Eşim 2 sene diye gitti şimdi dönmüyor

hepinizin yazdıklarını tek tek okudum arkadaşlar. aranızda şaşıranlar inanmayanlar olmuş ama gerçekten yaşadığı şehri bilmiyorum. ben onu çok sevdim çok güvendim. sorgulamak araştırmak bana yakışmaz dedim ne dediyse kabulumdu. başkası var mı aldatıyor mu bilmiyorum. rabbim şaşırtmasın şeytana uydurmasın bizleri. bugun öğleden sonra ona telefonda sert çıktım ve gelmesi gerektiğini söyledim beni anlık olarak oyalamayı o kadar iyi biliyor ki bu taktiklerini denemeye başladı telefonu kapattım derken ailesiyle konuştum. ailesi çok iyi insanlar onlardan bir kötülük görmedim. ama ailesine aramızda bir sorun olmadığını söylemiş benim boşanmak istediğimi söylememiş oysa ben söylemiştim. sonuç olarak ben ona süre verdim pazartesi boşanma davası açacağımı söyledim açık adresini bilmiyormuş! vermedi bana. bende sorun değil şirketten öğrenirim dedim. olmadı ailenin adresine yollarım dedim. anladığım kadarıyla şuan beni ciddiye almıyor. bir yandan da öyle alttan alarak canımlı aşkımlı konuşmalar yapıyor ki ben etkileneyim diye sanırım. uzun lafın kısası olanlar budur hepinize teşekkür ederim rabbim razı olsun hayırlı kandiller

canım sakın kanmaa.. sen taviz verdikçe bu olayı çözemezsin .. böyle ilerle ..

Bence eşinizin yurtdışına gitme sebebi söylediğiniz gibi evet ama KALMA sebebi düşündüğünüz gibi değil..

Konunun tamda anlattığınız gibi olduğunu düşünerek yorum yapmam gerekirse..

Ben hiçbir erkeğin 5 yıl boyunca ''evinden eşinden çocuklarından'' sadece para için ayrı kalmayacağını düşünüyorum..
Aksine inandıramaz kimse beni..Çünkü insan aklı ve bazı gerçekler var..

Adam orada rahip hayatınımı yaşıyor? Buna inanmak bunu düşünmek ''AŞIRI İYİ NİYET''ten kendini kandırmaktan başka birşey değildir bence...Ben polyanacı değilim kötümser biri değilim ''gerçekçi'' biriyim..

Onu geçtim hadi..Buradaki en önemli noktalardan biri eşiniz sizin fikirlerinizi önemsemiyor..

Siz dönmesini istiyorsunuz o bunu ypmıyor..Kendi adıma orada RAHİP HAYATI yaşamadığını hatta söylediğiniz gbi şantiyede falanda kalmadığını düşünüyorum..

Şimdi size burada ah negüzel bir hayatnız var falan diyip pohpohlamak çok basit.

Bu sebeplerden ötürü benim size verebileceğim tek fikir..''Ayrılmanız OLUR..

Çünkü söylediklerine göre zaten beraber değilsiniz..Kağıt üzerinde karı-koca olmak..HİÇBİR ANLAMI YOK..

Son düzenleme:

Maaşın hepsini size bankaya yatırdığını söylemişsiniz ama ben aldığı parayıda tam tamına size yatırdığına inanmıyorum açıkcası orda şantiyede kalıcağınıda düşünmüyorum 5 yıl boyunca, biraz gerçekçi olmak gerekirse orda kendine yeni bi hayat kurmuş kendini nasıl olsa para yolluyorum görevimi yapıp çocuklarıma bakıyorum diye kandırıyor ki babalığın bu ollmadığını hepimiz biliyoruz.Ayrılıp hayatına devam etmen çocuklarınla en mantıklısı zaten çok zorlanmıcaksın en azından kafandan zararlı düşünceleri atmış olursun sağlığın açısındanda iyi olur.

şu saat oldu uykum gelmedi yavrularım uyuyor masumlar herşeyden hebrsiz içlerinde kopan fırtınalar varmı bilmiyorum alıştılasr mı kanıksadılar mı sormuyorlar babalarını acaba eksikliğini duymuyorlar mı sabah ezanları okunuyor bu ezanlar yüzüsuyu hürmetine ya rabbi kocama merhamet ver kalbine yavrularımın ve benim sevgimi hasretimi koy duramasın oralarda yapamasın hayırlısıyla ağız tadıyla dönsün gelsin inşallah allahım inşallah ya rabbim inşallah amin

Son düzenleme:
Canım...ben herkes kadar olumsuz düşünmüyorum...
Sıkma bu kadar canını..ayrılsan ne değişecek ki...yine yalnız kalacaksın..çocuklar yine babalarıyla olmıyacaklar..üstüne birde geçim sıkıntısı yüklenecek...

