıyorum..
eşimin böyle üstüne gittikçe zoruna gidiyo anlıyorum,onların çocuğu olduğu için,anne babası öyle olduğu için o çok mu memnun! ama ben onun hatasıymış gibi yüzüne yüzüne vuruyorum ne biçim insan oldum o da o kadar kırgınki onlara ama benimle paylaşamıyo tepkilerim yüzünden.bi de anlat diyorum adama
turkuaz her dediğinde haklısın,malesef farkındayım,farkında ola ola yapıyorum..ama bi kendime gelmem lazım artık..çok sağol canım..o dediklerini de yapıcam ve bir gün inşallah onların varlıklarından bile etkilenmicem!!! inşallah o günler gelir!
eşim dediki bi de "seneler sonra birisi öldüğünde -iyiki öldüler- dicez mi acaba" dedi...bize zararları yokki böyle bişey demem ben dedim...demem,Allah dedirtmesin..ama üzülüyorum eşimi bu hallere soktuğuma üzülüyorum,hak etmiyo çünkü.günaha giriyo muyum diyorum ama ben onu doldurup bişey yapmasını sağlamıyorumki...
bi de şey anlama,sürekli fitneleyen bir gelin değilm..bu zmana kadar konuşmalarımda hep "üzülüyorum" diye vurguladım.senin anan böyle baban böyle demedim.olanı biteni anlattım,o da farkındaydı zaten,bunlar sorun olmadı.bu laf sokmalarım da olmasa hiç sorun olmıcak ama...sen örneksin canım kabul ama senin durumun farklıydı.açıkca aranızı bozmaya çalışanlar vardı,eşin farkında değildi,sana hak vermedi,seni ezdirdi,sen de doğru olanı yaptın,bitti..ben peki?? kimse aramızı bozmaya da çalışmıyo..ne istiyorum bilemiyorum..kendim aşıcam bunu,umarım...

eylülüm sana bu konuda diyeceğim şey biz ne kadar haklı olsak ta ne kadar dürüst olsakta bazı şeyleri sürekli dillendirdiğimiz kafaya taktığımız zaman olan bize ve yuvamıza oluyor,ben bu konuda en önemli şeyin eğerki eşimiz bizi anlıyorsa kv kp yaşanan sorunları eşimize yansıtmamak olduğunu anladım bunu çok iyi anladım hemde 5 yıllık evliliğimde yaşamadığım şeyleri 10 ayda yaşadım neden haksızlığa tahammül edemediğim için ama ne oldu olan bana oldu,kv hem bana hem aileme ne türlü hakaretler etti yüzüne bakılmayacak şeyler söyledi bana yüzde doksan o kadın yüzünden tartıştık eşimle rabbime şükürler olsun ki eşim birazda olsun beni anladı ben senin eşini bu konuda taktir ediyorum her eş böyle davranmaz ailesi hakkında konuşulmayı sevmez ailesi haksızda olsa onlara toz kondurmaz sen bence böyle şeyleri kafana takıpta yuvanda ki huzuru bozma anlattığın kadarıyla senin eşin çok iyi bir eş onun hatrına bazı şeyleri görmezden gel canım çünkü senin eşin bunu hakediyor ben kadının o kadar hakaretlerinden sonra giderken elini bile öptüm neden eşim için o daha fazla arada yıpranmasın evliliğim yıpranmasın diye eşim bana hep derki banu tamam sen haklısın ben sana asla haksızsın diyemem herşeyi görüyorum farkındayım ama onlar sonuçta benim annem babam atamam satamam ben anneme sözde geçiremem tek istediğim senin bu konularda anlayışlı olman onlar ne yaparlarsa yapsınlar sen hep gül geç arada sorun olmasın der bunu benim için yap der sende böyle yapacaksın canım eşinin hatrına senede birkez onlara gidip kalacak yüzlerine güleceksin bunu hepimiz eşlerimiz için yapıcaz yuvamızdaki huzuru bozmalarına izin vermicez

