- 31 Mart 2012
- 10.869
- 7.485
- 448
- Konu Sahibi derdime derman
-
Konu sahibi kardeşi için 2000 maaş alıyor demiş babasından onu söyledim bursuyla beraber 2500 oluyormuş aynı evde yaşıyorlar yardım etmesi gerek aslında sanırım etmiyor.
babasından 2000 nasıl kalıyormuş kiKonu sahibi kardeşi için 2000 maaş alıyor demiş babasından onu söyledim bursuyla beraber 2500 oluyormuş aynı evde yaşıyorlar yardım etmesi gerek aslında sanırım etmiyor.
Maaşı yüksek olabilir yada memur emeklisi olabilir eğer memur emeklisi ise çalışmaya başlarsada kesilmez diye biliyorum maaşı eğer özel sektörde çalışırsa.babasından 2000 nasıl kalıyormuş ki
benim babamdan 400-500 anca kalıyordu kardeşime
onu da yaş 25 olunca kestiler
benim babam da memur emeklisiydiMaaşı yüksek olabilir yada memur emeklisi olabilir eğer memur emeklisi ise çalışmaya başlarsada kesilmez maaşı eğer özel sektörde çalışırsa.
Emekli sandığı kesilmiyor diye biliyorum kardeşin erkek miydi acaba ondan olur mubenim babam da memur emeklisiydi
yalnız özelde sigorta başlayınca kesiliyor diye biliyorum
sigorta göstermeden çalışıp iki maaş almayı hukuksuz buluyorum
bir de sonradan ortaya çıkarsa cezasıyla geri alıyorlar diye biliyorum
Eşiniz 2 aylık kira geliri kadar olan parayı mi kıskandı. Yok artik, hem önceden de söylemişsiniz, şimdi niye karistiriyorsunuz?anneme vereceğim para sadece 3500 civarı bir miktar. çok bir şey de değil.
işe başladığında da yardım edersin onlara diyor. etmemen lazım diyor yani. bizim durumumuz iyi sayılır. eşim memur. kira gelirimiz de var.
erkek kardeşiminkini kestilerEmekli sandığı kesilmiyor diye biliyorum kardeşin erkek miydi acaba ondan olur mu
Erkek çocuklarının ki kesiliyor evet.erkek kardeşiminkini kestiler
Senin paran, o karisamaz falan diyenleri cidden anlamiyorum. Evlilik demek bu degil arkadaslar, ne yani kocamin parasi benim param benim param yine benim param mi? Ne sacma?! Para bankasi olarak mi evleniyoruz eslerimizle?
Annen zor durumda degil konu sahibi, istese calisabilir. Insan isterse gider temizlik yapar, market de calisir, cocuk bakar vs vs. Annen calismak istemiyo. Damada vicdansiz falan demeye de gerek yok, saglikli gencecik kadin. Ayrica kiz kardesinin kazandigi parayla hem aile gecindiren hem cocuk okutan insanlar var.
seni kırmak istemiyorum ama senin de üslubun hiç hoş değil.
benim kastettiğim şey, senin anladığın şey değil
adam, kızın parasına bile karışıyorsa ben de diyorum ki "senin kazancına karışamaz ancak kendi parasında söz hakkı var. eğer razı değilse onun parasından annene vermen doğru değil."
şimdi daha açıklayıcı olmuştur umarım
ayrıca senin eşin, çalışmadığın halde, kendi ailene yardım etmene bir şey demiyorsa çok şanslısın
çünkü bizler kendi kazancımızdan verirken bile hesap vermek zorundaymışız gibi duruma düşüyoruz zaman zaman
o yüzden buradaki durumu tam anlamadın galiba
mesela Peygamber Efendimiz aleyhisselam, süt annesi kendisinden yardım istemeye gelince, hz Haticeden rica ediyor, "onlara yardım edersen çok memnun olurum" gibi bir şey söylüyor
yani bu gönül rızasıyla olan bir şey
kızcağız kendi parasıyla annesine yardım edebilir ama kocasının parasını gizlice götürüp veremez, bu başka bir şey...
senin durumun çok farklı, senin eşin anlayışlıymış
Öyleyse adam kazandığı parayı, kumara, zamparalığa harcarsa kadının eşine hesap sorma hakkı olmuyor değil mi?
Nasıl olsa herkes kendi kazancına karışıp kendi parasında söz hakkı var.
Yanlış bir düşünce değil mi bu?
Aynı eve giren parada senin paran benim param olayı olur mu?
Hep dusunurum bu parayi ayiranlar nasil yapiyor?
Bizim yurtta buzdolabinda buyuk kutular vardi isimli. Herkes kendine ne alirsa kutusuna koyar ve onu yerdi.
