- 7 Mart 2012
- 3.765
- 2.595
- 133
- Konu Sahibi efsuNevfel
-
- #1.741
Allah senden razı olsun canım..o kadar doğru yerlere parmak bastınkieylüşüm valla sen nokta vuruşu olarak anlıyorum. seninki biraz kişilik meselesi. bazı şeyler insanın gücüne gidince böyle takıyor ve habire onu konuşup psikolojik rahatlamaya, belki içini kusmaya çalışıyorsun.. ama bunu eşine yapma.. senin eşin bunu hakeden bir adam değil anlattıklarına göre..
şimdi kv kp onlar eşinin biyolojik anası babası gibi düşün. zaten eşin onları aile gibi görmüyor, görev gibi görüyor.ama sen sürekli bunları eşine söylersen bak onu kendinden bile soğutursun. adam derki ben bu kadın mutlu olsun diye neler yapıyorum o bana habire annemi babamı söyleyip başıma kalkıyo da diyebilir. ayrıca sen ona sürekli anne babası hakkında konuşursan o daha çok üzülecek. onların çocuğu olduğu için. emin ol eşinin içinde derinlerde bir yerde anne babasına çok büyük kırgınlık vardır. sende habire bu kırgınlığa tuz basma. sende eşin senin için sen mutlu ol diye neler yaptığını düşün. kv kp konusu açıldığında oraya gideceğinizde şöyle de kendine. ben eşimin hatırına ona olan sevgime, sevgimize aşkımıza istinaden bunu yapacağım, onlara katlanacağım aammmaaaaa ne diye eşin üzülmesin diye... bak böyle yapğtığında eşin ile ortak noktada buluşacaksınız. o ortak nokta da O SENİ SEN ONU mutlu edeceksiniz. işte bu evliliği perçinler... güçlendirir.. aslında hayat genel anlamıyla ne üzerine kurulmuştur bence. insan sevdiği insalraı mutlu eder, sevdiği insanlar onu mutlu eder, bu bir döngüdür sevgi döngüsüdür. insanı hayata bağlayan şeylerden en büyük zincir budur bence..
ayrıca ben ben kv yüzünden eşin ailesi yüzünden evliliğini bitiren yuvayı bozan insanım. en canlı örneğim ben sana. ben bir kere olsun senin bu yazdıklarını hiç duymadım. aksine terslendim, bağırıldım, yargılandım, azarlandım. üstelikde sonuna kadar haklı iken. ama genede bekledim belki bir gün anlar düzelir diye. çok şükür seninki böyle değil...
ben eşim benle ilgilensin azıcık sevgi göstersin diye, gözünün içine bakardım. tv izlerdi tv kapatırdım gidip. sırf benle ilgilensin diyee..oysaki senin kocan etrafında dönüyo. inan bu kv kp den çok daha önemli şeyler.. ama işte siz güzel olan mutlu yuvanızı başkaları için hele hele hiç değmeyecek insanlar için bozmayın.. eylüşşş aklına ben geleyim kendini frenle bi tanem. bu msorunun tek çözümü sende bi tanem. eylüşümmm kv ve kp size ne yaptıysa onlar onların insanlıkları, sen onlar gibi olmaki seni onlardan ayıran bir fark olsun. genede saygı göster, eşin için git katlan, inan bir süre sonra onların varlıklarından bile etkilenmez duruma gelirsin. ama bunu sadece sen başarabilirsin..
çok uzun yazdım ama asla asla istemem huzurlu yuvanın bunlar bu insanlar yüzüne bozulmasını
eşimin böyle üstüne gittikçe zoruna gidiyo anlıyorum,onların çocuğu olduğu için,anne babası öyle olduğu için o çok mu memnun! ama ben onun hatasıymış gibi yüzüne yüzüne vuruyorum
turkuaz her dediğinde haklısın,malesef farkındayım,farkında ola ola yapıyorum..ama bi kendime gelmem lazım artık..çok sağol canım..o dediklerini de yapıcam ve bir gün inşallah onların varlıklarından bile etkilenmicem!!! inşallah o günler gelir!
eşim dediki bi de "seneler sonra birisi öldüğünde -iyiki öldüler- dicez mi acaba" dedi...bize zararları yokki böyle bişey demem ben dedim...demem,Allah dedirtmesin..ama üzülüyorum eşimi bu hallere soktuğuma üzülüyorum,hak etmiyo çünkü.günaha giriyo muyum diyorum ama ben onu doldurup bişey yapmasını sağlamıyorumki...
bi de şey anlama,sürekli fitneleyen bir gelin değilm..bu zmana kadar konuşmalarımda hep "üzülüyorum" diye vurguladım.senin anan böyle baban böyle demedim.olanı biteni anlattım,o da farkındaydı zaten,bunlar sorun olmadı.bu laf sokmalarım da olmasa hiç sorun olmıcak ama...sen örneksin canım kabul ama senin durumun farklıydı.açıkca aranızı bozmaya çalışanlar vardı,eşin farkında değildi,sana hak vermedi,seni ezdirdi,sen de doğru olanı yaptın,bitti..ben peki?? kimse aramızı bozmaya da çalışmıyo..ne istiyorum bilemiyorum..kendim aşıcam bunu,umarım...