ahkeşkem işte sürekli ben onları sevmiyorum diye dolanasım var evde ne gerek var bilmiyorumki
ya bıkarsa..de mi?? neden olmasın,bi gün yeter artık derse
bende bitiyo herşey,yapmamam lazım bunları,nasıl olcaksa..
senin durumda olsam iyice diplerde olurdum demekki,baksana halime şimdi senin kv ye bile sinir oldum şuanda!! sanane be kadın!! kaç kere kutlarlarsa kutlarlar! ne güzel takmamayı öğrenmişsin..darısı başıma ne diyim..gerçi benimki laf da sokmaz,onu bile yapmıyo kadın ....öfff neyse

ah kızlar ah size yaşadıklarımı anlatayım da ben nasıl sabrediyorum asıl böle olsa ne yapardınınz bi düşünün.üstelik hergün mecbur beraber olmakta cabası ama bütün bunlara rağmen yaptıklarımı eşimle aramdaki sorunsuzluğu biliyosunuzz. azcık işim var anlatacağım size

banucum canım senin yaşadıkların yanında benimki hiç kalır.ve sen ne kadar güzel düşünebiliyosun..ben kendimi düzeltirsem sorun kalmıcak biliyorum ama elimde olmuyo bazen işte..eşim bu kadar iyi oldukça tepesine çıkmaya çalışıyorum..evliiğin tam olarak bilincinde mi değilim anlamadımki.bazı şeylerde fedakarlık yapmam gerektiğini idrak edemedim sanırım...zamanla alışıcam inşallah..görmicem,duymıcam,yoklarmış gibi...böyle olucam inşallah.o günler gelsin.......

tatlım benim...Allah sana sabır versin...
dertsiz başıma dert arayan bana da..
eşimle zerre kadar sorunum olmamasına rağmen,sorun üretmeye çalıştığım için bana akıl da versin...
ben düzelene kadar eşime sabır da versin...

canım benim ahkeşkenin dediği gibi çok kötü durumda olanlar var aynı evin içinde herşeye dırdır yapan herşeye burnunu sokanlar var inan insan bazen kendini çıldıracakmış gibi hissediyor ama en önemlisi arkanda destek olan bir eş gerisi boşşşş belki senin kv hatası eşine diğer çocuklarına yeterince anne baba olamaması onlarla gerektiği gibi ilgilenmemesi,değer vermemesi tam olarakta bilmiyorum ama ya aynı evin içinde olup herşeye karışan yuvanı bozan bir kayınvaldeyle otursaydın beterin beteri var hayatım,ne güzel evin ayrı seni anlayan bir eşin var yuvanda mutlusun bunların kıymetini bil değmeyen insanlar için kendini ve eşini yıpratmaaaaa

zaten ahkeşkeden utandım,ona cevap yazarken..yani beterin beteri var hesabı..anlamaya çalışıyorum onu da,çok zor,çok..hele onun kvsi!!! dorğu tahmin ettin benim kp-kv ilgisiz,sevgisiz insanlar,ne birbirlerine ne evlatlarına,"ben anneyim" der durur ama görmedik bi anneliğini..Allah bana da tattırsın daha yaşamadım o duyguyu ama annelik bu demek değil..neyse...benim kendi ailemde ilişkiler çok iyi,kuvvetlidir,sevgi doludur herkes.ben böyle gördüm böyle yetiştim,şimdi bunlar bana çok çok farklı geliyo,çok uç noktadalar banu,anlatılcak gibi değil
anne babamdan ayrı şehirdeyim diye ağlayıp zırlıyodum ama bi yandan da şükrediyorum onlar da orda çünkü..biz burdayız,mutluyuz diyorum ve gerçekten alıştım artık,sadece eşimle mutlu olduğumu anladım,biz evimizde iyi olalım gerisi boş diyorum..şu düşüncelerimi de atlatırsam tam anlamıyla iyi olurum inşallah...