Eşin hiç mi izne gelmedi..gelmediyse eğer..sebep olarak ne söyledi?
.

az evvel dayanamadım onu aradım 3 saat fark var normalde. uyuyormuş açtı telefonu dedim ki ben hiç uyumadım neden ki diyor bana. senin yüzünden dedim. ortada ne var anlamıyorum neyi kendine sorun yapıyorsun demez mi? dedim ki sen ne zaman döneceksin yada ne zaman bir arada yaşamaya başlayacağız? hani sen ev aldın mı diyor. bu adam beni umursamıyor. en son artık boşanma davası açacağımı yineledim ya beraber yaşayacağız burda veya orda ya da boşanacağız ben çekemeyeceğim seni dedim. bitsin önüme hayatıma bakayım dedim " rahat batıyor sana" dedi. işte sorun buymuş bana rahat batıyormuş öğrenm,iş oldum. ve o sinirle de ağzıma geleni söyleyip kapattım rabbime havale ediyorum......

Canım...ben herkes kadar olumsuz düşünmüyorum...
Sıkma bu kadar canını..ayrılsan ne değişecek ki...yine yalnız kalacaksın..çocuklar yine babalarıyla olmıyacaklar..üstüne birde geçim sıkıntısı yüklenecek...

Eşin hiç mi izne gelmedi..gelmediyse eğer..sebep olarak ne söyledi?

canım aralarda yazmıştım sanırım okumadın eşim izne gelirdi başlarda 6 ayda bir sonra 10 aya falan çıkardı ve sonra o izinleri hiç sebeb yokken burnumdan getirmeye falan başladı.
ayrılık son çare sonuna kadar derdim bir arada yaşamamızı sağlamak. çocuklarım için mücadele etmek konumundayım aileden desteğim sıfır boşancam desem sevinçten göbek atarlar sevindirmem kimseyi

keske olaya direkt ayrilmakla girmeseydin..kendini doldurma, ani cikislar yapmamaya calis..dusunerek adim at..mesela esine babasiz olmuyor seni cok ozluyor cocuklar bende oyle ozluyorum..oraya bizde gelsek hem bir arada oluruz hemde anlasilan sen daha kalmaya niyetlisin bu arada cocukta orada farkli bir dil ogrenir gibi birseyler deseydin.kazakistan da hayat daha ucuz diye biliyorum.tabi orada yasayan arkadaslar tr kiyaslar cok daha iyi bilirler..bunlari da one surebilirsin..
bosanmak aklinda yoksa hic ortaya atma olurda esin tamam derse tukurdugunu yalamak zorunda kalirsin bu sefer olayin gercekligi kalmaz..
yazdiklarimiz da seni cok uzdu..bir insanin bi halt yemesi icin icin uzaklik olmasina gerek yok..gozumuzle gormedik esin ne yapti etti bilemeyiz..sadece bildiklerimizden,gorduklerimizden birseyler soyluyoruz.sen cok takma kafana daha cok hata yaparsin.ama her olasiligi goz onunde bulundur ve tedbirini al.

evet yazılanlar beni gerçekten çok üzdü ama ben bu 5 yılda akla gelecek tüm ılımlı çözümleri denedim. hiçbiri sökmedi. şu an halen bir sorun olduğunu düşünmüyor zaten beni çıldırtanda bu. kendi kendime hop oturdum hop kalktım umrunda değil beyefendinin
ailem bu evliliğe en başından karşıydı "ben demiştim" zevki yaşamak istiyorlar tek olay bu

Boyle evlilikmi olur yahukoca biryerde,karisi baska yerde bunun sonu ne olucakmis peki,hicmi ailesini cocuklarini ozlemiyor bu adam cok ilginc geldi Allah yardimciniz olsun...