Acaba bunlarda da boyle mi?
Kahvaltida "kaşari ben almistim sen yeme" "e ekmegi de ben aldim sen de onu yeme" gibi muhabbetlerle mi kahvalti ediyorlar acaba?
seni kırmak istemiyorum ama senin de üslubun hiç hoş değil.
benim kastettiğim şey, senin anladığın şey değil
adam, kızın parasına bile karışıyorsa ben de diyorum ki "senin kazancına karışamaz ancak kendi parasında söz hakkı var. eğer razı değilse onun parasından annene vermen doğru değil."
şimdi daha açıklayıcı olmuştur umarım
ayrıca senin eşin, çalışmadığın halde, kendi ailene yardım etmene bir şey demiyorsa çok şanslısın
çünkü bizler kendi kazancımızdan verirken bile hesap vermek zorundaymışız gibi duruma düşüyoruz zaman zaman
o yüzden buradaki durumu tam anlamadın galiba
mesela Peygamber Efendimiz aleyhisselam, süt annesi kendisinden yardım istemeye gelince, hz Haticeden rica ediyor, "onlara yardım edersen çok memnun olurum" gibi bir şey söylüyor
yani bu gönül rızasıyla olan bir şey
kızcağız kendi parasıyla annesine yardım edebilir ama kocasının parasını gizlice götürüp veremez, bu başka bir şey...
senin durumun çok farklı, senin eşin anlayışlıymış
Hep dusunurum bu parayi ayiranlar nasil yapiyor?
Bizim yurtta buzdolabinda buyuk kutular vardi isimli. Herkes kendine ne alirsa kutusuna koyar ve onu yerdi.
Acaba bunlarda da boyle mi?
Kahvaltida "kaşari ben almistim sen yeme" "e ekmegi de ben aldim sen de onu yeme" gibi muhabbetlerle mi kahvalti ediyorlar acaba?
Pes vallaha ilk defa duyuyorum böyle birşeyi .benim arkadaşım evli eşi polis kendiside memur evde buzdolabında her yiyeceğin üstünde isimleri yazar kimse kimsenin peynirini zeytini ni yiyemez... 2 senedir böyle sürdürüyorlar ... eskiden miş galiba bir evin icinde senin benim param olmaz ortaktır düşüncesi... konu sahibinin durumuna gelince bence eşi hakli tamam evlendi diye aileden kopmak olmaz ama maddi yardımlar ortak kararla yapılmalı... öyle aileler var ki işi rahatlıga vurup asalaklık boyutuna getiriyor ... belki esinin çekinceside budur
şaka dime bu, okumuş cahiller resmen, nasıl biz bir aileyiz diyebiliyorlar pekibenim arkadaşım evli eşi polis kendiside memur evde buzdolabında her yiyeceğin üstünde isimleri yazar kimse kimsenin peynirini zeytini ni yiyemez... 2 senedir böyle sürdürüyorlar ... eskiden miş galiba bir evin icinde senin benim param olmaz ortaktır düşüncesi... konu sahibinin durumuna gelince bence eşi hakli tamam evlendi diye aileden kopmak olmaz ama maddi yardımlar ortak kararla yapılmalı... öyle aileler var ki işi rahatlıga vurup asalaklık boyutuna getiriyor ... belki esinin çekinceside budur
benim arkadaşım evli eşi polis kendiside memur evde buzdolabında her yiyeceğin üstünde isimleri yazar kimse kimsenin peynirini zeytini ni yiyemez... 2 senedir böyle sürdürüyorlar ... eskiden miş galiba bir evin icinde senin benim param olmaz ortaktır düşüncesi... konu sahibinin durumuna gelince bence eşi hakli tamam evlendi diye aileden kopmak olmaz ama maddi yardımlar ortak kararla yapılmalı... öyle aileler var ki işi rahatlıga vurup asalaklık boyutuna getiriyor ... belki esinin çekinceside budur
Bu bildiğiniz geçinemeyen ev arkadaşları modu olmuş. Gerçekten bu evliliğin ayrıntılarını merak ettim. Arkadaşlarınız bir aile olduklarının farkındalar mı acaba.benim arkadaşım evli eşi polis kendiside memur evde buzdolabında her yiyeceğin üstünde isimleri yazar kimse kimsenin peynirini zeytini ni yiyemez... 2 senedir böyle sürdürüyorlar ... eskiden miş galiba bir evin icinde senin benim param olmaz ortaktır düşüncesi... konu sahibinin durumuna gelince bence eşi hakli tamam evlendi diye aileden kopmak olmaz ama maddi yardımlar ortak kararla yapılmalı... öyle aileler var ki işi rahatlıga vurup asalaklık boyutuna getiriyor ... belki esinin çekinceside budur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?