şimdi eylüşüm bak sana açıkca anlatayim. ben parçalanmış bir ailenin çocuğuyum. annem olmadığı için bir sofraya topluca oturmaya, saçımın okşanmasına hasret kalmıştım. bu yaratık ilede bana aşırı sevgisinden evlendim açıkcası da bu sonra sevdim illaki. bunuda inkar etmem çok sevdim hemde.ama hep istedim ki evlendiğim insanın ailesi ailem gibi olsun. çok istedim. kv bir sıcak söz bakış bekledim hepp... eşimede bunların yaptıklaını söylediğimde hep konuyu şöyle bağladım. kimse anne babasını seçemiyor. o ailenin çocuğu olmak senin suçun değil. ben sadece bana bize yapılan haksızlıkları gör diyodum. benim yerimi sen yapacaksın ben değil ben onlarla karşı karşıya getirme diyodum. benim yaratık çok farkındaydı herşeyi ama kabullenmiyordu. bak seninki farkında olmaktan ziyade kabulleniyor. senin kv kp kötünün iyisi yani eylüşşş. ama yat kalk dua et kocan senin yanında. en acısı ne biliyomusun haklı olduğunu bildiği halde haksız muamelesi yapark benim değil onların yanında olmasıydı. umarım anlatabilmişimdir. herşey senin elinde eylüşşş. onları yok sayacaksın.. benim karakterimde senin gibi. bişi oluyor kabullenemiyorum zoruma gidiyo haketmedim diyorum. ama sonra diyorumki ben insanım hayatta herşey insanlar için. Rabbim belkide sabrımı denedi diyorum..

Son düzenleme:
kızlar sağolun gerçekten...
beni bu konuda iyi olmaya sevkettiniz..
daraldıkça hatırlatın lütfen!

anlıyorum canım....bazı huylarımızı değştirecez yani? vurdumduymaz olacaz biz de,tıpkı onlar gibi...
Allah seni bu şekilde denedi canım,bence de ..herşey bi sınav değil mi..senin şuan vicdanın rahatsa sen bu sınavı geçmişsindir diyorum..çok şeye katlanmışsın,bildiğim bilmediğim biçok şey yaşamışsın.tek şahidi de Allah..kimse ayrılmak için evlenmiyo ya.sen de yaptın elinden geleni,ama anlamayana ne yaparsan yap,boş...
şimdi senin için de mutlu olmak zamanı,buna inan..
sayenizde rahatladım..
artık kocamın bu şekilde canını sıkmıcam,kendimin de özellikle..yani bunu denicem..
sebepli sebepsiz onu mutlu etmek istiyorum şimdi..her türlü takdiğe de açığım :)

valla olsada benimkide böyle ilgilenmeyen herşeye burnunu sokmayan her konuya her yeptığımıza laf yetiştirmeyen biri olsaydı

valla marketten gelirdim akşamına eşimi alırdı karşısına senin bu karından ev kadını olmaz bu para biriktirmez müsrüf diye söylenirdi....

senin bu karının yanında yorgun domuzlar bile durmazzzz.....

benim evime bunun gibi gelin gerekmiyordu kendi kızlarım gibi istiyordummm....

sen kazansız kapakta kaynamışsın dul kadın beslemesisin senin ailene neler diyorlar biliyormusun........

kardeşime ettiği küfürü burda yazamıcamm çok çok kötü bir küfürdü üstelik namaz kılıyor elinden tesbih düşmüyor sen önce kalbini temizleeeeee.........

annemlerden geldiği zaman almış kocamı yine karşısına kaynanın elleri ne kadar çirkin ayakları ne kadar çirkinnn üstelik annem 37 numara giyer onun gibi 41 numara da giymiyor çok seviyesiz çok terbiyesiz bir kadın dı çokkkkkkkkkk......

oğlum sırf babasına benzemediği bana benzediği için kucağındaki çocuğu kaldırıp eşime bu sana benzemiyor dışardan getirmiş al şunu benim kucağımdannnnnn.... bana bunu bile yakıştırdı.......