tatlım bence fazlasıyla ıyımsersın .bır ınsan maddı acıdan zorluk cekmıyorsa borcu harcıda yoksa neden esını colugunu cocugunu bırakır da gıder.aklım ermıyor.gıttı madem neden donmez.maddı acıdan sende okuduguma gore ole cok fazlasını ıstemıyormussn kendı yagımızda kavrulalım yeter dıyorsn .pekı bunun amacı ne ? orada onu tutan ne ?
esını colugunu cocugunu hıcmı ozlemez bı baba sasrdm gercekten zor durumadasın Allah yardımcın olsun cok uzuldum gercekten.esını orada tutan bırseyler oldugu kesın ,ya rahatıga alıstı sorumluk yok ustunde o hayattan vazgecemıyor ,ya da uzulerek soyluyorum kı baska bı kadın ortadada para gondererek vıcdanını rahatlatmaya calısan bır adam.parayı herzman duzenlı olarak yatrması da ,orada onu tutmasına sebeb olan kadın vs..sorumsuzlugun vermıs oldugu rahatlıgın gun yuzune cıkmasından cekınıp de ,parayı sureklı yatırabılır.yanı donmemk ıcın, calsıyorm bak her ay para gonderıyorm bahanesıde olsunn dıe .zaten sen dıyorsun ,hayatında kadın olmus olsaydı para gonderemezdı dıyorsn ,parayı duzenlı olarak gondermesıde bı taktık olabılır.ayrıca nereden bılıceksın kı ne kadar maas aldıgını ,sana sukadr alıyorum der okadarını gonderır,dıger kalanıylada hayatına bakar.ıns. cnm dusundugumz kdr kotu degıldır sebeblerı .Allah sabır versın sana yardımcın olsun cnm.

Son düzenleme:
canim allah yar ve yardimcin olsun isin zor....Ama ilk yazinda ailesiyle aranin iyi oldugunu yazmissin bu konuyu birde onlarla paylassan onlarda esine birz bu konuda baski yapsalar?Senin sozun belki esine gecmeyebilir ama annesi ve babasini dinler belki?bunu hic denedinmi?

. eşim boylu poslu yakışıklıdır.

zaten yakışıklıysa parası olması gerekmiyorki aldatması için, bütün kızlar para için çıkmazki evli erkeklerle, hatta o bölgedeki bayanlar kendileri para yedirir yakışıklı erkeklere
bence seni aldatıyor, aldatmamış olsaydı, tamam türkiyede işin olmayacak, para kazanamayacaksın, o zaman neden sizi aldırmıyor??? çünkü ordaki düzenini bozmanızı istemiyor, ordaki yaşantısını onaylamayacağınızı biliyor.
bir kaç günlüğünede olsa sizi hiç oraya götürdümü??

Aileler birşey demiyor mu bu uzaklık olayına ?
Açık adresini bilmemesi de ayrı bir saçmalık...
Sizi de yanına almıyor...
bütün bunlar hayatında başka biri olduğunu düşündürüyor bana...

Yaşadıklarına çok üzüldüm gerçekten,hem senin psikolojin hemde çocuklarının ki ne duurmdadır şimdi...Onlar babaları varken babasız büyümüşler ve şimdi çocuk olsalar bile kişiliklerini o kadar çok etkileyecektirki bu durum,rol modelleri çok kötü,umarım kendi hayatlarında yanlış kararlar almalarına neden olmaz bu durum.Çünkü kişiliğimizdeki çok güçlü yada zayıf yönlerin geçmişle mutlaka bağlantısı oluyor.Eşin para göndermekten başka bir sorumluluğunu yerine getirmiyorsa ayrıl aynı parayı nafaka olarak ödesin,sende kendi hayatına bir yön ver.Çünkü zaten şuan ayrısın.Kimsenin ne yaşadığını bilemem,günahınıda almak istemiyorum ama 5 yıl az bir süre değil.Erkekler nefislerine kolay kolay hakim olamaz iken bu 5 yılda seni aldatmadığını sanmıyorum.Belki orda da bir ailesi vardır,bir çocuğu...Sonuçta ne kadar para kazandığını bilmiyorsun,belki her ay düzenli para göndererek vicdanını rahatlatıyordur.Kendi kararını kendin vermelisin.Resmiyette evli görünüyorsun sadece,manevi ve cinsel açıdan yalnızsın.Seninde ilgi görmeye,konuşup dertleşmeye,sarılıp uyumaya ihtiyacın var.Maddi bir sıkıntınızında olmadığını söylemişsin,sorun sende değil,kendini suçmalamaktan vazgeç.Hem 2 çocuğu tek başına büyütüp,hem iffetine namusuna sahip çık,ama harcadığın 3-5 kuruşun lafı sözü olsun...Aileler işin içine girmeli,sen değil ailesi eşinle konuşup dönmemesinin nedenini sorsun.

Acaba orada yeni bir düzen mi kurdu diye aklıma geldi birden. Sizin üzülmenizi istemem ama... Genelde bazı ülkelere giden erkekler orada kalabilmek için sahte evlilik vs.. yapabiliyorlar. Hayatına başka kadınlar da rahatlıkla girebiliyor.. Umarım öyle değildir ama gelmemesi ve en azından sizi yanınıza almaması saçma geldi bana. Tek başına yaşıyor diyelim, sizi yanınıza alsa rahatı mı bozulacak eşinizin. Herşey gönlünüzce olsun, dilerim en kısa zamanda kavuşursunuz eşinize...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…