eşimin geceleri 12 de geldiği benim odamın kapısını kapattığım için içeri adammı alıyorrr ne dediiiiiii..... hangi gözle bakıyorsa artıkkkkk banaaaaa

gece yılanı,cimri,terbiyesiz,ahlaksız,aile terbiyesi görmemiş bunlarıda duydum eylülüm belki sen bunların hiçbirini yaşamadım ben bütün bu söylenenlere rağmen yinede onun yüzüne baktım diğer ahlaklarından bahsetmek isteöiyorum yüzeysel geçicem sadece pasaklılığından,benim evimden gizli gizli bişeyler alıp götürmesinden,,,neler nelerrr 10 ay nasıl dayandım ona bilmiyorum ama allaha havale ediyorum onu hiçbir hakkım helal olmasın çok üzdü beni çok ağlattı annemin evinde aldım soluğu iki çocuğumla rabbim sorsun hepsinin hesabını

canım inş birbirimizden hiç kopmayız. ama olaki bir gün görüşmemeye başlarsak aklına geleyim ben hep.. ben aslında hepinize bir örnek olayaım. şükredin beni hatırladıkça.
ne olur eylüşüm canım sakın ola sakın o hatalara düşme canım.. evlilikde bazı çukurlar vardır kimin, görmezsin düşersi o ayrı ama kiminede bilerek düşersin işte sakın ola bunu yapma... mutlu ol mutlu et..

inşallah hep görüşebiliriz...ve sen yeni kuracağın yuva ile de örnek olursun inşallah..
o kötü çukurlara düşmicem hem de bilerek düşmicem!!
gerçekten daha iyiyim şimdi

bakın kızlar hayatımın son beş senesi hep mücadele ile geçti bunun sonunda savşmayı dua etmeyi şükretmeyi sabır göstermeyi öğrendim çok şükür. hayatımda çok farklı şeyler oldu babam dolandırıldı ve bu zorlu hayat başladı benim için. hakkında suşsuz yere hapis kararı çıktı babam bi müddet kaçtı bu sürede bütün işler avukat mahkeme hep ben ilgilendim kardeşlerim annem herkesi aykta tutmaya çalıştım. sonra bi şekilde babamın tıtuklama kararı kalktı ve o arada eşimle sözlendik ağustos ayıydı yıl sonun da nişan yapacaktık yazada düğün ama hiçbiri olmadı babam hakkında tekrar tutuklama kararı çıktı ve bu sefer tam 2 yıl 1 ay cezaevinde haksız yere bu pis düzen yüzünden cezaevindeydi bu yaşadığım iki yılı anlatamam size tam bi kabustu hala bunları yazarken bir yandanda ağlıyorum.
bu durumda nişan düğün hepsi kaldı. evin geçimi kaldı bana biryandan hala avukatlar falan kardeşlerim annem yıkılmıştı onları toparlamak hatta ben bile bigün kendimi bıraktım artık pes dedim ve sinir krizi geçirmiştim. sonra olmadı tabi kendime kızdım kendine gel die bu sürede eşim benim için çok büyük bi destekti o yüzden de askere de gitmedi.
ve iki yıl nişanlı kaldım bu arada beni öle yıprattılar ki babamda yoktu meydanı boş buldular tabi ve ben düğünümü babam ceza evinden çıkmadan yaptım. çıkmasına 3 ay vardı yaptık bir sonraki yazı beklemeyelim die babam izin alıp çıkmıştı tabi düğünümde vardı.
görümcem kv o iki yılda neler neler yaşadık her görüşme bi olay zaten kafam atık. annem çok zorlandı hiç anlaşamadı şimdide hiç konuşmazlar. ama kendilerine benden saygı bekler hanımlar offf offff.
ve bu yüzden beraber oturmayı kabul ettim durumumuz çok yoktu ççeyiz eşya şu bu çok ağır olacaktı benim ailem için ve ben kendim istiyrum dedim aileme halada öle bilirler. bakın şimdi ne sıkıntılar çekiyorum ama onlar beni çok ii biliyo. bigün tam düğüne 1 ay var buraya geldim nikah başvurusu falan için bi tartışma çıktı kv bana düğünü sen yapıysun biz dedi karışıp durma dedi ne kıyamet koptu eeee ne hani siz yapıyodunuz yalan düğün günü takılan bütün takıları aldılar bana 3 set 3 bilezik kaldı kala kala neler takıldı onu bile görmedim.
ne oldu gün geçtikçe herşey bozuluyo şimdi neler yaşıyorum biliyosunuz. bu kadar fedakarlık onlar için yaptıklarım aman anne anne dedim çocuklarının kocasız büyütmüş diye kv mi hep takdir ettim eli öpülesi dedim.
şimdi çok şükür kendi ailem çok mutlu maddi durumları çok ii evet bi sınavdı ve geldi geçti. bize onu yaşatanlara ahım sadace allah kat kat fazla acı versin onlara.
şimdide takmamayı öğrendim işte. eşimle mutluyum beni seviyo ben seviyorum aileme sonsuz saygısı var.banada öle her isteğimi yapmaya çalışıyo gerisi de olacak sınavlarım bitmedi işte daha.o yüzden sabır.sallıyorum neler yaşamışım ben bunlar ne ki kimki bunlar.
efsunum bunu oku olurmu ii ol hayat çok kısa ii ol...
özür dilerim kızlar çok uzun oldu ama paylaşmak istedim ve bunları kimse bilmez...

banu bu neee!!!!!!!!!!
bunların bir tanesini bile duymadım,duymayı geç düşünmemiştir bile..halime şükredesim geldi :) tövbe tövbe.....
işte bu da kadın,anne!! hiç mi içi yumuşamamış anne olmuş da evladına yapıyo napıyosa..sen o 10 ayı unut,gel birlkte unutalım geçmiştekileri..şimdi mutlu olmaya bak..çok zor şeyler gerçekten tarifsiz ama napıcaksın,unut,çöpe at gitsin..kendi ailenin huzuru için..ailemizin huzuru için unutalım

keşke bende sizler gibi güzel haberler güzel şeyler anlatabilseydim size şuan...
ama malesef sınavamıda devam ediyorum

ahkeşkem ve banum sizler adına çok sevindim herşey hep böyle gönlünüzce olsun inşallahhh...

eylüşüm bence eşin haklı ve doğru demiş aranıza kimseyi sokma hatta kimsenin evinin huzurunu bozmasına izin verme...

çok zor günler geçirmişsin,geçirmişsiniz..sen hayata her zaman olumlu bi tarafından bakmayı becerebilmiş birisin ahkeşke..belki de bu olaylar seni bu hale getirdi,böyle olmana vesile oldu.bu gerçekten güzel bi huy..Allah o talihsizlikleri bir daha yaşatmasın,ailene sonsuz mutluluk versin...
sen de bunca şey arasında eşinle mutlu olmayı başarabiliyosun ya,Allah bu mücadeleni görsün,yüzüne baksın inşallah..ev mi ayırıyosunuz,yer yurt mu,ne kadar uzak olmak istiyosan o kadar ol inşallah..geçmişe dön dön bir işe yaramıyo,görüldüğü gibi,önümüze bakıp mutlu olmayı dilicez..

canım onun o söyledikleri umrumda bile değil artık son bir haftadır o kadar rahat ve huzurluyum ki hergünümü eşimle çocuklarımla doya doya yaşıyorum özlemişim evimde ailece oturmayı yemek yemeyi allahımın hergününe şükürler olsun.

efsunum hoşgeldin kouştunmu eşinle tavrı neydiiii
canım birgün senden de duyucaz inş bu güzel haberleri umudunu hiç kaybetmeee rabbim gönlünden geçen herşeyi kabul etsin inş

efsunum hoşgeldin bitanem lütfen yapma artık bak anlattıklarıma ve yemin ederim sadece çok çok az kısmı o anlattıklarım.senin için yazdım birazda onları lütfen yapma bak gerçekten çok üzülüyorum ne yaptın hafta sonu nasıl geçti eşinle nasılsın konuştun mu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…